2012. január 30. hétfő

jan. 30
6:39
Méltó búcsú, méltatlan elmúlás (Spa Trend Online)
Az Új Színházban pénteken este Szikora János rendezésében bemutatták a Varázshegy című előadást. Ez Márta István igazgatása alatt az utolsó nagyszínpadi produkció.
jan. 30
6:41
"Leg"-mánia (Spa Trend Online)
Egy fiatal zongorista a minap egy perc alatt 765 hangot ütött le, ezzel rekordot javított és bekerülhet a Guiness rekordok könyvébe. Nem tudom ki kíváncsi rá. Mint ahogy azt sem tudom elképzelni, bárkit érdekelne egy angol fiú, aki snowboardjával 78 métert csúszott egy korláton.
jan. 30
7:51
Megújultak a Csontváry Múzeum kiállítótermei (Spa Trend Online)
Megújultak a pécsi Csontváry Múzeum kiállítótermei; az intézmény a két hónapig tartó rekonstrukciót követően kedden nyílik meg újra a látogatók előtt.
jan. 30
9:06
Venet-retrospektív a Műcsarnokban (Metropol)
A francia képzőművészet hetven­egy éves doyenjének átfogó életmű-kiállítását nyitották meg.
jan. 30
11:12
Francia szerző kapta a képregény Oscarját (Metropol)
Jean-Claude Denis francia képregényszerzőnek ítélték oda a 39. Angouleme-i Nemzetközi Képregényfesztivál, a legnagyobb európai seregszemle nagydíját, a "képregény Oscarját".
jan. 30
12:42
Kémfilm másképp (Metropol)
Oscar-esélyes filmeket boncolgató sorozatunk második részében a Suszter, szabó, baka, kém esélyeit latolgatjuk. Nem lenne meglepő, ha Oldman megkapná a díjat.
jan. 30
14:30
A BDZ John Williams előtt tiszteleg (Metropol)
FilmHarmonikusok címmel mozgóképek híres betétdalaiból ad monumentális hangversenyt a Budafoki Dohnányi Zenekar (BDZ) február 11-én a Papp László Budapest Sportarénában: a John Williams munkássága előtt is tisztelgő koncerten csaknem 300 előadó lesz színpadon.
jan. 30
14:42
Milyen évet zárt a könyvszakma? (Infostart)
Jó karácsonyi szezont, de rossz évet zárt a könyvszakma tavaly. Pontos adatok még nincsenek, de Zentai Péter László, a Magyar Könyvkiadók és Könyvterjesztők Egyesülésének elnöke az InfoRádió Aréna című műsorában azt mondta: attól tart, a tavalyi forgalom nem érte el a 60 milliárd forintot.
jan. 30
15:06
Több székely kaput faragnának (Metropol)
Identitáserősítő szerepük miatt további székely kapuk emelését szorgalmazták a kapufaragók Csíkszeredában megtartott hétvégi szakmai konferenciájukon.
jan. 30
17:12
Egy film tizenegy rendezőtől a filmszemlén (Metropol)
A Jeles András, Kocsis Ágnes, Török Ferenc, Szabó Simon, Mészáros Márta, Forgács Péter, Siroki László, Pálfi György, Fliegauf Benedek, Salamon András és Jancsó Miklós kisfilmjeiből készült alkotásról szólva Tarr Béla úgy fogalmazott: a filmet az a tehetetlenségérzés szülte, hogy mi minden nem készülhetett el az elmúlt időszakban.

Keresés