2012. február 16. csütörtök

febr. 16
3:51
Az 5 legjobb téli sport és egészségügyi hatásai (WebBeteg)
Nem tudja elképzelni magát, amint nyaktörő sebességgel száguld le a sípályán, vagy síugró testtartásban repül a magasban? Sok más téli sport is létezik, mely nagyszerű testgyakorlásnak ígérkezik anélkül, hogy vakmerőnek kéne lennie.
febr. 16
5:45
Így betegedhetünk meg a csirkehústól (Infostart)
A húgyúti fertőzések zömét a csirkékben lévő E. coli baktérium okozhatja, nem az érintett személy saját baktériumai - állapították meg kanadai kutatók.
febr. 16
5:57
A helyes és a helytelen fültisztítás (WebBeteg)
A fülzsír olyan, vízben oldódó anyag, amely a hallójárat mirigyeiben termelődik. A folyamatos hámsejtvándorlás, valamint az állkapocs mozgása miatt a hallójáratból kifelé mozogva összegyűjti a fülbe jutott szennyeződéseket, s mire a hallószervet elhagyja, már nem csupán a fülzsír távozik, hanem hámsejtek, por, szőr, szennyeződések és nem kevés kórokozó.
febr. 16
6:03
Nem lesznek többet hiányos öltözetű nők a plakátokon? (Infostart)
Hiányos öltözetű nők a plakátokon mindenfelé: többek között ezekkel és egyéb szexista reklámokkal és tárgyakkal akar leszámolni Bécs városa a nemrég alapított Bécsi Reklámfigyelő csapattal.
febr. 16
8:03
Tévhitek az óvszerrel kapcsolatban (WebBeteg)
Amióta az emberi társadalmak fejlettsége elért egy bizonyos szintet, folyamatosan igény van a nem kívánt terhességek megelőzésére. Az antibiotikumok felfedezése előtt emberek tíz – és százezreit elpusztító nemi betegségek (pl. a szifilisz) elleni védekezéshez is szükség volt olyan eszközre, amely egyszerűen alkalmazható, olcsó, és mindenki számára hozzáférhető.
febr. 16
10:09
A terápiás regiszter létrehozásának előnyei (WebBeteg)
A tételes elszámolású gyógyszerekhez kapcsolva februárban elindult a terápiás regiszter, amely alapján nem csak az válik követhető, hogy egyes készítményekből mennyi fogyott, hanem azok hatékonysága is - közölte Sélleiné Márki Mária, az Országos Egészségbiztosítási Pénztár (OEP) főigazgatója kedden az MTI-vel.
febr. 16
11:12
Whitney Houston tragikus halála (WebBeteg)
2012. február 12-én egy újabb híresség távozott az élők sorából. Brittany Murphy, Michael Jackson és Amy Winehouse után Whitney Houstont is holtan találták szállodai szobájában. Az amerikai pop ikon sajnálatos halála újabb szomorú mérföldkő, mely a vényköteles gyógyszerekkel való visszaélés veszélyeire hívja fel a figyelmet. Az énekesnő halálát ugyanis nem illegális drogok, hanem vényköteles…
febr. 16
12:15
Az étcsokoládé és a vérnyomás (WebBeteg)
Minél több fekete csokoládét eszik valaki, annál védettebb a szív-és érbetegségek ellen - derül ki a Clinical Nutrition szakfolyóiratban közzétett vizsgálat eredményeiből.
febr. 16
14:45
Évtizedes hórekordok dőltek meg Szlovákiában (Infostart)
Évtizedes hórekordok dőltek meg Szlovákiában csütörtök reggelre - közölte internetes honlapján a Szlovák Hidrometeorológiai Intézet.
febr. 16
16:18
Szívinfarktus kezelése zsírsejtekkel (Metropol)
Holland kutatók szerint a szívizom regenerációját a zsírsejtek fokozzák, az immunrendszer működését is jó irányba módosítják.
febr. 16
17:27
Több út ismét járható Pest megyében (Infostart)
Feloldották az útzárat Budakeszi és Budaörs között csütörtök este, valamint az 1-es főúton Herceghalomnál, miután a közútkezelő megtisztította az utakat - közölte a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese.
febr. 16
17:30
Csökkent az eladatlan új lakások száma Budapesten (Metropol)
Tavaly 2.490 lakás épült Budapesten, idén 2.000 átadását tervezik a fejlesztők, az eladatlan új lakások száma 2009-ben 3.800 volt, ez idén januárra 3.100-ra csökkent - közölte az OTP Jelzálogbank.
febr. 16
17:45
Baleset miatt teljes útzár a 41-es főúton (Infostart)
Baleset történt a 41-es főúton Nyíregyháza-Orosnál csütörtök délután; senki nem sérült meg, de a főutat lezárták - közölte a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője.
febr. 16
19:15
Szájban robbant az e-cigaretta (Infostart)
Elektromos cigaretta robbant fel egy férfi szájában az Egyesült Államokban.
febr. 16
19:51
Nagyobb boldogság északon élni (Infostart)
A zordabb időjárás ellenére az északon élő angolok boldogabbak, mint a délen lakók - mutatta ki egy 25 ezer fős internetes felmérés, amely nem terjedt ki Nagy-Britannia egészére, hanem csupán Angliára.
febr. 16
20:39
Csuklótöréstől a csökkent munkaképességig - Orvosi műhiba (WebBeteg)
Hogyan lett bírósági ügy egy csuklótörésből? Milyen eredménnyel zárult a per? A jogi esetet az orvosi műhibaperekben nagy szakmai tapasztalattal rendelkező ügyvéd, Dr. Erdős György elemzi.
febr. 16
21:57
Véletlenül altatták el az öreg macskát (Infostart)
Egy állatorvos véletlenül végzett a világ egyik legvénebb, 33 éves macskájával, mert összetévesztette egy beteg, kóbor állattal.

Keresés