2012. január 10. kedd

jan. 10
6:39
Összezárnak a filmesek: jön a szemle? (Spa Trend Online)
Még "alakulóban van", lesz-e seregszemléje idén is a magyar filmeknek a hagyományos februári időben, és ha igen, milyen feltételekkel és programmal: a Magyar Filmművészek Szövetsége, élén Tarr Bélával, jelenleg is ezen van, és a héten akár el is dőlhet. A szinte abszolút no budget szemlét a tervek szerint február 3-5. között tartanák, és biztató jel, hogy Tarr tíz rendezős projektje, a 2011…
jan. 10
6:41
Vietnámi és pályázati cirkusz (Spa Trend Online)
Eddig is a legrangosabb újcirkuszi produkciókat láthattuk a Trafóban, zsúfolt házak előtt. Ezúttal is minden lépcsőre elkeltek a jegyek a Nouveau Cirque Du Vietnam, A falum című frenetikus előadására.
jan. 10
8:27
Román Sándor: Tessék felrázni ezt a várost! (Metropol)
A Liliomfi premierjével tér vissza a Nemzeti Táncszínházba az ExperiDance. Január 15-én mutatják be.
jan. 10
8:29
Klimt-év Bécsben 10 kiállítással (Metropol)
Bécs évek óta készül Gustav Klimt osztrák festőművész születésének 150. évfordulójára, amelyet Klimt munkássága bemutatásának szentelnek.
jan. 10
8:45
Fliegauf indul az Arany Medvéért (Metropol)
Csak a szél című filmdrámájával hívta meg a 62. Berlini Nemzetközi Filmfesztivál versenyprogramjába Fliegauf Benedeket a Magyar Nemzeti Filmalap nemzetközi részlege, a Magyar Filmunió tájékoztatása szerint.
jan. 10
12:57
Közönségsikert aratott a Magyar Tánckoncert (Metropol)
Jaunár 7-én szombaton, a szolnoki tiszaligeti sportcsarnokban – közel kétezres nézőközönség előtt – mutatták be először a Magyar Tánckoncert – Vox Hungaricus című, új műfajt teremtő előadást.
jan. 10
12:59
Már készülnek az Eurovíziós Dalfesztiválra (Metropol)
Az előzsűri kiválasztotta azt a húsz dalt, amely közül a győztes májusban Bakuban Magyarországot az Eurovíziós Dalfesztiválon képviseli.
jan. 10
14:27
Március 8-tól vetítik Szabó István új filmjét (Metropol)
Az Oscar-díjas rendező kedden elmondta, a Szabó Magda Az ajtó című regénye alapján készült játékfilmjét várhatóan a német közönség is láthatja március elejétől.
jan. 10
14:29
Éjszakai koncertet ad a Fesztiválzenekar (Metropol)
Január 21-én éjjel fél 12-től ad koncertet a Millenáris Teátrumban a Budapesti Fesztiválzenekar (BFZ).
jan. 10
18:39
Külföldre utaznak Warhol portréi (Metropol)
Először hagyja el Andy Warhol Pittsburgh-ben őrzött portrégyűjteménye az Egyesült Államokat. A pop-art atyjának alkotásaiból a spanyolországi Zaragozában nyílik kiállítás január 19-én.
jan. 10
20:45
Felvételi a Snétberger Zenei Tehetség Központba (Metropol)
Az országban több helyszínen, február 10. és 16. között tartja a 2012-es tanév meghallgatásait a Snétberger Zenei Tehetség Központ.
jan. 10
22:51
Kínai ellenzéki művész szobrai Washingtonban (Metropol)
A kínai másként gondolkodó művész, Aj Vej-vej szobrait láthatja a közönség a washingtoni Smithsonian múzeum kiállításain. A múzeum Sackler Galériájának szóvivője kedden jelentette be, hogy a tavaly három hónapig őrizetben tartott művésztől a közönség májusban a Fragments című alkotást láthatja, amelyet az Egyesült Államokban még nem mutattak be korábban.

Keresés