2012. január 5. csütörtök

jan. 5
5:42
Szokatlan módszerrel keltetik a tojásokat (Infostart)
A teknőctojásoknak egyenletes hőmérsékletet és páratartalmat biztosító bortárolót használtak teknőskeltetésre a prágai állatkertben.
jan. 5
5:57
Kivizsgálási módszerek a tüdőgyógyászatban III. – Tüdőrák (WebBeteg)
A tüdőrák az esetek többségében tünetszegény, a korai stádiumban a betegek többségének nincsenek markáns tünetei. A kórtörténet alapos felvétele során utólagosan azonban kideríthető, hogy a szűréssel kiemelt betegek felében voltak olyan tünetek, amelyek alapján, ha a beteg orvoshoz fordult volna, a diagnózis korábban felállítható lett volna. A tüneteket a daganat helyi hatása, az áttétek, valamint…
jan. 5
6:54
Kevesebb az influenzás (Infostart)
Az év utolsó hetében - a szabadságolások és a tanítási szünet miatt - az előző évekhez hasonlóan csökkent az influenzaszerű megbetegedések száma - tájékoztatott az Országos Epidemiológiai Központ (OEK).
jan. 5
8:00
A Chlamydia-fertőzés (WebBeteg)
A Chlamydia-fertőzés napjaink leggyakoribb nemi úton terjedő betegsége, ennek ellenére még mindig nem kap elég figyelmet. A méhszáj gyulladását okozza, de ha a kismedencébe terjed, akkor a petevezető gyulladását, károsodását idézi elő, melynek következménye lehet a meddőség.
jan. 5
8:06
Megépítjük Édenkertjét 100.000 Ft értékben! (Édenkert)
Szólj hozzá bátran cikkeinkhez, horgászd ki a kulcsszavakat, és te lehetsz az a szerencsés nyertes, aki megépítheti álmai édenkertjét!
jan. 5
10:06
Debreceni kutatók eredményei a képalkotó diagnosztikában (WebBeteg)
A fiatal szakember nem is sejthette, amikor 1958-ban a szinte csak beavatottaknak ismerős ritkaföldfémeket kezdte kutatni az MTA Debreceni Atommagkutató Intézetében, hogy néhány évtized múlva egy teljesen új képalkotó módszer tökéletesítésére lesznek jók kutatási eredményei.
jan. 5
11:09
A csokoládé: hasznos vagy káros? (WebBeteg)
Tejcsokoládé, keserű csokoládé, fehér csokoládé, töltött vagy töltetlen: a csokoládé ma már számos változatban kapható. Gyerekek, felnőttek, fiatalok és idősek hazánkban is évente több kilót esznek meg belőle. Sokak számára a csokoládé fogyasztása jutalmazást, boldogságot jelent.
jan. 5
12:54
Változékony és szeles időt hoz a hidegfront (Infostart)
Szeles és változékony időjárást hoz csütörtökön az országon átvonuló hidegfront. A szél néhol viharossá fokozódhat, csapadékra is számítani lehet, de jelentős havazásra továbbra sincs kilátás - tájékoztatta az Országos Meteorológiai Szolgálat munkatársa.
jan. 5
17:27
A vastagbélrák kockázata és a táplálkozás (WebBeteg)
A halban lévő omega-3 zsírsavak és a gyümölcsben, zöldségekben található növényi rostok együttes hatására a vastagbél rosszindulatú daganatainak gyakorisága csökken - ismertették az Amerikai Rákkutató Intézet tudományos ülésén.
jan. 5
19:48
Rejtélyes betegség okát kutatják az orvosok (Infostart)
Rejtélyes fejrángásos megbetegedés okát szeretnék kideríteni az ugandai hatóságok; a kór következtében már 60 ember meghalt, 3 ezren pedig szenvednek a tünetektől.
jan. 5
20:36
A szén-monoxid mérgezés tünetei és megelőzése (WebBeteg)
A szén-monoxid (CO) egy színtelen, szagtalan gáz, fosszilis tüzelőanyagok (szén, kőolaj, benzin, stb.) tökéletlen égésekor keletkezik. A szén-monoxid mérgezés oka lehet autó kipufogógázának belélegzése, de a mérgező gáz rosszul beszerelt gázsütők, kályhák, gázkazánok hibás működése során is felszabadulhat.
jan. 5
21:36
Szigorították egyes antibiotikumok használatát (Infostart)
Szigorították az embereknél gyakran a tüdőgyulladás kezelésére szolgáló antibiotikumok állatoknál való alkalmazását az Egyesült Államokban, hogy részben így próbálják meggátolni gyógyszerrezisztens baktériumok felbukkanását.

Keresés