2012. január 5. csütörtök

jan. 5
6:03
Közelít az ítélet (Kripto Akadémia)
Tegnap folytatódott az elűzött egyiptomi elnök, Hoszni Mubarak pere Kairóban. Az ügyészek megkezdték a bizonyítékok bemutatását. Az ügyvédek szerint a felkelés évfordulójára, január 25-re ítéletet hoz a bíróság az ügyben.
jan. 5
6:05
A délvidéki vérengzés hetven éve (Kripto Akadémia)
Hetven éve annak, hogy a Vajdaságba bevonuló magyar katonai alakulatok etnikai tömeggyilkosságba kezdtek a második világháború során ismét magyar uralom alá kerülő Bácskában. Az eredetileg a partizánok ellen indított, megtorló célú razziának mintegy 3-4 ezer polgári személy esett áldozatul - számolt be a Múlt-kor történelmi portálja.
jan. 5
6:07
Bírálják a megfigyelőket (Kripto Akadémia)
Bár alig több mint egy hete tartózkodnak Szíriában az Arab Liga megfigyelői, missziójukat teljes sikertelenség fenyegeti. Emberi jogi aktivisták úgy vélik, aligha hozhat bármi áttörést az arab államok küldöttsége. A gondokat tetézi, hogy a szíriai polgárháborús helyzetet állítólag a misszió tagjai is különbözőképpen ítélik meg.
jan. 5
6:09
Nyolc szavazat döntött Iowában (Kripto Akadémia)
Hihetetlenül szoros befutóval gyakorlatilag döntetlenre végződött az első összecsapás a keddi iowai caucuson. Mitt Romney volt massachusetts-i kormányzó mindössze 8 szavazattal előzte meg az utolsó pillanatban felzárkózott Rick Santorum volt pennsylvaniai szenátort, de mindketten a voksok 25 százalékát kapták. Ron Paul harmadik helyre futott be 21 százalékkal. A többiek jócskán lemaradtak, Rick…
jan. 5
7:33
Halottak és eltűntek egy Fülöp-szigeteki földcsuszamlásban (Metropol)
Legalább tizenhat ember meghalt, több mint száz pedig eltűnt egy földcsuszamlásban csütörtökre virradóra a Fülöp-szigetek déli részén.
jan. 5
7:35
Halálos tömegverekedés egy mexikói börtönben (Metropol)
Legalább harmincegy rab halt meg rivális fogolycsoportok között kirobbant tömeges verekedésben egy észak-mexikói Altamira város börtönében.
jan. 5
7:48
Többen meghaltak, sokan eltűntek egy Fülöp-szigeteki földcsuszamlásban (Infostart)
Legalább tizenhat ember meghalt, több mint száz pedig eltűnt egy földcsuszamlásban csütörtökre virradóra, a Fülöp-szigetek déli részén - közölték a hatóságok.
jan. 5
7:51
Robbantások az iraki fővárosban (Metropol)
Kettős robbantásos merényletet követtek el csütörtökön az iraki főváros keleti, síiták lakta részében. A merényletekben hat ember meghalt és legalább 17-en megsebesültek.
jan. 5
8:06
Pakisztáni lázadók megölték az elrabolt rendőröket (Infostart)
A pakisztáni tálib lázadók azt állítják, hogy megölték azt a tizenöt rendőrt, akiket a múlt hónapban raboltak el az afgán határ térségében.
jan. 5
8:09
Újabb robbantások Bagdadban (Metropol)
Újabb két robbanás történt Bagadban, nem sokkal két korábbi merénylet után, 13-ra növelve az iraki fővárosban csütörtökön elkövetett pokolgépes támadások halálos áldozatainak számát.
jan. 5
8:27
Csak értékel, de még nem dönt az IMF Magyarországról (Metropol)
A Nemzetközi Valutaalap igazgatótanácsa január 18-án értékeli a magyar gazdaság helyzetét, de nem foglalkozik a magyar kormánynak az új elővigyázatossági hitelkeretre vonatkozó kérésével, mondta az IMF budapesti képviselője, Irina Ivascsenko.
jan. 5
8:45
Soros irodát nyit Mianmarban (Metropol)
A politikai foglyok szabadon bocsátását követelte William Hague brit külügyminiszter csütörtökön a mianmari fővárosban, Najpjidóban, ahol ezzel egy időben bejelentették: Soros György irodát nyit a délkelet-ázsiai országban.
jan. 5
9:21
Kitiltottak Ciszjordániából 12 szélsőséges telepest (Metropol)
Az izraeli hadsereg több hónapra kitiltott Ciszjordániából 12 szélsőséges zsidó telepest, akiket azzal gyanúsítanak, hogy palesztinok ellen elkövetett erőszakcselekményekben vettek részt.
jan. 5
9:57
Kilencven kilós daganat egy vietnámi férfi lábán (Metropol)
Már járni sem tud az a vietnámi férfi, akinek jobb lábáról csütörtökön távolítanak el egy 90 kilogrammos daganatot, amely többet nyom, mint eredeti testtömege.
jan. 5
10:33
Robbantások sorozata Bagdadban, sok a halott (Metropol)
Négy robbanás történt Bagdadban, legalább 25 ember meghalt és hatvankilenc megsebesült az iraki főváros síiták lakta negyedeiben.
jan. 5
13:12
Megszegte ígéretét Barack Obama (Infostart)
Az amerikai elnök aláírta azt a törvényt, amely de facto lehetetlenné teszi a guantánamói fogolytábor bezárását és felszámolását.
jan. 5
13:15
Százkét évesek a legöregebb ikrek (Metropol)
A két brit csúcstartó, Ena Pugh és Lily Millward, egy walesi farmon született 1910-ben, amikor még VII. György volt a brit uralkodó. Nyolc testvérük volt - köztük egy fiú ikerpár -, de már egyikük sem él.
jan. 5
13:33
Mégsem zárják be Guantánamót (Metropol)
A szilveszter napján végrehajtott jogi aktussal Barack Obama megszegte három évvel ezelőtti ígéretét. Akkor még azt hangoztatta, hogy szakítani fog elődje, George W. Bush brutális terrorellenes módszereivel, s ennek keretében be fogja záratni Guantánamót.
jan. 5
14:09
Gyereket vár a 11 éves feleség (Metropol)
Kórházba vitte 11 évesen várandós feleségét egy 25 éves török férfi a Törökország északnyugati részén lévő Bolu városában.
jan. 5
14:11
Idős vitorlázót mentettek ki a Csendes-óceánból (Metropol)
Árboctörés miatt került veszélybe a Csendes-óceán déli részén egy 84 éves vitorlázó, akit a chilei tengerészet segítségével egy japán kereskedelmi hajó mentett meg.
jan. 5
14:24
Aung Szan Szú Kjí pártja indulhat az időközi választásokon (Infostart)
Aung Szan Szú Kjí mianmari ellenzéki pártja indulhat az április 1-jén tartandó időközi választásokon, a hatóságok hosszas huzavona végén csütörtökön zöld utat adtak a csoportosulásnak.
jan. 5
14:27
Indulhat az ellenzék a mianmari választáson (Metropol)
Aung Szan Szú Kjí mianmari ellenzéki pártja indulhat az április 1-jén tartandó időközi választásokon, a hatóságok hosszas huzavona végén csütörtökön zöld utat adtak a csoportosulásnak.
jan. 5
15:00
Halálra ítélnék Mubarakot (Infostart)
Halálos ítéletet kért csütörtökön az ügyész Hoszni Mubarakra a volt egyiptomi elnök perében.
jan. 5
15:03
Halálos ítéletet kért az ügyész Mubarakra (Metropol)
A volt egyiptomi elnök ellen az a vád, hogy része volt az ellene tüntető tömegből több mint 800 ember megölésében.
jan. 5
15:21
Ezt írja a nemzetközi sajtó a magyar politikai és gazdasági helyzetről (Kripto Akadémia)
A nemzetközi sajtó csütörtökön is részletesen foglalkozott a magyarországi gazdasági és politikai helyzettel.
jan. 5
15:23
Cápát látott a pilóta 2300 méter magasan (Kripto Akadémia)
Repülő cápát látott egy repülőgép pilótája 2300 méteres magasságban Új-Zéland légterében.
jan. 5
15:39
Fokozódó lavinaveszély Ausztriában (Metropol)
Az Andrea orkán érkezése miatt Ausztria jelentős részében viharos szélre és havazásra, az osztrák Alpok nyugati, illetve északi lejtőin fokozódó lavinaveszélyre lehet számítani csütörtök estétől az előrejelzések szerint.
jan. 5
16:33
Erdogannak vastagbélrákja van (Metropol)
Találgatások keringenek arról, hogy Tayyip Recep Erdogan török miniszterelnök rákbeteg, és Ankarában már megkezdődött a tolongás a kormányfő utódlására - írta csütörtökön honlapján a The Jerusalem Post című izraeli napilap.
jan. 5
16:33
Londoni elemzők: Magyarország elindult az IMF-egyezség felé, "Románia a példa" (Kripto Akadémia)
Magyarország elindult az IMF-megállapodás megkötése felé, és ehhez példaként szolgálhat a román IMF-program sikere, amelyről a román jegybank csütörtöki kamatcsökkentése is tanúskodik - vélekedtek Fellegi Tamás tárca nélküli miniszter csütörtöki sajtótájékoztatóját kommentálva londoni felzárkózó piaci elemzők.
jan. 5
16:51
Százhárom újságírót öltek meg 2011-ben (Metropol)
Százhárom újságírót öltek meg 2011-ben világszerte szakmájuk gyakorlása során - közölte a Nemzetközi Sajtóintézet (IPI) csütörtökön.
jan. 5
16:51
Az Európai Bizottság alelnöke a a magyarországi médiapluralizmusról (Kripto Akadémia)
Blogbejegyzésben részletezte csütörtökön a magyarországi médiapluralizmussal kapcsolatos álláspontját Neelie Kroes, az Európai Bizottságnak a "digitális menetrenddel" - ehhez kapcsolódóan médiaügyi kérdésekkel is - foglalkozó, alelnöki rangú biztosa.
jan. 5
18:21
Bevanda lehet Bosznia miniszterelnöke (Metropol)
A boszniai horvát közösség legerősebb pártjának politikusát, Vjekoslav Bevandát jelölte Bosznia-Hercegovina központi kormányának élére a kollektív államelnökség csütörtökön.
jan. 5
19:15
Bírálat a luxemburgi külügyminisztertől (Metropol)
Élesen bírálta a luxemburgi külügyminiszter, hogy az Orbán Viktor miniszterelnök vezette jobboldali-konzervatív parlamenti többség megváltoztatta a magyar alkotmányt.
jan. 5
19:15
Elhunyt oroszország legmagasabb embere (Kripto Akadémia)
Szentpéterváron csütörtökön elhunyt a legmagasabb orosz, a 245 centiméter magas Alekszandr Szizonyenko.
jan. 5
20:09
Cserkész lesz Vilmos herceg felesége (Kripto Akadémia)
Katalin cambridge-i hercegnő, vagyis Kate Middleton, a brit trón várományosának polgári származású hitvese az udvar csütörtöki tájékoztatása szerint a Cserkészszövetség önkénteseként segíti majd az 1907-ben alapított mozgalom munkáját.
jan. 5
20:27
Hat rendőrt lőtt meg egy bűnöző Utahban (Kripto Akadémia)
Hat rendőrt sebesített meg - egyet halálosan - egy utahi bűnöző, akit a lakásán próbáltak meg őrizetbe venni - jelentette csütörtökön a CNN.
jan. 5
21:03
Hat rendőrt lőtt meg egy bűnöző Utahban (Metropol)
Hat rendőrt sebesített meg - egyet halálosan - egy utahi bűnöző, akit a lakásán próbáltak meg őrizetbe venni - jelentette csütörtökön a CNN.
jan. 5
21:03
Heves vihar Németországban halálos áldozattal (Kripto Akadémia)
Németországban halálos áldozatot is követelt csütörtökön az Andrea elnevezésű orkán, amely azonban a vártnál kevesebb anyagi kárt és közlekedési fennakadást okozott.
jan. 5
21:21
Titkos adatokhoz jutott a bin Laden-film rendezője? (Metropol)
A Pentagon és a Központi Hírszerző Ügynökség (CIA) is vizsgálatot indított annak megállapítására, hogy valóban titkos adatokhoz jutott-e Oszama bin Laden megölésével kapcsolatban Kathryn Bigelow Oscar-díjas rendező, aki az al-Kaida terrorszervezet néhai vezére utáni hajszáról készít filmet - közölte csütörtökön Peter King, az amerikai képviselőház belbiztonsági bizottságának republikánus elnöke.
jan. 5
21:21
Londoni felmérés: Magyarország a "hiányos" demokráciák között (Kripto Akadémia)
Norvégia a legtökéletesebb demokrácia a világon, és Magyarország is a demokratikus közösség tagja, de abban a népes országcsoportban van, amelyben a demokráciát hiányosságok jellemzik, és helyezése tavaly óta gyengült - ez derül ki az Economist Intelligence Unit (EIU) csütörtökön Londonban ismertetett éves világfelméréséből, amely szerint a jelenlegi gazdasági-pénzügyi válsághelyzetben…

Keresés