2012. január 28. szombat

jan. 28
0:03
Hat nagyon gyakori daganatos betegség - Az első tünetek (WebBeteg)
Napjainkban egyre többeket érdekel, hogy melyek az életkorral járó természetes változások, és melyek azok a problémák, amelyeket életmódváltással, mozgással, egészséges táplálkozással elkerülhetnénk. Nos, összegyűjtöttük azokat a daganatos megbetegedéseket, melyek elsősorban 50 éves kor felett jelentenek nagy veszélyt.
jan. 28
3:12
Kisállatokkal a depresszió ellen (WebBeteg)
A pszichológusok nem véletlenül állítják, hogy a lakásban, ház körül tartott kisállatok jó hatással vannak a testi-lelki egészségre. Nyilvánvalóan nem tudják megszüntetni a depresszió tüneteit, viszont jótékony hatásuk az enyhe vagy közepes depressziós betegek nagy százalékánál egyértelműen tapasztalható. Hozzájárulnak a jobb közérzethez, a jobb alváshoz.
jan. 28
6:21
Metabolikus szindróma - Vigyázat, életveszélyes szövődményekkel járhat! (WebBeteg)
A metabolikus szindróma minden elemét lehetőségünkben áll befolyásolni táplálkozással, mozgással, vagy ha szükséges, átmeneti vagy tartós gyógyszeres kezeléssel. Már 3 leadott kilónként jelentős vérnyomáscsökkenést, cukor- és zsíranyagcsere javulást tapasztalhatunk, csakúgy, mint a minimum 3 hónapja tartó rendszeres testmozgás mellett.
jan. 28
7:48
Az alváshiány éhesebbé tehet (Infostart)
A komoly alváshiánytól érzékenyebbek az emberek az ételek látványával szemben, éhesebbé teszi őket, mint amilyenek valójában - idézte amerikai kutatók megállapítását a Scientific American című ismeretterjesztő portál
jan. 28
9:18
Megéri kiadni a személyes adatainkat? (Infostart)
Világszerte egyre több vásárló hajlandó személyes információkat megosztani magáról a kereskedőkkel annak reményében, hogy cserébe személyre szabottabb szolgáltatásban lehet részük.
jan. 28
9:36
Lehet síelni Bánkúton (Infostart)
Lehet síelni Bánkúton, ahol már 35 centi vastag a hó, így szombaton valamennyi pálya használható lesz.
jan. 28
11:36
Gyulladt, vörös szem: Hogyan kezelje? (WebBeteg)
A legtöbben már megtapasztaltuk, mivel jár, ha begyullad és kivörösödik a szemünk. Gyakran viszketéssel, a szem megduzzadásával együtt jelentkezik. A tüneteknek számos oka lehet, a következőkben ezeket vesszük sorra.
jan. 28
15:18
Európában továbbra is lassan terjed az influenza (Infostart)
Európában az influenza még lassan terjed, így továbbra sem késő kérni a védőoltást - hívta fel a figyelmet az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ) a hivatalos Facebook-oldalán szombaton.
jan. 28
15:48
Téli sportok kéz- és lábtörés nélkül (WebBeteg)
A sportolás télen is egészséges, viszont némileg veszélyesebb, mint más évszakokban. Hogyan kerülheti el a sérüléseket?
jan. 28
17:54
Influenza: Európában továbbra is lassan terjed a vírus (WebBeteg)
Európában az influenza még lassan terjed, így továbbra sem késő kérni a védőoltást – hívta fel a figyelmet az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ) a hivatalos Facebook-oldalán szombaton.
jan. 28
18:36
Elképesztően sok új fajt fedeztek fel a suriname-i esőerdőben (Infostart)
Negyvenhat olyan faj került elő a suriname-i esőserdőben tett expedíció során, amelyeket a tudomány eddig nem ismert.
jan. 28
19:12
Hogyan csillapíthatjuk a fájdalmat mentálisan? (Infostart)
Szinte minden felnőtt ember találkozott már a hát-, derék-, térd- és vállfájdalmakkal, amelyek gyakran krónikussá válnak. A legegyszerűbb módszer ilyenkor a fájdalomcsillapítók alkalmazása, ez azonban egyrészt csak tüneti kezelés, másrészt nem tarthat örökké. Megoldás lehet a mentális fájdalomcsillapítás.
jan. 28
19:48
Az ötös lottó nyerőszámai (Infostart)
Az ötös lottó televízióban közvetített számsorsolásán az alábbi nyerőszámokat húzták ki:
jan. 28
19:50
Kitiltanák a híres luxuslikőrt a kínai hivatalos fogadásokról (Infostart)
Eltűnhet a rendkívül drága Moutai luxuslikőr az adófizetők pénzéből finanszírozott bankettekről és fogadásokról Kínában.
jan. 28
21:54
Alultápláltabbak a lányok a fiúknál Indiában (Infostart)
A nemi diszkrimináció súlyosságát erősítette meg egy gyermek-egészségügyi vizsgálat Indiában. Kiderült, hogy a lánygyermekek alultápláltabbak a fiúknál.
jan. 28
23:09
A porcképződés mechanizmusa - Kutatás (WebBeteg)
Az ember tulajdonképpen még mára sem heverte ki a két lábra állás fáradalmait. Számos egészségügyi problémánk vezethető vissza erre a kezet felszabadító, de más testrészeket az addiginál erősebben megterhelő változásra. A két lábra állás az alapvető oka számos ér- és ízületi betegségnek. Avagy láttak-e már súlyosan visszértágulatos vagy reumás kutyát?

Keresés