2012. január 25. szerda

jan. 25
0:00
Nap idézete: igent mondtak a horvátok (Kitekintő)
Ivo Josipovic horvát államfő
jan. 25
6:03
Ma évet értékel Obama (Kripto Akadémia)
Barack Obama ma mondja el évértékelőjét az Unió helyzetéről a Kongresszus két háza előtt. Választási évben a State of the Union-beszéd nagy jelentőségű, az elnöknek meg kell indokolnia, miért is kéri újraválasztását az amerikai néptől. Obama előző uniós üzenete óta nagy változások következtek be a világban, de az amerikai gazdaság kevésbé javult, mint az elnök remélte volna.
jan. 25
6:05
Potyautas volt az eltűnt magyar nő (Kripto Akadémia)
Ma hozzák haza az olaszországi hajókatasztrófában elhunyt hegedűművész holttestét. Már nem él a felborult olasz luxushajón eltűnt magyar nő anyja, akinek a nevében bejelentették az utas eltűnését. Ebben közrejátszhatott, hogy a nő valószínűleg potyautasként volt az óceánjárón. Magyar György ügyvéd szerint a magyar túlélők által indított kártérítési perek sokáig elhúzódhatnak.
jan. 25
6:07
Ankara Párizs ellen szólt (Kripto Akadémia)
Megszavazta a francia szenátus a népirtási törvényt, melynek értelmében az első világháborúban a törökök által az örményekkel szemben elkövetett genocídium tagadása büntethetővé válik. A törvény elfogadása nyomán súlyos válságba sodródik Párizs és Ankara viszonya.
jan. 25
6:09
Számol a vereséggel a francia elnök (Kripto Akadémia)
Számol már azzal a lehetőséggel is Nicolas Sarkozy francia államfő, hogy tavasszal elveszítheti a kétfordulós elnökválasztást. Ezzel a világpolitikai szenzációval is felérő tudósítással indította tegnapi online kiadását a Le Monde.
jan. 25
6:18
Obama: Amerika erősíti vezető szerepét (Infostart)
Bárki, aki azt mondja, hogy Amerika hanyatlóban, vagy hogy a befolyása szertefoszlott, az nem tudja, hogy mit beszél - jelentette ki kedden este a kongresszus két háza előtt az unió helyzetéről elmondott éves beszédében Barack Obama amerikai elnök.
jan. 25
6:18
Brazília - a szambán, a focin, és a capoeirán túl 2. (Kitekintő)
A dél-amerikai országról készített hátterünk második részében Brazília kulturális sokszínűségének forrásait mutatjuk be.
jan. 25
6:54
Ismét Magyarország lesz terítéken az EU-ban (Infostart)
Szerdán Magyarország lesz terítéken az Európai Unióban. Ezúttal a médiahelyzetről tanácskozik egy munkacsoport.
jan. 25
7:12
Szlovákia: Gazdasági visszaesés várható (Kitekintő)
Igen nagy a gazdasági visszaesés kockázata Szlovákiában, főleg 2012 első felében, állítja a Szlovák Kereskedelmi és Iparkamara (SOPK).
jan. 25
7:30
MKP: A megoldás programja (Kitekintő)
A Magyar Koalíció Pártja Komáromban bemutatta választási programját. Berényi József pártelnök telt ház előtt, a Tiszti Pavilonban mondta programismertető beszédét. Hangsúlyozta: az MKP programját választópolgáraival közösen állította össze.
jan. 25
7:51
Hetven éve döntöttek az európai zsidók kiirtásáról (168 Óra Online)
„Bármikor is üldözzenek zsidó polgárokat a világban, bárhol legyenek is veszélyben, Németország velük van” jelentette ki a német köztársasági elnök. Christian Wulff az u.n. Wannsee-tanácskozás 70. évfordulóján beszélt, Berlinben. Abban a villában, ahol 1942 januárjában a náci vezetés elfogadta a részletes terveket az európai zsidóság kiirtásáról. Az évforduló alkalmából tudományos tanácskozást is…
jan. 25
8:06
Élősködő egyetemisták: keményen kiosztotta az államfő a diákokat (Kitekintő)
Nemcsak hazánkban ellenzik sokan a kormány politikáját a felsőoktatás terén, Csehországban már a tárcáért felelős miniszter lemondását követelik.
jan. 25
8:09
Obama: Amerika erősíti vezető szerepét a világban (Metropol)
Bárki, aki azt mondja, hogy Amerika hanyatlóban van, vagy hogy a befolyása szertefoszlott, az nem tudja, hogy mit beszél - jelentette ki kedden este a kongresszus két háza előtt az unió helyzetéről elmondott éves beszédében Barack Obama amerikai elnök.
jan. 25
8:24
Három kérdésben nem enged a kormány (Kitekintő)
Több ponton sem hajlandó engedni a miniszterelnök az Európai Unió kéréseinek.
jan. 25
8:27
„Új rendszert a kapitalizmus helyett!” (Metropol)
Visszatért bölcsőjébe a Szociális Világfórum: a brazíliai Porto Alegrében színpompás felvonulással vette kezdetét a vasárnapig tartó nemzetközi találkozó, amelynek résztvevői a pénzügyi válságért és a környezetvédelmi veszélyekért felelősnek tartott kapitalizmus ellen emelik fel szavukat.
jan. 25
9:00
Románia: 7,4 százalékkal zsugorodott az autópiac (Kitekintő)
A gépjárművek eladása 7,4 százalékkal csökkent tavaly 110 668 darabra, a kiszállítás 11 százalékkal 94 624 darabra.
jan. 25
9:18
A választók el tudnák képzelni a KDH-Smer koalíciót (Kitekintő)
Az MVK közvélemény-kutatása szerint a választók komoly részének nem okozna meghasonulást, ha a márciusi választások után a KDH és a Smer közösen alakítana kormányt.A felmérést január 5. és 11. között 1145 fős mintán végezte az iroda.
jan. 25
10:30
Radičová: Szlovákiának alapvető reformokra van szüksége (Kitekintő)
A kormányok bukásainak és távozásainak egy közös nevezője van, a gazdasági válság Iveta Radičová miniszterelnök szerint.
jan. 25
11:06
Akár szankciók is jöhetnek Magyarország ellen (Kitekintő)
Az EU gazdasági és pénzügyi biztosa kedden emlékeztetett rá, hogy Magyarországnak még az év folyamán további intézkedésekkel kell alátámasztania a hiánycélok elérését, különben a Bizottság szankciókat kezdeményezhet.
jan. 25
11:08
Meddig bírják még? Újabb méretes pofont kapott a kormány (Kitekintő)
A tizenkét napja tartó tüntetéssorozat mérséklődni látszik Romániában, ám a politikai válsághelyzet még továbbra sincs megoldva.
jan. 25
11:24
Továbbra is nagy az érdeklődés a könnyített honosítás iránt (Kitekintő)
Egy év elteltével sem csökkent a magyar állampolgárságot kérelmezők száma a magyar konzulátusokon.
jan. 25
12:18
Szlovákiai zsidó szervezetek: Esterházy helyeselte a zsidók másodrangú állampolgárokká degradálását (Kitekintő)
Szlovákiai zsidó szervezetek szerint nagyot tévedett az amerikai Rágalmazásellenes Liga (ADL), amikor a holokauszt idején végzett zsidómentő tevékenység címén posztumusz kitüntetést adományozott Esterházy Jánosnak.
jan. 25
12:21
Ezrek gyülekeznek Kairóban (Metropol)
Egyiptomiak ezrei vonultak szerda reggeltől a kairói Tahrír tér felé, hogy megemlékezzenek a Hoszni Mubarak elnök uralmát megdöntő felkelés kezdetének első évfordulójáról. Szerdától megszűnik Egyiptomban az 1981 óta érvényben lévő rendkívüli állapot.
jan. 25
12:54
Egymilliárdnyi adóval tartoznak az állami alkalmazottak (Kitekintő)
Több mint egymilliárd dollárnyi adót nem fizettek be az amerikai államnak saját  alkalmazottai. Csak a kongresszusi személyzet adóssága mintegy 10 millió dollárra rúg.
jan. 25
13:12
Ki fogja bírni? Nagyon nehéz helyzetbe került az államfő (Kitekintő)
A chilei elnök és új törvényei szokatlan össztűz alá kerültek, amikor a parlamenti ellenzék mellett még saját pártjának koalíciós partnere is lázongani kezdett. Sikerül-e Sebastián Pińera elnöknek rendet vágni a kormányzó pártok soraiban, vagy elhúzódik a politikai csatározás?
jan. 25
13:14
Egy újabb átpolitizált megemlékezés (Kitekintő)
Minden eddiginél többen, mégis politikai intrikákkal fűszerezve sikerült megemlékezni az újvidéki razzia áldozatairól.
jan. 25
13:48
Süllyedhet-e mélyebbre Kárpátalja mezőgazdasági termelése? (Kitekintő)
A rengeteg parlagon heverő föld láttán sokan felteszik ezt a kérdést manapság. Az utóbbi években a szabadföldi növények esetében oly alacsony hozamokat érünk el szinte valamennyi kultúrából, hogy azt gondolhatnánk, hogy a gödör fenekén vagyunk, és nincs tovább
jan. 25
14:24
Dél-tiroliak és székelyek: történelmi sorsközösség (Kitekintő)
Bozenben találkozott teg­nap Luis Durnwalder tar­tományi kormányzóval a Székely Nemzeti Tanács (SZNT) Izsák Balázs elnökből, Ferencz Csaba tájé­koztatási alelnökből, Árus Zsolt, a Gyergyószéki Szé­kely Tanács elnökéből és Dabis Attila, az SZNT dél-tiroli megbízottjából álló küldöttsége.
jan. 25
14:27
Letartóztatták az egyik legkeresettebb terroristát (Metropol)
Letartóztatták szerdán Ersnesto Prat Urzainkit, a feloszlatott Ekin nevű baszk radikális mozgalom egyik vezetőjét, aki ellen Madrid 2008-ban elfogatóparancsot rendelt el - közölte a sajtóval egy, az ügyet jól ismerő forrás.
jan. 25
14:45
Csáky: távozzanak a Gorilla-ügyben érintett pártvezetők (Metropol)
Hitelüket vesztették azok a pártvezetők, akik érintettek a Gorilla-dossziéban - jelentette ki a Magyar Koalíció Pártjának egykori elnöke, Csáky Pál a Szabad Újság szerdai számában megjelent interjúban.
jan. 25
15:00
Ma értékeli Magyarországot az IMF (Kitekintő)
Bár néhány kérdés szakítópróbává válik majd a későbbiekben, az eddig terítéken lévő ügyek nagy részében lényegesen közeledett hazánk és az EB álláspontja, ami igazolja a piaci szereplők elmúlt hetekben kialakult várakozásait.
jan. 25
15:18
Diaconescu Románia új külügyminisztere (Kitekintő)
Letette a hivatali esküt kedd este a Cotroceni-palotában Cristian Diaconescu új külügyminiszter, aki az egy nappal korábban menesztett Teodor Baconschit váltja a román diplomácia élén.
jan. 25
16:12
Nincs kétség: elárulta a hazát a kormány (Kitekintő)
Tapintható a belpolitikai és külpolitikai bizonytalanság Pakisztánban. A polgári kormány és a hadsereg harcol a hatalomért és a Legfelsőbb Bíróság is egyre nagyobb szerephez jut.
jan. 25
17:06
Ma este tart sajótájékoztatót a jegybankelnök (Kitekintő)
Ma debütál az amerikai jegybank a 2012-es évben. A kamatdöntés 18:30-kor esedékes, Bernanke pedig sajtótájékoztató keretében ismerteti a hátteret 20:15-től.
jan. 25
17:24
Több korlátozó elemet lát az uniós munkacsoport a magyar médiaszabályozásban (Infostart)
A többi uniós országénál több korlátozó elemet lát a magyar médiaszabályozásban az a magas szintű szakértői munkacsoport, amelyet az Európai Bizottság hozott létre a médiaszabadság és a médiapluralizmus európai helyzetének megvizsgálására.
jan. 25
17:24
Nem fogjuk megállítani a klímaváltozást a helyettes államtitkár szerint (Kitekintő)
Dr. Baranyai Gábor, a Külügyminisztérium helyettes államtitkára szerint a tudósok által meghatározott időpontig vélhetően nem fognak teljesülni azok a kibocsátás-csökkentési célok, melyek megakadályozhatnák az éghajlatváltozás visszafordíthatatlanná válását.
jan. 25
17:27
Elfogták a német neonácik fegyverbeszállítóit (Metropol)
Négy újabb személy került a német hatóságok látókörébe a tavaly novemberben napvilágra került neonáci sorozatgyilkosság ügyében, a legfőbb ügyészség szerdai közleménye szerint az újabb gyanúsítottak robbanószert és lőfegyvert szerezhettek a terroristáknak.
jan. 25
18:18
Négy új gyanúsítottja van a neonáci gyilkosságsorozatnak (Kitekintő)
Négy újabb személy került a német hatóságok látókörébe a tavaly novemberben napvilágra került neonáci sorozatgyilkosság ügyében, a legfőbb ügyészség szerdai közleménye szerint az újabb gyanúsítottak robbanószert és lőfegyvert szerezhettek a terroristáknak.
jan. 25
19:12
Ezzel még Steve Jobs is elégedett lenne (Kitekintő)
Erre Steve Jobs is csettintene egyet. A nagy alma szerelmesei továbbra is rekordnegyedéves jelentésekbe hajtják az Apple-t.
jan. 25
19:30
Saját tévéműsora lesz a Wikileaks alapítójának (Kitekintő)
A WikiLeaks alapítója, Julian Assange saját beszélgetős műsort indít márciustól a Russia Today angol nyelvű televíziós csatornán.
jan. 25
19:48
Soros: Európa többi része nem Németország (Infostart)
Soros György Davosban bírálta Németország európai válságmenedzselését: szerinte Németország "olyan politikát diktál, amely deflációs következményekkel járó adósságválsághoz vezet".
jan. 25
19:48
Ha így folytatja a kormány, ki fogják röhögni az országot (Kitekintő)
Már a tudomány is bebizonyította, hogy Nagy Sándornak és utódainak semmi köze nincs a mai macedónokhoz. A görögök röhögnének, ha lenne min.
jan. 25
20:24
ENSZ-hivatal nyílik Gyöngyösön (Kitekintő)
Az ENSZ Világűriroda (UNOOSA) regionális hivatalt létesít és üzemeltet februártól Gyöngyösön a Károly Róbert Főiskolával közösen - tájékoztatta a Heves megyei főiskola pr menedzsere szerdán az MTI-t.
jan. 25
20:27
Mi jöhet az Iránnal szembeni olajembargó után? (Metropol)
Az Iránnal szembeni olajembargó esetleges eredménytelensége utáni lehetőségeket vette számba a Der Spiegel című német hetilap internetes oldalán.
jan. 25
20:42
Remekül lehet síelni a szlovákiai hegyekben (Infostart)
A szlovákiai hegyekben ideális feltételek várnak a téli sportok kedvelőire. A kiadós havazásnak köszönhetően az alacsonyabban fekvő síközpontokban is üzemelnek a felvonók.
jan. 25
21:00
Nagyon szoros volt a kamattartásról szóló döntés (Kitekintő)
Meglepő döntést hozott tegnap a monetáris tanács – vélhetően 4:3 volt a szavazati arány a szintentartást preferálók javára.
jan. 25
21:54
További magyar törvényeket tekint át a Velencei Bizottság (Infostart)
További magyar sarkalatos törvényeket tekint át az Európa Tanács (ET) égisze alatt működő, Velencei Bizottság nevű független jogi szakértői testület - közölte szerdán az MTI-vel Harangozó Gábor szocialista országgyűlési képviselő, aki részt vesz az ET parlamenti közgyűlésének strasbourgi plenáris ülésszakán.

Keresés