2012. január 26. csütörtök

jan. 26
7:39
Szervezetünk téli vitaminéhsége (Édenkert)
A gyümölcs-, zöldségféléket érlelő nyári és őszi idők elmúlása nem jelenti azt, hogy szervezetünk védtelenné vált volna a téli hónapokra. Közismert, hogy a hazai gyümölcsök hiányából, vagy csökkent választékából adódó vitamin-, nyomelem hiány pótolható, illetve mérsékelhető a déligyümölcsök rendszeres fogyasztásával: narancs, citrom, kivi.
jan. 26
8:09
Hogyan előzzük meg a tüdőgyulladást? (WebBeteg)
Általában a tüdőgyulladás azért alakul ki, mert immunrendszere valami miatt (átmenetileg vagy tartósan) gyengébb. Az alábbi tanácsok segíthetnek Önnek egészsége megőrzésében.
jan. 26
10:15
A magánrendeléseken kevesebb gyógyszert írnak (WebBeteg)
A szívbaj is okozhat szorongást - Nem csupán az állandó szorongás vezethet szív- és érrendszeri megbetegedéshez, a kardiovaszkuláris betegségek következtében is kialakulhatnak különböző pszichés problémák és az ellátás hiányosságai miatt sokan nem tudnak kilépni ebből az ördögi körből.
jan. 26
14:27
Februártól tudni fogjuk, mennyit spórolhatunk (WebBeteg)
Február elsejétől a gyógyszerészeknek írásban is fel kell hívniuk a beteg figyelmét arra, hogy az általa kért gyógyszer helyettesíthető olcsóbb készítménnyel - közölte az egészségügy államtitkárság szerdán az MTI-vel.
jan. 26
15:54
A koffein javítja a reakcióidőt (Blikk)
Jó lenne, ha fáradtsága ellenére tiszta gondolatokkal, friss „fejjel" tudná végezni a munkáját? Készítsen egy zöld teát, hörpintsen fel egy csésze eszpresszót vagy kortyolgasson el egy bögre habos kakaót! Szűcs Zsuzsanna, a Nestlé dietetikusa elárulja, hogy ezek az illatos, ízletes nedűk miért is tesznek jót agyműködésünknek.
jan. 26
16:33
Életveszélyes a Gina - Egy debreceni fiatal halt meg (WebBeteg)
Jó állapotban van, és csütörtökön elhagyhatja a kórházat az a fiatal férfi, akit életveszélyes állapotba került szerdán Debrecenben, miután két társával a GHB, más néven Gina tudatmódosító szerből fogyasztott - mondta el Boda Zoltán, a Debreceni Egyetem Orvos- és Egészségtudományi Centrum II. számú belgyógyászati klinikájának igazgatója az MTI érdeklődésére.
jan. 26
17:36
Áttörés a betegségbiztosítási piacon (WebBeteg)
Adó- és járulékmentessé vált január elsejétől a munkáltató által kötött, a munkavállaló javára fizetett betegségbiztosítások díja. A biztosítótársaságok arra számítanak, hogy a változásnak köszönhetően még több cégvezető dönt a szolgáltatás mellett, hiszen jó befektetés a dolgozó egészsége.
jan. 26
18:57
A gyerek állapota megjósolhatja szülei betegségeit (Metropol)
A gyerekek orvosi vizsgálata nem csupán miattuk szükséges, hanem szüleik érdekében is: meglehetős biztonsággal előre jelezheti várható betegségeiket - erre jutottak amerikai kutatók.
jan. 26
19:48
Kontaktlencsét kap a rosszul látó elefánt (Infostart)
Szokatlan segítségre van szüksége az amszterdami állatkert elefánthölgyének: kontaktlencsét ültetnek be a bal szemébe.
jan. 26
20:06
Szakácskönyv Braille-írással (Infostart)
Braille-írású szakácskönyvet adta ki Lengyelországban. Marek Kalbarczyk, a könyv vak társszerzője egyebek közt a mazóviai városok leírását is beleszőtte, mert szerinte a vakság nem az életből kizáró fogyatékosság, csak megnehezíti a mindennapokat.
jan. 26
22:12
Jobban tűrik a félrelépést a britek (Infostart)
Jobban eltűrik a házastársi félrelépést a britek mostanság, mint tíz évvel ezelőtt, viszont kevésbé elnézőek a szociális segélyekkel visszaélőkkel szemben.

Keresés