2012. február 16. csütörtök

febr. 16
6:42
Arccal az Erkel Színház felé (Spa Trend Online)
Reménykedünk abban, hogy 180 főnél többet nem kell elbocsátani, mondja Ókovács Szilveszter, a Magyar Állami Operaház kormánybiztosa, aki nem fél a sztrájktól, mert szerinte akkor is felmehet a függöny. Akit most elküldenek, év végén a megnyíló Erkelben próba énekelhet.
febr. 16
6:44
A dob szerzetesei (Spa Trend Online)
Elképesztően virtuózak és hihetetlenül fanatikusak a japán Yamato dob show résztvevői, akik vasárnapig a Budapest Kongresszusi Központban láthatók, majd Veszprémben és Debrecenben is fellépnek. Érezhetően, már-már szerzetesi módon, szinte csak arra koncentrálnak, ami a dolguk. Artisták módjára kidolgozott a testük, még a nőknek is komoly muszklijuk van, és naná, hogy olyan ruhát viselnek, hogy ezt…
febr. 16
6:46
Giccsmentes hawaii-fíling (Spa Trend Online)
Mindenki azt hiszi Hawaii-on élni örök nyaralás. Mindenki azt hiszi, kivéve aki ott lakik. Matt King (George Clooney) felesége egy csónakbaleset után kómába kerül. Hamar kiderül, hogy az asszony menthetetlen és a gépekről napokon belül le kell kapcsolni.
febr. 16
7:00
Omega: mindhalálig zene (Spa Trend Online)
Hihetetlennek tűnik, de idén szeptember 23-án ünnepelheti az Omega együttes megalakulásának félévszázados jubileumát. A zenekar sajtótájékoztatójáról ugyan más elfoglaltsága miatt hiányzott a Gyöngyhajú lány, Léna és a Tengelykezű félember, de szerencsére Kóbor János, Benkő László, Mihályi Tamás, Molnár György és Debreceni Ferenc hiánytalanul megjelentek. Rajtuk kívül a világon talán a Rolling…
febr. 16
7:02
Szerződésbontások az Új Színházban (Spa Trend Online)
Dörner György az Új Színház igazgatója felmondta Galkó Balázs határozatlan idejű szerződését - adta hírül tegnap az Index internetes portál.
febr. 16
7:18
A sebezhető Clooney (Metropol)
Már csak bő egy hét választ el bennünket az Oscar-gálától – a magyar mozikban mától látható Utódok, George Clooney filmje is az esélyesek közt van.
febr. 16
7:20
dEUS - kell idő a családra (Metropol)
Az antwerpeni banda 2000-től négy év szünetet tartott, az elmúlt nyolc évben azonban már három albumot adtak ki, s a negyedik is készülőben van. Alan Gevaert basszusgitáros mesélt.
febr. 16
12:06
Meghalt a Metropolitan legismertebb énekese (Metropol)
Nyolcvankét esztendős korában elhunyt Charles Anthony operaénekes, aki majdnem hatvan évnyi pályafutása során a legtöbbször lépett színpadra a New York-i Metropolitan Operaházban.
febr. 16
13:54
Frankofón Filmnapok az Urániában (Metropol)
Tizenegy frankofón ország 23 filmje lesz látható Budapesten a 2. Frankofón Filmnapokon, amelyet február 23. és március 2. között rendeznek meg az Uránia Nemzeti Filmszínházban.
febr. 16
15:06
A romagyilkosságokról szól Fliegauf új filmje (Metropol)
Új utat nyithat pályáján a Csak a szél című film Fliegauf Bence szerint. A rendező Berlinben azt is elmondta, szívesen dolgozott volna hivatásos roma színészekkel, de végül úgy döntött, amatőrökkel forgatja le a 62. Berlini Nemzetközi Filmfesztiválon, a Berlinalén a legjobb filmnek járó Arany Medvéért versenyben lévő művét.
febr. 16
15:24
Bruce Springsteen életművéből kiállítás (Metropol)
Bruce Springsteen amerikai rocklegenda életművéből nyílik kiállítás a philadelphiai National Constitution Center múzeumban.
febr. 16
16:54
Nyolc művész Londonból a B55 Galériában (Metropol)
Nagy-Britanniában alkotó kortárs festők műveit vonultatja fel a budapesti B55 Galéria Back and Forth - 8 művész Londonból című kiállítása; a csoportos tárlat csütörtök esti megnyitója egyben egy társadalmi és művészeti programsorozat kezdete is.

Keresés