2012. január 23. hétfő

jan. 23
0:48
Új vakcina a gyermekkori agyhártyagyulladás gyógyítására (WebBeteg)
Az egyik leggyakoribb típusú gyermekkori agyhártyagyulladás ellen hatékony az új vakcina, amelynek klinikai próbáiról chilei kutatók a The Lancet orvosi folyóiratban számolnak be.
jan. 23
2:54
A szülés utáni inkontinencia évekig is tarthat (WebBeteg)
Az újdonsült anyukák akár még két évvel a szülés után is tapasztalhatnak széklet inkontinenciát, ám csak kevesen számolnak be erről az orvosuknak.
jan. 23
6:00
A virágoknak is jót tesz a kék pirula (Infostart)
Viagrával élteti virágait egy brit kertész, akinek rendszeres tévéműsora van.
jan. 23
8:09
Élesen fáj a fejem, mi okozhatja? - Az orvos válaszol (WebBeteg)
Azt szeretném kérdezni, hogy 1-2 napja a jobb agyféltekem "teteje" élesen fáj egy vonalon, mitől lehet ez? Nincs rá oka, hogy fájjon, nem vagyok kimerült, nem vagyok frontérzékeny, se fejfájós. Fogamzásgátlót szedek. - Válogatás a WEBBeteg Orvos Válaszol rovatának kérdéseiből.
jan. 23
8:24
Elsüllyedhet a brit parlament (Infostart)
Lehet, hogy előbb-utóbb ki kell költözniük a képviselőknek a brit parlament világhírű épületéből, amely folyamatosan süllyed, és szakértők szerint még annak a veszélye sem kizárható, hogy a Temze iszapjába merül.
jan. 23
9:30
Ezek a leghasznosabb tanácsok friss anyukáknak (WebBeteg)
A szülés utáni időszak nemcsak testileg, de lelkileg is felemelő, ugyanakkor megterhelő időszak az anyukáknak. Ahhoz, hogy minél kellemesebben élhessék át ezeket a hónapokat, dr. Demjén László, szülész-nőgyógyász ad tanácsokat a leggyakoribb problémákra.
jan. 23
13:42
Fokozott veszélyben az allergiások és az asztmások (WebBeteg)
Fokozott veszélyben vannak az allergiások és az asztmások a közelgő influenzajárvány miatt. A Svábhegyi Gyógyintézet szakemberei a gyógyszerek előírásszerű használatára figyelmeztetik az érintetteket.
jan. 23
15:48
Mi okozhat légzéskor jelentkező mellkasi fájdalmat? (WebBeteg)
A légzéskor jelentkező mellkasi fájdalom a leggyakoribb panaszok egyike. Ellentétben azzal, ahogy sok laikus gondolja, nem csupán a tüdő betegségei okozhatják ezt a panaszt, hátterében számos különböző ok állhat.
jan. 23
18:57
A krónikus kismedencei fájdalom szindróma (WebBeteg)
A krónikus fájdalom mindig megnehezíti a beteg életét. A legtöbben tartós ideggyógyászati, mozgásszervi megbetegedés miatt kerülnek kapcsolatba hasonló panaszokkal, de bizonyos daganatos megbetegedések késői stádiumaiban is elfordulhat.
jan. 23
20:24
Az egyedül élő nők lekicsinylik a méhnyakrák kockázatát (Infostart)
Az ötven év feletti, egyedül élő brit nők jelentős hányada nem jár méhnyakrák-szűrésre, mert tévesen úgy véli, nincs kockázatnak kitéve - idézte a Jo's Cervical Cancer Trust nevű brit civil szervezet felmérésének megállapítását a The Daily Telegraph című brit napilap (www.telegraph.co.uk).
jan. 23
21:00
A televízióban is reklámozhatnak ezentúl az abortuszklinikák (Infostart)
A televízióban is reklámozhatják ezentúl a szolgáltatásaikat a magán kézben lévő brit abortuszklinikák - jelentette be a szigetország reklámjogi előírásait felügyelő testület.
jan. 23
21:03
Tompalátás (amblyopia) felnőttkorban - Mit tehetünk? (WebBeteg)
A tompalátás vagy amblyopia a lakosság 4-5 százalékát érinti. Mi az, amit felnőttkorban tehetünk, ha valamelyik szemünket nem használjuk rendesen?
jan. 23
22:06
A kevésbé problémás tinikor titka - minőségi korai gyermekgondozás (WebBeteg)
A korai gyermekgondozás hatása tartósabb, mint gondolná, állítja egy új tanulmány.

Keresés