2012. január 20. péntek

jan. 20
6:39
A bűnbak esete a demokráciával (Spa Trend Online)
Bozsik Yvette Kossuth díjas táncos-koreográfus lesz július elejétől a Trafó igazgatója. Többen úgy vélik, hogy a döntés előre le volt vajazva, emiatt nem maradhatott a nemzetközi rangú intézmény élén Szabó György, aki közmegelégedésre vezette. Bozsik viszont azt mondja, reméli, nem válik valaki egy demokráciában bűnbakká amiatt, hogy pályázik.
jan. 20
6:41
A keramikusnő halála (Spa Trend Online)
Van egy különös hobbim. A Le Point párizsi hírmagazinnak minden héten van egy halálozási rovata, amely számon tartja, kit gyászol a nagyvilág, nem mulasztanám el, hogy végigböngésszem. A januári első szám rovata mindössze négy sorban adta tudtul, hogy 105 esztendős korában elhunyt Eva Zeisel magyar származású keramikusnő, aki ihletője volt Arthur Koestler Sötétség délben című regényének. E néhány…
jan. 20
6:43
Volt, aki díjat osztott, mások tiltakoztak (Spa Trend Online)
Amíg tegnap a Nemzeti Erőforrás Minisztériuma a vasárnap sorra kerülő Magyar Kultúra Napja alkalmából díjakat adott át a Petőfi Irodalmi Múzeumban, addig a Károlyi-palota előtt a Közgyűjteményi és Közművelődési Dolgozók Szakszervezete (KKDSZ) tartott tiltakozó performance-ot.
jan. 20
7:33
PeCsa Music Hallként üzemel tovább a volt Petőfi Csarnok (Spa Trend Online)
PeCsa Music Hallként működik tovább az egykori Petőfi Csarnok; a kulturális központ üzemeltetési jogát ősszel a fővárostól tíz évre elnyert Cortina Service Kft. ügyvezetője, Nagy Károly az MTI-nek elmondta: több régi programot megtartanak, ám reformokat is terveznek.
jan. 20
8:09
Spanyolországba készül a Nemzeti Filharmonikus Zenekar (Spa Trend Online)
Szombaton hatnapos spanyolországi turnéra indul a Nemzeti Filharmonikus Zenekar, az együttes tagjai négy városban lépnek fel.
jan. 20
8:48
Vasárnap ünnepeljük a magyar kultúrát (Metropol)
Vasárnap lesz 189 éve annak, hogy Kölcsey Ferenc befejezte a Himnusz kéziratát – erre emlékezve ünnepeljük minden évben február 22-én a Magyar Kultúra Napját 1989 óta.
jan. 20
14:27
Elhunyt Csemer Géza (Spa Trend Online)
A roma származású író, forgatókönyvíró, színházi rendező 68 éves korában hunyt el.
jan. 20
14:29
Az utolsó vágás joga (Spa Trend Online)
Új támogatási szabályzat lépett érvénybe a Magyar Nemzeti Filmalapnál (MNF): a változások egyik fontos eleme, hogy az utolsó vágás joga csak abban az esetben lesz a filmszakmai szervezeté, amennyiben az adta a legtöbb támogatást a filmhez.
jan. 20
19:48
Elhunyt Etta James (Infostart)
Los Angelesben 73 éves korában elhunyt Etta James amerikai énekesnő.
jan. 20
21:00
Három film forgatása kezdődhet meg (Infostart)
Az idén 3 film forgatása kezdődhet meg, emellett 11 fejlesztési projektet már megvalósítottak a magyar film megújításáért - mondta Andy Vajna.
jan. 20
21:39
Vajna: megkezdődhet 3 film forgatása (Spa Trend Online)
A benyújtott 100 forgatókönyvből már 40-et elbíráltak, és 3 film forgatása megkezdődhet az idén, illetve 11 fejlesztési projektet valósítottak meg a magyar film megújítása érdekében - jelentette ki Andrew G. Vajna.

Keresés