2012. január 16. hétfő

jan. 16
5:27
Romney csodafegyvere a felesége (Kripto Akadémia)
Mitt Romneyról, a republikánus éllovasról gyakran mondják, hogy túlságosan merev, kevéssé karizmatikus, mesterkélten mosolyog, erőltetettek a viccei, nehezen talál közös hangot hallgatóságával. A volt massachusettsi kormányzó titkos fegyvere a felesége, Ann. Férjét gyakran ő mutatja be a kampánygyűléseken, s történeteivel segít oldani a hangulatot. A választási kampányban az elnökjelöltek mellett…
jan. 16
5:45
Súlyos összecsapások a koszovói határon (Kripto Akadémia)
Súlyos összecsapások robbantak ki a koszovói rendőrség különleges egységei és a magát Önrendelkezés mozgalmának nevező koszovói albán tömörülés tagjai között az észak-kelet koszovói Merdare átkelő közelében a hétvégén.
jan. 16
5:47
Ismét terítéken a magyar kérdés (Kripto Akadémia)
Duąan Čaplovič, a Robert Fico vezette Smer alelnöke, aki az előző kabinetben emberi jogi és kisebbségügyi miniszterelnök-helyettes volt, kijelentette, hogy Dél-Szlovákia városaiban, községeiben diszkriminálják a szlovák tanítási nyelvű iskolákat.
jan. 16
5:49
Forradalom Basescu ellen (Kripto Akadémia)
Az egészségügyi reformtervezet komoly feszültségeket szült Romániában. Az ellenzéki kommunikáció által támogatott elégedetlenség a hétvégén utcai zavargásokba torkollt. A tisztségéről lemondott egészségügyi államtitkár hiába kérte a lakosságot, hogy ne menjenek ki az utcára, a megmozduláson a focihuligánok vették át a főszerepet.
jan. 16
5:51
Feltárult a jövő Vegasban (Kripto Akadémia)
Végetért az évnyitó szórakoztató elektronikai vásár (CES) az amerikai Las Vegasban, amely az iparág legnagyobb kiállítása a berlini IFA mellett. A szervező szövetség (CEA) szerint az idei expó 44 éves történetének egyik legjobbja volt méretét tekintve. Abban elemzők is egyetértenek, hogy látványban és látogatókban nem volt hiány, azonban nagy meglepetés nem érte a közönséget.
jan. 16
6:03
Jaruzelski: nemzeti hős, vagy bűnöző? (Kripto Akadémia)
Lengyelországban sem könnyen zárják le a múltat. Czesław Kiszczak egykori lengyel belügyminiszter felfüggesztett börtönbüntetésével sem sikerült végleg tisztázni, vajon milyen előzmények alapján és milyen célok érdekében vezette be a lengyel pártvezetés 1981-ben a szükségállapotot.
jan. 16
7:15
Óceánjáró balesete - A személyzet csaknem valamennyi magyar tagja hazatért (Kripto Akadémia)
A pénteken szerencsétlenül járt Costa Concordia luxushajó személyzetének hat magyar tagja közül öt vasárnap késő este megérkezett Budapestre.
jan. 16
8:24
A luxushajó kapitányát hibáztatják (Infostart)
Az olasz partok közelében zátonyra futott óceánjáró hajó tulajdonosai szerint súlyos hibát követhetett el a kapitány. A Costa Crociere nevű cég szerint a hajóparancsnok túl közel vitte a többezer utast szállító hajót a partokhoz és nem tartotta be az evakuálási előírásokat.
jan. 16
9:00
Folytatódtak a kormányellenes tüntetések Bukarestben (Infostart)
Bukarestben vasárnap este is folytatódtak az összecsapások az egészségügyi rendszer tervezett privatizálása miatt a kormány és az államfő ellen tüntetők, valamint a rendfenntartó erők között.
jan. 16
9:21
Patkányok szállták meg Montecristo szigetét (Metropol)
Nagytestű fekete patkányok költöztek Tirrén-tengeren levő Montecristo szigetére.
jan. 16
9:21
Patkányok szállták meg Montecristo szigetét (Kripto Akadémia)
Nagytestű fekete patkányok költöztek Tirrén-tengeren levő Montecristo szigetére.
jan. 16
9:39
Merénylettel fenyegették meg a szerb állami és egyházi vezetést (Kripto Akadémia)
A szerb belügyminisztérium vezetését arról értesítették, hogy merénylet készül Boris Tadic szerb elnök, Irinej pátriárka, a szerb pravoszláv egyház vezetője, Ivica Dacic belügyminiszter és Milorad Veljovic, a szerb rendőrség igazgatója ellen - jelentette a B92 szerb hírügynökség hétfőn reggel.
jan. 16
9:54
Az EP napirendjén a magyar események (Infostart)
Ismét Magyarország lesz a téma szerdán, az Európai Parlament ülésén. A héten választják meg a szervezet új elnökét és alelnökeit is.
jan. 16
10:15
Gettónegyed - romáknak építenek városrészt Kolozsváron (Kripto Akadémia)
A roma közösségnek szán a nagybányai önkormányzat egy új városnegyedet, a befektetés értéke közel 60 millió euró - jelezte hétfői számában a kolozsvári Krónika.
jan. 16
10:30
"Intellektuális képességei Obama mellett szólnak" (Infostart)
A gazdasági környezet Barack Obama amerikai elnök újraválasztása ellen szól, a személyiségének viszont kifejezetten kedvez a kampány - mondta az InfoRádió Aréna című műsorában a Magyar Külügyi Intézet munkatársa. Balogh István szerint ha a republikánus Mitt Romney nyerné az amerikai elnökválasztást, valamivel nagyobb figyelem juthat majd a közép-kelet-európai térségnek
jan. 16
10:48
Merénylettel fenyegették meg a szerb vezetést (Infostart)
Merénylettel fenyegették meg a szerb állami és egyházi vezetést - jelentette a B92 szerb hírügynökség.
jan. 16
11:09
Titkos börtönök hálózata az USA-ban (Metropol)
A hírhedt guantánamói táboron kívül létezik egy egész börtönhálózat, amely a kíváncsi tekintetek elől rejtve az Egyesült Államok területén működik, és amelyben jóval több terrorizmusért elítélt embert tartanak fogva, mint a sok vitát kiváltó guantánamói börtönben.
jan. 16
11:27
Magyar drogfutárt vettek őrizetbe Costa Ricában (Metropol)
Magyar drogfutárt vettek őrizetbe a hét végén Costa Ricában.
jan. 16
11:42
A görög miniszterelnök bízik a megállapodásban (Infostart)
A görög miniszterelnök, Lukasz Papadémosz bízik abban, hogy megállapodás születhet a görög kormány és magánhitelezői között az államadósság önkéntes, részleges leírásáról.
jan. 16
12:03
30 százalékkal csökkennek az üzemanyagárak Nigériában (Metropol)
Az üzemanyag árának 30 százalékos csökkentését jelentette be hétfőn a nigériai elnök, hogy az országot megbénító, egy hete tartó sztrájk feladására bírja a szakszervezeteket.
jan. 16
12:36
Levette a napirendről Oroszország felminősítését a Fitch (Infostart)
A politikai bizonytalanságokra hivatkozva levette a napirendről Oroszország adósosztályzatainak javítását a Fitch Ratings. A legnagyobb európai hitelminősítő stabilra módosította a szuverén orosz besorolások kilátását a felminősítés lehetőségére utaló eddigi pozitívról.
jan. 16
12:38
Magyar drogfutárt fogtak el Costa Ricában (Infostart)
Magyar drogfutárt fogtak el a hét végén Costa Ricában. A közép-amerikai ország hatóságai Liberia város repülőterén vették őrizetbe a 25 éves férfit, akinek bőröndjében több mint 2 kilogramm kokaint találtak.
jan. 16
13:12
Beosztottjának akart a kedvében járni az óceánjáró kapitánya (Infostart)
A Costa Concordián dolgozó felszolgálók főnökének akart a kedvében járni az óceánjáró kapitánya, amikor utasítást adott, hogy a hajó szorosan a part közelében haladjon - írta hétfőn a Corriere della Sera.
jan. 16
13:15
Lezuhant egy helikopter Afganisztánban (Metropol)
Lángolva lezuhant egy polgári rendeltetésű helikopter Afganisztán déli részén hétfőn, három ember meghalt. A tálib felkelők internetes oldalukon mindenesetre azt állították, hogy ők lőtték le a gépet.
jan. 16
13:30
Szakemberek ellenőrzik, hogy a Fobosz-Grunt a Csendes-óceánba zuhant-e (Infostart)
Szakemberek ellenőrzik, hogy valóban a Csendes-óceánba zuhantak-e az orosz Fobosz-Grunt űrszonda el nem égett darabjai. Az Európai Űrügynökség emlékeztet arra, hogy az űrszondát nehéz volt megfigyelni az atmoszférába való belépéskor. A berendezés darabjai óránként 21 ezer kilométeres sebességgel repültek, ezért lezuhanásuk pontos helyét nagyon nehéz meghatározni.
jan. 16
13:51
Pokolgépek robbantak Irakban (Metropol)
Gépkocsiba rejtett pokolgép robbant fel hétfőn két iraki városban, kioltva 12 ember életét. Az első robbantás reggel történt a Bagdadtól 350 kilométerre északra fekvő Moszul melletti Bortollában, a kitelepített sabak kisebbségnek menedéket nyújtó egyik táborban.
jan. 16
14:06
Londoni elemzők: "már recesszióban a brit gazdaság" (Infostart)
A brit gazdaság valószínűleg már recesszióban van, és 2012 egészét is jó eséllyel recesszióba tölti - jósolták hétfői helyzetértékelésükben londoni pénzügyi elemzők.
jan. 16
14:09
Feljelentették a zászlóégetőket (Metropol)
Megérkezett a Központi Nyomozó Főügyészségre a Budapesti Rendőr-főkapitányság feljelentése. Az ügyészségnek három nap áll rendelkezésére, hogy döntsön a feljelentésről: eljárást indít, elutasítja azt, vagy feljelentés-kiegészítést rendel el.
jan. 16
14:09
Óceánjáró balesete - a kapitány a hibás a Costa Crociere szerint (Kripto Akadémia)
A kapitány felhatalmazás nélkül módosította az olaszországi Giglio szigeténél sziklára futott óceánjáró útvonalát Pier Luigi Foschi, a Costa Crociere hajózási társaság elnök-vezérigazgatója szerint, aki a balesetről tartott genovai sajtótájékoztatón többször is jelét adta megrendültségének.
jan. 16
14:27
Még mindig homályos az államfő plágiumügye (Metropol)
A Köztársasági Elnöki Hivatal magyarázatát és a Semmelweis Egyetem dékánjának e tárgyban született közleményét is elégtelennek, elfogadhatatlannak tartja az MSZP az államfő plágiumügyében.
jan. 16
15:03
Ismét utcára vonultak Romániában a tüntetők (Metropol)
Hétfőn délután újból utcára vonult Bukarestben az elmúlt napokban Traian Basescu államfő ellen tüntetők egy csoportja, akik a kormány lemondását is követelik.
jan. 16
15:39
Már recesszióban a brit gazdaság (Metropol)
A brit gazdaság valószínűleg már recesszióban van, és 2012 egészét is jó eséllyel recesszióban tölti - jósolták hétfői helyzetértékelésükben londoni pénzügyi elemzők, jóllehet ez utóbbi vélekedés nem egyöntetű a City elemzői közösségében.
jan. 16
16:15
Magyarország - Menetiránnyal szemben (Metropol)
A Financial Times és Handelsblatt gazdasági napilapok hétfőn az Európai Bizottság és Magyarország kapcsolatának állását tekintették át, a Der Spiegel hírmagazin a gazdasági-politikai helyzetről közölt beszámolót. Hírünk a világban.
jan. 16
16:30
Több mint 300 ezer autót hív vissza a Volkswagen (Infostart)
A Volkswagen világszerte 325 ezer, 2,0 literes dízel motorral szerelt autót hív vissza elővigyázatosságból javításra - számolt be hétfőn az akcióról az autoservicepraxis.de weboldal.
jan. 16
16:33
Tovább növelheti részesedését az RTL-csoport (Metropol)
Tovább növelheti részesedését a Magyar RTL Televízió Zrt.-ben az RTL-csoport, miután a Gazdasági Versenyhivatal engedélyezte, hogy az RTL Group Central and Eastern Europe GmbH irányítást szerezzen a magyarországi RTL Klub csatorna műsorszolgáltatójában.
jan. 16
16:51
Letartóztatások a meggyilkolt iráni atomtudós ügyében (Metropol)
Musztafa Ahmadi Rosan múlt hét szerdáján járművében pokolgépes merénylet áldozata lett. Irán az Egyesült Államokat, Nagy-Britanniát és Izraelt vádolta a merényletben való részvétellel.
jan. 16
16:53
Merkel üzent Magyarországnak (Metropol)
Angela Merkel német kancellár helyesnek tartja, hogy az Európai Bizottság megvizsgálja a magyarországi jogalkotást az európai elveknek való megfelelőség szempontjából, és ennek során kitér az új alkotmányra, valamint a jegybanki függetlenség kérdésére.
jan. 16
17:09
Halálos cápatámadás Dél-Afrikában (Metropol)
Cápatámadásban halálosan megsérült hétfőn egy úszó Dél-Afrika partjainál. A huszonöt éves férfi a felsőtestén, karjain és lábain szerzett sérülésekbe halt bele a mentőegységek tájékoztatása szerint.
jan. 16
17:45
Sztrájk bénítja meg kedden Athént (Metropol)
Sztrájk bénítja meg kedden a görög fővárost. A magánszektorban dolgozókat tömörítő GSEE által 24 órásra tervezett munkabeszüntetés miatt kedden nem nyitnak ki egyebek között a bankok.
jan. 16
18:00
A magyar "túlélő" szerint biztonságosak a luxushajók (Infostart)
Gálházi László bűvész, illuzionista túlélt egy hasonló hajóbaleset mint ami most történt Olaszországban. Az 1991-es livornói, Moby Prince hajó történetéről az InfoRádiónak nyilatkozott.
jan. 16
18:02
Jon Huntsman visszalépett az elnökjelöltségi küzdelemtől (Infostart)
Jon Huntsman volt utahi kormányzó és pekingi exnagykövet hétfőn bejelentette, hogy visszalép a republikánus párt hivatalos elnökjelöltségéért folytatott küzdelemtől és támogatásáról biztosította Mitt Romney jelölését.
jan. 16
18:03
Rekord heroinfogás Ausztriában (Metropol)
Rekordmennyiségű heroint találtak egy bolgár teherautóban egy osztrák-német határátkelőnél a vámhatóság emberei - jelentették be hétfőn Bécsben.
jan. 16
18:03
A modern Titanic esete (Kripto Akadémia)
Tíz magyar állampolgár érkezett haza tegnap délig a balesetet szenvedett Costa Concordia óceánjáró személyzete és utasai közül, jelentette ki Tóth József, a Külügyminisztérium sajtóosztályának vezetője. Két magyarral még nem sikerült felvenni a kapcsolatot, azonban a keresést tegnap felfüggesztették Toszkánában, mivel a hajótest megmozdult.
jan. 16
18:18
Strasbourg jóváhagyta Malina Hedvig és a szlovák állam megállapodását (Infostart)
A Szlovák Köztársaság kormánya sajtónyilatkozatban sajnálatát fogja kifejezni a Malina Hedvig ügye kapcsán: ez derül ki a Szlovák Köztársaság és Malina Hedvig között megkötött megállapodásból, amelyet jóváhagyott a strasbourgi Európai Emberi Jogi Bíróság - közölte hétfőn az Aktuálne.sk szlovák hírportál, amelynek értesülése szerint a döntés már megtalálható a bíróság honlapján is.
jan. 16
18:39
Már csak öt jelölt a republikánosoknál (Metropol)
Jon Huntsman volt utahi kormányzó és pekingi exnagykövet hétfőn a dél-karolinai Myrtle Beachben bejelentette, hogy visszalép a republikánus párt hivatalos elnökjelöltségéért folytatott küzdelemtől és támogatásáról biztosította Mitt Romney jelölését.
jan. 16
18:57
Jégkunyhófalu Davosban (Metropol)
Jégkunyhófalut építenek maguknak a davosi világgazdasági fórum ellen tüntetők. A tervek szerint összesen ötven iglu domborodik majd a davosi vasútállomáshoz közeli parkolóban, ahol a tüntetők engedéllyel építkeznek a jövő heti nemzetközi értekezletre.
jan. 16
19:15
Tüntettek Románia több városában (Metropol)
Románia több városában hétfőn este ismét tüntettek az emberek, akik az egészségügy privatizációja ellen tiltakozva Traian Basescu államfő lemondását követelték, és kormányellenes jelszavakat skandáltak, de incidensek egyelőre nem történtek.
jan. 16
20:27
Három eljárás indulhat hazánk ellen (Metropol)
A jelenlegi várakozás szerint az Európai Bizottság kedden három szabálysértési eljárás megindítását hagyja majd jóvá Magyarország ellen: a jegybank (függetlenségének) ügyében, a bírák hátrányos (nyugdíjazási) kor szerinti megkülönböztetése és az adatvédelmi hatóság függetlenségének kérdésében.
jan. 16
20:42
Kedden dönt a bizottság a Magyarország elleni szabálysértési eljárásról (Infostart)
Csak a biztosokból álló testület kedd délutáni ülésén dönt az Európai Bizottság hivatalosan arról, indít-e uniós jogsértési eljárást Magyarország ellen.
jan. 16
22:15
Csak kedden dönt az EB a Magyarország elleni esetleges szabálysértési eljárásról (Metropol)
Csak a biztosokból álló testület kedd délutáni ülésén dönt az Európai Bizottság hivatalosan arról, indít-e uniós jogsértési eljárást Magyarország ellen.

Keresés