2012. január 10. kedd

jan. 10
3:30
Savas reflux és gégeproblémák (WebBeteg)
A savas emésztési zavar, a gyomorégés általában égő mellkasi fájdalmat okoz a szegycsont mögött. Amikor a nyelőcső alsó záróizma nem működik rendesen, vagy ellazul, a gyomor savtartalma visszaáramlik a nyelőcsőbe, ám előfordulhat, hogy mellkasi fájdalom helyett/mellett torokfájást és savanyú ízérzetet okoz a szájban.
jan. 10
5:36
A torokfájás leggyakoribb okai (WebBeteg)
A torokfájást okozhatja bakteriális- vagy vírusfertőzés, esetleg gombák, és különböző kórokozók, amelyek a szájüreg és garat nyálkahártyáján állandóan jelen vannak, de az erős és egészséges immunrendszer nem engedi kóros mértékben elszaporodni őket.
jan. 10
6:00
Egy vagyont adtak az 1793-as egycentesért (Infostart)
Tetemes árat, kis híján 1,4 millió dollárt adtak Floridában árverésen egy 1793-as egycentesért, a pénzérme abból az évből való, amikor az Egyesült Államok először vert saját pénzt.
jan. 10
7:42
A modern sugárterápia- a kezelési eljárásokról (WebBeteg)
Napjainkra a daganatos megbetegedések a modern társadalmak egyik legkomolyabb népegészségügyi kihívásává váltak. Hazánkban évente nagyságrendileg 60-70 ezer újonnan felfedezett esettel kell számolni, és ez a szám a világ többi országához hasonlóan évről évre nő.
jan. 10
9:48
Jó tudni a PMS-ről (WebBeteg)
A PMS a premenstruációs szindróma rövidítése. Az elnevezés különböző testi és pszichés panaszok együttesét jelöli, amelyek néhány nappal a menstruáció előtt kezdődnek, annak kezdetekor pedig megszűnnek. A PMS komoly probléma, amit kezelni kell.
jan. 10
10:51
Egészségügyi államtitkárság: azonnali egyeztetést kezdeményeznek (WebBeteg)
Az egészségügyi államtitkárság azonnali egyeztetést kezdeményezett a kormányzati partnerekkel annak érdekében, hogy a kórházaknak tavaly év végén kiutalt konszolidációs források maradéktalanul egészségpolitikai célokat szolgálhassanak.
jan. 10
14:24
5 buta újévi fogadalom (Blikk)
Tartja még az újévi fogadalmát? A legtöbben a táplálkozásukon és életmódjukon változtatnának, ám korántsem biztos, hogy mindenki alaposan átgondolja, elhatározása hogyan hat az egészségére. Összegyűjtöttük a legnépszerűbb újévi fogadalmakat, amelyekről Szász-Győző Zsuzsanna, a Magyar Dietetikusok Országos Szövetségének dietetikusa véleményét is megkérdeztük. Kiderült, hogy magunknak tett…
jan. 10
14:42
Ne szégyelld a munkád! (Blikk)
Mostanában gyakran felmerül a kérdés, érdemes-e igent mondani olyan állásajánlatra, amely nem a képesítéseidnek megfelelő. Nos, ha lejjebb mész egy szintet, még nem biztos, hogy alább is adod.
jan. 10
16:06
Káros lehet a túlzott testedzés (WebBeteg)
A túlzott testedzés károsítja az immunrendszert és védtelenebbé tesz a megfázás vagy az influenza ellen, a rendszeres, élénk tempójú gyaloglás viszont erősíti a védettséget.
jan. 10
17:09
Életeket mentettek a krízisinkubátorok (WebBeteg)
Egy koraszülött, de egészséges fiú újszülöttet tettek vasárnap Kecskeméten a Bács-Kiskun Megyei Kórház babamentő inkubátorába - közölte az intézmény sajtószóvivője hétfőn az MTI-vel. A hétvégén a budapesti Madarász utcai kórház babamentő inkubátorában is találtak egy újszülöttet.
jan. 10
18:12
Méhtükrözés - Mikor szükséges, mik a kockázatai? (WebBeteg)
A méh üregének belső felszínét tekintik meg méhtükrözés (hiszteroszkópia) során. Erre a vizsgálatra egyre gyakrabban kerül sor, egyrészt mert egyre egyszerűbben végezhető el ez a műtét, másrészt mert nő az igény is erre a beavatkozásra.
jan. 10
18:36
Többet árthat, mint használ az aszpirin (Infostart)
Egészséges embereknek többet árthat, mint amennyit használhat az aszpirin - hívták fel a figyelmet brit kutatók 100 ezer fő vizsgálata alapján.
jan. 10
19:12
Innen jósolható meg a vetélés (Infostart)
Az embrió korai növekedési üteme összefüggésben van a későbbi vetélési kockázattal - idézte a Nottinghami Egyetem munkatársainak megállapítását a BBC hírportálja.
jan. 10
19:15
A gyógyszerfelírás legfontosabb változásai (WebBeteg)
A gyógyszerek rendelésére és kiadására vonatkozó szakmai szabályok három ponton hoznak változást 2012-ben - hangsúlyozta az egészségügyi államtitkárság hétfőn az MTI-hez eljuttatott közleményében.
jan. 10
20:06
Miért jó, ha télen házasodunk? (Infostart)
Egyre több a fagyos frigy, mármint a téli házasságkötés Nagy-Britanniában, aminek oka, hogy jóval olcsóbb az egész ceremónia.
jan. 10
20:36
A nem fertőző világjárványokról (WebBeteg)
A dohányzás, az egészségtelen táplálkozás és túlsúly, a testmozgás csökkenése, sok só fogyasztása a világ eddig szegény országaiban is támad. Dr. Apor Péter sportorvos, az Oxygen Medical szakértője a meredeken növekvő következményes kardiovaszkuláris és metabolikus megbetegedésekről, a legnagyobb veszélyekről és a megelőzés lehetőségeiről beszélt.
jan. 10
21:00
Miért nem segít a nikotintapasz a leszokásban? (Infostart)
Nem javítja hosszabb távon a cigarettáról való leszokás eredményességét a nikotint adagoló rágógumi, tapasz és orrspray - állapították meg tanulmányukban amerikai kutatók.

Keresés