2011. december 28. szerda

dec. 28
5:27
Vallási ellentét (Kripto Akadémia)
Több ezer demonstráló vonult utcára tegnap este egy Jeruzsálem melletti településen, ahol korábban ultraortodox zsidók csaptak össze rendőrökkel, írta tegnap a Haaretz izraeli lap. A tüntetést jogi aktivisták szervezték, akik a demokráciáért és nemek közti egyenlőségért küzdenek.
dec. 28
5:45
Putyin elutasította a felülvizsgálatot (Kripto Akadémia)
Vlagyimir Putyin orosz kormányfő tegnap elutasította a vitatott, decemberi parlamenti választások felülvizsgálatát, azzal vádolva a tüntetőket, hogy nincsenek egyértelmű céljaik.
dec. 28
5:47
Szíriába érkeztek a megfigyelők (Kripto Akadémia)
Az Arab Liga 50 fős megfigyelői csoportja tegnap megérkezett Szíriába, hogy ellenőrizzék: a novemberi békemegállapodás megvalósul-e a gyakorlatban, számolt be róla az Emberi Jogok Szíriai Megfigyelőcsoportja (SOHR) a BBC-nek.
dec. 28
5:49
Fej-fej mellett Iowában (Kripto Akadémia)
Egy héttel az első amerikai előválasztás - az iowai caucus (jelölőgyűlés) előtt - felpörgött a kampány Iowa államban. Népes republikánus mezőny kezdi meg a nagy menetelést, s nem kizárt, hogy még januárban eldől, közülük ki marad állva, s ki lesz Barack Obama kihívója. Az újraválasztásáért harcba induló demokrata elnöknek saját pártjából nem lesz vetélytársa.
dec. 28
7:33
NATO-katonák haltak meg Afganisztánban (Metropol)
Életét vesztette a NATO vezette afganisztáni nemzetközi biztonsági erő három katonája az ország keleti részén, miután felrobbant mellettük egy házilagos készítésű robbanószerkezet.
dec. 28
7:35
Élő közvetítés Kim Dzsong Il temetéséről (Metropol)
Az észak-koreai televízió elkezdte élőben közvetíteni Kim Dzsong Il temetési szertartását, amelyet szemmel láthatóan aprólékosan megterveztek.
dec. 28
7:51
Clinton figyelmeztette Orbánt (Metropol)
Hillary Clinton amerikai külügyminiszter még karácsony előtt levelet küldött Orbán Viktor magyar miniszterelnöknek, ebben "alapvetően az általa korábban szóban elmondottakat foglalta írásba" - közölte Szijjártó Péter, a miniszterelnök szóvivője, hozzátéve, "a miniszterelnök természetesen a szokásos rendnek megfelelően válaszolni fog a levélre".
dec. 28
7:53
Áprilisban lesznek Görögországban az előre hozott választások (Metropol)
Április végén rendezik meg az előre hozott parlamenti választásokat Görögországban - jelentette be Evangélosz Venizelosz pénzügyminiszter kedd este.
dec. 28
10:15
Az egyenlőtlen bánásmód ellen tüntet több ezer kínai munkás (Kripto Akadémia)
Nyolcezer kínai gyári munkás az év végi juttatások csökkentése és hátrányos megkülönböztetésük miatt elégedetlenkedik.
dec. 28
12:03
Elaludt a sínek között, átment felette egy vonat (Kripto Akadémia)
Vasúti sínek között aludt el egy 3 éves kislány a Dél-afrikai Köztársaságban, és átrobogott felette egy vonat, de a gyermek megúszta karcolásokkal a balesetet.
dec. 28
13:51
Zebrán gázoltak halálra egy férfit (Metropol)
A mentőautóban meghalt egy férfi, akit kijelölt gyalogátkelőhelyen ütött el egy személyautó szerdán Hévízen.
dec. 28
14:09
Putyin nem tárgyal az ellenzékkel (Metropol)
Vlagyimir Putyin orosz miniszterelnök nem lát lehetőséget arra, hogy az ellenzékkel tárgyaljon, mivel az szerinte túlságosan szétszabdalt.
dec. 28
15:00
Budapesttől is megvonta a befektetési ajánlású osztályzatot az S (Infostart)
Budapesttől is megvonta a befektetési ajánlású adósosztályzatot a Standard & Poor`s. A vállalat korábban Magyarország államadósi minősítését is a befektetésre ajánlott szint alá sorolta vissza.
dec. 28
16:30
Elnapolták Mubarak perét (Infostart)
Egyiptomban 3 hónap szünet után ismét elnapolták Hoszni Mubarak februárban megbuktatott volt államfő perét.
dec. 28
16:32
Végső búcsút vettek Kim Dzsong Iltől (Infostart)
Phenjanban szerdán végső búcsút vettek a másfél hete elhunyt Kim Dzsong Il észak-koreai vezetőtől.
dec. 28
17:27
Foglyokat engedtek szabadon, folytatódnak a tüntetések (Metropol)
A szíriai kormány bejelentette szerdán, hogy szabadon engedtek 755 embert, akit az elmúlt hónapok rendszerellenes tüntetései során tartóztattak le. A hivatalos hírügynökség szerint olyan személyekről van szó, akiknek "nem tapad vér a kezéhez".
dec. 28
19:15
Kihívták a rendőrséget az éhségsztrájkolók (Metropol)
Kihívta a rendőrséget Nagy Navarro Balázs, a Televíziósok és Filmkészítők Független Szakszervezetének alelnöke szerdán a közmédia Kunigunda úti gyártóbázisához, mert érvényes belépőkártya híján csak egyesével és vendégkártyával akarták beengedni őt és kollégáját korábbi munkahelyére.
dec. 28
19:48
Mi az oka a munkaerőhiánynak Németországban? (Infostart)
A német gazdasági miniszter kijelentette, hogy jövőre is a konjunktúra élénkülésére számít. Noha szakértői körökben a korábbi vérmes előrejelzéseket némileg tompították, a fellendülés tartósságát senki sem vitatja, viszont a kilátások még jobbnak tűnnének, ha az ipar nem küzdene komoly szakemberhiánnyal. Ezen a téren pedig komoly szerepet játszik, hogy nem jelentek meg tömegesen a kelet-európai…
dec. 28
21:18
Lemondanak az autóról a görögök (Infostart)
Pénzügyi nehézségeik miatt egyre többen mondanak le a személygépkocsi használatáról Görögországban.

Keresés