2012. január 27. péntek

jan. 27
0:15
Vörösborivással is védekezhetünk a mellrák ellen (HáziPatika)
A Cedars-Sinai kórház új kutatása szerint a vörösbor mértékletes fogyasztása nőkben csökkentheti az emlőrák kockázatát. A módszer újabb természetes fegyver lehet a betegség elleni harcban.
jan. 27
0:19
Segítség, kezelhetetlen a gyermekem! (HáziPatika)
Hová fordulhat a szülő, ha gyermekét már a sokadik iskolából tanácsolták el? Mit lehet tenni egy ADHD-s diagnózissal a kezünkben. Hajdu Ágnes fejlesztőpedagógust, az ADHD Magyarország Alapítvány szakmai vezetőjét kérdeztük.
jan. 27
6:18
Diákok főzhetnek a királynőnek (Infostart)
Vajon mi kerüljön II. Erzsébet asztalára a brit uralkodó trónra lépésének hatvanadik évfordulóján? A döntés brit kisdiákok kezében van.
jan. 27
6:18
Trendek a magyar kutyatartásban (Életforma)
„A gazdasági válság kirobbanása óta összességében közel felére esett vissza az örökbefogadott kutyák létszáma, ami a potenciális örökbefogadók anyagi lehetőségeinek jelentős csökkenésével magyarázható." - nyilatkozta Dr. Király Péter, a Rex Kutyaotthon Alapítvány alapítója.
jan. 27
8:18
Az étrend és a Parkinson-kór gyógyszerei (WebBeteg)
A legtöbb gyógyszer bármikor bevehető, és nem kell odafigyelni az étkezésekhez fűződő időbeli viszonyára. Ha azonban Ön levodopát szed, mindenképpen beszéljen kezelőorvosával az étrendjéről, hiszen az elfogyasztott táplálék befolyásolja a levodopa felszívódását.
jan. 27
8:24
A trombózis veszélyről (Életforma)
A trombózis ma Magyarországon szinte népbetegségnek számít, hiszen 40 ezer ember hal meg évente aterotrombózis miatt. Mivel az öröklött hajlamon kívül számos életmódbeli tényező is elősegíti a kialakulását, megfelelő életvezetéssel és rendszeres szűréssel sokat tehetünk egészségünkért. Prof. dr. Blaskó György, az Oxygen Medical véralvadási szakértője a kockázatokról és a megelőzési lehetőségekről…
jan. 27
10:24
A hányás - Miért hányhat gyermekünk? (WebBeteg)
A hétköznapi életben a vírus- vagy baktériumfertőzéshez kapcsolódó hányással találkoznak a szülők a leggyakrabban, de számos betegség tünete lehet.
jan. 27
11:06
Repülő szőnyeg érkezik az Ezeregyéjszaka Farsangra (Életforma)
Aladdin birodalmába csöppennek azok, akik február 4-én, szombaton ellátogatnak a budapesti Savoya Parkba. Az Ezeregyéjszaka Farsang különleges programokat kínál a gyerekeknek és felnőtteknek, lesz kézműveskedés, színházi előadás, sőt repülő szőnyeg is. A délelőtt 10-től este 6 óráig tartó rendezvény ingyenes.
jan. 27
11:27
Fogínygyulladás: Mi okozza és hogyan kezelhető? (WebBeteg)
Gingivitisznek nevezzük a fogíny akut vagy krónikus gyulladását. Az elnevezés tehát betegségek spektrumára utal, amelyek a fogínyt érintő különböző gyulladásos folyamatokkal járnak együtt.
jan. 27
11:45
Már féléves korban van jel az autizmusra (Metropol)
A később autista tüneteket mutató gyerekek agyi aktivitásának vizsgálata már az első életévükben jelzi agyműködésük másságát - állapították meg brit kutatók.
jan. 27
14:36
Macskajaj - Mi az, ami segíthet? (WebBeteg)
Az ünnepnapok, a szilveszter, a születésnapi partik, az esküvők és még számos esemény alkalmat szolgáltathat arra, hogy a résztvevők igyanak egy-két pohárral. Ha azonban valaki ennél gyakrabban nézeget a pohár fenekére, akkor másnap reggel könnyen előfordulhat, hogy iszonyú fejfájásra ébred, hányingere van, és nagyon szomjas. Adunk néhány tippet, hogy a másnaposság kellemetlenségeit könnyebben…
jan. 27
14:45
A Like gombbal szeretetet küldünk (NLC)
Bunkó eladó, gonosz kolléga, kegyetlen főnök: míg egyesek magasan tesznek rájuk, mások magukra veszik a negatív visszajelzéseket. Dr. Csernus Imre a túlérzékeny emberekről.
jan. 27
16:42
A kialvatlanság fokozza az éhségérzetet (WebBeteg)
A komoly alváshiánytól érzékenyebbek az emberek az ételek látványával szemben, éhesebbé teszi őket, mint amilyenek valójában - idézte amerikai kutatók megállapítását a Scientific American című ismeretterjesztő portál.
jan. 27
17:06
Sült csülök elzászi káposztával (Életforma)
A hidegben már kedvet kapunk súlyosabb, ízesebb húsokhoz, például a csülökhöz is.
jan. 27
18:48
Sportolás és asztma (WebBeteg)
Asztma esetén az edzés csak akkor okozhat rohamot, ha a betegség nem megfelelően kontrollált. Jól beállított gyógykezelés mellett a mozgás jótékony hatású lehet.
jan. 27
19:12
Mindenki máshogy válik? (Életforma)
A házasságkötés előtt még szakítunk, egy házasságban viszont már válunk- lehet, hogy csak játék a szavakkal? Ha vége, akkor ennyi. De hogyan tudjuk befejezni? Tányértörősen, sértődötten, hisztérikusan vagy durván? Mindenki másképp válik...
jan. 27
20:24
Holttestet találtak egy bank szellőzőjében (Infostart)
Holttestet találtak Franciaországban egy bank szellőzőcsatornájában, a halott feltehetően fél éven át volt a csőben.
jan. 27
20:54
Mikor forduljon orvoshoz az aknéval? (WebBeteg)
Ha az akne vagy az akne talaján kialakuló hegesedés befolyásolja társas kapcsolatait vagy önértékelését, kérdezze meg bőrgyógyászát a lehetséges kezelésről, illetve arról, hogyan lehet a hegeket eltüntetni.

Keresés