2012. január 5. csütörtök

jan. 5
5:30
Elszállt az euró: már csak gazdagék járnak síelni (Pénzcentrum)
Az ismét elhatalmasodó gazdasági válság, illetve az euró szárnyalása jókora ütést mért az idei síszezonra (is). Az utazási irodák egyértelmű visszaesésről számolnak be, s egyre többen teszik fel maguknak a kérdést - nem kellene idén inkább itthon maradnunk? A folyamatosan rekordokat döntögető euró árfolyam az utazni készülőket is joggal aggasztja. Nem mindegy ugyanis, mikor szerezi be valaki az…
jan. 5
6:06
BUX index - mi lesz ennek a vége? (ProfitLine)
Ugyan P/E alapon alulértékeltnek számít a BUX, a hatalmas és növekvő kockázati prémium és kockázatmentes hozam leértékeli a részvényeket. Ráadásul a technikai kép is egyre negatívabbá válik - olvashatjuk az Erste elemzésében.
jan. 5
6:15
Az MNB nem megy ki a kötvénypiacra, az ÁKK pedig a bankközire (Privátbankár)
Az év végi törvényalkotási dömping nem változtat lényegesen az államadósság finanszírozási igényén. Az MNB és az ÁKK megállapodásának része, hogy a jegybank nem jelenik meg a nemzetközi tőkepiacokon, az ÁKK pedig a hazai bankközi piacon, így a hazai deviza-államadósságok törlesztése automatikusan vagy új kibocsátásokból, vagy az erre szolgáló tartalékokból történik.
jan. 5
6:33
Tovább zuhant a forgalom a budapesti tőzsdén (Privátbankár)
Az ígéretes évkezdet után zuhanórepülésbe kezdett a BUX, így a 2011-es évet 22 százalékos csökkenéssel zárta. A Budapesti Értéktőzsde azonnali forgalma az előző évi adatokhoz képest 27,5 százalékkal csökkent, amely elsősorban a részvény szekciót érintette, ahol kifejezetten alacsony, 15,2 milliárd forintos átlagos napi forgalom realizálódott.
jan. 5
6:39
Pánikban érdemes aranyat venni? (ProfitLine)
Az arany esetében továbbra is optimisták az elemző házak, hiszen az alternatív befektetési kereslet pótolhatja az indiai kereslet kiesést. Technikailag egyelőre egy korrekció zajlik. Ha kritikus szinteket át tudna ütni az árfolyam, akkor további emelkedés jöhetne - olvashatjuk az Erste elemzésében.
jan. 5
7:00
A szőnyeg alá is benéz az IMF (Portfolio)
Alaposan felforgathatja a kormány gazdaságpolitikáját az új EU/IMF-hitelmegállapodás. Bár most úgy tűnhet, hogy Brüsszel az előzetes tárgyalások kapcsán csak az uniós jognak való megfelelés miatt...
jan. 5
7:03
Az idén újabb külföldi részvényekkel lehet kereskedni a tőzsdén (Infostart)
Újabb külföldi részvényekkel lehet majd az idén kereskedni a múlt év novemberében létrehozott BÉTa piacon, amelyen jelenleg tíz külföldi részvény forog - közölte a Budapesti Értéktőzsde (BÉT).
jan. 5
7:12
Az idén újabb külföldi részvényekkel lehet kereskedni a tőzsdén (ProfitLine)
Újabb külföldi részvényekkel lehet majd az idén kereskedni a múlt év novemberében létrehozott BÉTa piacon, amelyen jelenleg tíz külföldi részvény forog - közölte a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) az MTI-hez eljuttatott sajtóközleményben.
jan. 5
7:15
Kinek és milyen járulékot nem kell megfizetni 2012-ben? (Adózóna)
Összefoglaltuk, mely jövedelmek lesznek 2012-ben mentesek a járulékfizetés alól, s a szociális hozzájárulási adóval kapcsolatos tudnivalókat is áttekinjük.
jan. 5
7:36
Lázár: a nemzeti bank nem Simoré, hanem az országé (Portfolio)
Elképzelhetetlen gazdasági növekedés a Magyar Nemzeti Bank (MNB) támogatása nélkül a Fidesz frakcióvezetője szerint. Lázár János az MTI-nek adott interjújában úgy fogalmazott: a jegybank "nem Simor...
jan. 5
7:45
Lázár: az MNB támogatása nélkül elképzelhetetlen a növekedés (Privátbankár)
Lázár János szerint elképzelhetetlen a gazdasági növekedés az MNB támogatása nélkül, hozzátette, hogy a jelenlegi helyzetben a jegybank feladata a kabinet támogatása lenne. Az IMF-fel és az EU-val folytatandó trágyalásokhoz hozzáfűzte, hogy csak olyan megállapodás köthető, amely nem ellentétes az ország érdekeivel, azonban bizonyos feltételeket el kell fogadni.
jan. 5
7:45
Elemzők: mély recesszió jöhet IMF-megállapodás nélkül (ProfitLine)
Meredek drágulással átlépte a 700 bázispontos szintet - és ezzel rekordot döntött - a szerdai londoni kereskedésben a magyar államadósság törlesztéskockázatára kínált biztosítási tranzakciók árazása.
jan. 5
7:47
Csak a Hang Seng tartja magát Ázsiában (ProfitLine)
Többnyire csökkenést mutatnak a vezető ázsiai részvénypiacok a mai kereskedési napon, miután szerdán már az amerikai piacok is lendülete is megakadt. A hangulatot rontotta az európai bankszektorral kapcsolatos aggodalmak, illetve az erős jen.
jan. 5
7:54
Beadja a derekát a Fidesz? Lázár IMF-feltételek elfogadásáról beszélt (Portfolio)
Elképzelhetetlen gazdasági növekedés a Magyar Nemzeti Bank (MNB) támogatása nélkül a Fidesz frakcióvezetője szerint. Lázár János az MTI-nek adott interjújában úgy fogalmazott: a jegybank "nem Simor...
jan. 5
8:03
Pátria néven az ország legnagyobb takarékszövetkezete jött létre (Privátbankár)
Pátria Takarékszövetkezet néven egyesült három, a közép-magyarországi régióban működő takarékszövetkezet; az új pénzintézetnek 38 fiókja van, így a legnagyobb fiókhálózattal rendelkező szövetkezeti formában működő hitelintézet lett.
jan. 5
8:03
Negyven százalékkal kevesebb hallgató kap ingyen képzést (HR Portál)
A gazdaságtudományi területen csaknem 60, a műszaki területen 40, az orvosi képzésben pedig 30 százalékkal csökken ősztől az ingyenes képzésre felvehető hallgatók száma - derült ki a Magyar Nemzet birtokában került, rendelettervezetből, amit információjuk szerint január 4-én tárgyal a kormány.
jan. 5
8:05
A tipikus európai egyetemista 24 éves (HR Portál)
A német vezetésű Eurostudent program 2011-es átfogó felmérésének eredménye szerint a tipikus európai egyetemista 24 éves, nő, havi 850 euróból tartja fenn magát, és szülei maguk is egyetemi diplomával rendelkeznek.
jan. 5
8:07
Draskovics Tibor távozik a PwC menedzsmentjéből (HR Portál)
Januárban távozik a PwC Magyarország menedzsmentjéből Draskovics Tibor, aki a cég vezérigazgató-helyettesi pozícióját töltötte be - válaszolta az MTI kérdésére szerdán a társaság.
jan. 5
8:09
Az olasz képviselők keresnek a legjobban Európában (HR Portál)
Az olasz parlamenti képviselők Európa legjobban fizetett honatyái egy felmérés szerint - írja internetes oldalán a Daily Mail című brit bulvárlap .
jan. 5
8:12
Forint: új nap, új történelmi mélypont (Portfolio)
A csütörtök reggeli kereskedésben folytatódott a forint gyengélkedése. A hazai fizetőeszköz az euróval szemben új történelmi mélypontot ütött, hajszálra volt a 322-es szinttől.Már a CNBC-n is várják...
jan. 5
8:18
Két évre Dubajba megyek dolgozni, a cégemnél itthon inakítv státuszba kerülök, minden juttatást kint, ottani feltételekkel kapok majd. (Adózóna)
Mivel ott nincs adózás ezért feltételezem, hogy itthon kell majd adótfizetnem, és nagyon jó lenne tudni, hogy pontosan mit kell majd fizetnem.Azt feltételezem, hogy csak szja-t és nyugdíjjárulékot kérhetneksázmon rajtam, a tb-t és a többit nem tartanám korrektnek, hiszen nemvagyok itt. Továbbá, előre láthatólag 3 tételből áll össze kint egy fizetés: azalapbérből, lakhatási és utazási…
jan. 5
8:18
Az IMF óvja Latin-Amerikát az elsietett költségvetési ösztönzéstől (ProfitLine)
A Nemzetközi Valutaalap szerint Latin-Amerikának egyelőre várnia kellene a konjunktúra élénkítését célzó költségvetési ösztönzéssel, az adócsökkentéssel és a kormányzati kiadások növelésével, hacsak az európai adósságválság nem válik még súlyosabbá.
jan. 5
8:20
Hírek amelyek megmozgathatják a piacokat (ProfitLine)
A mai nap folyamán számos olyan makrogazdasági hír került napvilágra Európában, Angliában, illetve az Egyesült Államokban, melyek alapvetően meghatározhatják a részvénypiacok irányát.
jan. 5
8:21
Normatív támogatás nélkül február elején leállhat a BKV (Privátbankár)
Január végén, de legkésőbb február elején leállhat a BKV, ha nem kapja meg a 3 milliárdos normatív támogatást. Tarlós István korábban már jelezte, hogy a főváros képtelen lesz ennyi pénzt kigazdálkodni a működésre fordítható 180 milliárdból, és egy esetleges BKV leállás napi 14 milliárd forint kiesést jelentene a gazdaságnak.
jan. 5
8:22
Szerény emelkedéssel nyithatnak a nyugat-európai tőzsdék (ProfitLine)
Londoni értékpapír-forgalmazók szerint a londoni tőzsde irányadó mutatója, az FTSE-100 és a frankfurti DAX-30 10-10 pont körüli erősödéssel nyithat csütörtökön.
jan. 5
8:30
50% alatt az Appeninn nagytulajdonosa (Portfolio)
Az Appeninn bejelentette, hogy az Lehn Consulting-nak 2012. január 04-én a tulajdonában álló Appeninn törzsrészvények mennyisége 15 000 000 darabra változott, ezzel összefüggésben részesedésének...
jan. 5
8:32
Megint vett a PannErgy (Portfolio)
A PannErgy 2012. január 4-én a BÉT-en az Erste Befektetési Zrt. közreműködésével 7000 darab saját részvényt vásárolt 606,18 Ft/db átlagáron. A tranzakciót követően a PannErgy 3 044 844 db saját...
jan. 5
8:36
Faipari üzem létesül Vásárosnaményban - új munkahelyek (HR Portál)
Mintegy 120-130 millió forintos beruházással faipari üzemet, valamint egy gyakorlati oktatóközpontot hozna létre a Bereg Tüzép Kft. Vásárosnaményban - mondta el a vállalkozás ügyvezető igazgatója az MTI-nek.
jan. 5
8:48
Iránytalan kereskedés Ázsiában (Portfolio)
Vegyes mozgásokat mutatnak ma reggel az irányadó ázsiai indexek, míg a hongkongi és a szingapúri tőzsde emelkedett, addig a japán tőzsde lefelé vette az irányt. Ma ismét az európai helyzet kerül a...
jan. 5
8:48
Kész, vége: 3 hét múlva leáll a BKV? (Pénzcentrum)
Január végén, de legkésőbb február elején leáll a BKV - erősítette meg a kósza híreket a Népszabadságnak a Budapesti Közlekedési Központ....
jan. 5
8:50
Fellegi ma beszélni fog az IMF-ügyről (Portfolio)
Csütörtök reggel kormányszóvivői tájékoztatót tart Giró-Szász András, amelyen többek között Fellegi Tamás is részt vesz. Ezért a tájékoztatón szó lesz az IMF-tárgyalásokról is. A 10 órakor kezdődő...
jan. 5
8:51
Lázár: Az MNB nem Simor András bankja, hanem az országé (Infostart)
Elképzelhetetlen gazdasági növekedés a Magyar Nemzeti Bank (MNB) támogatása nélkül a Fidesz frakcióvezetője szerint. Lázár János az MTI-nek adott interjújában úgy fogalmazott: a jegybank "nem Simor András bankja, hanem az országé". Szólt arról is, hogy bizonyos feltételeket el kell fogadni a valutaalappal folytatandó hivatalos tárgyalásokon, amelyek januárban kezdődhetnek meg. Közölte továbbá azt…
jan. 5
8:51
Lázár: a nemzeti bank nem Simor András bankja, hanem az országé (ProfitLine)
Elképzelhetetlen gazdasági növekedés a Magyar Nemzeti Bank (MNB) támogatása nélkül a Fidesz frakcióvezetője szerint. Lázár János az MTI-nek adott interjújában úgy fogalmazott: a jegybank "nem Simor András bankja, hanem az országé". Szólt arról is, hogy bizonyos feltételeket el kell fogadni a valutaalappal folytatandó hivatalos tárgyalásokon, amelyek januárban kezdődhetnek meg. Közölte továbbá azt…
jan. 5
8:52
Gondban a spanyol bankszektor (Portfolio)
Tetemes összegű, 50 milliárd eurónyi céltartalékot kell még képezniük a spanyol bankoknak rossz ingatlan-portfóliójuk miatt a pénzügyi szektor átfogó reformjának következő felvonásaként - írja a...
jan. 5
8:53
Az IMF igazgatótanácsa január 18-án értékeli Magyarországot (ProfitLine)
A Nemzetközi Valutaalap (IMF) igazgatótanácsa január 18-án értékeli a magyar gazdaság helyzetét, megvizsgálja a novemberben elvégzett éves felülvizsgálatról és program utáni megfigyelésről készült jelentést, de nem foglalkozik a magyar kormánynak az új elővigyázatossági hitelkeretre vonatkozó kérésével - mondta az IMF budapesti képviselője, Iryna Ivaschenko a Dow Jones hírügynökségnek.
jan. 5
8:54
Februárra összezuhanhat a BKV - Napi 14 milliárd lehet a kár (Portfolio)
Legkésőbb február elejéig, de rosszabb esetben már január végén leállhat a BKV, vagyis összezuhanhat a fővárosi tömegközlekedés, ha a cég nem kapja meg a normatív támogatást - erősítette meg a BKK a...
jan. 5
8:57
Az IMF igazgatótanácsa január közepén értékeli Magyarországot (Privátbankár)
Az IMF igazgatótanácsa január 18-án értékeli a magyar gazdaság helyzetét, megvizsgálja a novemberben elvégzett éves felülvizsgálatról és program utáni megfigyelésről készült jelentést, habár a vizsgálat az új hitelprogrammal nem foglalkozik, a tervezett tárgyalásokhoz megteremtheti az alapot.
jan. 5
9:06
Megszólalt az IMF: január közepén még más lesz a téma (Portfolio)
A Nemzetközi Valutaalap (IMF) igazgatótanácsa január 18-án értékeli a magyar gazdaság helyzetét, megvizsgálja a novemberben elvégzett éves felülvizsgálatról és program utáni megfigyelésről készült...
jan. 5
9:08
Bízhatunk egy korrekcióban (Portfolio)
Iránytalan kereskedést láthattunk ma reggel Ázsiában és az amerikai indexek mozgása sem mutatott irányt a hazai parkettnek, így a reggeli forintgyengülés határozhatja meg a piac mozgását. Ennek...
jan. 5
9:09
A hallgatók több mint fele dolgozik a tanulmányok alatt (HR Portál)
A Budapesti Gazdasági Főiskolán tanulmányokat folytató diákok közül minden hatodik hallgató három vagy több nyelven beszél, legalább középszinten. A Főiskola Diplomás Pályakövetési Rendszere keretében végzett kutatása szerint a felsőfokú tanulmányaik alatt a diákok több mint fele dolgozik a szakterületén vagy ahhoz kapcsolódó területen - írja a portálunkhoz eljuttatott sajtóközlemény.
jan. 5
9:10
Több tízmilliárd forintot nyelhettek el a magánpénztárak (Portfolio)
Selmeczi Gabriella nyugdíjvédelmi miniszterelnöki megbízott ma délután két órakor sajtótájékoztatót tart, ugyanis a magán-nyugdíjpénztárak átvilágításának első szakasza lezárult. A Magyar Nemzet...
jan. 5
9:15
Megtört az aktivitási ráta közel egy éve tartó bővülése (Privátbankár)
Tavaly szeptember-novemberben 42 ezer fővel dolgoztak többen, mint egy évvel korábban. A legtöbben, akik újra beléptek a munkaerőpiacra azonban nem tudtak elhelyezkedni, így a munkanélküliségi ráta nem változott, továbbra is 10,6 százalékon áll. Az aktivitási ráta közel egy éve tartó bővülése ebben az időszakban nem folytatódott, a gazdaságilag aktívak száma 1100 fővel csökkent.
jan. 5
9:24
Veszteséggel nyitott a BUX, már 322 forint fölött az euró (Infostart)
A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 72,99 pontos csökkenéssel, 16.501,59 ponton nyitott csütörtökön. A szerdai záró értékhez képest ez 0,44 százalékos gyengülést jelent. A forint folyamatosan gyengül.
jan. 5
9:24
Lendületesen gyengül tovább a forint - újabb mélypont született (ProfitLine)
A forint csütörtök reggel is tovább gyengült, ennek eredményeként sikerült újabb mélypontot ütni az euróval szemben már a reggeli órákban.
jan. 5
9:24
Reagált az IMF: január közepén még más lesz a téma (Portfolio)
A Nemzetközi Valutaalap (IMF) igazgatótanácsa január 18-án értékeli a magyar gazdaság helyzetét, megvizsgálja a novemberben elvégzett éves felülvizsgálatról és program utáni megfigyelésről készült...
jan. 5
9:24
Megnőtt a pénzváltók forgalma, a norvég koronát is vesszük (Pénzcentrum)
A jelek szerint a lakosság is reagál a forint történelmi mélypontra zuhanó árfolyamára: a budapesti pénzváltóknál jelentős forgalomnövekedés tapasztalható, sokan váltják euróra, dollárra tartalékaikat....
jan. 5
9:26
Egymilliót meghaladó bírság Szilveszterkor (Infostart)
Szilveszter éjszakáján nem számítottak ellenőrzésre sem az alkalmi dudaárusok, sem az italkimérések kereskedői, gondolván, az adóellenőrök ilyenkor nem dolgoznak. Tévedtek. Az év utolsó napján feltárt mulasztások miatt kiszabott bírság összege meghaladja az egymillió forintot, egy esetben pedig telephely bezárásra is sor került.
jan. 5
9:26
10,6%-ra enyhült a munkanélküliségi ráta Magyarországon (ProfitLine)
2011. szeptember–novemberben 3 millió 870 ezer fő volt a foglalkoztatottak létszáma, 42 ezer fővel több, mint az előző év azonos időszakában. Elsősorban a férfiak munkaerő-piaci pozíciói javultak. A munkanélküliek száma az egy évvel korábbival lényegében megegyezett, 460 ezer fő volt, amely 10,6 százalékos munkanélküliségi rátát eredményezett - olvasható a KSH jelentésében.
jan. 5
9:26
Fellegi ma 10-kor beszélni fog az IMF-ügyről (Portfolio)
Csütörtök reggel kormányszóvivői tájékoztatót tart Giró-Szász András, amelyen többek között Fellegi Tamás is részt vesz. Ezért a tájékoztatón szó lesz az IMF-tárgyalásokról is. A Portfolio.hu élőben...
jan. 5
9:28
10,6 százalék a munkanélküliség (Infostart)
A szeptembertől novemberig tartó időszakban átlagosan 3 millió 870 ezer fő volt foglalkoztatott a nemzetgazdaságban a KSH ma publikált adatai szerint. Az előző év azonos időszakához képest a foglalkoztatottak száma egy százalék körüli mértékben emelkedett, de kissé emelkedett a munkanélkülieké is. Az előző, augusztus-októberi időszakhoz képest a munkanélküliségi ráta kissé csökkent, 10,6 százalék…

Keresés