2012. január 24. kedd

jan. 24
6:03
Minisztercsere blogbejegyzés miatt (Kripto Akadémia)
A romániai tüntetések következtében összehívott rendkívüli parlamenti ülésen tegnap Emil Boc miniszterelnök bejelentette: a tüntetőkhöz intézett megjegyzései miatt meneszti funkciójából Teodor Baconschi külügyminisztert. A kormányfő ugyanakkor nyilvánosan bocsánatot kért az utcán tiltakozóktól "kollégái verbális baklövéseiért". Az épp Brüsszelben tartózkodó minisztert Boc telefonon értesítette.
jan. 24
6:05
Örömünnep Zágrábban kisebb szépséghibákkal (Kripto Akadémia)
Valóságos örömünnep fogadta Horvátországban az uniós csatlakozásról szóló népszavazás végeredményét. Az előzetes végeredmény szerint az uniós integráció mellett szavazott 66,27 százalék, ellene pedig 33,13 százalék. Az eredmény nyomán nagy kő eshetett le az ország vezetőinek szívéről, már csak azért is, mert egyetlen közvéleménykutatás sem jelzett kétharmados többséget az igenek számára. Zágráb…
jan. 24
6:07
Vallásháború fenyeget Nigériában (Kripto Akadémia)
Miközben a világ az iráni konfliktusra, és az országgal szemben elfogadott olajembargóra figyel a nyersanyag várható jelentős növekedése miatt, háttérbe szorul a súlyos nigériai belpolitikai válság, a muzulmán észak és a keresztény dél közötti szembenállás. Pedig a legnépesebb afrikai állam a világ legjelentősebb olajkitermelői közé tartozik, így ha lángba borulna, az tovább emelné az olaj…
jan. 24
6:18
Az egyiptomi hadsereg átadta a törvényhozói hatalmat a parlamentnek (Infostart)
A Hoszni Mubarak elnök februári bukása óta Egyiptomot irányító hadsereg átadta a törvényhozó hatalmat a parlament alsóházának - jelentette be a kormány.
jan. 24
6:18
Rács mögé dugnák a budapesti tüntetés szlovákiai résztvevőit (Kitekintő)
Andrej Danko, a Szlovák Nemzeti Párt (SNS) első alelnöke szerint Orbán Viktor Kelet-Európa egyik nagy diktátora.
jan. 24
6:21
Üzentek Orbánnak: méltatlan, hogy európaiként szavazzon (168 Óra Online)
A Der Spiegel német hírmagazin Zúgó hallgatás című cikkében arról írt: Magyarországon "akut veszélyben van a jogállamiság", az Európai Néppárt (EPP) mégsem akar fellépni a pártcsaládhoz tartozó Fidesz ellen.
jan. 24
7:12
Egyre több adatunkat adjuk meg az online vásárlásnál (Kitekintő)
Az IBM kutatása szerint világszerte egyre több vásárló hajlandó személyes információkat megosztani magáról a kereskedőkkel annak reményében, hogy cserébe személyre szabottabb szolgáltatásban lehet részük.
jan. 24
7:30
Kihátrált a kormány mögül a kisebbségi frakció (Kitekintő)
A romániai nemzeti kisebbségek képviselőházi frakciója többé nem támogat egyetlen kormányzati felelősségvállalást sem.
jan. 24
7:48
Már külföldről is az államfő lemondását követelik (Kitekintő)
Az Arab Liga újabb javaslattal állt elő, tervük részeként a szír elnöknek, Bashar al-Asszádnak át kellene adnia a hatalmat. Természetesen ezt a rezsim vezetése mereven elutasítja, kérdéses, hogy ezzel a hozzáállással lesz-e valaha előrelépés a helyzet rendezésében.
jan. 24
8:09
Elmondták az igazságot az etiópiai vérengzés magyar túlélői (168 Óra Online)
Több mint fél napon át küzdöttek az egyik magyar turista életéért társai Etiópiában, a múlt heti fegyveres támadás után, de a helikopteres segítség már túl későn érkezett. A túlélők szerint minden szükséges engedélyük meg volt, és fegyveres kísérőik is voltak.
jan. 24
8:24
Mozgalmas hétvégéje volt az al-Shabaabnak (Kitekintő)
Vegyes napot zárt szombaton a terroristaszervezet. Egy amerikai férfi elrablását követően rakétatámadásban megölték egyik vezetőjüket.
jan. 24
8:42
Pokolgépes merényletek Bagdadban (Infostart)
Pokolgépes merényleteket követtek el kedd reggel egy kelet-bagdadi síita negyedben, és ezekben meghalt legalább hat ember, további 32 pedig megsebesült - közölték hivatalosan.
jan. 24
8:45
Kegyetlen szórakozást választott: börtönbe kerülhet (168 Óra Online)
Viccből befestett sólymokat hittek új madárfajnak Új-Zélandon csaknem két éven át. A turpisság azután derült ki, hogy az egyik sólymot nemrégiben elgázolta egy autó - írja a .
jan. 24
9:00
Nő a Szlovákiában dolgozó vendégmunkások száma (Kitekintő)
Legtöbben, négy és fél ezren Romániából jöttek, őket a 3200 cseh és 2200 lengyel, illetve magyar vendégmunkás követi.
jan. 24
9:18
Újabb halott szélsőséges iszlamista vezető Irakban (Kitekintő)
Abu Ayamot, az al-Kaidához kötődő Iraki Iszlám Állam elnevezésű szervezet egyik vezetőjét megölték az iraki hatóságok, további 19 embert őrizetbe vettek.
jan. 24
9:21
Schettino a negatív hős (Metropol)
Szentek, poéták és hajósok – az olaszok már nem szívesen hívják így magukat a Costa Concordia felelőtlenségből bekövetkező tragédiája óta.
jan. 24
10:15
Büntethető az örmény népirtás tagadása (Metropol)
A francia parlament hétfőn este végleg elfogadta az örmény népirtás tagadásának tiltásáról szóló törvénytervezetet a szenátusi végszavazással, amely jelentős diplomáciai válságot okozhat Párizs és Ankara között.
jan. 24
10:15
A Fidesz érveit cáfolják meg pontról pontra (168 Óra Online)
Kim Lane Scheppele továbbra sem érti, miért kellett új alkotmány Magyarországon, és úgy véli, a Fideszt nem érti félre senki, csak saját maga írja a .
jan. 24
10:30
Az Anonymous Csehországban is működésbe lépett (Kitekintő)
A SOPA miatt új aktivitási frontot találó Anonymous csoport Csehországban is aktivizálta magát.
jan. 24
11:06
Ezért tiporják el Orbán Viktor szabadságharcát (Kitekintő)
Egy német cikk szerint az Orbán Viktor-féle szabadságharc modellje könnyen átterjedhet más közép-európai államokra is. Valóban reális ez, vagy csak egy újabb figyelmeztetés a még mindig Magyarország mellett álló európai parlamenti politikusok számára?
jan. 24
11:08
A konszenzus szerint ma emelnek Simorék (Kitekintő)
A széleskörű piaci konszenzus szerint 50 bázisponttal 7,50%-ra emelkedhet az alapkamat a ma jegybanki döntésen, bár a hazai piac megítélése és az eszközárak érdemben javultak az elmúlt néhány hétben.
jan. 24
11:24
Szlovákia: Választási plakátrongálás (Kitekintő)
A Generácia ’89 aktivistái mára virradóra több párt választási plakátját fehérre festették, így tiltakozva a pártokrácia, a korrupció és a közpénzek szétlopása ellen.
jan. 24
11:26
Bíróság elé kell állnia két kenyai elnökjelöltnek (Kitekintő)
A Nemzetközi Büntetőbíróság négy magas rangú kenyai vezetőt vádol emberiség elleni bűntettekkel. Köztük van a jövő évi elnökválasztás két jelöltje is, így a döntés akár tüntetésekhez is vezethet az országban.
jan. 24
11:45
Golyót küldtek a polgármesternek (168 Óra Online)
Borítékba csomagolt töltényt kapott Andrej Hrnčiar. Turócszentmárton polgármestere, a Híd képviselőjelöltjének ma reggel hivatali postájával érkezett a töltény – írja az .
jan. 24
12:18
Ki lesz a szlovákiai jobboldal vezetője? (Kitekintő)
Több kihívás is áll a jobboldali pártok előtt a választások kapcsán.
jan. 24
12:21
Megugrott Prága lakosainak száma (Metropol)
Soha a történelem folyamán nem élt annyi ember Prágában, mint jelenleg: a tavaly májusban megtartott népszámlálás előzetes adatai szerint a cseh fővárosban 1 272 690 ember élt, ami 104 ezerrel több, mint tíz éve, tehát a 2001-es népszámlálás idején.
jan. 24
12:21
Súlyos késelés: fiára támadt az apa (168 Óra Online)
Testi sértés kísérlete miatt indult eljárás egy 50 éves végpetri férfi ellen, akik többször megszúrta 29 éves fiát - írja az .
jan. 24
12:36
Óceánjáró balesete: szerdán hozzák haza a magyar áldozat holttestét (Infostart)
Az MTI információ szerint szerdán hozzák haza Fehér Sándor holttestét, aki az olasz óceánjáró balesetében vesztette életét.
jan. 24
12:39
Szerdán hozzák haza Fehér Sándor holttestét (Metropol)
Az MTI információ szerint szerdán hozzák haza Fehér Sándor holttestét, aki az olasz óceánjáró balesetében vesztette életét.
jan. 24
13:12
Túl optimista a piac az Orbán-Barroso találkozó kapcsán? (Kitekintő)
A befektetők által nagyon várt találkozó a konszenzus szerint komoly előrelépést jelent majd az EU/IMF-hitelmegállapodás szempontjából.
jan. 24
13:14
Kormányalelnök: ne bántsák a romákat! (Kitekintő)
Rudolf Chmel (Híd) kisebbségügyi kormányalelnök felszólította a politikai pártokat, hogy a választási kampányuk során ne használják ki a romák kirekesztésének tematikáját.
jan. 24
13:51
Martonyi nyugtatna mindenkit – mi állhat a háttérben? (168 Óra Online)
"Nagy a nyomás a francia sajtó részéről", de a francia kormány véleménye a fontos - mondta a Párizsban tárgyaló magyar külügyminiszter. Azt elismerte, hogy "nagy a nyomás a (francia) sajtó részéről".
jan. 24
14:09
Három év börtönbe kerülhet a két lopott kávé (168 Óra Online)
Egy 18 éves baranyai fiú az egyik ungvári bevásárlóközpontban ellopott két csomag kávét.
jan. 24
14:24
Magyarország is téma lesz pénteken a Tanácsban (Kitekintő)
Az általános ügyek tanácsának pénteki ülésén a Benelux-államok kezdeményezésére téma lesz Magyarország.
jan. 24
14:42
Hillary Clinton ismét keményen kioszotta a kormányt (Kitekintő)
A kazah elnök hatalma a választások után is rendíthetetlen. Azonban egyre erősebb rajta a nyugati és a belső nyomás, hogy beengedje a demokráciát.
jan. 24
15:00
Nagyon sok pénzt bukhat Magyarország (Kitekintő)
A pénzügyminiszteri tanács kedden várhatóan megerősíti az Európai Bizottság véleményét, hogy Magyarország nem tett eleget a grémium 2009. júliusi ajánlásainak.
jan. 24
15:03
Nem csak a kapitány felelős (Metropol)
Az olasz ügyészség szerint a sziklára futott Costa Concordiát üzemeltető hajótársaságot is felelőség terheli számos tekintetben.
jan. 24
15:18
Árja közösségi oldalt szeretne a szlovák skinhead-vezér (Kitekintő)
A kassai származású Igor Mižák elszökött Szlovákiából azért, hogy a gyűlöletet hirdethesse Írországból.
jan. 24
15:21
„Orán itthon Kossuth, idegenben Görgey” (Metropol)
Burány Sándor, a szocialista párt országgyűlési képviselője arra figyelmeztette a kormányfőt, hogy nem lehet kettős beszéddel megtéveszteni a külföldi elemzőket és befektetőket, mivel ők a belföldre szánt nyilatkozatokat is olvassák.
jan. 24
15:57
A mészárlás elől szöktek meg (168 Óra Online)
Több német lap számolt be arról, hogy ott fogva tartott szír menekülteket a hazatoloncolás veszélye fenyeget, ha Németország visszaküldi őket Magyarországra, ahol először léptek az EU területére. Az utóbbi uniós előírás. Németország egyébként már 2011 közepe óta nem toloncol vissza hazájukba szíreket. A Bajor Menekültügyi Tanács ugyanakkor a magyar Állampolgársági és Bevándorlási Hivatal által…
jan. 24
16:12
Cristian Diaconescu az új román külügyminiszter (Infostart)
Cristian Diaconescut nevezte ki külügyminiszternek Emil Boc román kormányfő. Elődjét, Teodor Baconschit a kormányfő leváltotta, amiért elfogadhatatlan módon bírálta a tüntetőket.
jan. 24
16:12
Ez az igazi meglepetés: nem is hinnéd, kik másolják Orbán Viktort (Kitekintő)
Sarkozy szocialista ellenfelének hétvégi szónoklata a magyar olvasók számára is érdekességgel szolgálhat.
jan. 24
16:30
Barroso: Nem helyettesíti a jogi eljárást a csúcsszintű találkozó (Infostart)
José Manuel Durao Barroso európai bizottsági elnök szerint nem helyettesíti a Magyarország ellen indított jogi eljárást az a találkozó, amelyet kedden folytat Orbán Viktor miniszterelnökkel Brüsszelben.
jan. 24
16:30
Nem nyugszanak Kadhafi tuaregjei (Kitekintő)
A Líbiát 42 évig vaskézzel irányító diktátor halála után a tuaregek hazatértek Maliba, ahol folytatják több évtizedes harcukat a függetlenségért.
jan. 24
16:33
Megvan az új román külügyminiszter (Metropol)
Cristian Diacosencut nevezte ki külügyminiszternek Emil Boc román kormányfő kedd bejelentése szerint. Elődjét, Teodor Baconschit a kormányfő leváltotta, amiért elfogadhatatlan módon bírálta az utcán tüntető embereket.
jan. 24
16:51
Irán tiltakozik az EU-szankciók miatt (Metropol)
Az iráni külügyminisztériumba kérették kedden az EU-elnökséget ellátó Dánia teheráni nagykövetét, hogy tolmácsolják neki Irán tiltakozását az EU új szankciói miatt.
jan. 24
16:53
Schulz: az európaiak nem ostobák (Metropol)
José Manuel Durao Barroso európai bizottsági elnök szerint nem helyettesíti a Magyarország ellen indított jogi eljárást az a találkozó, amelyet kedden folytat Orbán Viktor miniszterelnökkel Brüsszelben.
jan. 24
16:55
Menekülttábort bombáztak Dél-Szudánban (Metropol)
Repülőgépek bombáztak egy ötezer fős dél-szudáni menekülttábort - jelentette be kedden az ENSZ menekültügyi főbiztossága.
jan. 24
17:06
Ettől nagyon elszállhatnak a benzinárak (Kitekintő)
Olajembargó alá vonta az Európai Unió Iránt. A tagállamok külügyminiszterei a hétfői ülésükön döntöttek arról, hogy beszüntetik az Iránból származó olajtermékek importját, és szállítását, ezen túl a perzsa állam központi bankjának uniós javait is zárolja az EU.
jan. 24
17:09
Tüntetők próbáltak behatolni a közszolgálati televízió épületébe (168 Óra Online)
Mintegy háromezren vettek részt az elbocsátott és tartalékos katonák szakszervezete által a fővárosban rendezett demonstráción kedden. A tüntetők egy része megpróbált behatolni a közszolgálati televízió bukaresti székházába.

Keresés