2012. január 17. kedd

jan. 17
6:18
Többe kerül az államnak a színházak bezárása, mint működtetése (Infostart)
A Budapesti Kamaraszínház és a Játékszín támogatását is megvonta január elsejétől a Nemzeti Erőforrás Minisztérium. Az évad közepén való bezárás többe kerül az államnak, mint a színházak működtetése az évad végéig.
jan. 17
6:39
Bozsik Yvette veszi át a Trafót (Spa Trend Online)
Bozsik Yvette táncművészt, koreográfust nevezte ki a Trafó Kortárs Művészetek Háza igazgatójává július 1-jei hatállyal Tarlós István főpolgármester - közölte a Főpolgármesteri Hivatal Kommunikációs Igazgatósága.
jan. 17
6:41
Karrier (Spa Trend Online)
Egykor azt énekelte, hogy szereti őt, "A vén Európát, a büszke nőt!". És a refrén úgy folytatódott, hogy "Nagyon kérlek, becsüld meg őt,/ A vén Európát, a gyönyörű nőt!". Szombaton meg azt énekelte, hogy "A magyarok istenére/ Esküszünk,/ Esküszünk, hogy rabok tovább/ Nem leszünk!".
jan. 17
6:43
Clooney és Streep is nyert (Spa Trend Online)
Részben a papírforma, részben erős kritikusi megosztottság jellemezte az idei, a 69. Golden Globe-díjak kiosztását. A 6 jelölésből 3 díjra váltott A némafilmes, így egyenes út vezetheti az Oscarhoz, míg a 4 kategóriában is favorit George Clooney végül "csak" a legjobb színész lett. Meryl Streep a 8. díját is besöpörte legjobb női főszereplőként Margaret Thatcher megformálásával a Vaslady című…
jan. 17
6:57
A magyar legnagyobb ellensége a magyar - beszélgetés Czeizel Endrével (Spa Trend Online)
Matematikusok-Gének-Rejtélyek címmel Czeizel Endrének könyve jelent meg a Galenus Kiadónál. Ezzel folytatja azt a sorozatot, amit muzsikus-, poéta-, festőművész géniuszokról írt. A neves genetikus súlyos társadalmi, politikai kérdésekről is fölvet.
jan. 17
9:24
Golden Globe: poénok és meglepetések (Metropol)
A meglepetések éjszakája volt a magyar idő szerint hétfő hajnalban 69. alkalommal megtartott Golden Globe-gáláé, ahol a külföldi sajtó munkatársai díjazták az elmúlt tizenkét hónap legjobb filmjeit és tévésorozatait.
jan. 17
12:39
Film az ápolónőről, akinek minden udvarlója az első randin meghal (Spa Trend Online)
Ujj Mészáros Károly első nagyjátékfilmje, a Liza, a rókatündér kapott először gyártási támogatást a Magyar Nemzeti Filmalaptól (MNF). A rendező az MTI-nek elmondta: már csak a dán és német partnereken múlik, hogy elkezdődik-e nyáron a forgatás Lizáról, az ápolónőről, akinek minden udvarlója az első randin meghal.
jan. 17
12:42
Lady Gaga a Twitter királynője (Metropol)
Nemcsak extravagáns öltözékével kelt feltűnést Lady Gaga: az amerikai énekesnő az internet közösségi oldalain is nagy sikereket arat.
jan. 17
13:00
Tarr Béla életműdíjat kap (Metropol)
Tarr Béla a thaiföldi filmfesztivál díszvendégeként vesz részt a január 20. és 27. között Bangkokban tartandó mustrán, amelyen A torinói ló című filmjét is vetítik.
jan. 17
13:12
A Design Terminál működteti a Gödört (Infostart)
A Design Terminál veszi át az eddigi Gödör Klub működtetését február 1-jétől, mivel az eddigi üzemeltető szerződése január végén lejár. A programszervezéssel Muraközy Pétert bízták meg - közölte Englert Róbert, a Design Terminál Nonprofit Kft. ügyvezetője sajtótájékoztatóján.
jan. 17
13:15
Tarr Béla életműdíjat kap Bangkokban (Spa Trend Online)
Tarr Béla magyar filmrendező munkásságát életműdíjjal jutalmazza a bangkoki World Film fesztivál a hét végén, az alkotó személyesen veszi át az elismerést - tájékoztatta az MTI-t a Magyar Filmunió.
jan. 17
13:18
A Design Terminál működteti a Gödört (Metropol)
A Design Terminál veszi át az eddigi Gödör Klub működtetését február 1-jétől, mivel az eddigi üzemeltető szerződése január végén lejár.
jan. 17
13:51
Új tulajdonost kapott a fővárosi Gödör Klub (Spa Trend Online)
A Design Terminál veszi át az eddigi Gödör Klub működtetését február 1-jétől, mivel az eddigi üzemeltető szerződése január végén lejár. A programszervezéssel Muraközy Pétert bízták meg - közölte Englert Róbert, a Design Terminál Nonprofit Kft. ügyvezetője keddi sajtótájékoztatóján.
jan. 17
16:36
Veszélyben James Bond és M kapcsolata (Metropol)
A novemberben a mozikba kerülő új James Bond-epizódban a 007-es ügynök és főnöke, M legendás munkakapcsolata is veszélybe kerül.

Keresés