2012. február 29. szerda

febr. 29
1:15
Mágnesterápia segít a depressziósokon (HáziPatika)
Amerikában újabb lendületet kapott a depresszió ellen alkalmazott mágnesterápia, miután a kormány bejelentette, hogy az egészségbiztosítás finanszírozni fogja az eljárást Illinois államban.
febr. 29
1:19
Hat tipp, amely segít a tyúkszem elleni harcban (HáziPatika)
A "harc" szó nem túlzás: akit érint, az tudja, hogy ez az apró bőrtüske mennyi fájdalmat, kellemetlenséget tud okozni, és milyen nehéz megszabadulni tőle. Ehhez szeretnénk segítséget adni.
febr. 29
3:06
Állandóan berepedezik a sarkam - Mit tegyek? (WebBeteg)
Állandóan berepedezik a sarkam és most már nem is gyógyul meg, sőt már a talpamon és az ujjak között, alatt is jelentkeznek a repedések. Ekcéma vagy gombás fertőzés lehet ez? Válogatás a WEBBeteg Orvos válaszol rovatának kérdéseiből.
febr. 29
6:03
Könnyen használható okostelefon időseknek (Infostart)
Új okostelefon-szoftvert hoz forgalomba egy svéd telefongyártó, hogy az idősebbek számára megkönnyítse a mobilinternet használatát.
febr. 29
6:03
Miért a rossz lányokat veszik el a férfiak? (Életforma)
Léteznek olyan nők, akik tudják irányítani a férfiakat. Tisztában vannak saját vonzerejükkel, és használják, ha kell.De ezt hogyan is kell? Hogyan irányítsuk a férfi tudatalattiját, hogy belénk szeressen, hogyan manipuláljuk, hogy azt tegye, amit mi akarunk?
febr. 29
8:00
Árfolyamgát: 30, 20 vagy 15 milliós határ (Metropol)
Habár a kormány és a Magyar Bankszövetség korábbi megállapodása szerint csak a 30 millió forintnál olcsóbb ingatlanokra lehetne kérni az árfolyamrögzítést, egy Fidesz-javaslat már a gazdasági bizottságon is átjutott.
febr. 29
8:27
Új edzésforma hódít hazánkban is: a GFelx (Életforma)
Hazánkban is terjed a külföldi divat: az edzőtermek helyét lassan átveszik az egyedi mozgásformák. Manapság bárki szabadon választhat, hogy rúdtánc vagy éppen jóga órára szeretne eljárni attól függően, hogy milyen mozgást végez szívesen. Ilyen alternatív módszer a GFlex is, amely az erőt, az egyensúlyt, a hajlékonyságot és a mélyizmok stabilitását fejleszti.
febr. 29
9:09
Pikkelysömör: határozottan romlik a beteg életminősége (Metropol)
A pszoriázis (pikkelysömör) a nem szakemberek többsége számára pusztán kozmetikai problémának tűnő bőrbetegség. Valójában az immunrendszer válságának egyik megjelenésével állunk szemben.
febr. 29
11:09
Ingyenes sörcsapoló tanfolyamot szerveznek! (Életforma)
A turisták által látogatott vendéglátóhelyeken gyakorta nem figyelnek a sörök minőségére. Miután a vendégek jelentős része nem visszajáró törzsvendég, a sörözők legalább 40 százalékában megkárosítják a vendégeket, mert nem megfelelően csapolják a söröket, állítják a bükfürdői vállalkozók. A helyi vállalkozások egyesülete ingyenes sörcsapoló tanfolyamot szervez a turistáknak, hogy maguk…
febr. 29
11:30
A rossz hír közlése rákbetegeknek (WebBeteg)
A gyógykezelést végzőnek jogszabályban is rögzített kötelessége, hogy őszintén tájékoztassa betegét állapotáról, legyen bármilyen súlyos, esetleg várhatóan végzetes kimenetelű.
febr. 29
12:33
Ötödik Nemzetközi Ritka Betegségek Napja (WebBeteg)
2012. február 29-én lesz a Ritka Betegségek Napja, melynek hazai fő rendezvényeit 25-én, szombaton tartjuk. A világ minden táján a ritka betegségben élők, a betegek szervezetei és partnerei összefognak és felhívják a figyelmet a ritka betegségekre, és a több millió ritka betegséggel érintett emberre.
febr. 29
14:39
Rendszeres testmozgás az egészséges életért (WebBeteg)
Mind több amerikai orvos tanácsolja különböző betegségek megelőzése és kezelése végett a rendszeres testmozgást - derül ki az amerikai Betegségellenőrzési és Megelőzési Központ (CDC) februárban közzétett jelentéséből.
febr. 29
19:12
Melyik étcsoki a legfinomabb? (HáziPatika)
A bor és a csokoládé érzéki páros. Ám mindkettőből csak a minőség nyújthat igazi élvezetet. Tíz tábla étcsokit választottunk és kóstoltunk meg, íme a mi kedvenceink.
febr. 29
19:15
Kampány a méhnyakrák megelőzéséért (Infostart)
A méhnyakrák megelőzéséért indította el újabb népegészségügyi kampányát az egészségügyi államtitkárság szerdán.
febr. 29
20:51
Csökken a rák miatti elhalálozás az EU-ban (Metropol)
A hasnyálmirigy- és a tüdőrák kivételével csökken a rákbetegségek miatti halálozás aránya idén az Európai Unióban - mutatták ki olasz és svájci kutatók új tanulmányukban.
febr. 29
21:39
Királyok sóvárogtak érte, most kalapács alá kerül (Infostart)
Évszázadokon át királyok, királynék és hercegek sóvárogtak érte, szövetséget kovácsolt országok között, de volt, hogy a koronás fők adósságukat rendezték vele: hamarosan pedig kalapács alá kerül az a szépséges gyémánt, amelyet a Beau Sancy néven ismer a világ.

Keresés