2012. február 16. csütörtök

febr. 16
1:12
Ekcéma és merevedési zavar együtt jár? (HáziPatika)
Az allergiás bőrbetegségben, ekcémában, szenvedő férfiakban magasabb lehet a merevedési zavar kockázata, mint a többi férfiban. Egy közel 4 ezer tajvani férfit vizsgáló kutatás az ekcéma és az impotencia lehetséges összefüggésére...
febr. 16
1:16
A méltatlan halál: így öl a fagy (HáziPatika)
Naponta jönnek hírek a szabadban, az utcán vagy az otthonukban holtan talált emberekről, akiket a hideg ölt meg. Európában már több száz, itthon több tucat olyan haláleset történt ezen a télen, amelyből a XXI. században egynek sem...
febr. 16
3:51
Az 5 legjobb téli sport és egészségügyi hatásai (WebBeteg)
Nem tudja elképzelni magát, amint nyaktörő sebességgel száguld le a sípályán, vagy síugró testtartásban repül a magasban? Sok más téli sport is létezik, mely nagyszerű testgyakorlásnak ígérkezik anélkül, hogy vakmerőnek kéne lennie.
febr. 16
5:45
Így betegedhetünk meg a csirkehústól (Infostart)
A húgyúti fertőzések zömét a csirkékben lévő E. coli baktérium okozhatja, nem az érintett személy saját baktériumai - állapították meg kanadai kutatók.
febr. 16
5:57
A helyes és a helytelen fültisztítás (WebBeteg)
A fülzsír olyan, vízben oldódó anyag, amely a hallójárat mirigyeiben termelődik. A folyamatos hámsejtvándorlás, valamint az állkapocs mozgása miatt a hallójáratból kifelé mozogva összegyűjti a fülbe jutott szennyeződéseket, s mire a hallószervet elhagyja, már nem csupán a fülzsír távozik, hanem hámsejtek, por, szőr, szennyeződések és nem kevés kórokozó.
febr. 16
6:03
Nem lesznek többet hiányos öltözetű nők a plakátokon? (Infostart)
Hiányos öltözetű nők a plakátokon mindenfelé: többek között ezekkel és egyéb szexista reklámokkal és tárgyakkal akar leszámolni Bécs városa a nemrég alapított Bécsi Reklámfigyelő csapattal.
febr. 16
6:03
Jobb szeretőnek lenni? (Életforma)
Harminc éves kor körül az emberek már általában foglaltak. S akkor kezdődnek a bonyodalmak, ha felbukkan egy izgalmas idegen, akire úgy reagálunk, hogy szeretnénk meghódítani.
febr. 16
8:03
Tévhitek az óvszerrel kapcsolatban (WebBeteg)
Amióta az emberi társadalmak fejlettsége elért egy bizonyos szintet, folyamatosan igény van a nem kívánt terhességek megelőzésére. Az antibiotikumok felfedezése előtt emberek tíz – és százezreit elpusztító nemi betegségek (pl. a szifilisz) elleni védekezéshez is szükség volt olyan eszközre, amely egyszerűen alkalmazható, olcsó, és mindenki számára hozzáférhető.
febr. 16
8:12
Már szerződésben is tiltják a munkahelyi szerelmet (NLC)
A munkahelyi szerelem a humánerőforrás-osztály rémálma. Miért is?
febr. 16
8:27
Az ivarsejt adományozásból született gyermekekről (Életforma)
Magyarországon számos olyan pár vágyik gyermekre, akiknél a férfi, vagy a női oldalról meddőségi probléma áll fent, illetve előfordul, hogy a pár mindkét tagjánál szomatikus, azaz testi okokból akadályoztatott a gyermekvállalás. Az ilyen esetekben többnyire felmerül az ivarsejt-donáció lehetősége, mely során rokon, vagy anonim donor ivarsejtje (petesejtje, vagy spermiuma) segítségével fogan meg a…
febr. 16
9:42
Férfias testnél is fontosabb a szép arcbőr (NLC)
A markáns, férfias arcvonások helyett a nők az egészséges bőrre voksolnak, ha párválasztásról van szó. Legalábbis egy új kutatás szerint.
febr. 16
10:09
A terápiás regiszter létrehozásának előnyei (WebBeteg)
A tételes elszámolású gyógyszerekhez kapcsolva februárban elindult a terápiás regiszter, amely alapján nem csak az válik követhető, hogy egyes készítményekből mennyi fogyott, hanem azok hatékonysága is - közölte Sélleiné Márki Mária, az Országos Egészségbiztosítási Pénztár (OEP) főigazgatója kedden az MTI-vel.
febr. 16
11:09
A dohányosok örülnek? (Életforma)
A dohányzással kapcsolatos, 2012. január elsejétől életbe lépett szigorítások nagy vihart kavartak az év elején. Egy pár héttel később végzett felmérés alapján viszont úgy tűnik, hogy hamar lecsillapodtak a kedélyek, és a többség pozitívan vélekedik a változásokról: a 18-64 éveseknek csak 20 százaléka érzi úgy, hogy a törvénynek több hátránya van, mint előnye - derült ki a KutatóCentrum és a…
febr. 16
11:12
Whitney Houston tragikus halála (WebBeteg)
2012. február 12-én egy újabb híresség távozott az élők sorából. Brittany Murphy, Michael Jackson és Amy Winehouse után Whitney Houstont is holtan találták szállodai szobájában. Az amerikai pop ikon sajnálatos halála újabb szomorú mérföldkő, mely a vényköteles gyógyszerekkel való visszaélés veszélyeire hívja fel a figyelmet. Az énekesnő halálát ugyanis nem illegális drogok, hanem vényköteles…
febr. 16
11:30
Már szerződésben is tiltják a munkahelyi szerelmet (NLC)
A munkahelyi szerelem a humánerőforrás-osztály rémálma. Miért is?
febr. 16
12:15
Az étcsokoládé és a vérnyomás (WebBeteg)
Minél több fekete csokoládét eszik valaki, annál védettebb a szív-és érbetegségek ellen - derül ki a Clinical Nutrition szakfolyóiratban közzétett vizsgálat eredményeiből.
febr. 16
14:45
Évtizedes hórekordok dőltek meg Szlovákiában (Infostart)
Évtizedes hórekordok dőltek meg Szlovákiában csütörtök reggelre - közölte internetes honlapján a Szlovák Hidrometeorológiai Intézet.
febr. 16
16:18
Szívinfarktus kezelése zsírsejtekkel (Metropol)
Holland kutatók szerint a szívizom regenerációját a zsírsejtek fokozzák, az immunrendszer működését is jó irányba módosítják.
febr. 16
17:09
Lehet, hogy gyermeked öngyilkosságra készül? (Életforma)
Sajnos tény,hogy mi, magyarok élen állunk öngyilkosságok számában. De vajon mi van a gyerekekkel, kamaszokkal? Honnan ismerhetjük fel ha arra készülnek, hogy feladják életüket?
febr. 16
17:12
Te mit nyomsz el magadban? (NLC)
Képzeld el, hogy a világ legnagyobb jelmezraktárában vagy, ahol bárminek beöltözhetsz. Vajon mi esne a legjobban? Választásod sokat elárul rólad.
febr. 16
17:27
Több út ismét járható Pest megyében (Infostart)
Feloldották az útzárat Budakeszi és Budaörs között csütörtök este, valamint az 1-es főúton Herceghalomnál, miután a közútkezelő megtisztította az utakat - közölte a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese.
febr. 16
17:30
Csökkent az eladatlan új lakások száma Budapesten (Metropol)
Tavaly 2.490 lakás épült Budapesten, idén 2.000 átadását tervezik a fejlesztők, az eladatlan új lakások száma 2009-ben 3.800 volt, ez idén januárra 3.100-ra csökkent - közölte az OTP Jelzálogbank.
febr. 16
17:45
Baleset miatt teljes útzár a 41-es főúton (Infostart)
Baleset történt a 41-es főúton Nyíregyháza-Orosnál csütörtök délután; senki nem sérült meg, de a főutat lezárták - közölte a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője.
febr. 16
19:15
Szájban robbant az e-cigaretta (Infostart)
Elektromos cigaretta robbant fel egy férfi szájában az Egyesült Államokban.
febr. 16
19:15
Melyik magyar Facebook oldalt kedveled a legjobban? (Életforma)
Elindult a szavazás arról, hogy melyik magyar Facebook oldal kapja idén „Az év Facebook oldala" közönségdíját. A szavazásban az a 20 márkaoldal vesz részt, amelyik tavaly év végén a legtöbb rajongóval rendelkezett. A Fészbuker.hu a közönségdíj mellett több kategóriában értékeli és díjazza a hazai közösségi oldalak teljesítményét.
febr. 16
19:51
Nagyobb boldogság északon élni (Infostart)
A zordabb időjárás ellenére az északon élő angolok boldogabbak, mint a délen lakók - mutatta ki egy 25 ezer fős internetes felmérés, amely nem terjedt ki Nagy-Britannia egészére, hanem csupán Angliára.
febr. 16
20:39
Csuklótöréstől a csökkent munkaképességig - Orvosi műhiba (WebBeteg)
Hogyan lett bírósági ügy egy csuklótörésből? Milyen eredménnyel zárult a per? A jogi esetet az orvosi műhibaperekben nagy szakmai tapasztalattal rendelkező ügyvéd, Dr. Erdős György elemzi.
febr. 16
21:57
Véletlenül altatták el az öreg macskát (Infostart)
Egy állatorvos véletlenül végzett a világ egyik legvénebb, 33 éves macskájával, mert összetévesztette egy beteg, kóbor állattal.

Keresés