2012. január 25. szerda

jan. 25
5:45
Korengedményes nyugdíjasok visszafoglalkoztatási tilalma (Adózóna)
A korengedményes nyugdíjazásról a 181/1996. (XII. 6.) korm. rendelet tartalmazott rendelkezéseket. Eredetileg a korengedményes nyugdíjazásra legkésőbb 2009. december 31. napjáig lett volna lehetőség. A kormány azonban rendeletet alkotott a korengedményes nyugdíj egy évvel történő meghosszabbításáról [283/2009. (XII. 11.) Korm. rendelet]. Ekkor (2010. január 1-jétől) bevezették az úgynevezett…
jan. 25
5:48
Amit tudnod kell: így használd a SZÉP Kártyádat (Pénzcentrum)
Bankkártyának néz ki, de úgy is lehet használni? A Pénzcentrum.hu a SZÉP Kártyával kapcsolatos legfontosabb kérdésekre válaszol, úgymint, hogy kinek adható oda, mit kell tenni ha ellopják és mennyire biztonságos PIN kód nélkül? Tematikus hetünk eddigi cikkeiben összefoglaltuk a cafeteria rendszer legfontosabb változásait. Kitértünk az étkezési utalványok legfontosabb jellemzőire, most pedig a…
jan. 25
6:24
Egynapos pozíciókkal csinálta a legjobb hazai nyílt végű alap (Privátbankár)
A három, számítógépes algoritmussal kereskedő hazai befektetési alap nagyon különbözően teljesített tavaly. Alapvetően makrogazdasági összefüggésekre támaszkodva generál vételi és eladási jeleket a 26,2 százalékos hozamot elérő Pelso Quant kereskedési modellje. A Dialóg Deviza nem jól viselte az augusztusi minikrachot, így kezelője szoftvert cserélt.
jan. 25
6:36
Megduplázta iPhone- és iPad-eladásait az Apple (ProfitLine)
A birodalom visszavág(ott): az elemzői várakozásokat jóval meghaladó eredményekről számolt be az amerikai Apple a keddi tőzsdezárás után nyilvánosságra hozott negyedéves gyorsjelentésében, köszönhetően annak, hogy okostelefonjából (iPhone) és táblagépéből (iPad) rekordmennyiséget értékesített az ünnepi szezonban.
jan. 25
6:57
"A labdát most visszadobták a magyar térfélre" (Infostart)
"A labda most a magyar térfélen van" - így értékelte az egyik vezető londoni felzárkózó térségi elemző Orbán Viktor miniszterelnök és José Manuel Durao Barroso EU-bizottsági elnök keddi brüsszeli megbeszéléseit.
jan. 25
7:00
Csak 4 EU-tag ellen nem folyik deficiteljárás, de ez sem jelent felmentést (Privátbankár)
Az EU-ban nem számít különlegességnek, hogy Magyarország ellen eljárás folyik az államháztartási hiány túlzott mérete miatt: velünk együtt a 27-ből összesen 23 EU-tagállammal szemben folyik ilyen procedúra. Így sincs okunk örülni: más rossz teljesítménye nem ad felmentést, ráadásul mi vagyunk a legközelebb hozzá, hogy forrásokat vonjanak meg tőlünk. Ilyen még soha nem történt.
jan. 25
7:00
Hihetetlen számokkal állt elő az Apple (Portfolio)
Az elemzői várakozásokat magasan felülmúló negyedik negyedéves eredményekről számolt be az Apple tegnap, a piacok zárása után közzétett gyorsjelentésében, köszönhetően az iPhone 4S sikeres...
jan. 25
7:09
Több ezren fordultak a PSZÁF-hoz a végtörlesztések miatt (ProfitLine)
Több mint 8.300 ügyfélmegkeresés érkezett a pénzügyi felügyelethez szeptember vége óta a végtörlesztéssel kapcsolatban, az ügyfelek egy része információt kért, más részük panaszt tett; a PSZÁF fogyasztóvédelmi igazgatóságához további 300 írásos fogyasztóvédelmi beadvány érkezett - mondta Binder István, a szervezet szóvivője az MTI-nek.
jan. 25
7:11
Ezt is megéltük! Csökken a dízel ára (ProfitLine)
Csökkentette bruttó 5 forinttal a gázolaj literenkénti nagykereskedelmi árát szerdán a Mol Nyrt., a 95-ös benziné nem változott.
jan. 25
7:18
Sokan fordultak a PSZÁF-hoz a végtörlesztés miatt (Privátbankár)
Több mint 8300 ügyfélmegkeresés érkezett a pénzügyi felügyelethez szeptember vége óta a végtörlesztéssel kapcsolatban, az ügyfelek egy része információt kért, más részük panaszt tett; a PSZÁF fogyasztóvédelmi igazgatóságához további 300 írásos fogyasztóvédelmi beadvány érkezett.
jan. 25
7:18
Brutális negyedév az Apple-nél (Portfolio)
Az elemzői várakozásokat magasan felülmúló negyedik negyedéves eredményekről számolt be az Apple tegnap, a piacok zárása után közzétett gyorsjelentésében, köszönhetően az iPhone 4S sikeres...
jan. 25
7:33
Tovább drágulhatnak a tejtermékek (Infostart)
Tovább drágulhatnak a tejtermékek a következő hónapokban.
jan. 25
7:42
Fogyatékkal élőknek segít munkát találni a Kék Madár (HR Portál)
Idén is közel húsz, fogyatékkal élő embert szeretne elhelyezni a nyílt munkaerőpiacon a szekszárdi Kék Madár Alapítvány, amely egy évtizede segít hozzá elsősorban értelmi sérülteket a tartós munkavállaláshoz.
jan. 25
7:42
Idén először 600 bázispont alá csökkent a magyar CDS-felár (ProfitLine)
"A labda most a magyar térfélen van" - így értékelte az egyik vezető londoni felzárkózó térségi elemző Orbán Viktor miniszterelnök és José Manuel Durao Barroso EU-bizottsági elnök keddi brüsszeli megbeszéléseit.
jan. 25
7:44
Nyilvánosak a keresztféléves képzések ponthatárai (HR Portál)
Nyilvánosságra hozták az idei felsőoktatási keresztféléves képzések ponthatárait, a jelentkezők a www.felvi.hu honlapon tájékozódhatnak arról, bekerültek-e valamely képzésre.
jan. 25
7:44
Pályázat 50%-os támogatás új munkavállalók bérére (ProfitLine)
Elindult az Új Széchenyi Terv keretében megjelenő Mikro-, kis- és középvállalkozások munkahelyteremtési képességének támogatása című (GOP-2012-2.2.4 kódszámú) pályázati kiírás társadalmi egyeztetése.
jan. 25
7:46
Erzsébet-utalvány: kizárják a multikat (HR Portál)
Az Országos Kereskedelmi Szövetség (OKSZ) szerint az Erzsébet-utalványt kezelő Nemzeti Üdülési Alapítvány egyetlen nemzetközi kereskedelmi lánccal sem folytatott érdemi tárgyalásokat, egyeztetéseket az utalványok elfogadásáról.
jan. 25
7:54
Csányi Sándornak igaza van (Portfolio)
Az OTP Bank elnök-vezérigazgatója 2010-es évértékelőjében azt mondta, helyesnek bizonyult az OTP regionális akvizíciós stratégiája, hiszen egyes csoporttagok eredménytermelő képességének átmeneti...
jan. 25
8:09
Orbán derűlátó, Barroso gyors választ vár (Piac és Profit)
Az Európai Bizottság által kifogásolt magyar törvényekről tárgyalt Brüsszelben Orbán Viktor miniszterelnök és José Manuel Barroso, az Európai Bizottság elnöke kedd délután. A magyar kormányfő ezt megelőzően találkozott Martin Schulzcal, az Európai Parlament elnökével és Herman Van Rompuyjal, az Európai Tanács elnökével. Orbán szerint nincs szükség az országgyűlés összehívására az eredetileg…
jan. 25
8:15
Húsz százalékkal csökkent a munkanélküliség Vas megyében (HR Portál)
Vas megyében mintegy 20 százalékkal csökkent a munkanélküliek száma decemberben az egy évvel korábbi adatokhoz képest, noha a szezonális munkák megszűnése, valamint a közfoglalkoztatottak regisztrációs rendszerbe történő visszaáramlása miatt az év utolsó hónapjában az álláskeresők száma 10 százalékkal meghaladta a novemberit - közölte a Vas Megyei Kormányhivatal Munkaügyi Központja kedden az MTI-…
jan. 25
8:15
Adósságválság fenyegeti Japánt (ProfitLine)
Az európaihoz hasonló adósságválság fenyegeti Japánt, ha elmaradnak az államháztartás egyenlegének egyensúlyba hozásához szükséges reformok - figyelmeztetett kedden Azumi Dzsun japán pénzügyminiszter a tokiói parlamentben.
jan. 25
8:17
Andor László levelet kapott az új Mt. kifogásolt pontjairól (HR Portál)
A 12 szakszervezetet tömörítő Baranya Megyei Szakszervezetek Akcióegysége Andor Lászlónak írt levelet, amelyben felsorolják az általuk kifogásolt pontokat az új munka törvénykönyvében (Mt.).
jan. 25
8:17
Többnyire csökkenéssel zártak az amerikai piacok (ProfitLine)
Vegyesen, de többségükben veszteséggel zártak a New York-i értéktőzsde vezető mutatói kedden. A befektetők kedvét szegte, hogy megakadtak a görög adósságkönnyítésről szóló tárgyalások, míg a napközben ismertetett amerikai negyedéves vállalati eredmények sem alakultak egyértelműen jól.
jan. 25
8:19
Sztankay Istvánt a nemzet színészének választották (HR Portál)
Sztankay István Kossuth-díjas színművészt választották meg kedden a nemzet színészei közé a közelmúltban elhunyt Garas Dezső helyére - közölte a Nemzeti Színház az MTI-vel.
jan. 25
8:19
OTP részvény - na most merre indul a drága? (ProfitLine)
Az elmúlt napok intenzív emelkedése után kisebb negatív korrekció zajlott a tőzsdéken, ebből a hazai piac sem maradt ki, de a csökkenés egészséges mértékű volt. A nap meglepetése volt, hogy az 50 bázispontos emelési várakozásokkal szemben a jegybank kamattartásról határozott, ami időlegesen forintgyengülést okozott, de délutánra ismét 300 alá süllyedt az euró-forint kurzusa. A nagy papírok közül…
jan. 25
8:21
A NAV több mint 19 milliós bírságot szabott ki (HR Portál)
Több mint 19 millió forint bírságot szabott ki a mulasztást elkövető vállalkozókra a téli ünnepekhez kapcsolódó ellenőrzés-sorozata nyomán a NAV Észak-magyarországi Regionális Adó Főigazgatósága - tájékoztatta az MTI-t a főigazgatóság főosztályvezetője.
jan. 25
8:27
Erősödött a forint (Infostart)
Bizakodó hangulatban árnyalatnyit erősödött a forint szerda reggelre: az eurót röviddel hét óra után 298,90 forinton jegyezték a nemzetközi deviza kereskedelemben a kedd esti 299,47 forint után.
jan. 25
8:30
Orbán: néhány dologban engedünk, csatlakozunk a pénzügyi paktumhoz (Portfolio)
Orbán Viktor azt javasolja, hogy Magyarország csatlakozzék az euróövezeti országok készülő pénzügyi paktumához - hangzott el Brüsszelben az MTI szerint. A kormányfő a jegybanki szabályozásban az...
jan. 25
8:30
Október óta nem volt ilyen erős a forint (Pénzcentrum)
Az euróval szembeni jegyzések áttörték a 299 körüli szintet, és három hónapos csúcsra ért a magyar fizetőeszköz....
jan. 25
8:32
Jön a rendszámcsere - Kinek éri meg? (Portfolio)
A 2012-es költségvetés egy eldugott zugában 12 milliárd Ft-os államháztartási bevétel mellett a "Rendszámcsere" kifejezés olvasható. A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium és a Belügyminisztérium májusra...
jan. 25
8:48
Nálunk a labda a Barroso-Orbán után - esett a CDS-árazás, 298 körül az euró (Privátbankár)
"A labda most a magyar térfélen van" - így értékelte az egyik vezető londoni felzárkózó térségi elemző Orbán Viktor miniszterelnök és José Manuel Durao Barroso EU-bizottsági elnök keddi brüsszeli megbeszéléseit. A magyar CDS-árazás újra 600 pont alá esett, 300 forint alatt jár az euró.
jan. 25
8:48
Átjutott a gáton a forint - 297-nél az euró (Portfolio)
A kitartóan kedvező külpiaci környezet mellett az, hogy a magyar kormányfő továbbra is békülékeny hangvételt ütött meg a tegnapi brüsszeli tárgyalásain, azaz a viszonylag súrlódásmentes...
jan. 25
8:48
Visszatérhetnek az emelkedőre az európai piacok (ProfitLine)
Emelkedéssel kezdhetik a kereskedést a vezető európai tőzsdeindexek szerdán. A befektetőket most az késztetheti részvényvásárlásra, hogy a Fed szerdai ülésén várhatóan nem változtat az irányadó kamaton, sőt a jelenlegi alacsony szint még sokáig marad.
jan. 25
8:50
Saját részvény vásárolt a Plotinus (Portfolio)
A Plotinus Vagyonkezelő Nyrt. tájékoztatja a tőkepiaci szereplőket és a nyilvánosságot, hogy 2012.01.23-án a Budapesti Értéktőzsdén keresztül 991 db saját részvényt vásárolt 1730 Ft/db átlagáron, az...
jan. 25
8:50
Olaj - A piac megegyezést árazhat Irán és az EU között (ProfitLine)
Az iráni embargót követő lehetséges katonai beavatkozásról szóló fejlemények hiányában, továbbra sincs lendület a jegyzésben. A NYMEX piacán a márciusi határidős árfolyam ismét 99 dollár alatt van, miután a tegnapi API adatok hatalmas, az elemzői várakozások feletti 7,3 millió hordós múlt heti készletről adtak hírt. (SolarCapital; Pálffy Gergely)
jan. 25
8:52
A kormányra várnak a bankok az új árfolyamrögzítés ügyében (Portfolio)
A kormány és a Bankszövetség december 15-ei megállapodásának értelmében január 31-éig kell benyújtania a kormánynak az új, kedvezményes árfolyamrögzítésről szóló törvénymódosítási javaslatát. A Napi...
jan. 25
8:54
A Michelin elhalasztotta hazai beruházását (Portfolio)
Az elmúlt évben több mint 10 százalékkal növelte árbevételét a Michelin Hungária Kft., ám a cég elbizonytalanodott további magyarországi beruházásait illetően - írja a Világgazdaság. A lapnak John...
jan. 25
8:56
Kilőttek az amerikai bankpapírok - Jó jel a piacoknak? (Portfolio)
A tavaly októberi mélypontokról igen jelentős emelkedést produkáltak az amerikai bankrészvények, messze felülteljesítve a széles piacot. Ennek kapcsán Mark Hulbert, a Marketwatch publicistája...
jan. 25
9:06
Az irány észak - kérdés, meddig? (Portfolio)
Továbbra is a jó hangulat fennmaradásra és emelkedésre számít a tegnapi kisebb korrekciót követően Nyári Zsolt, a KBC üzletkötője. A szakember azonban felhívta a figyelmet, hogy lendület kitartása...
jan. 25
9:06
Döntöttek: 2013-ban kezdődik a budapesti gigaprojekt (Pénzcentrum)
Júniusig le kell bonyolítani a Széll Kálmán tér rendezésére, illetve a budai fonódó villamos új pályaszakaszainak kiépítésére vonatkozó műszaki, építészeti pályázatokat, hogy azok eredményei alapján még az idén lefolytathassák az engedélyezési eljárást és a kivitelezői tendert - írja a Népszabadság....
jan. 25
9:08
Ellepték a PSZÁF ügyfélszolgálatait a végtörlesztők (Portfolio)
Több mint 8300 ügyfélmegkeresés érkezett a pénzügyi felügyelethez szeptember vége óta a végtörlesztéssel kapcsolatban, az ügyfelek egy része információt kért, más részük panaszt tett; a PSZÁF...
jan. 25
9:10
Emelkedőben Ázsia (Portfolio)
Az ázsiai tőzsdék emelkedtek szerdán, miután az Apple kiváló gyorsjelentést tett közzé, és az eurózóna gazdasági adatai a vártnál jobbak lettek. Japán költségvetési deficittel zárta 2011-et, amire az...
jan. 25
9:21
Élénkült a kiskereskedelmi forgalom (Infostart)
A kiskereskedelmi forgalom volumene 2011 novemberében 1,1 százalékkal nőtt az előző év azonos időszakához képest - közölte a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) szerdán.
jan. 25
9:21
Rendületlenül erősödik a forint (ProfitLine)
Bizakodó hangulatban folytatja az erősödést a forint szerda reggel: az eurót röviddel nyolc óra előtt 297,30 forinton jegyezték a nemzetközi deviza kereskedelemben a kedd esti 299,47 forint után.
jan. 25
9:23
Pluszban kezdett a tőzsde (Infostart)
A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 89,87 pontos emelkedéssel, 18.939,55 ponton nyitott szerdán.
jan. 25
9:23
1,1%-al nőtt novemberben a kiskereskedelmi forgalom volumene (ProfitLine)
2011 novemberében a kiskereskedelmi forgalom volumene 1,1%-kal nőtt az előző év azonos időszakához képest. Míg az üzlettípusok többségében az előző évinél nagyobb volumenű volt a forgalom, addig az üzemanyagtöltő állomások eladásai tovább csökkentek - olvasható a KSH jelentésében.
jan. 25
9:24
Obama: Amerika továbbra is a világ elsőszámú hatalma (Privátbankár)
Barack Obama országértékelő beszédében elmondta, hogy bárki, aki azt mondja, hogy Amerika hanyatlóban van, vagy hogy a befolyása szertefoszlott, az nem tudja, hogy mit beszél. Obama beszédében szólt a munkahelyteremtésről, a deficit csökkentésről, az oktatási rendszerről, valamint a potenciális kőolaj- és földgázlelőhelyek megnyitásáról is.
jan. 25
9:24
Élénkült novemberben a kiskereskedelmi forgalom (Portfolio)
Több mint egy éve a legintenzívebb volt tavaly novemberben a magyarországi kiskereskedelmi forgalom bővülése, a Központi Statisztikai Hivatal adatai szerint ugyanis 1,1%-os volt a növekedés üteme...
jan. 25
9:24
Ingatlanadó: egyre többen fizetnek a fővárosban (Pénzcentrum)
Kiaknázatlan lehetőségként tekintenek az önkormányzatok a települések kommunális adójára, amely lényegében egyszerű ingatlanadóként működik. A fővárosban még kisebbségben vannak azok a kerületek, ahol ezt az adót kivetik az ingatlanokra - de egyre nő a számuk - írj a Napi Gazdaság....
jan. 25
9:25
Jól startolt a magyar részvénypiac (ProfitLine)
A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 89,87 pontos, 0,48 százalékos emelkedéssel, 18.939,55 ponton nyitott szerdán. Emelkedő indexekkel indult a kereskedés szerdán a főbb európai tőzsdéken. A kereskedés kezdetén a frankfurti Xetra DAX 0,39 százalék, a londoni FTSE-100 0,21 százalék, a párizsi CAC-40 0,40 százalék nyereséget mutatott a keddi záró értékhez képest.

Keresés