2012. február 15. szerda

febr. 15
6:42
Múzeumokat zárhatnak be (Spa Trend Online)
Információink szerint átlagosan 50-60 százalékkal csökken a megyei múzeumok támogatása, Baranya megyében a tavalyi 173 millió forint helyett 45 millió forint áll rendelkezésre, ami a bezárt múzeumok őrzésére sem elég, mondja Fabényi Júlia igazgató.
febr. 15
6:44
Arany Medve Meryl Streepnek a Berlinalén (Spa Trend Online)
Egyelőre még tart a Berlini Nemzetközi Filmfesztivál indulását felpezsdítő sztárparédé, igaz, Hollywood Berlinben is megcsodált álompárja, Angelina Jolie és Brad Pitt tegnap már Szarajevóba kísérte Jolie filmjét az ottani bemutatóra, de előtte Berlinben Angelina még átvette a tíz éve létesített Cinema for Piece békedíjat a fesztiválon.
febr. 15
6:46
Mozart és Stendhal (Spa Trend Online)
Stendhal a szerelem szerelmese volt. Más aligha írhatta volna meg "A szerelemről" szóló szellemes és bölcs aforizma gyűjteményt, mint "A vörös és fekete", meg "A pármai kolostor" írója, Julien Sorel és Fabrice del Dongo megteremtője. És ő lehetett az is, aki megelőzve korát, késői társadalmak félreértő zenerajongóit is, nyomban megérthette Mozart Cosi fan tutte című operáját.
febr. 15
8:12
Gamushara: itt a Yamato új előadása (Metropol)
Meditáció, edzés, önmegtartóztatás a re­cept. Kevesen tud­nak arról a filo­zófiáról, ami az energikus műsor mögött meg­hú­zódik.
febr. 15
10:54
A Modell című projekt kerül a magyar pavilonba (Metropol)
A Modell című projekt nyerte el a 13. Velencei Nemzetközi Építészeti Kiállítás magyar pavilonjában megvalósuló tárlatra kiírt pályázatot. Gulyás Gábor, a Velencei Biennále nemzeti biztosa a győztes terv kurátorait, Bachmann Bálintot és Markó Balázst kéri fel a munkára.
febr. 15
12:24
A Simpson család atyja is csillagot kapott (Metropol)
Csillagot kapott Matt Groening, az 500. epizódjához érkezett Simpson család alkotója a hollywoodi Hírességek Sétányán.
febr. 15
12:42
Megújult a Kogart Ház állandó kiállítása (Metropol)
Több, kölcsönzésből visszatért képpel újult meg a budapesti Kogart Ház állandó kiállítása, ahol a Kovács Gábor-gyűjtemény számos remekművéről már QR-kódok segítségével, okostelefonnal is elérhetők a legfontosabb adatok.
febr. 15
14:30
Nem terveznek happy endet House-nak (Metropol)
A nyolcadik évad befejeztével a Doktor House-t alakító Hugh Laurie számára lezárul egy korszak, a brit színész azonban állítja: jó lesz végre leszállni a futószalagról.
febr. 15
16:36
Villámrandi a Szépművészetiben (Metropol)
A szerelem témájára épül a Szépművészeti Múzeum különleges programsorozata, a Múzeum+ legújabb kiadása; csütörtök este a látogatók többek között rendhagyó tárlatvezetéseken, workshopokon vehetnek részt, de "villámrandira" is jelentkezhetnek.
febr. 15
17:30
Omega '50: ünnepi koncertek 3 etapban (Metropol)
Egy tavaszi szimfonikus jellegű fellépéssorozattal, nyári külföldi turnéval, ősszel pedig egy nagy budapesti koncerttel ünnepli ötvenedik születésnapját az Omega együttes, amely új stúdiólemezen dolgozik, és könyv is készülőben van a zenekar eddigi fél évszázadáról.
febr. 15
19:51
Milliárdokat ért a meztelen nő portréja (Infostart)
Francis Bacon egy meztelen női portréja 21,3 millió fontért (7,3 milliárd forintért) kelt el a Christis's kedden Londonban megrendezett háború utáni és kortárs művészeti árverésén, amely 80,6 millió fontos (28 milliárd forintos) összbevétellel zárta az aukciót.
febr. 15
19:54
Alfonzóról nyílt fotókiállítás Hévízen (Metropol)
Zseni volt, hihetetlenül kemény tartással rendelkezett, miközben világjáró élete során számos életveszélyes helyzetbe került - jellemezte édesapját Markos György humorista szerda este Hévízen, az Alfonzóról szóló fotókiállítás megnyitóján.

Keresés