2012. február 29. szerda

febr. 29
3:06
Állandóan berepedezik a sarkam - Mit tegyek? (WebBeteg)
Állandóan berepedezik a sarkam és most már nem is gyógyul meg, sőt már a talpamon és az ujjak között, alatt is jelentkeznek a repedések. Ekcéma vagy gombás fertőzés lehet ez? Válogatás a WEBBeteg Orvos válaszol rovatának kérdéseiből.
febr. 29
6:03
Könnyen használható okostelefon időseknek (Infostart)
Új okostelefon-szoftvert hoz forgalomba egy svéd telefongyártó, hogy az idősebbek számára megkönnyítse a mobilinternet használatát.
febr. 29
8:00
Árfolyamgát: 30, 20 vagy 15 milliós határ (Metropol)
Habár a kormány és a Magyar Bankszövetség korábbi megállapodása szerint csak a 30 millió forintnál olcsóbb ingatlanokra lehetne kérni az árfolyamrögzítést, egy Fidesz-javaslat már a gazdasági bizottságon is átjutott.
febr. 29
9:09
Pikkelysömör: határozottan romlik a beteg életminősége (Metropol)
A pszoriázis (pikkelysömör) a nem szakemberek többsége számára pusztán kozmetikai problémának tűnő bőrbetegség. Valójában az immunrendszer válságának egyik megjelenésével állunk szemben.
febr. 29
10:48
Élénkítő illatok a tavaszi fáradtság ellen (Édenkert)
Sok a leadási határidő? Időben akarsz felkészülni a vizsgáidra? Egy ibrik gőzölgő zöld tea, egy csésze eszpresszó és egy bögre habos kakaó elkortyolásával  többet tehetsz szervezetedért és a tavaszi fáradtság leküzdéséért, mint azt gondoltad volna.
febr. 29
11:30
A rossz hír közlése rákbetegeknek (WebBeteg)
A gyógykezelést végzőnek jogszabályban is rögzített kötelessége, hogy őszintén tájékoztassa betegét állapotáról, legyen bármilyen súlyos, esetleg várhatóan végzetes kimenetelű.
febr. 29
12:33
Ötödik Nemzetközi Ritka Betegségek Napja (WebBeteg)
2012. február 29-én lesz a Ritka Betegségek Napja, melynek hazai fő rendezvényeit 25-én, szombaton tartjuk. A világ minden táján a ritka betegségben élők, a betegek szervezetei és partnerei összefognak és felhívják a figyelmet a ritka betegségekre, és a több millió ritka betegséggel érintett emberre.
febr. 29
14:39
Rendszeres testmozgás az egészséges életért (WebBeteg)
Mind több amerikai orvos tanácsolja különböző betegségek megelőzése és kezelése végett a rendszeres testmozgást - derül ki az amerikai Betegségellenőrzési és Megelőzési Központ (CDC) februárban közzétett jelentéséből.
febr. 29
19:15
Kampány a méhnyakrák megelőzéséért (Infostart)
A méhnyakrák megelőzéséért indította el újabb népegészségügyi kampányát az egészségügyi államtitkárság szerdán.
febr. 29
20:51
Csökken a rák miatti elhalálozás az EU-ban (Metropol)
A hasnyálmirigy- és a tüdőrák kivételével csökken a rákbetegségek miatti halálozás aránya idén az Európai Unióban - mutatták ki olasz és svájci kutatók új tanulmányukban.
febr. 29
21:39
Királyok sóvárogtak érte, most kalapács alá kerül (Infostart)
Évszázadokon át királyok, királynék és hercegek sóvárogtak érte, szövetséget kovácsolt országok között, de volt, hogy a koronás fők adósságukat rendezték vele: hamarosan pedig kalapács alá kerül az a szépséges gyémánt, amelyet a Beau Sancy néven ismer a világ.

Keresés