2012. január 17. kedd

jan. 17
5:27
Erőszak uralkodik Bukarest utcáin (Kripto Akadémia)
Senki sem szervezi, de mindenki megpróbálja kihasználni az egészségügyi reform kapcsán kirobbant romániai tiltakozáshullámot. Csak békés tiltakozásra felhívó szavak hangzanak el, a bukaresti utcákon mégis az erőszak uralkodik.
jan. 17
5:45
Huntsman is feladta (Kripto Akadémia)
Fogyatkoznak a republikánus "törpék": Michelle Bachmann után tegnap Jon Huntsman dobta be a törülközőt. Utah állam volt kormányzója, volt pekingi nagykövet hétfőn bejelentette, nem folytatja a versenyt a republikánus elnökjelöltségért. Huntsman az éllovas, Mitt Romney támogatására szólította fel híveit.
jan. 17
5:47
Elszegényedő görögök (Kripto Akadémia)
Lukasz Papademosz görög kormányfő tegnap reményét fejezte ki, hogy megállapodás születik az athéni kormány és az ország magánhitelezői között az államadósság részleges leírásáról. Ha a héten nem lesz előrelépés, elkerülhetetlen az államcsőd. A lakosság már így is nagy árat fizet.
jan. 17
6:36
Amerikai radar okozhatta a Fobosz-Grunt vesztét (Infostart)
Egy amerikai radar okozhatta a Mars felé indított Fobosz-Grunt orosz űrszonda vesztét - írja a Kommerszant című napilap keddi számában, hozzáfűzve azonban, hogy véletlen balesetről lehet szó.
jan. 17
6:54
Mégsem adja el a Hochtief a Budapest Airport Zrt-ben lévő tulajdonrészét (Infostart)
Mégsem adja el a Hochtief a Budapest Airport Zrt-ben lévő tulajdonrészét. A társaság a nehéz piaci környezettel indokolta döntését.
jan. 17
7:12
Brüsszel megindítja az eljárásokat Magyarország ellen (Infostart)
Mindhárom korábban kifogásolt ügyben megindítja kedden a kötelezettségszegési eljárást Magyarország ellen az Európai Bizottság - értesült több, egymástól független forrásból a BruxInfo, majd ezt erősítette meg a közigazgatási és igazságügyi miniszter is. A testület szerint a nemzetközi készenléti hitelkeretről szóló tárgyalások megindításának továbbra is szigorú feltétele a jegybanktörvénnyel…
jan. 17
7:15
Martonyi hálás lengyel kollégájának (Kripto Akadémia)
Martonyi János külügyminiszter hétfői telefonbeszélgetésében megköszönte Radoslaw Sikorski lengyel külügyminiszternek, hogy Lengyelország kiegyensúlyozottan kezeli a magyarországi helyzetet - olvasható a lengyel tárca szóvivőjének közleményében a minisztérium honlapján.
jan. 17
7:33
Harminc kilométeren át száguldott a forgalommal szemben (Kripto Akadémia)
Csaknem 30 kilométeren át száguldott a forgalommal szemben autópályán egy 60 éves nő az Egyesült Államokban anélkül, hogy észlelte volna, mit művel.
jan. 17
7:48
Hajóbaleset: újabb holttestek találtak (Infostart)
Egy újabb holttestet találtak keddre virradóra a balesetet szenvedő olasz óceánjáróban, s ezzel hétre emelkedett a pénteki tragédia halálos áldozatainak száma, de 28 embert még mindig eltűntként tartanak nyilván a hatóságok.
jan. 17
8:06
Meghalt az ország egyik legismertebb írója (Kitekintő)
82 éves korában elhunyt José Luis Álvarez Enparantza, ismertebb nevén Txillardegi, a kortárs baszk kultúra kiemelkedő alakja, aki az ETA egyik alapítója volt.
jan. 17
8:09
Megvan az óceánjáró fekete doboza (Metropol)
Öt újabb holttestet találtak kedd a balesetet szenvedő olasz óceánjáróban, s ezzel tízre emelkedett a pénteki tragédia halálos áldozatainak száma, de 28 embert még mindig eltűntként tartanak nyilván a hatóságok. Megtalálták mindkét fekete dobozt.
jan. 17
8:24
A szlovák benzin a legdrágább (Kitekintő)
Az elmúlt egy évben a benzin literje átlagosan 8, a gázolajé csaknem 15 centtel drágult Szlovákiában.
jan. 17
8:27
A legnagyobb esélyes: Romney (Metropol)
A republikánus népszerűségi listákat vezető Mitt Romneynak magánszektorban és massachusettsi kormányzóként felmutatott munkahely-teremtő teljesítménye került vetélytársainak kereszttüzébe az elnökaspiránsok 17. televíziós vitáján a dél-karolinai Myrtle Beachben, hétfőn.
jan. 17
8:42
Vizsgálatot követelnek a tádzsik újságírók (Kitekintő)
Január 13-án támadás ért egy Moszkvában tartózkodó tádzsik ellenzéki újságírót. Politikai motiváció állhat az incidens hátterében?
jan. 17
8:45
Több ezer magyar nyaral luxushajókon (Metropol)
Évente tízezres nagyságrendben vesznek részt magyarok hajós utazásokon, a legtöbben az egyhetes utakra fizetnek be. Tarnóczi Barna, a Tensi utazási iroda ügyvezetője szerint a hajókirándulások népszerűsége körülbelül tíz éve töretlenül növekszik. Az idegenforgalom többi ágához képest ezen a területen legalább kétszer akkora a növekedés.
jan. 17
9:00
Egy uniós zászlóégetés margójára (Kitekintő)
A Jobbik uniós zászlóégetése veszélyes üzenet a világ s egyben a hazai választópolgárok felé.
jan. 17
9:03
Cameron vétója (168 Óra Online)
David Cameron kijelentette újévi beszédében, hogy 2012-ben a világ figyelme Angliára irányul, mert II. Erzsébet királynő idén ünnepli trónra lépésének hatvanadik évfordulóját, és Londonban rendezik a nyári olimpiai játékokat. A miniszterelnök nem említette viszont, hogy ebben az évben eldől: tagja marad-e Nagy-Britannia az Európai Uniónak, vagy megteszi az első lépéseket a közösség elhagyása felé.…
jan. 17
9:03
A kínai gazdaság 9,2 százalékkal bővült 2011-ben (Kripto Akadémia)
Folyamatosan lassul a kínai gazdaság növekedési üteme, de a tavalyi negyedik negyedévi 8,9 százalékos ütemmel is a GDP éves növekedése 9,2 százalékos volt - jelentette az országos statisztikai hivatal kedden.
jan. 17
9:36
Eldőlt: Bocsánot kell kérnie Szlovákiának Malina Hedvigtől (Kitekintő)
Jóváhagyta a Žák-Malina Hedvig és a Szlovák Köztársaság között egyezséget az Európai Emberjogi Bíróság, az erről szóló határozat az intézmény honlapjára is felkerült.
jan. 17
9:39
Vége: Megindulnak az eljárások Magyarország ellen (168 Óra Online)
Kedden megindítja Magyarország ellen a kötelezettségszegési eljárást az Európai Bizottság azokban a témában, amelyben a testület már korábban is kifejtette az aggályait. Navracsics Tibor miniszterelnök-helyettes szerint a jegybank ügyében, a bírák és ügyészek nyugdíjkorhatára és az adatvédelmi hatóság függetlensége kérdésében kezdődik eljárás.
jan. 17
9:54
Orbán is felszólal Strasbourgban (Kitekintő)
Külön kérésére Orbán Viktor magyar kormányfő is felszólal a Magyarországnak szentelt szerdai plenáris parlamenti vitán Strasbourgban.
jan. 17
9:57
„Kizárt, hogy csődbe megy Magyarország“ (168 Óra Online)
Martonyi János állítja, hogy Magyarország nincs a szakadék szélén, és az ország párbeszédre törekszik az EU-val. A Kurierban megjelent interjúban Martonyi arról is beszél, hogy magyar és az osztrák gazdaság szorosan kötődik egymáshoz: „minden, ami a számunkra rossz, az rossz Ausztria számára is”.. Margaretha Kopeinig Budapesten találkozott Martonyi János külügyminiszterrel.
jan. 17
10:12
Nem az interneten dől el az elnökválasztás (Kitekintő)
A Facebook-rajongótábor nagysága vagy a Twitter-említések száma nem jelent tényleges választói támogatottságot - derül ki az amerikai elnökjelöltek internetes népszerűségét vizsgáló alkalmazások adatainak elemzéséből.
jan. 17
10:33
Óceánjáró balesete - Külügyminisztérium: továbbra is két eltűnt magyart keresnek (Kripto Akadémia)
Továbbra is két eltűnt magyart keresnek az olasz óceánjáró pénteki balesete után - közölte a Külügyminisztérium kedden az MTI érdeklődésére.
jan. 17
10:48
Utcára vonulnak a mentelmi jog ellen (Kitekintő)
Szlovákiában utcára vonulnak az Egyszerű Emberek, hogy „kikényszerítsék” a mentelmi jog szűkítését. Előtte azonban levelekkel bombázzák a képviselők elektromos postaládáját.
jan. 17
10:50
Dübörög a kínai gazdaság (Kitekintő)
Ralit hozott a mai nap a távol-keleti tőzsdéken. A Shanghai kompozit index 4,2%-os pluszt tudott elkönyvelni a negyedik negyedéves GDP adatnak köszönhetően – ekkora napi emelkedésre 27 hónapja nem volt példa.
jan. 17
10:51
Robbanás egy podgoricai lakónegyedben (Metropol)
Robbanás történt kedden kora reggel a montenegrói főváros, Podgorica egyik lakónegyedében. Két személyautó teljesen kiégett, hat pedig megrongálódott - közölte a montenegrói rendőrség.
jan. 17
10:51
Szerbia - Külföldről érkezett a figyelmeztetés az államvezetés ellen készülő merényletre (Kripto Akadémia)
A szerb rendőrség gyűjti a bizonyítékokat, amelyekkel alátámaszthatnák, illetve cáfolhatnák a figyelmeztetést a szerb állami vezetők ellen készülő merényletre - írta a Blic című belgrádi napilap internetes portálján kedden.
jan. 17
11:09
Magyarbarát elnök az Európai Parlamentben (168 Óra Online)
Martin Schulz, az Európai Parlament szocialista frakciójának nyolc éven át volt vezetője a testület új elnöke. Az ismert német szociáldemokrata politikust a minél szélesebb körű európai integráció elkötelezett híveként - és politikai ellenfelei kemény bírálójaként ismerik. Az utóbbi vonatkozásban az EP második legerősebb frakciójának élén különösen két személlyel szállt szembe élesen és…
jan. 17
11:24
Korlátozzák a sajtószabadságot Szomáliföldön (Kitekintő)
Egy televíziós csatorna bezárása ellen tüntető újságírókat tartóztattak le Szomáliföldön, ahol nem ez az első példa a sajtószabadság megsértésére.
jan. 17
11:27
Véletlenül fejbe dobták egy macskával (Metropol)
Macskával dobott fejbe véletlenül egy 85 éves asszonyt Buenos Airesben egy házaspár heves veszekedés közben.
jan. 17
11:42
Felpezsdül idén a mobilszolgáltatók piaca (Kitekintő)
Piaci információk szerint várhatóan az állami trió (MFB, MVM, Magyar Posta) fut be a negyedik mobiltender győzteseként, az eredményhirdetésre már a jövő héten sor kerülhet.
jan. 17
11:45
Felhagyott a fácánvadászattal Fülöp herceg (Metropol)
A 90 éves herceg nemrégiben érelzáródás miatt kórházba került, ahol egyik létfontosságú artériáját kitágították fémcsövecskével - úgynevezett sztenttel -, amely elmozdulhat a puskatus visszarúgásától.
jan. 17
12:00
Ugocsa: kihalóban a magyar oktatás (Kitekintő)
Kárpátalja - A Nagyszőlősi járás 56 oktatási intézményét is sújtja a tanulók számának csökkenése. Hatványozottan igaz ez a magyarok lakta településekre.
jan. 17
12:18
Hitelminősítés: már Szlovákia sem ujjonghat (Kitekintő)
Az S&P hitelminősítő ügynökség több európai ország társaságában Szlovákia hitelképességét is leminősítette.
jan. 17
12:21
Folytatódtak a tiltakozó megmozdulások Romániában (Kripto Akadémia)
Bukarestben és Románia mintegy tizenöt városában több mint tízezren tüntettek hétfőn - közölte kedden Marius Militaru, a belügyminisztérium szóvivője.
jan. 17
12:54
A Vajdaságban ülésezett a Magyar Országgyűlés Ifjúsági Albizottsága (Kitekintő)
A legutóbbi szerbiai népszámlálás adatait ismerve, mindenképpen foglalkozni kell az ifjúsággal.
jan. 17
12:57
Félig Lenin, félig Hitler az új EP-elnök (Metropol)
Szenvedélyes vitapartner, teljesen absztinens, bonmot-király, vitázott Barrosóval (sokat) és Orbánnal is (egyszer), jóindulatú és impulzív, míg mások szerint inkább kápó lehetne. Martin Schulz német szociáldemokrata politikust választotta meg kedden új elnökévé az Európai Parlament.
jan. 17
12:57
A kettős beszéd bajnokának látják Orbánt (168 Óra Online)
Az uniós alapértékek megsértése miatt Magyarországgal szemben alkalmazható szankciók lehetőségéről kérdezte a francia liberális Le Monde Martin Schulzot, az Európai Parlament kedden hivatalba lépő új elnökét. A német szociáldemokrata politikus és több konzervatív EP-képviselő is "elfogadhatatlannak" minősíti Orbán kétértelmű politizálását, de a vétójog megvonását Schulz csak a legvégső eszköznek…
jan. 17
12:59
Tüntetett a kazah ellenzék (Metropol)
Választási jegyzőkönyvek másolatát égették el a kazah ellenzéki szociáldemokraták a vasárnapi előre hozott parlamenti választás eredménye és a visszaélések miatt tiltakozva kedden Almatiban.
jan. 17
13:12
Külföldi csatlósokat akar az ország vezetője (Kitekintő)
Az iráni elnök latin-amerikai útja során a térség négy államát is érintette. Olyan országokat, amelyek potenciális szövetségesei lehetnek az Egyesült Államok ellenében. Sikerülhet az irániaknak csatlósokat toboroznia? És ha igen, az milyen kihatással lesz Latin-Amerika egészére?
jan. 17
13:15
Felszámolták a brit parlament előtti "demokráciafalut" (Kripto Akadémia)
Felszámolta a londoni rendőrség a brit parlament előtt több mint egy évtizede létesített "demokráciafalut", érvényt szerezve annak a törvénynek, amely tiltja egyes kiemelt helyszíneken a folyamatos tiltakozó demonstrációkat.
jan. 17
13:30
Kelemen nem zárja ki az előrehozott választásokat (Kitekintő)
Kelemen Hunor, az RMDSZ szövetségi elnöke hétfőn azt nyilatkozta, az előrehozott választások kiírásáról szóló javaslat az ellenzéki pártok dolga, és, ha lesz párbeszéd, természetesen eljuthatnak egy következtetésig.
jan. 17
13:48
Martin Schulz lett az Európai Parlament elnöke (Infostart)
Martin Schulz német szociáldemokrata politikust választotta elnökévé az Európai Parlament.
jan. 17
13:48
Szárazság miatt tovább nőhetnek az élelmiszerárak (Kitekintő)
Hatalmas szárazság pusztít Argentína középső részén és Paraguay több tartományában. Ez az élelmiszerek világpiaci árára is nagy hatással lesz.
jan. 17
14:09
EP-ülés: A bírálat az Orbán-kormánynak szól, nem a magyar népnek (Kripto Akadémia)
Az elmúlt hónapok során megfogalmazott nemzetközi bírálat az Orbán-kormány ellen, nem a magyar nép ellen irányult - írta keddi közleményében Tabajdi Csaba, az MSZP európai parlamenti (EP-) delegációjának vezetője.
jan. 17
14:11
Óceánjáró balesete - Külügyi szóvivő: az egyik eltűnt magyar nem szerepelt az utaslistán (Kripto Akadémia)
Továbbra is két eltűnt magyart keresnek az olasz óceánjáró pénteki balesete után, egyikük azonban eredetileg nem szerepelt az utaslistán - mondta Tóth József külügyi szóvivő kedden az MTI-nek. A magyar Külügyminisztérium vasárnapi információi szerint tizenkét magyar volt a Costa Concordián.
jan. 17
14:27
„A magyarok a Messiásokra szavaznak” (Metropol)
A nemzetközi sajtó kedden is részletesen foglalkozott a magyarországi gazdasági és politikai helyzettel. Hírünk a világban.
jan. 17
14:42
Etnikai vita Sepsiszentgyörgyön (Kitekintő)
Már a tömbházfelújítás is nemzetiségi problémát jelent Sepsiszentgyörgyön.
jan. 17
15:18
Magyarország védelmében szólaltak fel a lengyel szejmben (Kitekintő)
El a vörös kezekkel a független Magyarországtól! – ezekkel a szavakkal zárta január 13-i felszólalását a szejmben Stanislaw Pieta, a Jog és Igazságosság nevű konzervatív ellenzéki párt tagja.

Keresés