2012. február 22. szerda

febr. 22
0:36
Segíthet-e az e-cigi a leszokásban? (HáziPatika)
Az okos lány meséje jut eszembe az e-cigi leírását olvasva: itt egy cigi, amely bodor karikákat ereget, de nem füstöl, parázslik, de nem ég, nikotin van benne, de nem dohány, és ott is szívható, ahol tilos a dohányzás. Nézzük, mit...
febr. 22
0:40
A túl sok üdítőitaltól asztmás lehet (HáziPatika)
Egy új kutatásból az derül ki, hogy a nagy mennyiségű üdítőital fogyasztása megnövelheti az asztma és/vagy a krónikus obstruktív tüdőbetegség (COPD) kockázatát.
febr. 22
3:33
Mi okozhat véres köpetet? (WebBeteg)
A véres köpet láttán mindenki megijed, és először rosszindulatú tüdődaganatra gondol, és általában azonnal felkeresi orvosát. Pedig a véres köpet hátterében számos más, nem csak tüdőbetegség állhat.
febr. 22
6:03
Miniszterei sem fogadnak szót az olasz kormányfőnek (Infostart)
A Monti-kormány által hirdetett átláthatóság jegyében interneten közzé tették a közgazdász vezette kabinet tagjainak vagyoni helyzetét, fizetési plafont szabva az olasz állami menedzserek számára.
febr. 22
6:03
Kiderítjük, miért jó a mosógépen szeretkezni... (Életforma)
Sorra vesszük a talicskát, a 69-et, és azt is kiderítjük, miért jó a mosógépen szeretkezni. Nem, nem csak azért, mert vibrál. Bár nagyon megerőltetőnek tűnik, a talicska póz nem túl bonyolult.
febr. 22
7:45
A csontritkulás diagnosztizálása és a további teendők (WebBeteg)
A csontritkulás diagnosztizálásának legmegbízhatóbb eszköze a csontsűrűség mérés. Mikor indokolt elvégezni a vizsgálatot, és mi a teendő, ha csontritkulást diagnosztizálnak Önnél?
febr. 22
8:27
Kulcslyuk sebészet -Nézzük, mit is jelent ez a kifejezés... (Életforma)
„Modern világ, rohanó élet, nem jut időm semmire..." - miként ezt a Bikini együttes is énekli, életünk állandó rohanással van tele, mindennapi - munkahelyi és családi - teendőink mellett nem mindegy számunkra, mennyi időbe telik egészségügyi problémáink kivizsgálása, főként annak kezelése, esetleg műtéti úton történő orvoslása. Létezik erre megoldás: az egynapos sebészet!
febr. 22
8:57
2012 lehet a mélypont (Metropol)
Akárcsak az elmúlt 7 évben, idén is megrendezik Magyarország legnagyobb lakáspiaci rendezvényét, annak ellenére, hogy sokkal kevesebb lakás épül, mint korábban és a vásárlók száma is visszaesett. Vajon mire számíthatunk idén a lakáspiacon?
febr. 22
9:51
Gerincsérv (porckorongsérv) - Megelőzés és kezelés (WebBeteg)
A porckorongsérv kezelése - amennyiben kifejezett izomgyengeség és, vagy vizelési zavar nem áll fenn - elsősorban gyógyszeres és fizioterápiás kezelést jelent, amely mellett a fájdalommentes időszaktól intenzív gyógytorna jön szóba.
febr. 22
11:09
Keszthelyi, békéscsabai és gyulai receptek (Életforma)
Sokan megnyalják mind a tíz ujjukat, amikor jól lakottan felállnak a vidéken élő nagyi asztalától. Minden tájnak megvannak a jellegzetes ízei, ételei. Ezúttal keszthelyi, békéscsabai és gyulai recepteket gyűjtöttünk össze.
febr. 22
11:12
Tovább nőhet az orvoshiány (WebBeteg)
Tavaly csaknem kétszáz olyan szakorvos kérte a külföldi munkavállaláshoz szükséges engedélyt, akinek a szakterülete Magyarországon már így is hiányszakmának számít - derül ki az Egészségügyi Engedélyezési és Közigazgatási Hivatal (EEKH) által az MTI-nek küldött adatokból.
febr. 22
12:15
Leállítható a test hővédelmi válasza (WebBeteg)
Az egész test lehűtése megmentheti az agykárosodástól azokat, akik éppen szélütésen vagy szívrohamon estek át, mert csökkenti az agy oxigénigényét.
febr. 22
15:03
Leszaladt a sínekről egy személyvonat Buenos Airesben (Infostart)
Leszaladt a sínekről egy zsúfolt személyvonat Buenos Aires egyik pályaudvarán, szerdán. A jelentések szerint több mint félezer ember megsérült, köztük többen súlyosan.
febr. 22
15:24
Keresztszalag sérülés gyógyítása új megközelítésben (WebBeteg)
Innovációs módszerrel kezeli Robert Smigielski lengyel ortopéd szakorvos az elülső keresztszalag sérüléseit, mert kutatásaiban kimutatta, hogy az ízület felépítése lapos, ami nem egyezik az eddigi elméletekkel - írta hétfőn a Gazeta Wyborcza című napilap internetes kiadása.
febr. 22
15:39
Újabb holttesteket találtak az elsüllyedt Costa Concordiában (Infostart)
Négy újabb holttestre bukkantak szerdán a kutatóbúvárok a szerencsétlenül járt Costa Concordia nevű luxushajó roncsai között.
febr. 22
17:09
Élhetünk-e így tovább? (Életforma)
A civilizáció elérte határait, változásra kényszerül, a túlélés érdekében pedig egyre sürgetőbb az emberiség tudatállapotának, látásmódjának pozitív irányú változása. Ezt vallja László Ervin filozófus, aki a február 26-án záruló "Univalor - Egyedüli Érték" elnevezésű, tizenkét tudományos-ismeretterjesztő előadásból álló programsorozat utolsó előadója.
febr. 22
17:12
Mini vibrátort rejt a bugyi (NLC)
Izgalmas kis bugyit terveztek azoknak, akik vibrálással szeretnék fokozni az együttlétet.
febr. 22
17:30
Influenza: Hol van a legerősebb járvány hazánkban? (WebBeteg)
Az elmúlt héten országos, de területenként eltérő intenzitású influenzajárvány bontakozott ki Magyarországon - közölte legfrissebb jelentésében az Országos Epidemiológiai Központ (OEK) szerdán.
febr. 22
17:32
Az 1-es típusú (gyermekkori) cukorbetegség és tünetei (WebBeteg)
Míg a gyermekkori 1-es típusú cukorbetegség évről-évre nagyjából ugyanolyan számban fordul elő, addig a gyermekkori 2-es típusú cukorbetegségben szenvedők száma folyamatosan növekszik, és a megbetegedést egyre fiatalabb korban diagnosztizálják!
febr. 22
17:33
Lezárták a Kútvölgyi intenzív osztályát - mit kell tudni a szuperbaktériumokról? (HáziPatika)
Multirezisztens baktériumok jelenléte miatt kellett lezárni a Kútvölgyi Klinikai Tömbben működő intenzív osztályt. Az eset kapcsán összeszedtük, miért is veszélyesek ezek a kórokozók.
febr. 22
18:39
Impulser Egészségnap: a természet erejével az egészségért (HáziPatika)
Az emberek többsége a jövőbeni boldogsága szempontjából az egészséget tartja a legfontosabbnak. Ennek ellenére a többségük alig tesz valamit azért, hogy megőrizze vagy visszaszerezze egészségét.
febr. 22
19:15
Kedvezmény az Emberi Test kiállításra! (Életforma)
Az eddigi tapasztalatok szerint a kiállítás előjegyzési naptára villámgyorsan megtellik, ezért érdemes előre megvásárolni a jegyeket, mivel így soron kívül lehet bejutni az előre lefoglalt időpontra, valamint a kiállítás megnyitásáig (február 24) vásárolt jegyek 20%-kal olcsóbbak.
febr. 22
20:09
Ösztöndíj teszi halhatatlanná Columbo hadnagyot (Infostart)
Hárommillió dollárt hagyott Peter Falk, a Columbo-sorozat tavaly nyáron elhunyt sztárja a Kaliforniai Egyetem Los Angeles-i intézményére (University of Californa, Los Angeles - UCLA).
febr. 22
20:39
A tüdőembólia és tünetei (WebBeteg)
A tüdőembólia gyakori tüdőbetegség, melyet az esetek csak közel egyharmadában sikerül időben diagnosztizálni. Hátterében leggyakrabban a mélyvénás trombózis áll. A vénás rendszerben elszabadult trombus (alvadt vér vagy ritkábban zsír, levegő, idegen szövet) a véráramlattal a tüdőartériába jutva annak hirtelen elzáródását okozza.
febr. 22
22:45
A krónikus alváshiány növeli az elhízás rizikóját (WebBeteg)
A kevesebbet alvó felnőttek és gyerekek esetében jelentősen magasabb testtömegindexet tapasztaltak amerikai kutatók, és az elhízáson kívül számos anyagcsere-betegség is nagyobb arányban volt észlelhető náluk.

Keresés