2011. december 29. csütörtök

dec. 29
6:39
Kómában a magyar mozgókép (Spa Trend Online)
Kiemelt kormányzati felügyelet, elzárt állami támogatások, zuhanó nézőszám, haldokló artmozi-hálózat, alternatív alkotói megoldások és néhány igen értékes film - főként ezek jellemezték a prés alatt az összeroppanás jeleit mutató magyar filmet 2011-ben, valamint Andrew Vajna kormánybiztos elmúlt egy évét.
dec. 29
6:41
Kulturkampf (Spa Trend Online)
Lehetetlen volna összefoglalni néhány sorban azt a veszteséget, mely idén a kulturális életet érte. A legnagyobb botrány mindenesetre az volt, hogy a nyíltan antiszemita Csurka István színházat kapott a fővárosban, s hónapokig tartó példátlan hazai és nemzetközi tiltakozás kellett hozzá, hogy a főpolgármester részben visszavonja a döntést. Csurka tehát formálisan nem vezethet színházat Budapesten.
dec. 29
9:42
Cézannetól Mapplethorpe-ig: Budapesti kiállítások 2012-ben (Metropol)
Noha nincsenek könnyű gazdasági helyzetben, izgalmas kiállítási programmal készülnek 2012-re a nagy budapesti múzeumok; a fővárosba érkeznek többek között Cézanne, Aj Vej-vej és Mapplethorpe művei, míg Munkácsy Honfoglalása először hagyja el az Országgyűlés épületét.
dec. 29
10:15
Szilveszteri koncertek: Quimby, Kiscsillag, Fenyő Miklós, Amadinda (Spa Trend Online)
Mások mellett a Quimby, a Kiscsillag, Fenyő Miklós, valamint az Amadinda Ütőegyüttes és Presser Gábor is fellép szilveszterkor a fővárosban, ahol a Március 15. téren utcabált rendeznek.
dec. 29
13:51
Eger önkormányzata átveszi a helyi színházak fenntartását (Spa Trend Online)
Eger városa veszi át a helyi Gárdonyi Géza Színház és a Harlekin Bábszínház fenntartását a Heves Megyei Önkormányzattól, erről csütörtöki rendkívüli ülésén döntött a közgyűlés - közölte az egri városháza az MTI-vel.
dec. 29
17:30
Skandináv krimi másképp (Metropol)
A főhős, Roger Brown menő fejvadász, aki nemcsak a megfelelő embereket találja meg a megfelelő pozíciókhoz.
dec. 29
17:32
Ígéretes kezdet skandináv módra (Metropol)
Az Animus Kiadó az év végét több skandináv krimi kiadásával tette emlékezetessé a könyvsorozat rajongóinak.
dec. 29
19:18
Angelina Jolie új filmjéről beszélt az m1-nek (Metropol)
Exkluzív interjút adott a közmédia számára Angelina Jolie Oscar-díjas színésznő, aki rendezői bemutatkozásáról, az In the Land of Blood and Honey című filmről beszélt az m1 csatornának.
dec. 29
20:06
Milyen koncertek lesznek szilveszterkor? (Infostart)
Mások mellett a Quimby, a Kiscsillag, Fenyő Miklós, valamint az Amadinda Ütőegyüttes és Presser Gábor is fellép szilveszterkor a fővárosban, ahol a Március 15. téren utcabált rendeznek.

Keresés