2012. január 13. péntek

jan. 13
5:06
Washington és Brüsszel is kemény a magyar kormánnyal (Infostart)
Magyarországnak olyan politikát kell folytatnia, amely megerősíti a piacok bizalmát a magyar gazdasági helyzetben, és lefekteti a fenntartható fejlődés alapjait az országban - állapodott meg csütörtök esti washingtoni találkozóján Christine Lagarde, a Nemzetközi Valutaalap vezérigazgatója és Fellegi Tamás, a nemzetközi pénzügyi szervezetekkel folytatott tárgyalásokért felelős tárca nélküli…
jan. 13
6:03
Karzai elnök tiltakozott (Kripto Akadémia)
Hamid Karzai afgán elnök közleményben tiltakozott az internetre feltett, 39 másodperces videó miatt, amelyen az látható, hogy amerikai tengerészgyalogosok levizelik három tálib tetemét. A tálibok egyikének holtteste csupa vér. Az amerikai tengerészgyalogság vizsgálja, hogy eredeti-e a felvétel, a Pentagon attól tart, a bántó videó bosszúhadjáratot indíthat el.
jan. 13
6:05
Szobrot kap a Kedves Vezető (Kripto Akadémia)
Bebalzsamozták a néhai "kedves vezető", a tavaly decemberben meghalt Kim Dzsong Il holttestét a phenjani Kumuszuszan Emlékpalotában, a "dzsucse szent templomában".
jan. 13
6:07
Arab Liga: harapófogóban (Kripto Akadémia)
Egyelőre nem küld további megfigyelőket Szíriába az Arab Liga, mivel a misszió tagjai is egyre nagyobb veszélynek vannak kitéve. Az arab országokat tömörítő szervezet közlése szerint megvárják, amíg "nyugodtabb" lesz a helyzet.
jan. 13
6:18
A Pentagon hétezer katonát von vissza Európából (Infostart)
A Pentagon mintegy 7000, Európában állandó jelleggel állomásozó amerikai katonát von vissza, s rotálódó egységeket küld helyettük - jelentette be Leon Panetta amerikai védelmi miniszter.
jan. 13
6:54
Személycserék a japán kormányban a pénzügyi reform elfogadása érdekében (Infostart)
Öt minisztert váltott le kormányában pénteken Noda Josihiko miniszterelnök, hogy könnyebben elfogadtassa a parlamentben az általános forgalmi adó emelését, és más, a költségvetési hiány csökkentéséhez szükséges intézkedéseket.
jan. 13
7:51
Lemondott a japán kormány (Metropol)
Testületileg lemondott pénteken a japán kormány, s még a nap folyamán új, némileg más összetételű kabinet alakul, amely várhatóan könnyebben elfogadtatja a parlamentben az általános forgalmi adó emelését, és más, a költségvetési hiány csökkentéséhez szükséges intézkedéseket.
jan. 13
7:53
Járai: új gazdaságpolitikára van szükség (Metropol)
Magyarország csak egy gazdaságpolitikai fordulattal tud kilábalni a nehéz helyzetből, az európai uniós szabályoknak 150 százalékig meg kell felelni, módosítani kell az adórendszert és az elvárásoknak megfelelően a jegybanktörvényt is - így foglalja össze a Világgazdaság a Járai Zsigmonddal készült interjút.
jan. 13
8:06
Amerika a volt miniszterelnököt támogatja (Kitekintő)
Az amerikai külügyminiszter levelet írt Julija Timosenkónak amelyben biztosítja támogatásáról, miközben aggódó megjegyzést tesz az idén ősszel tartandó parlamenti választásokra.
jan. 13
8:09
Az áfaemelés öt minisztercserébe került Japánban (168 Óra Online)
Öt minisztert váltott le kormányában pénteken Noda Josihiko miniszterelnök, hogy könnyebben elfogadtassa a parlamentben az általános forgalmi adó emelését, és más, a költségvetési hiány csökkentéséhez szükséges intézkedéseket.
jan. 13
8:24
Megalázták a rendőrök a magyar nyelv miatt (Kitekintő)
Akár törvénytelennek is minősülhet azoknak a nagyváradi rendőröknek az eljárása, akik nem voltak hajlandók megtekinteni a városi rendőrkapitánysághoz forduló olvasónk magyar nyelven íródott bizonyítékait, és közvetetten le is szajházták a fiatal egyetemistát.
jan. 13
8:27
Rasid Ganusi: a forradalom terjed a világon (Metropol)
Az emberek az „új iszla­mista Közel-Kelet keresztapjának” nevezik. Rasid Ganusi, akinek Ennahdha (Újjászületés) nevet viselő pártja tavaly novemberben megnyerte az első szabad tunéziai választásokat, valóban az arab tavasz utáni Közel-Kelet egyik vezető alakja.
jan. 13
8:42
Magyarság Háza: találkozási pont a nemzet számára (Kitekintő)
A Magyarság Házában kiállítások, kulturális programok és konferenciák várják majd a többi között az érdeklődőket.
jan. 13
9:00
Magyarországból elrettentő példát akarnak csinálni (Kitekintő)
A Sme című szlovák liberális napilap Don-kanyarban című csütörtöki kommentárja szerint Orbán Viktornak ma nincs más választása, mint 110 százalékra teljesíteni az IMF és az EU követelményeit, mert ellenkező esetben Magyarország júniusig csődbe megy.
jan. 13
9:36
Síita tüntetők és a rendőrség újabb összecsapásai Szaúd-Arábiában (Infostart)
Egy síita demonstráló meghalt tüntetők és a biztonsági erők közötti újabb összecsapásokban péntekre virradóra Szaúd-Arábia keleti részén - közölte egy szemtanú.
jan. 13
9:57
Orbán az eddigi legkeményebb üzenetet kapta (168 Óra Online)
Kemény hangú üzenetet kapott az Orbán-kormány az Európai Bizottság elnökétől.
jan. 13
10:30
Óriási botrány van Izraelben (Kitekintő)
Tizenéves hackerek vívják az Izrael és Szaúd-Arábia között lassan két hete tomboló virtuális tűzharcot. A zsidó állam történetének legsúlyosabb adatlopási botrányával néz szembe.
jan. 13
10:51
A fejlődés és a függetlenség aggasztja a Nyugatot? (Metropol)
Az iráni nép ellen fog állni a Teherán nukleáris programja miatt aggódó nemzetközi közösség fokozódó nyomásának - jelentette ki Mahmúd Ahmadinezsád iráni elnök csütörtökön latin-amerikai körútjának utolsó állomásán, az ecuadori fővárosban, s hozzátette, a Nyugatot valójában országának "függetlensége" aggasztja.
jan. 13
10:53
Aktív magyar részvétel a kormányközi tárgyalásokon (Metropol)
Magyarország aktívan részt vesz a gazdasági és monetáris unió megerősítéséről szóló kormányközi megállapodás tervezetének tárgyalásával megbízott, Brüsszelben ülésező ad hoc munkacsoport munkájában.
jan. 13
11:42
Nagykoalíciót sürget Szász Jenő Marosvásárhelyen (Kitekintő)
A parlamenti és helyhatósági választások időpontjának összevonása új fejezetet jelent Marosvásárhely esetében, mert annak érdekében, hogy egyetlen közös jelöltet állítson a magyarság, megegyezésre van szükség az RMDSZ, MPP, EMNP és SZNT között – jelentette ki tegnap Marosvásárhelyen Szász Jenő.
jan. 13
12:00
Fico ismét megszüntetné a környezetvédelmi tárcát (Kitekintő)
Amennyiben a Smer-SD nyeri a márciusi előrehozott parlamenti választásokat, a jelenleg Nagy József (Híd) által vezetett környezetvédelmi tárca jövője bizonytalanná válna.
jan. 13
12:03
Magas rangú NAÜ-küldöttség utazik Iránba (Metropol)
A Nemzetközi Atomenergia-ügynökség magas rangú küldöttsége Teheránba utazik január 28-án, miután Irán több évi elutasítás után bejelentette, hogy kész tisztázni a titkos atomfegyverprogramjára vonatkozó vádakat — közölték diplomaták pénteken.
jan. 13
12:03
A magyar diplomácia irányítója elismer hibákat (Kripto Akadémia)
A Le Soir című baloldali liberális brüsszeli lap pénteken interjút közölt Martonyi János magyar külügyminiszterrel.
jan. 13
12:18
Fogy a magyar az erdélyi nagyvárosokban (Kitekintő)
Rosszat sugall, hogy a nagyobb erdélyi városok magyar elöljárói óvakodnak nyilvánosságra hozni a már rendelkezésükre álló népszámlálási adatokat.
jan. 13
12:36
Szigorítani akarják a foglalkoztatási törvényt (Kitekintő)
A munkatörvénykönyv félresikeredett módosítása után tovább romlik a munkapiac helyzete Szlovákiában - figyelmeztet Németh Gabriella, a Magyar Koalíció Pártja (MKP) szociális, családpolitikai és egészségügyi alelnöke.
jan. 13
12:39
Terrorfenyegetettség Thaiföldön (Metropol)
A Bangkokban tartózkodó amerikai polgárok ellen irányuló terrortámadás "valós veszélyére" figyelmeztetett pénteken az Egyesült Államok thaiföldi nagykövete.
jan. 13
12:57
Jobbik: Orbán Viktor nyilatkozata aláássa a Magyarországgal szembeni bizalmat (Kripto Akadémia)
A Jobbik szerint Orbán Viktor miniszterelnök péntek reggeli nyilatkozata aláássa a Magyarországgal szembeni bizalmat és óriási károkat okoz a magyar nemzetgazdaságnak - jelentette ki Volner János az ellenzéki párt frakcióvezető-helyettese pénteki sajtótájékoztatóján.
jan. 13
13:12
Kizsákmányolják a Vajdaságot? (Kitekintő)
A Vajdasági Klub hétfőn újból a nyilvánosság elé lépett „a Vajdaság kizsákmányolásának a beszüntetésére” fölszólító követeléseivel.
jan. 13
13:14
Meztelen fenékkel reklámoznak a szlovák politikusok (Kitekintő)
Javában zajlik a választási kampány Szlovákiában, a Kitekintő utánajárt, mit ajánlanak az induló pártok a választóknak.
jan. 13
13:33
Megszűnik az osztrák politikusok egyik kiváltsága (168 Óra Online)
Nem jár többé diplomata-útlevél a volt osztrák kormánytagoknak a hivatali idejük lejárta után, és a forgalomban lévőket is visszakérik az egykori politikusoktól - jelentette be csütörtökön a külügyminiszter.
jan. 13
13:48
Kiállnak Magyarország önrendelkezése mellett (Kitekintő)
A Via Nova Ifjúsági Csoport aggodalommal tekint az elmúlt időszakban tapasztalható, Magyarországot érő, nemzetközi porondról érkező politikai és mediális össztűzre, mely szokatlanul nagy méreteket öltött. A Via Nova ICS Elnökségének nyilatkozatát Gubík László elnök küldte el a Felvidék.mának:
jan. 13
14:06
Radicová sláger lett (Kitekintő)
Iveta Radičová kormányfő neve többször hangzott el a szlovákiai sajtóban, mint a válság szó, vagy Robert Fico, a Smer elnökének neve – derül ki a Newton Media legújabb kutatásából. A miniszterelnök neve 10 724 híradásban vagy cikkben bukkant fel.
jan. 13
14:09
Thai terrorveszély: elfogták a gyanúsítottat (Metropol)
A thai hatóságok őrizetbe vettek Bangkokban egy libanoni férfit azt követően, hogy a helyi amerikai képviselet terrortámadás veszélyére hívta fel a thai fővárosban tartózkodó állampolgárai figyelmét.
jan. 13
14:24
Big Mac-index: a svájci frank a leginkább túlértékelt (Kitekintő)
A forint meglehetősen alulértékelt, a svájci frank viszont a világ egyik leginkább túlértékelt valutája a The Economist pénteken közölt, legújabb Big Mac-indexe alapján.
jan. 13
14:27
Az aktív időskor éve az unióban (Metropol)
Útjára indította az Európai Unió az aktív idősödés és a nemzedékek közötti szolidaritás európai évét. Korábbi döntés szerint a tagországokban ezt a témát kezelik kiemelten 2012-ben.
jan. 13
14:42
Magas rangú NAÜ-küldöttség utazik Iránba (Infostart)
A Nemzetközi Atomenergia-ügynökség (NAÜ) magas rangú küldöttsége Teheránba utazik január 28-án, miután Irán több évi elutasítás után bejelentette, hogy kész tisztázni a titkos atomfegyverprogramjára vonatkozó vádakat - közölték diplomaták pénteken.
jan. 13
14:42
Helyteleníti magyar kollégája politikáját a bolgár kormányfő (Kitekintő)
Bírálta Bojko Boriszov bolgár miniszterelnök az állami televízióban Orbán Viktort reformjai miatt, amelyekkel nemcsak hogy nem ért egyet, hanem egyenesen károsnak tartja azokat az európai jobbközép politikai családra nézve.
jan. 13
15:18
"Napraforgó"-erőmű Spanyolországban (Kitekintő)
Egy új kutatás szerint jelentősen növelhető a koncentrált naperőművek hatékonysága, ha a termeléshez felhasznált tükröket - a napraforgó virágához hasonlóan - mozgathatóvá teszik.
jan. 13
15:21
IMF - Előfeltétel, hogy biztosított legyen Magyarországon a jegybank függetlensége (Kripto Akadémia)
Teljes mértékben osztja az Európai Bizottság a Nemzetközi Valutaalap (IMF) Magyarországgal kapcsolatos nyilatkozatában foglaltakat - jelentette ki Olli Rehn gazdasági és pénzügyi bizottsági alelnök szóvivője az európai uniós javaslattevő-végrehajtó intézmény pénteki brüsszeli sajtótájékoztatóján.
jan. 13
15:23
A Magyarországot érintő aggodalmakról beszélt az osztrák elnök (Kripto Akadémia)
A Magyarországgal kapcsolatos aggodalmakra is kitért az osztrák államfő pénteken Bécsben, diplomaták előtt elhangzott beszédében.
jan. 13
15:36
Washington titkos csatornán figyelmeztette az iráni vezetőket (Kitekintő)
Barack Obama amerikai elnök titkos csatornákon közvetlenül figyelmeztette Ali Hamenei ajatollahot, Irán legfelsőbb vezetőjét, hogy a Hormuzi-szoros lezárása amerikai választ von maga után - írta a The New York Times című amerikai napilap internetes oldalán pénteken.
jan. 13
15:39
Hamarosan dönt az IMF Magyarországról (Metropol)
Teljes mértékben osztja az Európai Bizottság a Nemzetközi Valutaalap (IMF) Magyarországgal kapcsolatos nyilatkozatában foglaltakat - jelentette ki Olli Rehn gazdasági és pénzügyi bizottsági alelnök szóvivője az európai uniós javaslattevő-végrehajtó intézmény pénteki brüsszeli sajtótájékoztatóján.
jan. 13
15:39
Nemzetközi sajtó a Schmitt elleni plágiumvádról (Kripto Akadémia)
A Frankfurter Allgemeine Zeitung című konzervatív német lap a címlapján számolt be az államfő elleni plágiumvádról, és kommentárt is közölt az üggyel összefüggésben, amelyről a Handelsblatt című német üzleti lap és az osztrák Der Standard is írt. Nagy terjedelemben, kommentáló elemek nélkül ismerteti a bolgár média - napilapok, hírportálok, televíziós híradók, sőt az Ataka nacionalista párt…
jan. 13
15:54
Lengyel pénzügyminiszter: most nem ajánlott Magyarország politikáját kommentálni (Kitekintő)
Jacek Rostowski lengyel pénzügyminiszter szerint a magyar-IMF tárgyalások megkezdésekor "nem ajánlott Magyarország politikáját kommentálni".
jan. 13
15:57
Német, osztrák és bolgár lapok Schmitt plágiumbotrányáról (Metropol)
A Frankfurter Allgemeine Zeitung című konzervatív német lap a címlapján számolt be az államfő elleni plágiumvádról, és kommentárt is közölt az üggyel összefüggésben, amelyről a Handelsblatt című német üzleti lap és az osztrák Der Standard is írt.
jan. 13
16:12
Meglepő bejelentést tett a kormány (Kitekintő)
Felállt a sokak által várt szervezett bűnözésre szakosodott Specializált Bíróság Bulgáriában. Meg vannak számlálva a maffia napjai?
jan. 13
16:30
Breivik-ügy: új pszichiátriai szakvéleményt rendelt el a bíróság (Infostart)
Új pszichiátriai szakvéleményt kért Anders Behring Breivikről egy norvég bíróság, miután egy korábbi jelentés beszámíthatatlannak találta a 77 embert meggyilkoló, 32 éves merénylőt.
jan. 13
16:33
Plágiumvád Romániában is (Metropol)
Plágiummal vádolja a Marosvásárhelyi Orvosi és Gyógyszerészeti Egyetem (MOGYE) rektorát és rektorhelyettesét Hantz Péter romániai magyar kutató, aki az elöljárók lemondását követeli.
jan. 13
16:48
Megelégelték a cigarettaszüneteket a német munkáltatók (Kitekintő)
Betelt a pohár a német munkaadóknál: nem akarják, hogy a dolgozók munkaidőben rágyújthassanak, mert az plusz költséget jelent - adta hírül pénteken a Bild című német napilap hírportálja.
jan. 13
16:51
Botrányok az ausztrál hadseregben (Metropol)
Az ausztrál hadseregen belüli nemi erőszakról, valamint a katonák által birtokolt gyermekpornográf felvételekről és drogfogyasztásról beszámoló jelentések kerültek napvilágra - írta a The New York Times című amerikai napilap hírportálja pénteken.

Keresés