2012. január 3. kedd

jan. 3
0:03
Tüntetés az Operaház előtt (168 Óra Online)
Civil szervezetek és ellenzéki pártok tartottak több tízezres – a szervezők bejelentése szerint százezres – tüntetést az Operaház előtt hétfőn, miközben az épületben a kormány az új alaptörvény életbelépését ünnepelte.
jan. 3
4:54
Hivatalos a dráma - Válik a népszerű énekesnő és a színész (ATV)
A pár 2008-ban találkozott és 2010 októberében kötött házasságot.
jan. 3
5:12
Barroso-levélváltás: komoly baj lehet Orbánék lépéséből (ATV)
Szankciókat vethet be Brüsszel Magyarországgal szemben: hazánk ugyanis önálló napirendi pont lehet az Európai Bizottság egyik ülésén – tudta meg a Vasárnapi Hírek. Ehhez hasonlóra eddig csak egyszer volt példa, Ausztria esetében. Az általunk megkérdezett politológus szerint egy esetleges ultimátumot nem kell komolyan venni.
jan. 3
5:27
A társadalmi jogfosztás éve - 2011 (Alternatív Energia)
Az alapjogok szűkítésével kezdte, és gyakorlatilag a mindennapi élet összes területére kiterjesztette új szabályait a Fidesz. Az igazságszolgáltatást éppúgy a maga képre formálta, mint az önkormányzati rendszert és a választási szabályokat. 2011 a társadalmi jogfosztás éve volt.
jan. 3
5:29
Cáfolja Semjént a KDNP roma tanácsadója (Alternatív Energia)
Minden cigányságot érintő kérdésben hozzám fordultak országos szinten, cigánysággal kapcsolatos problémákban tőlem kértek megoldási javaslatot - nyilatkozta lapunknak Kamarás István arra reagálva, hogy a KDNP tagadta, hogy a roma politikus tanácsadói pozícióban segítette volna a párt munkáját.
jan. 3
5:31
Ingyen él a védett őshonos (Alternatív Energia)
Törvénymódosítás van, végrehajtási rendelet nincs, így nem tudni, ki osztályozza a kutyákat. És azt sem, mennyire ugrik meg a jövőben a kóbor-, a menhelyi, illetve a kényszerből elaltatott kutyák száma. Csak annyi biztos, hogy ebadó van, ám korántsem biztos, hogy a települések ki is vetik.
jan. 3
5:33
Újabb perek indulhatnak (Alternatív Energia)
Szőlősgazdák és bortermelők perelték be a kolontári vörösziszap-katasztrófa felelőseként vádolt MAL Zrt.-t. A szennyezés miatt sérült a Somló hegyi történelmi borvidék jóhírneve, ami visszavetheti az innen származó bor iránti keresletet. Ezzel uniós és állami pénzből indított beruházások kerültek veszélybe. A kolontári katasztrófával kapcsolatos polgári perekben már az év elején várhatók ítéletek.
jan. 3
6:18
Miért romlott drámaian a közhangulat 2011-ben? (Infostart)
A közhangulat drámai romlása a legjellemzőbb 2011-re - mondta Hann Endre, a Medián ügyvezető igazgatója. A kormány teljesítményével a lakosság 30 százaléka elégedett - ez 16 százalékpontos csökkenés. Év végén 80 százalék szerint mentek rosszul a dolgok, ez több mint 30 százalékpontos emelkedés.
jan. 3
6:24
"Hősök, királyok, szentek" a Nemzeti Galériában (ATV)
Hétfőn nyílt meg a nagyközönség előtt az új alaptörvény hatályba lépésének alkalmából a Hősök, királyok, szentek című kiállítás a Nemzeti Galériában. A tárlaton több mint száz történelmi tablót, portrét és dokumentumot állítanak ki, és itt mutatják be a nagyközönségnek először az alaptörvény illusztrálására készített festményeket is.
jan. 3
6:39
Embertelenül járt el az emberi jogok orbáni ombudsmanja (168 Óra Online)
E-mailben mondott fel a december 31-ig hivatalban lévő Fülöp Sándor zöld ombudsman tizennégy közvetlen munkatársának Szabó Máté, az alapvető jogok biztosa
jan. 3
6:42
A vágy újabb titokzatos tárgya, a CITROËN DS3 Ultra Prestige (ATV)
A CITROËN DS3 Ultra Prestige egyik fő ismertetőjegye az a “Bracelet” fantázianevű bőrkárpit, amellyel a DS4-ben és a DS5-ben is találkozhatunk. De ebben a modellben ez a kárpit is kicsit más, az haute couture-ből ismert, de az autóiparban egészen egyedi megoldással készül: az első üléseken a bőr színezése amolyan “crescendo” módban hajlik fehérből a fekete felé. A harmóniát a műszerfal “Alpin…
jan. 3
7:00
Az iráni fenyegetés pumpálja felfelé a kőolajárakat (ATV)
Emelkedett a kőolaj ára a világpiacon, miután Irán újabb rakétakísérleteket hajtott végre a Perzsa-öbölben, a világ legforgalmasabb olajszállítási útvonalán. Teheránban pedig bejelentették, hogy az ország képes önállóan nukleáris fűtőelemeket előállítani. Barack Obama amerikai elnök Szilveszterkor írta alá a törvényt az Irán jegybankja és pénzügyi szektora elleni szankciókról, az iszlám…
jan. 3
7:36
Észak-Korea nem akarja fejleszteni kapcsolatait Japánnal (ATV)
Észak-Korea nem lát lehetőséget arra, hogy fejlessze kapcsolatait Japánnal - közölte kedden a KCNA hivatalos észak-koreai hírügynökség.
jan. 3
7:38
A politikai korrektség elérte a közlekedési lámpákat is (ATV)
Nemteleníti a gyalogosoknak szóló közlekedési lámpajelet egy önkormányzat Nagy-Britanniában: a zöld férfit zöld figurára cseréli.
jan. 3
7:40
Megint sikerült a világsajtó címlapjára kerülnie Magyarországnak (ATV)
A New York Times, a Le Monde, a BBC is internetes honlapjaik címlapján hozta a hétfő esti budapesti kormányellenes tüntetésről készült beszámolókat. Mind több tízezres, az új alkotmány ellen szervezett tüntetésről írtak.
jan. 3
7:42
Az áfaemelés ellenére sok helyen nem nő az élelmiszerek ára (ATV)
Több kereskedőlánc is meglátta a fantáziát a forgalmi adó január elsejétől 27 százalékra növelt felső kulcsában, és nem érvényesíti áraiban az adóváltozásból fakadó különbözetet - ismerteti a keddi Népszabadság.
jan. 3
7:54
316 forint fölött is járt az euró, 258 körül a frank (ATV)
Ellentétes tényezők hatására széles kilengésekkel vegyesen alakult kedden a forint árfolyama.
jan. 3
7:56
Megkezdődött az egyiptomi választások utolsó szakasza (ATV)
Megkezdődött kedd reggel az egyiptomi parlamenti választások harmadik, utolsó szakasza az ország területének mintegy harmadán - közölték az állami médiumok.
jan. 3
8:12
Meglepetés a republikánus elnökjelöltek versenyében (ATV)
Felzárkózott az eddigi esélyesek, Mitt Romney és Ron Paul mögé Rick Santorum volt pennsylvaniai szenátor.
jan. 3
8:14
Medián: a közhangulat drámai romlása jellemzi 2011-et (ATV)
A közhangulat drámai romlása a legjellemzőbb 2011-re – mondta az Inforádiónak Hann Endre, a Medián ügyvezető igazgatója. A kormány teljesítményével a lakosság harminc százaléka elégedett – ez tizenhat százalékpontos csökkenés. Év végén nyolcvan százalék szerint mentek rosszul a dolgok, ez több mint harminc százalékpontos emelkedés.
jan. 3
8:16
Törökország fizet a kurdoknak, de nem kér elnézést (ATV)
Kárpótlást fizet Törökország azon harmincöt kurd civil családtagjainak, akik életüket vesztették a török légierő december végi légicsapásában az iraki határ közelében – jelentette be Bülent Arınç miniszterelnök-helyettes, aki a török kormány ülését követően, hétfő este sugárzott televíziós nyilatkozatában számolt be az anyagi kárpótlásról.
jan. 3
8:24
Ki húzott hasznot a gyengülő forintból? - lapszemle (Infostart)
A Népszabadság arról ír, hogyan akcióznak a boltok az áfa-emelés után, a Magyar Nemzetben pedig arról lehet olvasni, miért lehet jó példa Lettország.
jan. 3
8:26
Szijjártó: Az MNB almát próbál körtével összehasonlítani (Infostart)
A miniszterelnök szóvivője szerint az új magyar jegybanktörvény teljes mértékben összhangban van az uniós joggal. Szijjártó Péter erről kedden beszélt az m1 Ma reggel című műsorában, ahol bírálta a Magyar Nemzeti Bank (MNB) hétfői államadósság-jelentését. Mint mondta, a magyar államadósság csökken, "ezt mindenki tudja, mindenki látja".
jan. 3
8:30
Kilencvenmilliós jutalmat kapott hét állami cégvezető (ATV)
Az állami vállalatok internetes oldalán közzéteszik az igazgatók fizetési adatait. Ezekből kiderül, hogy munkaszerződésük szerint egész éves fizetésük negyven-nyolcvan százalékával megegyező prémiumot kapnak.
jan. 3
8:32
Winter Classic: kétgólos hátrányból győzött a New York Rangers (ATV)
47 ezer szurkoló figyelte a helyszínen az amerikai profi jégkorongliga hagyományos nyitott pályás mérkőzését Philadelphiában.
jan. 3
8:42
Csaba László: Nincs torkunkon a kés (Infostart)
Csaba László közgazdász szerint a Nemzetközi Valutaalappal meg kell egyezni. A Közép-európai Egyetem tanára az Inforádió Aréna című műsorában hozzátette: az IMF csak egy készenléti hitelt kínál, amelyet vagy elfogadunk vagy nem.
jan. 3
8:45
Kiderült: ezt gondolja Orbán a tegnapi tüntetésről (168 Óra Online)
A tegnapi demonstráció üzenete, hogy Magyarországon demokrácia van – közölte Szijjártó Péter – Orbán Viktor személyes szóvivője az m1 Ma reggel című műsorában.
jan. 3
8:48
Szokásos: Argentína megint bejelentkezett a Falkland-szigetekért (ATV)
Argentína ismét megerősítette területi igényét a partjaitól néhány száz kilométerre fekvő, brit ellenőrzésű Falkland-szigetekre és felszólította Londont, hogy kezdjenek tárgyalásokat a terület hovatartozásáról.
jan. 3
9:03
Sólyom László 70 éves (Metropol)
Hetvenedik születésnapját ünnepli január 3-án Sólyom László jogtudós, az Alkotmánybíróság első elnöke, Magyarország 2005 és 2010 közötti köztársasági elnöke.
jan. 3
9:06
Dakar-rali: Szalayék a 64. helyen értek célba (ATV)
Az etap alatt egyszer egy órára meg kellett állniuk, mert vélhetően az üzemanyag túlforrósodott, később pedig elakadtak egy katlanban.
jan. 3
9:21
Zebrán gázolt a busz Sopronban (Metropol)
Órákon belül Győrbe szállítják azt az életveszélyes állapotban lévő férfit, akit egy helyi busz ütött el kedd hajnalban Sopronban egy gyalogátkelőhelyen - közölte a kórház tájékoztatására hivatkozva a soproni rendőrkapitányság szóvivője.
jan. 3
9:24
Klubot váltott Szuper Levente (ATV)
Klubot váltott Szuper Levente válogatott jégkorongkapus a tengerentúli CHL-bajnokságban.
jan. 3
9:26
Szijjártó: mindenki tudja, hogy csökkent a magyar államadósság (ATV)
A miniszterelnök szóvivője bírálta a Magyar Nemzeti Bank hétfői államadósság-jelentését. A hétfői nap üzenete szerinte az, hogy Magyarország demokrácia, jogállam, szabad ország.
jan. 3
9:54
Sztrájkbizottság alakult a Malévnál (Infostart)
Sztrájkbizottság alakult a Malév Ground Handlingnél, mert megakadtak a tárgyalások a kollektív szerződés meghosszabbításáról. Az egyeztetések a szerdán kezdődhetnek - derül ki a Légiközlekedési Egyesült Szakszervezet közleményéből.
jan. 3
10:15
Döbbenetes karikatúra Orbánról a Le Monde-ban (Alternatív Energia)
A mai Le Monde számában megjelent grafika Orbán Viktort náci stílusú egyenruhában ábrázolja. A figura karján karszalag látható, rajta egy-egy betűvel. A hétszeresen ismételt alak karszalagjának betűi egymás mellé rakva Magyarország nevét adják ki franciául.
jan. 3
10:18
Csak 10 képviselő adományozott az államadósság elleni alapba (ATV)
A legmélyebben Surján László nyúlt a zsebébe, ő 16 ezer eurót adott.
jan. 3
10:20
Martonyiék visszautasították a francia külügyminiszter bírálatát (ATV)
"Problémás a helyzet ma Magyarországon", ahol új alkotmány lépett életbe, konszolidálva Orbán Viktor konzervatív miniszterelnök hatalmát - jelentette ki a konzervatív párti Alain Juppé külügyminiszter a francia állami televízió 1-es csatornájának nyilatkozva. A magyar Külügyminisztérium visszautasítja francia külügyminiszter keddi nyilatkozatát.
jan. 3
10:36
Még nem volt ennyire alacsony a munkanélküliség Németországban (ATV)
Németországban történelmi mélypontra süllyedt a munkanélküliség 2011-ben az országos munkaügyi ügynökség kedden megjelent adatai szerint, az év egészét tekintve átlagosan 2,976 millió volt a munkanélküliek száma, ami a legalacsonyabb érték Németország újraegyesítése óta.
jan. 3
10:54
Újabb keresztényellenes incidens Egyiptomban (ATV)
Egyiptomban tovább folytatódott a keresztényellenes háború – ezúttal a Bahik nevű faluban támadtak az iszlamisták, és több kopt épületet porig égettek.
jan. 3
11:12
A befektetési alapok az euró gyengülésére játszanak (ATV)
Rekord mennyiségű pozíciót vettek fel a befektetési alapok az euró gyengülésére a Financial Times keddi összesítése szerint.
jan. 3
11:14
Kéri: a politikai elit bezárkózott, a sokszínű világ kint tüntet (ATV)
Az Egyenes Beszéd rendkívüli kiadása Kéri Lászlóval és Gerő Andrással, valamint számos interjúval az Operaház előtti tüntetésről.
jan. 3
11:16
Mínusz 9 és hóesés: sapka és kesztyű nélkül kellett gyászolni Kim Dzsong Ilt (ATV)
A Kim Dzsong Il gyászünnepélyén részt vevők számára a hatóságok megtiltották, hogy sapkát, sálat vagy kesztyűt viseljenek – annak ellenére, hogy mínusz kilenc fok volt.
jan. 3
12:03
Szájer a legzsírosabbat megtartotta (168 Óra Online)
Szájer József és felesége, az Országos Bírósági Hivatal új elnöke teljesen hülyének nézik az embereket, és még bicskanyitogatóan cinikusak is – írja közleményében Bárándy Gergely, az MSZP országgyűlési képviselője.
jan. 3
12:06
Felrobbant egy szíriai gázvezeték, folytatódott a leszámolás (ATV)
Kedden robbanás történt egy szíriai gázvezetéken, az ország középső területén. A kormányzat terroristákat vádolt meg a támadással, amelynek nem volt áldozata – írja az állami hírügynökség. Felrobbant egy szíriai gázvezeték Rasztan városa mellett, a lázadók fellegvárának tartott Homsz tartományban – tájékoztatott a szíriai SANA hírügynökség.
jan. 3
12:18
Meddig tart a januári kora tavasz? (Infostart)
A következő napokban egymást követik a hidegfrontok, a szél is többször megélénkül - mondta az InfoRádiónak Pátkai Zsolt meteorológus. Az egyelőre nem látszik, hogy extrém időjárási események mikor lehetnek ezen a télen.
jan. 3
12:24
Videó: Világhíradó délben (ATV)
Mi történt a világban? Aktualitások, és ami az események mögött van: háttér információk és új témák - a világ minden tájáról.
jan. 3
12:42
Fokozatosan jön a tél a következő napokban (ATV)
A következő napokban egymást követik a hidegfrontok, a szél is többször megélénkül - mondta az InfoRádiónak Pátkai Zsolt meteorológus. Az egyelőre nem látszik, hogy extrém időjárási események mikor lehetnek ezen a télen.
jan. 3
12:44
Gasparovic: a történelem terén vannak problémák Magyarországgal (ATV)
Ivan Gasparovic szlovák köztársasági elnök szerint bár bizonyos területeken zavartalan Szlovákia és Magyarország együttműködése, mégis hazudnánk magunknak, ha azt állítanánk, hogy nincs a felek között semmilyen probléma.
jan. 3
12:46
Gyújtogatás: őrizetben a 2 millió dolláros kár okozója (ATV)
A Los Angeles-i rendőrség őrizetbe vett egy férfit a több mint kétmillió dolláros kárt okozó sorozatos gyújtogatásokkal kapcsolatban.
jan. 3
13:00
A lakosság 20 százaléka veszi igénybe a végtörlesztést (ATV)
A Bankszövetség számításai szerint a szektor vesztesége mintegy 300 milliárd forint lesz, az állami költségvetés tehervállalása pedig mintegy 100 milliárd.

Keresés