2012. február 17. péntek

febr. 17
1:15
Gyógyszer készülhet a vörösborból (HáziPatika)
Amerikai kutatók felfedezték, hogyan fejti ki a vörösborban és más növényi alapú termékekben található reszveratrol jótékony egészségügyi hatását.
febr. 17
1:19
Fűszerezze meg a beteg napokat! (HáziPatika)
Megfázott, influenzás, vagy csak szeretné megerősíteni az immunrendszerét? A fűszerek nemcsak nagyszerűen megízesítik az ételeinket, de kedvező hatásaik vannak az egészségre is! Cikkünkben bemutatunk hat fűszert, melynek ott a...
febr. 17
5:45
Mától lehet korcsolyázni az agárdi Popstrandon (Infostart)
Péntek délelőttől lehet korcsolyázni az agárdi Popstrandon; a Velencei-tó legnagyobb természetes jégpályáján zene, büfé, melegedő várja a sportolni vágyókat.
febr. 17
6:03
Apró jelekből megjósolható súlyos kórok kialakulása (Infostart)
A járási sebesség alapján megjósolható, hogy mekkora eséllyel alakul ki valakinél a későbbiekben demencia, a kézszorítás ereje pedig a szélütés valószínűségét jelezheti előre - idézte amerikai kutatók megállapítását a BBC hírportálja.
febr. 17
6:03
Igaz történetek az érintés fontosságáról (Életforma)
Nélküle nem lehet, nem érdemes élni. Életünk során meghatározó a legelső, de megnyugtató lehet a legutolsó is. Mindennap kívánjuk és mindig jól esik attól, akit szeretünk: az érintés.
febr. 17
6:06
Kényszerbetegség - Rituálék fogságában (WebBeteg)
Mindannyian jártunk már úgy, hogy le kellett ellenőriznünk, bezártuk-e a lakás ajtaját, kihúztuk-e a vasalót. Vannak azonban, akik ezt több százszor is kénytelenek megismételni, akár több utcasarokról visszafordulva is.
febr. 17
7:33
Ötödével nőhet a mobilnetezők száma Magyarországon (Infostart)
A több mint 1 millió mobilnetes ügyféllel és a szegmensen belül piacvezető, 48,7 százalékos piaci részesedéssel rendelkező T-Mobile várakozásai szerint az idei év végére ötödével nőhet a mobil internet előfizetők száma a teljes magyar piacon - mondta Király István, a Magyar Telekom marketing vezérigazgató-helyettese az MTI-nek.
febr. 17
8:27
A halálosan veszélyes tüdőgyulladásról (Életforma)
Tévhit, hogy a tüdőgyulladás ma már veszélytelen, antibiotikumokkal könnyedén gyógyítható betegség. Kevesen tudják, de valójában ez a betegség a 10. leggyakoribb halálok világszerte. A tünetekről és a kezelésről dr. Potecz Györgyit, a Dr.Laslo Tüdőközpont tüdőgyógyászát kérdeztük.
febr. 17
10:15
Apple-felhasználók adataival élt vissza a Google (Infostart)
Illegálisan gyűjtött adatokat Apple termékek felhasználóiról a Google; az internetes óriáscég később reklámcélokra használta fel az adatokat - írta a The Wall Street Journal (WSJ), hozzátéve, hogy megkeresésük után a Google leállította a kémkedést végző programot.
febr. 17
10:18
Mit tudnak az emberek a gyógyszerfelírás változásáról? (WebBeteg)
Az említett betegségben szenvedők közel 30%-a tudott valamilyen a gyógyszerek rendelhetőségével kapcsolatos, közeljövőben életbe lévő változás megemlíteni.
febr. 17
11:09
Sütő nélkül- Sütemény receptek (Életforma)
Spórolhatunk a villany, vagy gázszámlán, ha a sütőt nem használjuk.De nem is kell, ha valami finomságra vágyunk, sütés nélkül is számtalan édességet készíthetünk egyszerűen és gyorsan. Csak néhány perc és kész is van.
febr. 17
14:30
Szokatlan kínokat éltek át déligyümölcsöktől (NLC)
Egy tiszaföldvári néni és egy fővárosi nő esetében is a tartósítószerekre fogták a tüneteket az orvosok, de más a bűnös a toxikológus és a fogyasztóvédő szerint.
febr. 17
15:33
A WEBBeteg.hu főszerkesztője lett 2011 egészségügyi kommunikációs szakembere (WebBeteg)
A szakértőkből álló zsűri a beküldött pályázatok alapján Sztankó Péternek, a WEBBeteg.hu főszerkesztőjének ítélte oda a 2011 egészségügyi kommunikációs szakembere címet. A díj átadására 2012. február 16-án, a Marketing, public relations és reklám az egészségügyben XV. Országos Konferencián került sor.
febr. 17
16:36
Neoadjuváns, palliatív kemoterápia, immunterápia - Onkológiai fogalomtár (WebBeteg)
A gyógyszeres kezelések között leggyakrabban említett a kemoterápia célja a daganatsejtek elpusztítása. Ezt szisztémás terápiának is nevezik, mert a helyi kezelésektől (műtét, sugárkezelés) eltérően az egész szervezetre hat.
febr. 17
17:09
Fedelet, ne bilincset!- Az ENSZ állásfoglalása (Életforma)
Február 15-én az ENSZ két - a lakhatással és a mélyszegénységgel foglalkozó - különleges megbízottja állásfoglalást adott ki a magyarországi hajléktalan emberek hatósági üldözésével kapcsolatban.
febr. 17
18:57
A balatoni korcsolyapályák többsége bezárt (Infostart)
A havazás és a felmelegedés tönkretette a balatoni jégpályák minőségét, így többségük bezárt.
febr. 17
19:00
A szennyezett levegő súlyos következményei (WebBeteg)
Harmadával több idős ember halt szennyezettebb levegőjű napokon, mint jónak minősített légszennyezettség mellett - idézte egy amerikai vizsgálat eredményét a The Daily Telegraph című brit napilap online kiadása.
febr. 17
19:15
Fogyatékos embereknek passzívház lakóotthon (Életforma)
Magyarországon még elenyésző számú nem családi ház jellegű passzívház épület létesült, ezért is különleges az a kezdeményezés, mely a Magyar Passzívház Szövetség támogatásával, számos gyártó cég (Tondach, Rockwool, Aktív-Passzív Stúdió) és Óbuda-Békásmegyer Önkormányzatának együttműködésével a Nem Adom Fel Alapítvány valósít meg, akik 2012 decemberére kívánják felépíteni és átadni hazánk első…
febr. 17
19:51
Díjnyertes kutya sem ehet New York-i étteremben (Infostart)
Véget ér egy hagyomány: az új közegészségügyi rendelkezések miatt a Westminster Kutyaverseny győztes ebe többé nem fogyaszthatja el a tradíció szerint neki járó steaket a híres New York-i Sardi's étteremben.
febr. 17
20:09
Egyre több bort isznak a kínaiak (Infostart)
Az elmúlt öt évben megháromszorozódott a kínai borfogyasztás, s a jövőben is a trend folytatódására lehet számítani.
febr. 17
21:06
Influenza szövődménye is lehet: a tüdőgyulladás (WebBeteg)
Tévhit, hogy a tüdőgyulladás ma már veszélytelen, antibiotikumokkal könnyedén gyógyítható betegség. Kevesen tudják, de valójában ez a betegség a 10. leggyakoribb halálok világszerte. A tünetekről és a kezelésről dr. Potecz Györgyit, a Dr.Laslo Tüdőközpont tüdőgyógyászát kérdeztük.

Keresés