2012. január 20. péntek

jan. 20
4:54
Eurovíziós Dalfesztivál: az MTVA kizárt egy dalt (ATV)
A versenyt szervező EBU szabályainak értelmében csak olyan dal indulhat a dalfesztiválon, amely nem hangzott el 2011. szeptember elseje előtt.
jan. 20
5:09
Hazudott a köztársasági elnök (Alternatív Energia)
Nemcsak többszörösen hazudott szerdai rádióinterjújában, de doktori disszertációjának "maradékát" is plagizálta Schmitt Pál. A köztársasági elnök 1992-es dolgozatának gazdaságról szóló fejezete szinte szó szerint megegyezik egy német tudós korábban publikált tanulmányának részleteivel. Klaus Heinemann neve, csakúgy mint a bolgár Nikolaj Georgievé, szerepelt Schmitt irodalomjegyzékében, a szövegben…
jan. 20
5:11
Emberrablás vagy inkább terrorakció? (Alternatív Energia)
Ma hazaérkezhet az Etiópiában megtámadott turistacsoport három magyar túlélője. A korábbi hírekkel szemben nem egy buszon, hanem az alvóhelyükön érte őket a terrorakció. A Terrorelhárítási Központ (TEK) igazgatója szerint a fegyveresek célja emberrablás volt, egy Etiópiában élő magyar idegenvezető viszont azt állítja: a szemtanúk szerint a támadók célja nem a túszszedés, hanem a gyilkosság volt. A…
jan. 20
5:12
FAZ: Orbán bemerészkedett az oroszlán barlangjába (ATV)
A magyar miniszterelnök az oroszlán barlangjában – ezzel a címmel írt Orbán Viktor strasbourgi beszédéről a Frankfurter Allgemeine Zeitung. A konzervatív napilap szerint Orbán az Európai Parlament előtti fellépésével meg akarta mutatni, hogy akár a zöldek és a liberálisok barlangjába is bemerészkedik. A tengerentúli lapvélemények ezzel szemben inkább a miniszterelnök engedékenyebb hangvételét…
jan. 20
5:13
Védi a manipulálást a médiatanács (Alternatív Energia)
Nem tartoznak a médiaszabályozás hatálya alá, egyébként pedig nincs szó a kiegyensúlyozott tájékoztatás szabályának megsértéséről - a többi között ezt állapította meg a Cohn-Bendit- és a Lomnici-ügyről a médiatanács. A vizsgálatot a Televíziósok és Filmkészítők Független Szakszervezete kezdeményezte.
jan. 20
5:15
Előre kódolt kudarc a kormány nyugdíjterve (Alternatív Energia)
A svédek 30 évvel ezelőtt, kilenc éves társadalmi vita után, teljes konszenzussal fogadták el azt az egyéni számlán alapuló nyugdíjrendszert, amit most a Fidesz szeretne bevezetni Magyarországon - hívta fel a figyelmet lapunknak Korózs Lajos.
jan. 20
5:17
Új választójogi törvényt akar az MSZP (Alternatív Energia)
Továbbra is új választójogi törvényre van szükség - mondta lapunknak Molnár Zsolt. Az MSZP szervezési igazgatója lát esélyt arra, hogy a kormánytöbbség, ha nem is vonja vissza a december 23-án áterőltetett jogszabályt, de annak több érdemi és sok kritikát kapott pontját újragondolja.
jan. 20
5:27
Rendőrségi riadó a hét végére (Alternatív Energia)
Nemcsak a szombati, kormányt támogató Békemenet idejére, hanem vasárnapra is "összetartást", azaz folyamatos riadókészültséget rendeltek el a budapesti rendőrség teljes személyi állománya számára - értesült a Népszava.
jan. 20
5:29
Tizenöt MAL-dolgozó ellen emeltek vádat (Alternatív Energia)
Vádat emelt tegnap a Veszprém Megyei Főügyészség a kolontári vöröiszap-katasztrófa ügyében tizenöt ember ellen - közölte Gulyás Ildikó, az ügyészség szóvivője.
jan. 20
5:31
Helyszíni tárgyalás Csepelen (Alternatív Energia)
A csepeli kettős gyilkosság helyszínén, a Csepel Sziget Általános és Szakképző Iskolában tartott tegnap kihelyezett tárgyalást a Fővárosi Törvényszék (tavaly még Fővárosi Bíróság). A perben folytatódó bizonyítási eljárásban a két vádlottnak, Kun Tamásnak és Deme Gábornak így az intézményben is rekonstruálnia kellett a három évvel ezelőtti tragédiát.
jan. 20
5:33
Száz évre tervez a Milla (Alternatív Energia)
Akár száz évre előre is lefoglalhatják Budapest fontos közterületeit a nemzeti ünnepekre a civilek, válaszul arra, hogy fővárosi "közreműködéssel" a kormány évekre előre bejelentette igényét a belvárosi helyszínekre. A helyzet miatt tiltakoztak az ellenzéki pártok, a TASZ jogvédő szervezet szerint a főváros oldhatná meg a konfliktust.
jan. 20
6:21
A Fideszben szomorúan konstatálták, hogy baj van: eltűntek a jó nők (168 Óra Online)
Pártalelnök, államtitkár, nagyköveti lobbista, kisvárosi piacok szerelmese, valamint nyugdíjvédelmi megbízott. Október óta pedig újra a Fidesz szóvivője. Selmeczi Gabriella portréját LAMPÉ ÁGNES rajzolta meg.
jan. 20
6:24
„Csuklyás támadó” Kihelyezett tárgyalás a kettős gyilkosság helyszínén (ATV)
Visszavitték a csepeli kettős gyilkosság vádlottjait a tett helyszínére. A kihelyezett tárgyaláson az emberöléssel vádolt pedellus továbbra is csuklyás támadóról beszélt. A bűnsegédlettel vádolt volt gazdasági igazgató ügyvédje szerint egyelőre nem bizonyítható védencével kapcsolatban a vád álláspontja.
jan. 20
6:42
Az utolsó erőpróba: felesége megcsalása miatt vették elő Gingrichet (ATV)
Szombaton tartják a republikánus előválasztást Dél-Karolinában. Az utolsó tévévitában a nyitott házassággal kapcsolatban kérdezték a volt képviselőházi elnököt, aki indulatosan reagált. A média igen, de a többi aspiráns nem foglalkozott az üggyel.
jan. 20
6:44
Radioaktív anyagot loptak egy egyiptomi atomerőműből (ATV)
Az ed-Dabaa város közelében található létesítmény megépítése ellen a múlt héten vagy ötszázan tiltakoztak.
jan. 20
7:00
Lezuhant egy NATO-helikopter – hat amerikai katona meghalt (ATV)
Hat NATO-katona halt meg csütörtökön Afganisztán déli részén, amikor lezuhant az őket szállító helikopter. Mindegyik áldozat amerikai volt.
jan. 20
7:02
Olasz hajóbaleset: egy túlélő szerint a kapitány 3 ezer életet mentett meg (ATV)
Egy fiatal moldovai nő azt állítja, hogy a múlt pénteken szerencsétlenül járt olasz luxus óceánjáró kapitánya hatalmas erőfeszítéseket tett az utasok kimentésére. A múlt pénteken sziklára futott, majd felborult olasz óceánjáró kapitánya azt állítja, hogy műszaki probléma következtében hagyta magára idő előtt a bajba jutott hajót és az utasokat.
jan. 20
7:18
Kamattámogatás helyett végtörlesztéssel segítik a devizahiteles közszolgákat (ATV)
A korábban kiszivárgott koncepció szerint két százalékos kamattámogatást kaptak volna arra a forinthitelre, amit a devizakölcsönük kiváltásra vettek volna fel.
jan. 20
7:20
Meghalt a zenész, aki elfogadtatta a fehérekkel a feketebőrűek zenéjét (ATV)
Sokak szerint ő volt az, aki elfogadtatta a fehérekkel a feketebőrűek zenéjét.
jan. 20
7:36
Időpontot sem ad az IMF, amíg Orbánék nem változtatnak (ATV)
Az Európai Bizottság pénzügyi biztosa, Olli Rehn az esetleges elővigyázatossági EU-IMF támogatásról szóló tárgyalás megkezdéséhez szükséges intézkedésekről tárgyalt Fellegi Tamás tárca nélküli miniszterrel - mondta a pénzügyi biztos szóvivője pénteken. A miniszterelnök a közrádióban kijelentette, hogy a Magyar Nemzeti Bank és a PSZÁF összevonásától eltekintenek, Varga Mihály pedig arról beszélt,…
jan. 20
7:38
304 forint alatt az euró, 251-en a frank (ATV)
Az euróövezettel és Magyarországgal szemben jelentős mértékben megerősödött befektetői bizalomnak köszönhetően péntek délelőtt megtartotta a forint az előző este elért nyereségét.
jan. 20
7:48
Romák médiagettóban - lapszemle (Infostart)
Alig szerepelnek kisebbsége a legnagyobb csatornák hír- és magazinműsoraiban - írja a Népszabadság. A Magyar Nemzet a "tábornokügy" állásáról számol be.
jan. 20
7:51
Railjet gyűrt maga alá egy autót Ácsnál (168 Óra Online)
Nincs sérültje az ácsi vasúti átjáróban történt csütörtök esti balesetnek - közölte a Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.
jan. 20
7:54
Rendszámtáblák cseréjével növelné bevételeit a Nemzetgazdasági Minisztérium (ATV)
A járművek területi hovatartozását is feltüntető új rendszámok segítenék a bűnmegelőzést.
jan. 20
8:12
Kettészakadt a főváros a drasztikus benzináremelések miatt (ATV)
Forgalomszámlálási adatok szerint Pesten egyre kevesebb az autó az utakon, míg Budán több utca is zsúfoltabb lett.
jan. 20
8:14
"Vége" Összeomlott a népszerű sorozat színésznője (ATV)
A Jóbarátok egykori sztárja az utóbbi időben a kelleténél többet bulizik, iszik és alig-alig alszik emiatt.
jan. 20
8:27
Pécs: szimpátiatüntetés a kormány mellett (Metropol)
A Magyarországot ért közelmúltbeli támadások ellen és az Orbán-kormány mellett demonstrált mintegy félezer ember a pécsi Széchenyi téren csütörtökön - írta a Pécsi Újság.
jan. 20
8:27
Varga Mihály nem akar miniszterelnök lenni (Alternatív Energia)
Az IMF-en a sor, hogy eldöntse, készenléti, elővigyázatossági hitelt, vagy a kettő kombinációját ajánlja Magyarországnak - mondta a Miniszterelnökséget vezető államtitkár pénteken.
jan. 20
8:29
Háza verandáján hűlt ki egy férfi Magyarcsanádon (Alternatív Energia)
Rosszul lett, és háza verandáján kihűlt egy férfi Magyarcsanádon - tájékoztatta a rendőrség pénteken az MTI-t.
jan. 20
8:30
Orbán kedden megállapodást kötne Barrosóval (ATV)
Orbán Viktor kormányfő arra számít, hogy kedden Brüsszelben politikai megállapodás jöhet létre közte és José Manuel Barroso európai bizottsági elnök között a kifogásolt magyar törvényekkel kapcsolatban. A miniszterelnök erről pénteken az MR1-Kossuth Rádió 180 perc című műsorában beszélt.
jan. 20
8:32
Varga Mihály cáfol: nem keresték meg, hogy legyen Orbán utódja (ATV)
Az IMF-en a sor, hogy eldöntse, készenléti, elővigyázatossági hitelt, vagy a kettő kombinációját ajánlja Magyarországnak - mondta a Miniszterelnökséget vezető államtitkár pénteken.
jan. 20
8:48
Nincs rá idő: egy hete fekszik a kormány előtt a BKV-mentőcsomag javaslata (ATV)
A BKV pénzügyi helyzetének rendezésére konszenzusos tárgyalási javaslatot dolgozott ki a fővárosi önkormányzat delegációja - mondta Rogán Antal, az Országgyűlés gazdasági bizottságának elnöke, az ötfős tárgyalóküldöttség egyik tagja a Népszabadságnak.
jan. 20
9:06
Afgán-hadművelet: ötször annyi pénzt kapunk Amerikától, mint tavaly (ATV)
A Pentagon több pénzt fordít az Afganisztánban harcoló kelet-európai szövetségeseire - köztük Magyarországra - annak ellenére is, hogy Nyugat-Európában további csapatcsökkentésre készül - írta csütörtökön az amerikai védelmi minisztérium által kiadott egyik közleményre hivatkozva a Bloomberg hírügynökség.
jan. 20
9:24
Kovács: „ökörségek” jelennek meg a külföldi lapokban (ATV)
A kormányzati kommunikációért felelős államtitkár szerint „izzadtságszagú” az igyekezet, ahogy megpróbálják kisebbíteni a kormány erőfeszítéseit.
jan. 20
9:42
Szanyi a köztévében is megerősítette, hogy indul az MSZP elnöki posztjáért (ATV)
Nincs baja Mesterházy Attilával, akivel kiváló a viszonyuk - állítja Szanyi Tibor. Mindketten gyűjtik a támogató aláírásokat az elnökségért.
jan. 20
10:15
Orbán: Négy vagy öt millió adófizető kell (Alternatív Energia)
Orbán Viktor kormányfő interjúját sugározta csütörtök éjjel a lengyel közszolgálati televízió információs műsora: ebben a miniszterelnök "az erős társadalmi mobilizáció plebejus pártjának" nevezte a Fideszt, mely a "középosztály megerősítését" tartja fontosnak.
jan. 20
10:33
Fővárosi Közgyűlés - Döntés születhet a BKV finanszírozásáról (Alternatív Energia)
Döntés születhet a BKV finanszírozásáról a Fővárosi Közgyűlés január 25-i ülésén, miután a múlt szerdára tervezett, elnapolt rendkívüli közgyűlés után Tarlós István főpolgármester, Bagdy Gábor és György István főpolgármester-helyettesek újra benyújtották az erre vonatkozó előterjesztésüket.
jan. 20
10:54
Még nagyobb visszaesést jósol a Világbank (ATV)
A fejlett országoknak nincs módjuk élénkíteni gazdaságukat. Még nagyobb lehet a baj, ha az eurózóna krízise átterjed a feltörekvő országokra is.
jan. 20
10:56
Szabadon engedett két japánt Észak-Korea (ATV)
Nem tudni, mi áll a döntés hátterében, mindenesetre pozitív üzenetként értékelték a szigetországban.
jan. 20
11:06
Varga Mihály: Az IMF dönti el, milyen hitelt kaphat Magyarország (Infostart)
Varga Mihály, a miniszterelnökséget vezető államtitkár az IMF-től várja a döntést, hogy Magyarország milyen hitelt kaphat.
jan. 20
11:09
Orbán Viktor nagymamája: Égnek állt a hajam (168 Óra Online)
Az EP Magyarországról szóló szerdai vitájára is kitért pénteki rádióinterjújában a kormányfő.
jan. 20
11:09
Brutális tandíjak jönnek (Alternatív Energia)
Csak január végén ismerhetik meg a felvételizők, hogy pontosan mekkora tandíjat kell fizetniük az egyes szakokon. Így alig két hetük lesz arra, hogy eldöntsék, hova adják be jelentkezésüket. Az előzetes adatok szerint több százezres, sőt, milliós éves tandíjakra lehet számítani. Akit ez sem rettent vissza a továbbtanulástól, az a Diákhitel 2-ben bízhat, feltéve, ha több milliós adóssággal akar…
jan. 20
11:11
Időközi polgármester- és képviselő-választást tartanak vasárnap Bonnyán (Alternatív Energia)
Időközi polgármester- és képviselő-választást tartanak vasárnap a Somogy megyei Bonnyán - közölte Bérdi József András, kisbárapáti körjegyzője pénteken az MTI-vel.
jan. 20
11:12
Összecsapássá fajultak a romániai tüntetések (ATV)
Futballdrukkerek és csendőrök közötti összecsapássá fajult csütörtök késő este a Bukarestben szervezett kormányellenes tüntetés. A csendőrök szétoszlatták a tömeget, miután a szurkolók kövekkel és palackokkal dobálták őket.
jan. 20
11:14
Oroszországba igazolt Priskin Tamás (ATV)
Priskin Tamás az orosz másodosztályban szereplő Alanyija Vlagyikavkaz labdarúgócsapatában folytatja pályafutását.
jan. 20
11:16
„A Hamasz terrorszervezet legyőzi a Fatahot a választásokon” (ATV)
Nabil Amr, a Palesztin Hatóság volt minisztere arra figyelmeztetett csütörtökön, hogy a Hamasz könnyen felülkerekedhet a Fatah mozgalmon a májusi, palesztin területeken esedékes választásokon, hacsak nem szervezik át radikálisan a pártot, amelyet egyre több palesztin kritizál a tevékenysége miatt.
jan. 20
11:27
Európa szégyenpadjára került a magyar kormány (168 Óra Online)
Botka László szerint "a magyar kormány Európa szégyenpadjára került", az Európai Parlament szerdai vitájában a demokrácia hiányát kérték számon a legfontosabb szövetségesek. Szeged szocialista polgármestere erről csütörtökön a Közéleti Kávéház című rendezvényen beszélt Szegeden.
jan. 20
11:27
Cozma-ügy - Március végén lesz a másodfokú per (Alternatív Energia)
Március végén tárgyalja a Cozma-gyilkosság ügyét a másodfokon eljáró Győri Ítélőtábla - közölte Ferenczy Tamás bíró, szóvivő pénteken az MTI érdeklődésére.
jan. 20
11:30
Irán az ENSZ-t is vádolja az atomtudós haláláért (ATV)
Teherán információi szerint a merénylet elkövetői a Nemzetközi Atomenergia-ügynökség adatai alapján hajtották végre a támadást. Musztafa Ahmadi-Rosan-t, a Szanati Sarif egyetem olajipari docense múlt héten halt meg egy pokolgépes merényletben, amelyért Irán az Egyesült Államokat és Izraelt vádolja.
jan. 20
11:32
Cozma-gyilkosság: március végén lesz a másodfokú tárgyalás (ATV)
Március 29-én és 30-án tartja nyilvános ülését a Nagy Zoltán vezette tanács. Egyelőre nincs szó arról, hogy a Győri Törvényszék nagyobb befogadóképességű nagytermében ítélkezne a testület.

Keresés