2012. január 13. péntek

jan. 13
0:00
Király-kupa: a Barca megszenvedett a Real Madriddal való randevúért (She)
Nehezen, de 2–1-re nyert az Osasuna vendégeként a Barcelona labdarúgócsapata a spanyol Király-kupa nyolcaddöntőjének visszavágóján, amely a 4–0-s első mérkőzést követően különösen sok téttel egyébként sem bírt. A továbbjutó katalánok a negyeddöntő slágerpárosításaként majd a Real Madriddal mérkőznek meg oda-vissza az elődöntőért.
jan. 13
0:18
Videó: a „B" csapat embere nyerte meg a meccset a Barcelonának (She)
Ahogy arról már beszámoltunk, a Barcelona 2–1-re nyert az Osasuna vendégeként a labdarúgó spanyol Király-kupa visszavágóján. Az utolsó gólt 1–1 után Sergi Roberto, a Barca második csapatának játékosa szerezte meg.
jan. 13
0:22
Dakar 2012: Szalayék a 17. helyen érkeztek be, összetettben egyet javítottak (She)
A 17. helyen ért célba a Szalay Balázs, Bunkoczi László kettős a Dakar-rali csütörtöki 11. szakaszán, Peruban.
jan. 13
0:54
NS: Dzsudzsák a Dinamóról, Verrasztó Dávid az ügyes úszó, Budapestig érhet a fehérvári EBEL-láz - péntek (She)
Válogatás a Nemzeti Sport pénteki számából:
jan. 13
6:57
Szélsőséges év volt (Behaviour)
Egervári Sándor, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya szélsőségesnek nevezte az elmúlt évet, és a nemzeti együttes sikerei, fejlődése mellett, saját magának az előzőnél sokkal nyugodtabb esztendőt kíván. Felesége halála miatt a szakvezető érthető módon az elért eredményeket is más szemmel látja.
jan. 13
6:59
Hűtlen kezelés történt? (Behaviour)
Hivatali visszaélés, hűtlen kezelés és bűnpártolás gyanúja miatt tett feljelentést tegnap a Fradi-pálya állami kézbe visszakerülésének visszásságai miatt a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. volt vezérigazgatója. Tátrai Miklós szerint a kormányhatározattal végrehajtott ügylet több ponton jogsértő, és 2,7-5,4 milliárd forint kár is érhette az államot.
jan. 13
7:01
Nem rendezhetünk Világjátékokat 2017-ben (Behaviour)
Noha hazánk is kandidált, Budapest és Gödöllő nem nyerte el a 2017-es Világjátékok rendezési jogát.
jan. 13
7:03
Olimpia: nyolcvanöt magyar indulása biztos (Behaviour)
Hídvégi Vid és Böczögő Dorina e heti kvótaszerzésével 85-re nőtt az idei nyári játékokra nevezhető versenyzők száma - derül ki a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) számvetéséből.
jan. 13
7:12
Olaszország: Moratti szerint Tévez biztosan a Milanhoz szerződik (She)
Massimo Moratti, az Internazionale elnöke biztos abban, hogy Carlos Tévez, a Manchester City argentin labdarúgója az AC Milanhoz ír alá.
jan. 13
7:30
NBA: Phoenixben győzött a Cleveland, Memphisben égett a Knicks (She)
Négy győztes mérkőzés után vereséget szenvedett a New York Knicks kosárlabdacsapata az észak-amerikai profi bajnokságban (NBA). Carmelo Anthonyék a Memphis Grizzlies otthonában kaptak ki 94–83-ra, miután Rudy Gay 26 pontjával a hazaiak vezérének bizonyult és szezonbeli legjobbját nyújtotta.
jan. 13
8:06
Dinamo: az Anzsi azt szeretné, hogy Dzsudzsák ne játsszon ellene (She)
Az orosz labdarúgó-bajnokság következő fordulójában, március első hétvégéjén éppen az Anzsit látja vendégül a Dinamo Moszkva. Amikor a Nemzeti Sport arról érdeklődött Dzsudzsák Balázsnál, a Dinamo új játékosánál sebezhető-e a mahacskalai együttes jobb oldala, meglepő választ adott.
jan. 13
8:24
Ipswich Town: a Serie B-ből is vannak érdeklődők a távozó Priskin iránt (She)
Meglehet, Priskin Tamás mégsem az Alanyija Vlagyikavkazba szerződik a télen, de szinte biztosra vehető, hogy a labdarúgó az Ipswich Towntól távozik.
jan. 13
8:26
Bp. Honvéd: a brazil Danilo továbbra sem érkezett meg Kispestre (She)
A Budapest Honvéd NB I-es labdarúgócsapata hétfőn a brazil Danilo nélkül kezdte meg a felkészülést a tavaszi szezonra. Az engedély nélkül távolmaradó csatár csütörtökre jelezte érkezését, de továbbra is várnak rá.
jan. 13
8:42
Labdarúgás: Kassai Viktor az Év játékvezetője az IFFHS-nél (She)
A labdarúgás történetével és statisztikáival foglalkozó szervezet, az IFFHS szavazásán Kassai Viktort választották a 2011-es esztendő legjobb labdarúgó-játékvezetőjének.
jan. 13
9:00
Kassai Viktor volt tavaly a legjobb játékvezető (Infostart)
Kassai Viktort választotta a világ legjobb játékvezetőjének az IFFHS, a labdarúgás történetével és statisztikáival foglalkozó nemzetközi szervezet. A tavaly a BL-döntőt is vezető játékvezető pályafutása legfontosabb egyéni elismerését kapta.
jan. 13
9:00
Kerékpár: Ivan Basso indul a Girón, harmadik győzelmére tör (She)
Ivan Basso bejelentette, hogy idén indul a Giro d'Italia országúti kerékpáros körversenyen, amelyen szeretné megszerezni harmadik győzelmét.
jan. 13
9:02
Australian Open: Arn Gréta kedvező sorsolása, kanadai ellenfelet kapott (She)
Arn Gréta a kanadai Marino Rebeccával találkozik a hétfőn kezdődő ausztrál nyílt teniszbajnokság főtáblájának első körében, a 128 között.
jan. 13
9:03
Kassai a legjobb játékvezető (Metropol)
A Bajnokok Ligája döntőjében bíráskodott Kassai Viktor volt 2011 legjobb játékvezetője a labdarúgás történetével és statisztikájával foglalkozó szervezet, az IFFHS szerint.
jan. 13
9:36
FTC: négy labdarúgó is érkezhet a Vasastól, Busai három évre ír alá (She)
Bár Détári Lajos, a Ferencváros szakmai igazgatója az NSO-nak adott tegnapi helyzetértékelésében nem kívánt konkrét neveket említeni a lehetséges további érkezőkkel kapcsolatban, a Nemzeti Sport megtudta, négy játékost is szerződtethetnek a zöld-fehérek a Vasastól.
jan. 13
9:38
Légiósok: Az Anderlecht minden követ megmozgat a megszerzésemért - Tőzsér (She)
Tőzsér Dániel esetében a helyzet változatlan. Ő a Genk egyik legkeresettebb, egyúttal az egyik legfontosabb futballistája, s éppen ez az a kettősség, ami miatt képtelenség eldönteni, hogyan alakul a 26 éves középpályás jövője. A „van az pénz" nagy igazsága minden tervet fölülírhat, pillanatnyilag csak az biztos, hogy szerződése az idény végén lejár, szabadon igazolható lesz, tehát ha a Genk…
jan. 13
9:40
Törökország: Lázár Pálnak döntenie kell - megy vagy marad a Samsunnál (She)
Lázár Pál és a Samsunspor is előremenekül – a Süper Lig 17. helyén álló csapat lemaradása hat pont a két pozícióval feljebb (első osztályú tagságot érő helyen) rangsorolt Orduspor mögött, a 23 éves válogatott védőnek pedig hat bajnoki meccs a „hátránya" vetélytársával, Adem Alkasival szemben. A görög csatár, Theofanisz Gekasz hétfői megszerzésével a Samsun papíron megtette az első lépést a…
jan. 13
9:54
Videó: Mocsai szerint az eksztázis meghozhatja az eredményt az Eb-n (She)
Mocsai Lajos, a férfi kézilabda-válogatott szövetségi kapitánya a Bahrein elleni utolsó felkészülési mérkőzést követően nyilatkozott az NSO Tv-nek a szerbiai Európa-bajnoksággal kapcsolatos várakozásairól. Tudja, hogy nem lesz könnyű dolga a nemzeti csapatnak, de egyik találkozóra sem állnak majd ki feltett kézzel, és úgy érzi, a várhatóan több ezres magyar szurkolótábor okozta eksztázis meg kell,…
jan. 13
9:57
Kassai a legjobb játékvezető (Behaviour)
A Bajnokok Ligája döntőjében bíráskodott Kassai Viktor volt 2011 legjobb játékvezetője a labdarúgás történetével és statisztikájával foglalkozó szervezet, az IFFHS szerint.
jan. 13
10:12
Kosárlabda: Rátgéber megállapodott az MKOSZ-szel, hétfőn aláír (She)
Rátgéber László megállapodott a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetségével. A férfi szövetségi kapitányjelölt szakember hétfőn aláírhatja szerződését.
jan. 13
10:14
NB II, Kelet: Gálhidi ismét keserű szájízzel távozik Nyíregyházáról (She)
Gálhidi György a szon.hu-nak megerősítette a Nemzeti Sport információját, amely szerint távozik a labdarúgó NB II Keleti csoportjában szereplő Nyíregyháza Spartacustól. A szabolcsi csapat távozó vezetőedzője elmondta: ismét keserű szájízzel hagyja ott az együttest.
jan. 13
10:16
Videó: Dwight Howard magának is asszisztált, szétzsákolta a Warriorst (She)
Napi összefoglalónkban is kiemelt szerepet kapott Dwight Howard, az Orlando Magic centere. Ugyanígy volt ez a játéknap tíz legszebb jelenetében is, hiszen egyszerűen megállíthatatlan volt a zsákolás mestere, volt, hogy elrontotta a dobást, de saját lepattanóját megszerezve egyből a gyűrűre akaszkodott, és az sem okozott gondot, ha többen is álltak közte és a palánk között.
jan. 13
10:30
Videó: Zetterberg megmutatta klassis képességeit a büntetőpárbajban (She)
Henrik Zetterberg is büntetőzött a rendes játékidőben 2–2-es döntetlennel záruló Detroit Red Wings–Phoenix Coyotes találkozó hosszabbítását követő shootoutban. Honfitársi tiszteletből elővette a köztudatba Peter Forsberg által beépült rávezetési módszert, és szemtelenül átverte Mike Smitht. A párbajt meg is nyerték a hazaiak „Zäta” hathatós segítségével.
jan. 13
10:48
Röplabda: a Vasas csarnokában rendezik a férfi és a női MK négyes döntőjét (She)
Budapesten, a Vasas Fáy utcai csarnokában rendezi meg a Magyar Röplabdaszövetség (MRSZ) a férfi és a női Magyar Kupa négyes döntőjét.
jan. 13
10:50
Brescia: Feczesin magabiztos, tavasszal folytatná a gólgyártást (She)
Az olasz másodosztályú labdarúgó-bajnokságban szereplő Brescia magyar támadója, Feczesin Róbert a klub sajtótájékoztatóján az újságírók kérdésére elmondta: reméli, a legutóbbi Crotone elleni meccsen szerzett gólja után ismét jó formában fog futballozni, s gyakran a hálóba talált.
jan. 13
11:06
Tenisz: Ferrer honfitársát legyőzve jutott a döntőbe Aucklandben (She)
A spanyol David Ferrer két szettben legyőzte honfitársát, Fernando Verdascót az Aucklandben zajló férfi tenisztorna elődöntőjében, így bejutott a fináléba, ahol a belga Olivier Rochus vár rá. A sydney-i tornagyőzelemért Julien Benneteau és Jarkko Nieminen csap össze.
jan. 13
11:08
Férfi kézilabda: Katzirz Dávid maradt ki a 18 fős Eb-keretből (She)
Pénteken kijelölte a szerbiai Európa-bajnokságra utazó 18 fős keretet a magyar férfi kézilabda-válogatott szövetségi kapitánya, Mocsai Lajos. A 19 fős névsorból a csurgói Katzirz Dávid marad itthon.
jan. 13
11:10
Bolton: a Manchester United ellen is Bogdán Ádám állhat a kapuban (She)
Angol beszámolók szerint a Manchester United elleni szombati bajnokin is Bogdán Ádám védheti a Bolton kapuját.
jan. 13
11:12
Téli sportok: háromnapos jubileumi sí- és snowboardverseny Murauban (She)
Péntektől vasárnapig rendezik meg a IX. magyar kupasorozat következő állomását a Murau melletti Kreischbergen, a tizedik alkalommal kiírt Volvo-K2 Kupa Sí- és Snowboard-verseny keretében.
jan. 13
11:24
Futsal: magyar válogatott is lenne az ETO új brazil gólzsákja (She)
Brazil gólvágót szerződtetett a férfi futsal NB I-ben szereplő Rába ETO. Carlos Eduardo Martins, becenevén „Café" tegnap hajnalban írta alá szerződését a győri klubbal, s ma már edzésbe is állt új csapatánál.
jan. 13
11:42
Olimpia: a McDonald's 2020-ig meghosszabbította szponzori szerződését (She)
A McDonald's 2020-ig meghosszabbította szponzorációs szerződését a Nemzetközi Olimpiai Bizottsággal.
jan. 13
11:44
Videó: Botinelli tökéletes szabadrúgásával nyert a Flamengo (She)
Darío Botinelli góljával győzte le a Flamengo a Londrina együttesét a brazil élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban. A támadó középpályás a 77. percében 25 méterről végzett el tökéletesen egy szabadrúgást, a kapusnak esélye sem volt elérni a jobb felső sarokhoz.
jan. 13
12:00
Szerbia: a Chelsea-vel BL-döntős Grant lett a Partizan trénere (She)
A Partizan Beograd labdarúgócsapatának vezetősége Avram Grantot nevezte ki a klub új trénerének.
jan. 13
12:02
Tenisz: elmarad a magyar csata, Jani Réka és Babos is kiesett (She)
Jani Réka és Babos Tímea is kikapott az év első Grand Slam-tornája, az Australian Open utolsó előtti selejtezőkörében. Előbbi a román Madalina Gojneától kapott ki, míg utóbbi a francia Irena Pavlovictól. Ha mindkét magyar játékos továbbjutott volna, az utolsó selejtezőfordulóban egymással mérkőztek volna.
jan. 13
12:36
Panathinaikosz: Rudolf ismét megsérült, két meccset is kihagyhat (She)
A kimondottan a Panathinaikosszal kapcsolatos hírekkel foglalkozó trifilistas.gr beszámolója szerint Rudolf Gergely ismét megsérült, és bár a pontos diagnózisra még várni kell, valószínűleg a következő két bajnokit ki kell hagynia.
jan. 13
12:38
Everton: a Manchester United mellőzött középpályását szerződtették (She)
Az angol élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban szereplő Everton szerződtette a Manchester United mellőzött középpályását, Darron Gibsont. Az ír válogatott futballista négy és fél éves szerződést írt alá új csapatához, az átigazolás díját nem hozták nyilvánosságra.
jan. 13
12:54
Tenisz: harmadik magyarként Czink is búcsúzott a selejtezőben (She)
Jani Réka és Babos Tímea után a harmadik magyar induló, Czink Melinda is kikapott az év első tenisz Grand Slam-tornája, az Australian Open utolsó előtti selejtezőkörében. Czinket a 26 éves orosz Nyina Bratcsikova búcsúztatta.
jan. 13
13:12
Tenisz: Azarenka nyerte a sydneyi torna döntőjét Li Na ellen (She)
A fehérorosz Viktorja Azarenka nyerte meg a sydneyi női tenisztornát, miután a fináléban fordulatos csatában legyőzte a kínai Li Nát. Azarenka kilencedik WTA-tornáját nyerte egyesben.
jan. 13
13:30
Videó: magyar síelők és snowboardosok szállják meg Murau sípályáit (She)
Jubileumhoz érkezett a magyar rendezésű Volvo-K2 Kupa sí- és snowboardverseny, január 13–15. között tizedik alkalommal rendezik meg a magyar kupasorozat jelentős állomását az ausztriai Murauban. A viadal az igazoltak mellett az amatőröknek, gyermekeknek, mozgássérült sportolóknak is biztosít lehetőséget a 2015-ös snowboard vb helyszínén. Az esemény sztárvendége az osztrák alpesi világkupa-sztár…
jan. 13
13:32
Premjer-liga: Szeretném az Anzsiban befejezni a pályafutásomat - Eto'o (She)
Az orosz élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban szereplő Anzsi Mahacskala kiválósága, Samuel Eto'o a klub honlapjának elmondta: szeretné a dagesztáni klubban befejezni pályafutását, s egy pillanatig sem gondol arra, hogy elhagyja csapatát.
jan. 13
13:48
"Azt sem tudták megmondani, ki lenne a Világjátékok sportigazgatója" (Infostart)
Nem a magyar gazdaság helyzete miatt nyerte meg Budapest és Gödöllő előtt a lengyelországi Wroclaw a 2017-es Világjátékok rendezési jogát - mondta az InfoRádiónak Ron Froehlich, a Világjátékok Nemzetközi Szövetségének elnöke.
jan. 13
13:48
DVSC: Az első heteket kell átvészelni, utána könnyebb - Nagy Zoltán (She)
Hétfő óta készül a DVSC-Teva labdarúgócsapata a tavaszi szezonra, a téli felkészülésről a csapat védője, Nagy Zoltán nyilatkozott a dvsc.hu-nak.
jan. 13
13:50
Videoton: Akkor fejlődünk, ha erős ellenfelekkel játszunk - Sándor (She)
Málagán edzőtáborozik a labdarúgó NB I-ben szereplő Videoton. Sándor György, a fehérvári együttes csapatkapitánya a vidi.hu-nak elmondta: akkor tud igazán fejlődni a csapat, ha erős ellenfelekkel mérkőzik.
jan. 13
13:52
Kaposvár: Kulcsárról tegnap is tárgyaltak a Haladással, de nincs előrelépés (She)
Amint arról már beszámoltunk, a Haladás labdarúgócsapata szerződtetni szeretné a Kaposvár középpályását, Kulcsár Kornélt, akinek az ügyében tegnap is egyeztettek a klubvezetők, de még nem született megállapodás.
jan. 13
14:06
Lósport: Overdose 100 vagy 175 ezer dolláros futamon kezdhet Dubaiban (She)
Egyelőre nem dőlt el, hogy mikor áll rajthoz Dubaiban a magyar versenyló, Overdose.
jan. 13
14:08
Videó: Roberto Luongón saját mamutja fogott ki a St. Louis ellen (She)
A St. Louis Blues–Vancouver Canucks találkozó második harmadában saját felszerelése fogott ki az NHL egyik legjobb kapusának tartott Roberto Luongón. A tavalyi nagydöntős vendégek kapusa védte Jason Arnott próbálkozását, de a korong végül mamutjából mégis a ketrecben kötött ki. Ezzel 2–1-re módosult az eredmény, amelyet azonban a vancouveriek még a rendes játékidőben kiegyenlítettek, és végül…

Keresés