2012. február 12. vasárnap

febr. 12
0:06
Bőrünk egészsége: Jót tesznek a fertőzések? (WebBeteg)
Az 1980-as évek végén felfedezett higiénia hipotézis szerint a kora gyermekkorban elszenvedett fertőzések hiányában az immunrendszer megfelelő érése nem következhet be, így az a későbbiekben kóros reakciót fejleszthet ki a baktériumokkal és vírusokkal szemben.
febr. 12
3:15
Hogyan szűrhető ki a Down-szindróma? (WebBeteg)
Sok gond, probléma merülhet fel egy terhesség során. Legtöbbször nem is gondolunk arra, hogy sajnos nem minden magzat egészséges. A Down-szindróma a leggyakrabban előforduló kromoszómarendellenesség.
febr. 12
12:21
Miért veszélyes az energiaital a fiatalokra? (Infostart)
Két hónap alatt 123 olyan gyermek, illetve fiatal rosszullétéről szerzett tudomást az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat, akik túlzott energiaital fogyasztás miatt szorultak orvosi ellátásra - derült ki az ÁNTSZ múlt héten kiadott közleményéből. A káros hatásokról Vajda Zsolt adjunktus, a Heim Pál Gyermekkórház toxikológus szakorvosa ad tájékoztatást.
febr. 12
13:15
Erősen butíthat a dohányzás, a szmogos napokon pedig még veszélyesebb (Infostart)
A dohányosokra különösen nagy veszélyt jelent a szmogos levegő, ilyenkor az erekben még több vérrög keletkezik - hangsúlyozta az InfoRádiónak Mucsi János tüdőgyógyász.
febr. 12
13:45
Az 1-es típusú (gyermekkori) cukorbetegség kezelése (WebBeteg)
A legfontosabb, hogy a gyermek elfogadja, és - életkorának megfelelő mértékig - megértse a betegségét. Ezek nélkül nem képzelhető el hatékony kezelés!
febr. 12
16:33
Internetes oldal magyarázza a mandarin nyelv különbségeit (Infostart)
A mandarin nyelv kínai és tajvani eltérő használatáról ad eligazítást az a honlap, amelyet a héten indítottak el Kínában és a kelet-ázsiai szigetországban.
febr. 12
16:54
Pajzsmirigydaganat: tünetek és kezelés - Áttekintés (WebBeteg)
A pajzsmirigy rosszindulatú folyamatai ritkán fordulnak elő - az összes rosszindulatú daganat kevesebb, mint 1 százaléka, az endokrin mirigyek rosszindulatú daganatai között azonban a leggyakoribb. A pajzsmirigydaganatok nagy többsége jól kezelhető betegség.
febr. 12
19:00
Ekcéma - Mi okozhatja, és hogyan kezeljük? (WebBeteg)
Vörös, viszkető foltok, nedvedző hólyagocskák, rohamszerű viszketési inger. Az ekcéma jól látható tünetei mögött sok esetben nehéz felfedezni a kiváltó okokat. Táplálkozás, stressz, öröklött hajlam, kozmetikum vagy ékszerek?
febr. 12
21:06
Ételallergia - Sok a tévedés (WebBeteg)
Az ételallergia öndiagnózisa a legtöbb esetben téves megfigyelésen alapul. Így azonban a tüneteket kiváltó valódi betegség megállapítása és kezelése elmarad.
febr. 12
22:09
Tippek a torokfájás megszüntetésére (WebBeteg)
Ősszel és télen gyakori panasz a torokfájás, a nyelési nehézségek és a rekedtség. Az okok sokrétűek. A torokfájás nem önálló betegség, hanem egy tünet. A leggyakrabban vírus okozta garatgyulladás tünete.

Keresés