2012. január 12. csütörtök

jan. 12
4:42
Minden negyedik lakás végtörlesztés miatt eladó (ProfitLine)
Az Otthon Centrum (OC) ingatlan franchise hálózat kínálatában tavaly átlagosan 10 százalék körül volt a végtörlesztés miatt eladásra szánt lakások száma, de decemberben az arány már elérte a 25 százalékot - közölte az OC az MTI-vel.
jan. 12
5:45
Ezért jobb befektetés a családi ház felújítása, mint egy bankbetét (Pénzcentrum)
Január elsejétől minden tulajdonosnak kötelező energetikai tanúsítványt készíttetni - már amennyiben eladná, vagy hosszú távra kiadná ingatlanát. Az előírás egybecseng az unió és a kormány hosszú távú elképzeléseivel is, hiszen objektív összehasonlítási alapot jelent a potenciális vásárlók számára. Igen fontos az objektív összehasonlítás, hiszen a lakásfenntartási kiadások alig 10 év leforgása…
jan. 12
5:48
EUR/HUF - mi lesz, ha nem lesz megállapodás? (ProfitLine)
Az EUR/HUF keresztárfolyam csúnya behalt kitörést produkált, amely azt jelenti, hogy nem kell további jelentős forintgyengüléstől félnünk. (legalábbis a közeljövőben) A fundamentális képet pedig leginkább az IMF megállapodás megléte vagy nem léte determinálja leginkább. Szerintünk több mint 75% a valószínűsége, hogy lesz megállapodás - olvashatjuk az Erste elemzésében.
jan. 12
6:03
Menyibe kerül a munkáltatóknak az elvárt béremelés? (Adózóna)
A médiában folyamatosan azt halljuk, hogy 5 százalékkal kell emelni a bruttó béreket ahhoz, hogy a munkáltató teljesítse az elvárt béremelést minden dolgozóra és hozzájuthasson az állami kompenzációhoz. Fontos tudnunk, hogy az 5 százalékos emelés csak a 216 800 forint alattiakra vonatkozik.
jan. 12
6:21
Ausztriába mentik sokan a pénzüket - biztosan jó döntés ez? (ProfitLine)
A magyarországi kitettséggel kapcsolatos piaci aggályok hajtják felfelé az osztrák államadósság törlesztéskockázatára kínált biztosítási tranzakciók (CDS) árazását - áll a Fitch Ratings szerdán Londonban ismertetett helyzetértékelésében.
jan. 12
6:39
Az első nagybevásárlás 2012-ben: mennyire fáj az áfaemelés? (Privátbankár)
Januárban beköszöntött a megemelt áfakulcs és a rekord üzemanyagár a kereskedelmi láncok üzleteibe is - ehhez képest viszonylag olcsón megúsztuk a hagyományosnak mondható év eleji áremelkedést. Úgy tűnik, az áruházak inkább visszafogják magukat, csak ne veszítsenek vásárlókat - a kereslet már egyébként is a padlón van.
jan. 12
6:57
Magyarország második egy atombiztonsági rangsorban (Infostart)
Egy tekintélyes amerikai nem kormányzati szervezet elkészítette a világ első "atombiztonsági" rangsorát, illetve mutatószámát; Magyarország az előkelő második helyet fogalja el a listán, amely a hasadó anyagok tárolásának biztonságossága szerint állítja sorrendbe a világ országait.
jan. 12
6:57
Elszáll az OTP, ha megállapodunk az IMF-fel? (Portfolio)
Az EU/IMF-fel folytatott tárgyalásoknak hatalmas a tétje, több elemző véleménye szerint finanszírozási szempontból nincs is igazából alternatívája a tárgyalásokat követő megállapodásnak. Egyelőre még...
jan. 12
7:27
Mire figyeljünk ma? Tőzsdemozgató információk (ProfitLine)
A washingtoni kereskedelmi minisztérium ma közli, hogy miként alakult a kiskereskedelmi forgalom az Egyesült Államokban decemberben.
jan. 12
7:29
4,1 százalékra lassult az infláció decemberben Kínában (ProfitLine)
A fogyasztói árindex (CPI) tavaly decemberben - éves összehasonlításban - 4,1 százalék volt Kínában, aminek következtében az infláció éves mértéke a tervezett 4 helyett 5,1 százalék lett – számolt be az országos statisztikai hivatal (NBS) csütörtökön.
jan. 12
7:30
Több mint 6700 embert bocsátanak el a közszférából (HR Portál)
Több mint 6700 álláshely szűnik meg a közszférában a kabinet döntése értelmében. A létszámleépítésről szóló kormányhatározat a Magyar Közlöny szerdai számában jelent meg. A legtöbb dolgozót, több mint 2300-at a kormányhivataloktól kell elküldeni.
jan. 12
7:51
Jövő hétig több mint 6000 embert rúgnak ki a közszférából (Privátbankár)
Összesen 6369 fős leépítésre készül a kormányzat, az ok egyszerű: a hatékony állam kialakítása a fő szempont, valamint el kell érni a 2012-es hiánycélt - legalább is a kormányhatározat szerint. Nemcsak minisztériumoktól, de a NAV-tól és a KSH-tól is küldenek el embereket.
jan. 12
8:00
NGM: a washingtoni egyeztetéseknek még nem tárgya a szándéklevél tartalma (ProfitLine)
A Nemzetközi Valutalappal (IMF) jelenleg folytatott egyeztetések célja a hivatalos tárgyalások előkészítése és az előzetes álláspontok egyeztetése, a hivatalos szándéklevél tartalmának megvitatása és véglegesítése nem tárgya a mostani megbeszéléseknek - közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) szerda este az MTI-vel.
jan. 12
8:02
Magyarország miatt emelkedik az osztrák CDS-árazás (ProfitLine)
A magyarországi kitettséggel kapcsolatos piaci aggályok hajtják felfelé az osztrák államadósság törlesztéskockázatára kínált biztosítási tranzakciók (CDS) árazását - áll a Fitch Ratings szerdán Londonban ismertetett helyzetértékelésében.
jan. 12
8:03
Vasárnapig pályázhatnak támogatásért a nyugdíjasközösségek (HR Portál)
Szabadon választható programok megvalósítására 150 ezer forint vissza nem térítendő támogatást is kérhetnek vasárnap estig a nyugdíjasközösségek a Nemzeti Család- és Szociálpolitikai Intézet pályázatán.
jan. 12
8:05
Huszonkilenc korrupt rendőrt helyeztek előzetes letartóztatásba (HR Portál)
Huszonkilenc rendőrt helyeztek előzetes letartóztatásba Romániában, akiket azzal gyanúsítanak, hogy kenőpénzt fogadtak el bűncselekményt elkövető személyektől vagy éppen megzsaroltak ártatlan embereket.
jan. 12
8:07
Csaknem 100 ezer mérnöki állás betöltetlen (HR Portál)
Németországban minden korábbinál nagyobb mértet öltött a mérnökhiány, tavaly decemberben már 98.300 olyan betöltetlen állás volt, amelyhez mérnöki végzettség szükséges.
jan. 12
8:09
Demonstráció lesz a kormány mellett jövő szombaton (HR Portál)
Több közéleti személyiség Békemenet Magyarországért címmel hirdet demonstrációt a kormány mellett a legnagyobb internetes közösségi oldalon jövő szombatra. A kezdeményezőkhöz csatlakozik a Civil Összefogás Fórum is.
jan. 12
8:27
Miattunk emelkedik az osztrák csődkockázat (Privátbankár)
A magyarországi kitettséggel kapcsolatos piaci aggályok hajtják felfelé az osztrák államadósság törlesztéskockázatára kínált biztosítási tranzakciók (CDS) árazását - áll a Fitch Ratings szerdán Londonban ismertetett helyzetértékelésében.
jan. 12
8:27
Ázsiában sincs határozott irány (Portfolio)
Tegnap az amerikai tőzsdék nem mutattak érdemi elmozdulást, ma reggel pedig az ázsiai piacokon sincs határozott irány. A Fed tegnap megjelent Bézs könyve nem befolyásolta érdemben a hangulatot, ahogy...
jan. 12
8:29
A válság ellenére is fejleszt a Ferropatent (Portfolio)
A válság ellenére is fejleszt a szekszárdi Ferropatent Zrt., amely acéláru-kereskedelemmel és előzetes feldolgozással foglalkozik - írta mai számában a Világgazdaság. A jelenleg 58 főt foglalkoztató...
jan. 12
8:31
A CIG Pannónia biztosítja az ÁAK flottáját (Portfolio)
Az Állami Autópálya Kezelő Zrt. 550 autóból álló flottájának kötelező gépjármű felelősségbiztosítója (kgfb) a CIG Pannónia Első Magyar Általános Biztosító Zrt. lett - a nyílt közbeszerzés eredménye a...
jan. 12
8:33
Vegyesen zártak a piacok az USA-ban (ProfitLine)
A kezdeti veszteségeket ledolgozva lényegében stagnálással zártak az amerikai piacok a szerdai kereskedési napon. A német gazdasággal, illetve az európai adósságválsággal kapcsolatos félelmeket nemigen tudta ellensúlyozni a Fed Bézs könyvének megállapításai, amelyek szerint az USA gazdasága az év utolsó heteiben erősödött.
jan. 12
8:33
311-nél indít az euró - Sűrű nap elé nézünk (Portfolio)
Stabil a forint az euróval szemben a csütörtök reggeli bankközi piaci kereskedésben azt követően, hogy tegnap este óta a nemzetközi pénz- és tőkepiacokon sem mutatkoztak nagyobb kilengések és a...
jan. 12
8:35
Az EKB kamatdöntésre figyelhetnek a piacok Európában (ProfitLine)
Emelkedő indexeket várnak piaci szakértők az európai tőzsdei nyitáskor csütörtökön, bár az emelkedő trendet számos bizonytalansági tényező törheti meg.
jan. 12
8:36
Nemzeti Közszolgálati Egyetem: biztos munka és megélhetés (HR Portál)
A diplomaszerzés után várható biztos munka és biztos megélhetés miatt érdemes választaniuk a felvételizőknek a január 1-jén létrejött Nemzeti Közszolgálati Egyetemet (NKE) az intézmény rektora szerint. Patyi András az MTI-nek adott nyilatkozatában elmondta: 2012 szeptemberétől új tantárgyak, a 2013-14-es tanévtől pedig új szakok indítását tervezik.
jan. 12
8:37
Közzétették a decemberi német és francia inflációs adatokat (ProfitLine)
Decemberben a fogyasztói árak Franciaországban a vártnál nagyobb mértékben emelkedtek, míg Németországban az áremelkedés üteme megfelelt az előzetes várakozásoknak.
jan. 12
8:45
Újabb saját részvényeket vett a FreeSoft (Portfolio)
A FreeSoft bejelentette, hogy a tegnapi napon 173 db saját részvényt vett, 1 550 Ft/db átlagáron tőzsdei forgalomban az Equilor Befektetési Zrt. közreműködésével. A fenti tranzakció után a FreeSoft...
jan. 12
8:45
Ezen múlik a megállapodás az IMF-fel? (Pénzcentrum)
A Népszabadság meg nem nevezett kormányzati szereplőre hivatkozva azt írja, hogy nincs alternatívája az Európai Unióval és a Nemzetközi Valutaalappal kötendő megállapodásnak. Az Index ugyanakkor szintén kormányzati forrásokból úgy értesült: akár mindhárom Brüsszel által kifogásolt törvényt módosíthatja az Országgyűlés, teljes törvényeket azonban biztos nem vonnak vissza....
jan. 12
8:47
Újabb ezreket bocsát el a brit nagybank (Portfolio)
3500 főt bocsát el a következő három évben a Royal Bank of Scotland - számolt be a Bloomberg, később hozzátéve: további 2000 főt már 2011 második felében elbocsátottak. Az állami többségi tulajdonban...
jan. 12
9:03
Nem akarunk szándéknyilatkozatot az IMF-től (Privátbankár)
Az NGM szerint nem szándéknyilatkozatért ment Fellegi Tamás Washingtonba, pedig egy ilyen dokumentumban megerősíthetnénk vállalásainkat az IMF felé. A tegnapi brüsszeli események arról tanúskodnak, hogy nagyon is megritkult a levegő a magyar kormány körül: most nekünk kell lépnünk, a minisztériumi sajtóközlények nem lesznek elegendőek.
jan. 12
9:03
"Hírekre lökdösik a piacokat trend hiányában" (Portfolio)
Érdemi trend hiányában nem vár nagy mozgást a mai naptól Péter János a KBC - üzletkötője. Persze egy váratlan hír, vagy bejelentés nem kizárható, erre pedig kilendülhetnek a piacok is. Ázsia és...
jan. 12
9:05
Hamarosan előrelépés jön az egészségügyi bérek ügyében (Portfolio)
Két-három hét múlva várható előrelépés az egészségügyi dolgozók bérrendezésének kérdésében - tudta meg a ReggelInfo, az InfoRádió műsora. Egyelőre ugyanis nincsenek pontos adatok az egészségügyi...
jan. 12
9:06
Több tíz százalékkal nőtt a lengyelek hiteltartozása (ProfitLine)
Több mint 2,2 milliárd euróval, azaz 42 százalékkal nőtt 2011-ben a lengyelek összes hiteltartozása az előző évihez képest, de a tartozások 60 százaléka nem haladja meg a 1,1 ezer eurót - írja a Rzeczpospolita napilap.
jan. 12
9:09
A meleg-étkezési juttatás lehet a legnépszerűbb SZÉP-kártya elem (HR Portál)
Megháromszorozódott az OTP Széchenyi Pihenőkártya (SZÉP-kártya) elfogadóhelyeinek száma az utóbbi negyedévben, a munkáltatói partnerek száma pedig több mint tízszeresére nőtt -– így kezdte a cafeteria változásokat hozó 2012-es évet az OTP Pénztárszolgáltató Zrt. A SZÉP-kártya immár kibővült– alszámlái közül várhatóan a meleg-étkezési juttatást biztosító lesz a legnépszerűbb –- vélik az OTP…
jan. 12
9:21
Nyereséggel nyitott a BUX (Infostart)
A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 22,46 pontos emelkedéssel, 16.781,98 ponton nyitott csütörtökön. A szerdai záró értékéhez képest 0,13 százalékkal erősödött.
jan. 12
9:21
Jelez az indikátor: jöhet az emelkedés? (Portfolio)
Jól indult a hét a világ tőzsdéin, az irányadó európai és amerikai indexek rendre emelkedtek 2012 első hetében annak ellenére, hogy az európai adósságválság továbbra sem oldódott meg és a globális...
jan. 12
9:21
Állatvédők támadják a magyar tenyésztőket (Pénzcentrum)
Több EU-tagállammal, így Magyarországgal szemben is eljárást indított három európai állatvédő szervezet a Törökországba tartó élőállat-szállítás körülményei miatt - írja a Magyar Hírlap....
jan. 12
9:23
Lassú víz, partot mos - Technikai elemzés (Portfolio)
A forgalom lassan kezd visszatérni a piacokra, miközben oszolni látszik a bizonytalanság is. A falkavezér amerikai piac, óvatosan, de biztosan irányt mutat az árfolyamok emelkedése irányában. Mai...
jan. 12
9:25
Egyéves fizetéssel engedik útjára a bukott jegybankárt (Portfolio)
A Svájci Központi Bank a napokkal ezelőtt lemondott vezetőjének kifizeti az egész éves fizetését, amely egymillió dollárt tesz ki, annak ellenére teszik ezt meg, hogy az évből mindössze két hét telt...
jan. 12
9:27
Novemberben csúcsra futott a kínai aranyimport - az újév még hátra van (Portfolio)
Folyamatos növekedés után új csúcsra futott Kína hongkongi aranyimportja novemberben, köszönhetően a januárban esedékes kínai újévre készülő ékszerészek és magánszemélyek megnövekvő vásárlásának. A...
jan. 12
9:39
Az állati termékek termelői ára drasztikusan drágult (Privátbankár)
Az agrártermékek termelőiár-szintje novemberben 11,8%-kal haladta meg az egy évvel korábbit. A növényi termékekért 8,7, az élő állatokért és állati termékekért 17,3%-kal kaptak többet a termelők - ismerteti a KSH.
jan. 12
9:39
Novemberben is lassult az agrártermékek árának emelkedése (ProfitLine)
Az agrártermékek termelőiár-szintje novemberben 11,8%-kal haladta meg az egy évvel korábbit. A növényi termékekért 8,7, az élő állatokért és állati termékekért 17,3%-kal kaptak többet a termelők. 2011 folyamán az árnövekedés mértéke lassult, ami elsősorban a növényi termékek árának mérséklődő emelkedésével magyarázható - olvasható a KSH jelentésében.
jan. 12
9:39
Refinanszírozás a pesti irodapiacon (Portfolio)
A City Gate 27 millió eurós refinanszírozási hitelt kapott az Unicredit Bank osztrák leányvállalatától. A Kálvin térhez közeli, 24 000 négyzetméteres irodaház az Europolis portfólió részeként került...
jan. 12
9:39
Kitört a háború: albán pékektől tartanak a magyarok (Pénzcentrum)
250-300 albán pékség van Magyarországon, de piaci részesedésük nagysága ismeretlen - mondta el a Magyar Nemzetnek Werli József. A Magyar Pékszövetség szakmai főtitkára hozzátette: ez nem jelentene semmiféle problémát, amennyiben ezek a társaságok is betartanák a hazai pékségekre vonatkozó higiéniai, technológiai és munkaügyi szabályokat....
jan. 12
9:41
Enyhe emelkedéssel indult a magyar részvényindex (ProfitLine)
A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 22,46 pontos, 0,13 százalékos emelkedéssel, 16.781,98 ponton nyitott csütörtökön.
jan. 12
9:41
Alig mozdult a BUX (Portfolio)
Mérsékelt, 0,4%-os emelkedéssel kezdte a csütörtöki kereskedést a BUX alacsony, alig 300 millió forintos forgalom mellett. A vezető részvények kivétel nélkül magasabban kezdtek, a nap hátralevő...
jan. 12
9:42
Tíz újabb díjazottja van a Kerékpárosbarát Munkahely programnak (HR Portál)
Hat kerület, falu, város nyerte el a Kerékpárosbarát Település címet, tíz cég, közintézmény a Kerékpárosbarát Munkahely elismerést; előbbiek száma ezzel 24-re, utóbbiaké 30-ra nőtt - hangzott el a szerdai győri átadóünnepségen. Szabó Kristóf, a program koordinátora az MTV-nek hangsúlyozta, egyre többen szeretnének csatlakozni a kezdeményezéshez, ezért szigorú a kritériumrendszer.
jan. 12
9:43
Maradhat a rekord alacsony kamat az eurozónában (Portfolio)
A kedvezőtlen növekedési kilátások és az adósságválság ellenére valószínűleg nem változik az Európai Központi Bank irányadó rátája. A Kormányzótanács döntését háromnegyed kettőkor ismerteti a...
jan. 12
9:44
Leépítéskor is jól jöhet a gyors alkalmazkodás képessége (HR Portál)
Napjainkban úgy gondolkozhatunk a változásról, mint a Kaliforniában élők a földrengésről: nem az a kérdés, hogy lesz-e, hanem hogy mikor és mekkora? - mondja Szerémi Péter. A HR Portal kommunikációs szakértője manapság humánus elbocsátás (outplacement) programokat is vezet, így gyakran szembesül a változás nehézségeivel. Arról kérdeztük, hogyan tehetjük magunkat képessé a gyors alkalmazkodásra.

Keresés