2012. január 5. csütörtök

jan. 5
6:39
Alkotmány kard nélkül (Spa Trend Online)
Nem szokás, hogy egy festő kétszer egymás után megfesse ugyanazt a témát, az még kevésbé szokás, ha egy megrendelt festmény leszállítása után a művész további alkotásokat készít, immár saját magának. Pedig Szkok Iván - aki a Kerényi Imre által, az alaptörvény kapcsán megrendelt festmények közül épp az alkotmány megfestését vállalta - ezt teszi. Mint beszámoltunk róla, a Nemzeti Galériában hétfőn…
jan. 5
6:41
A Maestro hálája (Spa Trend Online)
Nem hiába mondták a Bécsi Filharmonikusok, hogy Carlos Kleiber óta nem volt olyan karmesterük, mint a lett származású Mariss Jansons. Aki most újévkor látta vezényelni őt, csak megerősítheti ezt. Minden porcikája muzsika, ha leengedi a karját, a zenekar akkor is követi, szemének a hunyorgásáról, szája állásáról is. Páratlanul nagy művész.
jan. 5
6:57
A Cukorfalattal nyit az Átrium (Spa Trend Online)
Minden eladó!, hirdette december végén a Merlin Színház, azután be is zárt. A Merlin tavaly lett 20 éves, és már az is marad örökre. Mivelhogy Átrium Film-Színház néven Budán, a Margit körúton újul meg. Ott, ahol állítólag a legjobb kávét mérik majd, és a város legnagyobb pezsgő-, és szusi kínálata lesz. Akar ön 5-10 vagy 15 ezer forintért "szereplő", "főszereplő" vagy "címszereplő" lenni? Az…
jan. 5
6:59
A gój motorosok is az Új Színházba mennek (Spa Trend Online)
Márta István, az Új Színház jelenlegi és Dörner György, a teátrum február 1-jén hivatalba lépő új igazgatója tegnap egyeztető beszélgetésen találkozott a Városházán. Az átadás-átvételre február elején kerülhet sor, a márciusi program egyeztetését azonban már előbb elkezdik.
jan. 5
7:18
Festményt csempésztek be egy múzeumba (Metropol)
Szokatlan akcióval hívta fel magára a figyelmet egy lengyel művészeti egyetemista: titokban kiakasztotta festményét a wróclawi Nemzeti Múzeumban.
jan. 5
7:20
Meglepetéskoncert Győrben (Metropol)
Ingyenes meglepetés kamarakoncertet tart Tolcsvay László vasárnap este a Győri Városi Múzeumban. Grászli Bernadett elmondta: nem hozzák nyilvánosságra, mi lesz a koncert programja, és "Tolcsvay László életműve olyan gazdag, hogy a találgatás sem egyszerű".
jan. 5
8:12
Moriarty színre lép (Metropol)
A Reklámőrültek sztárja, a brit Jared Harris nagy rajongója volt az első filmnek, de nem hitte volna, hogy a magyar mozikban mától látható folytatásban ő játszhatja a profes­szort.
jan. 5
8:30
Beatbox és klasszikusok (Metropol)
Örökzöld slágerek csendülnek fel újszerű „hangszerelésben”, a zenei utazás a barokktól egészen a modern zenékig tart, hetven dallam segítségével.
jan. 5
11:48
Vizsgálja a rendőrség, hogy mi történt a hétfői tüntetésen (Metropol)
Hatala József országos rendőr-főkapitány elrendelte a Operaháznál és a környékén megtartott demonstrációkhoz kapcsolódó rendőri biztosítás értékelő, elemző szakmai vizsgálatát.
jan. 5
17:42
Csurka darabját is játszani fogják az Új Színházban (Infostart)
Dörner György, az Új Színház február 1-jén hivatalba lépő új igazgatója közzétette a teátrum idei és jövő évadának műsortervét. Kodolányi János, Páskándi Géza, Hunyady Sándor, Nyírő József, Tomcsa Sándor, Jókai Mór, Bessenyei György, Pozsgai Zsolt és Wass Albert művei mellett láthatja a közönség Csurka István A hatodik koporsó című drámájának ősbemutatóját is, amelynek rendezésére pályázatot írnak…
jan. 5
17:48
Dörner György közzétette műsortervét (Metropol)
Dörner György, az Új Színház február 1-jén hivatalba lépő új igazgatója közzétette a teátrum idei és jövő évadának műsortervét.
jan. 5
18:42
Sherlock Holmes felemás visszatérése (Metropol)
Az első Guy Ritchie-féle Sherlock Holmes-film bemutatója óta vártam, hogy lehulljon a lepel Moriarty professzor kilétéről és az általa szőtt grandiózus cselszövésről – így amikor a Sherlock Holmes 2: Árnyjáték megtekintésére lehetőségem nyílt, nem haboztam kihasználni azt.
jan. 5
19:33
Eladja az Átrium mozit a főváros - A Merlin Színház pályázik (Spa Trend Online)
Eladásra kínálja az Átrium mozit a Fővárosi Önkormányzat. A pályázaton indul a Merlin Színház is, amelynek odaköltözéséről már nyár végén tárgyalt a főváros és a színház vezetése.
jan. 5
19:54
Eladja az Átrium mozit a főváros (Metropol)
Eladásra kínálja az Átrium mozit a Fővárosi Önkormányzat. A pályázaton indul a Merlin Színház is, amelynek odaköltözéséről már nyár végén tárgyalt a főváros és a színház vezetése.
jan. 5
20:12
Shopline lesz Bookline-ból (Metropol)
A Bookline.hu Nyrt. január 15-től új, univerzális webáruházat hoz létre Shopline néven, és saját, hivatalos elnevezését is Shopline-webáruház Nyrt.-re változtatta, erről a társaság január 5-i rendkívüli közgyűlése döntött.

Keresés