2012. január 12. csütörtök

jan. 12
7:12
Halálos áldozatokat követeltek az árvizek és földcsuszamlások (Infostart)
Legalább 33 emberéletet követeltek a Brazília délkeleti részén pusztító árvizek és földcsuszamlások az év eleje óta - közölték a hatóságok.
jan. 12
7:48
Vasárnapig pályázhatnak támogatásért a nyugdíjas közösségek (Infostart)
Szabadon választható programok megvalósítására 150 ezer forint vissza nem térítendő támogatást is kérhetnek vasárnap estig a nyugdíjas közösségek a Nemzeti Család- és Szociálpolitikai Intézet pályázatán.
jan. 12
8:18
Gyakori kérdések a megfázással kapcsolatban (WebBeteg)
Cikkünkben választ kaphat a megfázással kapcsolatos leggyakoribb kérdésekre.
jan. 12
9:21
Emelkedett az influenzaszerű megbetegedések száma (WebBeteg)
Az év első hetében kétszer annyian fordultak orvoshoz influenzaszerű tünetekkel, mint egy héttel korábban; egy beteg szervezetében pedig kimutatták az influenzavírust - olvasható az Országos Epidemiológiai Központ (OEK) honlapján szerdán közzétett legfrissebb jelentésben.
jan. 12
9:33
Siralmas év volt a 2011-es (Metropol)
Két ellentétes folyamat határozta meg tavaly a lakáspiacot az év első felében és az utolsó hónapokban.
jan. 12
11:27
Coliform baktériumot találtak az ásványvízben (WebBeteg)
A Heves Megyei Kormányhivatal Állategészségügyi és Élelmiszer-ellenőrző Hatósága eljárást indított a csányi székhelyű AQUE-PET Kft. ellen, mivel megállapították, hogy a cég által előállított kétliteres Saguaro Pannon-Aqua szénsavmentes ásványvíz, illetve a szintén kétliteres S-Budget szénsavas ásványvíz coliform baktériummal szennyezett. Az érintett vizeket kivonják a forgalomból - közölte a…
jan. 12
12:30
Érzékenyek a fogai? (WebBeteg)
Egyes ételek, főleg a meleg, a hideg, az édes és a savanyú fájdalmat okozhatnak az érzékeny fogakon. Az érintés és a levegővel való érintkezés szintén kellemetlen lehet. Dr. Benkő Krisztina, az Oxygen Medical fogszakorvosa az okokról és megoldási lehetőségekről beszélt.
jan. 12
17:45
A kontaktlencse ápolása: veszélyek és előnyök (WebBeteg)
A fénytörési hibákat szemüveggel, kontaktlencsével, lézerrel és műtéttel is meg lehet oldani. Manapság a lágy kontaktlencsék a legelterjedtebbek, a félkemény és kemény lencsék háttérbe szorultak.
jan. 12
18:48
A fiatalkori elhízás növeli a rák kialakulásának az esélyét (WebBeteg)
A fiatal felnőttként elhízott emberek körében gyakrabban fordul elő emlőrák vagy vesedaganat idősebb korban. Ezt az összefüggést a későbbi súlyvesztés már nem befolyásolja.
jan. 12
19:12
Mi csökkenti a félelmet a fogorvostól? (Infostart)
Jelentősen csökkenti a fogorvosi kezelések előtt álló páciensek félelmét a fülön végzett akupunktúra. A Bécsi Orvostudományi Egyetem (MedUni) kutatói vizsgálatuk során egyértelműen bizonyították a hagyományos kínai orvoslás eredményességét.
jan. 12
19:15
A magyar lakosság 85 százaléka fogyaszt csapvizet (Metropol)
A magyar lakosság 85 százaléka fogyaszt csapvizet, és a felnőttek több mint háromnegyede elégedett is a víz minőségével - közölte a Magyar Víziközmű Szövetség saját megbízásából készített felmérésének eredményeire hivatkozva.
jan. 12
20:06
Egy béka a világ legkisebb gerinces állata (Infostart)
A világ legkisebb gerinces állatát fedezték fel kutatók Pápua Új-Guineán: egy parányi békát, amely mindössze 7-8 milliméter hosszú.
jan. 12
20:24
Miről vitatkozik a család? (Infostart)
Hetente átlagosan háromszor kapnak hajba családtagok kutyájuk miatt Nagy-Britanniában - legalábbis ezt mutatja egy brit ölebbiztosító felmérése.
jan. 12
20:54
Hideg lábak: mi az oka és mit tehet ellene? (WebBeteg)
A télnek is megvannak a szépségei, de némi kellemetlenséggel is jár. Szervezetünknek a hideg nagy megterhelést jelent, nem csak a légzőszerveknek, hanem a keringési rendszernek is. Főleg a nőkre jellemző, hogy jéghidegre is le tud hűlni a lábuk.

Keresés