2012. január 3. kedd

jan. 3
0:39
Nincs Magyarország az Európai Bizottság ülésének hivatalos napirendjén (Kripto Akadémia)
Nem szerepel Magyarország a következő, január 11-i európai bizottsági ülés hivatalos napirendjén - közölte hétfőn az MTI-vel Joe Hennon, az unió központi javaslattevő-végrehajtó intézményének ügyeletes szóvivője.
jan. 3
6:03
Színpompás évbúcsúztatás világszerte (Kripto Akadémia)
Válság ide vagy oda, a világ számos országában hatalmas tüzijátékkal búcsúztatták 2011-et és ünnepelték a 2012. év beköszöntét. A hírtelevíziók élőben tudósítottak a leglátványosabb szilveszteri mulatságokról. A dél-csendes-óceáni Szamoa és Tokelau idén elsőként szilveszterezhetett, mivel december 30-át kihagyva "átugrották" a dátumvonalat. Korábban a kis szigetek utolsók között köszöntötték az új…
jan. 3
6:05
Utolsó ütésváltások az iowai caucus előtt (Kripto Akadémia)
Iowa államban az utolsó ütésváltások zajlottak hétfőn a republikánus elnökaspiránsok között a keddi caucus előtt. Ma - helyi idő szerint este héttől - tartják a jelölőgyűléseket, amelyeken a bejegyzett republikánus szavazók véleményt nyilvánítanak, hogy kit akarnak indítani Barack Obama kihívójaként.
jan. 3
6:07
Wulff magyarázkodhat (Kripto Akadémia)
Egyre kellemetlenebb helyzetbe kerül Christian Wulff német elnök. Lapértesülések szerint nyomást gyakorolt az egyes médiumokra, hogy ne hozzák nyilvánosságra a hitelfelvételével kapcsolatos híreket. Wulff karácsony előtt kért bocsánatot az elhallgatott hitelfelvétel miatt.
jan. 3
6:18
Több mint 12 ezer emberéletet követelt a szervezett bűnözés Mexikóban (Infostart)
Több mint 12 ezer ember vesztette életét tavaly Mexikóban a szervezett bűnözéssel összefüggő erőszakos cselekményekben - közölte hétfőn több mexikói napilap.
jan. 3
6:54
Észak-Korea nem akarja fejleszteni kapcsolatait Japánnal (Infostart)
Észak-Korea nem lát lehetőséget arra, hogy fejlessze kapcsolatait Japánnal - közölte kedden a KCNA hivatalos észak-koreai hírügynökség.
jan. 3
7:12
Kárpótlást fizet a török hadsereg a kurd civilek családjainak (Infostart)
Kárpótlást fizet a török hadsereg a bombázásban meghalt kurd civilek családjainak
jan. 3
7:48
Észak-koreai katonák lelőttek három szökevényt (Infostart)
Észak-koreai katonák lelőtték három honfitársukat, aki Kínába próbált szökni a phenjani hatalomváltás miatt a szokásosnál is szigorúbban őrzött határon - mondta el egy dél-koreai aktivista.
jan. 3
7:51
Többen megsebesültek egy ciprusi tüntetésen (Metropol)
Legalább öt ember megsebesült, kettőt pedig őrizetbe vettek a hatóságok hétfő este Cipruson a brit katonai támaszpontok jelenléte ellen tartott tüntetésen.
jan. 3
8:45
Legionárius baktériumok a hongkongi kormányépületben (Metropol)
Több helyen is a legionárius betegséget okozó baktériumra bukkantak a hongkongi kormány 670 millió dollárból megépített vadonatúj épületegyüttesében - közölték a helyi hatóságok.
jan. 3
9:03
Egyiptomi választás: utolsó szakasz (Metropol)
Megkezdődött kedd reggel - helyi idő szerint 8 órakor - az egyiptomi parlamenti választások harmadik, utolsó szakasza az ország területének mintegy harmadán.
jan. 3
10:12
Svájcban nőtt a vállalati csődök száma (Infostart)
Svájcban tavaly három százalékkal, 4.379-re nőtt azoknak a vállalatoknak a száma, amelyek fizetésképtelenné váltak - tette közzé kedden a Dun&Bradstreet (D&B) nemzetközi cégminősítő.
jan. 3
11:24
Történelmi mélyponton a munkanélküliség Németországban (Infostart)
Németországban történelmi mélypontra süllyedt a munkanélküliség 2011-ben az országos munkaügyi ügynökség kedden megjelent adatai szerint, az év egészét tekintve átlagosan 2,976 millió volt a munkanélküliek száma, ami a legalacsonyabb érték Németország újraegyesítése óta.
jan. 3
13:30
Tilos volt sapkát és kesztyűt viselni Kim Dzsong Il temetésén (Infostart)
Bár a hőmérséklet fagypont alatt volt, nem viselhettek sapkát, kesztyűt sőt még sálat sem az észak-koreaiak elhunyt vezetőjük, Kim Dzsong Il temetésén, mivel az örökös - és az ország új vezetője - is fedetlen fővel és kézzel vonult a halottaskocsi mellett - írta egy szöuli lap, a Daily NK kedden.
jan. 3
15:18
"Európa akár hagyhatja is csődbe menni Magyarországot" - külföldi lapok Magyarországról (Infostart)
A Financial Times, a The New York Times, a BBC és a Der Spiegel az ellenzéki tiltakozásokról, a Wall Street Journal az adósságszámítási módszer körüli vitáról, a Le Figaro a magyar államadósságról, az Neue Zürcher Zeitung az alkotmányról és a bírálatokról, a NYT, román és cseh lapok az új magyar alaptörvényről és a magyar kormányról közöltek cikket.
jan. 3
15:39
Brüsszel ragaszkodik a magyar jegybank függetlenségéhez (Kripto Akadémia)
Az Európai Bizottság ragaszkodik ahhoz, hogy őrizzék meg Magyarországon a nemzeti bank függetlenségét - hangsúlyozta kedden újságíróknak Olivier Bailly, a központi uniós javaslattevő-végrehajtó intézmény szóvivője.
jan. 3
15:57
Húsz éve kapott új szívet Schwartz Sándor (Metropol)
Éppen húsz évvel ezelőtt, 1992. január 3-án végezték el Magyarországon az első szívátültetést, a budapesti Semmelweis Egyetem városmajori klinikáján. Az elmúlt húsz évben összesen 206 szívtranszplantáció volt az országban.
jan. 3
15:59
Újságírókat raboltak el Argentínában (Metropol)
Fogva tartottak, megvertek, halállal fenyegettek és vetkőzésre kényszerítettek Argentínában egy tévés újságírót és egy operatőrt, akik egy emberkereskedelemmel kapcsolatos ügyről készítettek tényfeltáró riportot.
jan. 3
16:01
Volt súlyemelő lett Nauru elnöke (Metropol)
Sprent Dabwido személyében egy volt súlyemelőt választott államfőjévé Nauru - adta hírül kedden a nemzetközi sportági szövetség (IWF) budapesti titkársága.
jan. 3
16:12
Kubában meghalt egy éhségsztrájkoló politikai fogoly (Infostart)
Kubai ellenzéki források szerint meghalt börtönében egy éhségsztrájkoló politikai fogoly - jelentette a CNN amerikai hírtelevízió kedden.
jan. 3
16:33
Meghalt Kubában egy politikai fogoly (Metropol)
Kubai ellenzéki források szerint meghalt börtönében egy éhségsztrájkot folytató politikai fogoly. René Cobasszal szívroham végzett vasárnap.
jan. 3
17:45
Hatalmas viharok Nagy-Britanniában (Metropol)
Özönvízszerű esőzésekkel járó hatalmas viharok pusztítottak kedden Nagy-Britannia jelentős részén. Az ítéletidőben egy ember meghalt, többen megsérültek, számos országrészben komoly károk keletkeztek és súlyos fennakadások voltak a közlekedésben.
jan. 3
19:33
Éleződik a feszültség a Perzsa-öbölben (Metropol)
Az Egyesült Államok az iráni fenyegetőzés ellenére is küld majd repülőgép-hordozókat a Perzsa-öbölbe - közölte kedden a Pentagon. "Az amerikai haderő egységeinek a Perzsa-öbölben való felvonultatása ugyanúgy folytatódni fog, mint ahogy az elmúlt évtizedekben" - hangzott a George Little amerikai védelmi minisztériumi szóvivő által kiadott nyilatkozat.
jan. 3
21:03
Ízekre szedik Orbán alkotmányát (Kripto Akadémia)
Vezető helyen írtak a nyugati lapok a tegnapi kormányellenes tüntetésről. A liberális Der Standard írása például arról számolt be online kiadásának címlapján, hogy tízezer magyar vonult az utcára "Orbán diktatúrája" ellen, miközben a kormány az új alkotmány életbelépését ünnepelte. A New York Times szerint a tüntetők létszáma reményt adhat a magyar ellenzéknek.
jan. 3
23:09
Izraeli-palesztin találkozó Ammánban (Metropol)
Több mint egy év után először izraeli-palesztin találkozót tartottak kedd délután a jordániai fővárosban, Ammánban a közel-keleti kvartett képviselői és a jordániai külügyminiszter részvételével.
jan. 3
23:11
Mianmarban csökkentik az elítéltek büntetését (Metropol)
Mianmarban foglyok százainak szabadon engedéséről adtak hírt kedden, miután az államfő amnesztiát hirdetett a függetlenség elnyerésének évfordulója alkalmából.
jan. 3
23:13
Tömeges autóbaleset a kentucky-i autópályán (Metropol)
Nyolc ember megsérült, amikor kedden a hóesésben 41 gépkocsi egymásba csúszott az I-75-ös autópálya Kentucky állambeli szakaszán.

Keresés