2012. január 6. péntek

jan. 6
0:15
Pörög a Skoda ezerrel (ProfitLine)
Új értékesítési rekordot ért el tavaly a német Volkswagen csoporthoz tartozó cseh Skoda autógyár a társaság csütörtöki közlése szerint.
jan. 6
2:27
A Kehi magán-nyugdíjpénztári vizsgálata nyomán büntető feljelentések várhatók (ProfitLine)
A Kormányzati Ellenőrzési Hivatal (Kehi) több büntető feljelentést tesz majd hűtlen kezelés miatt, amint véglegesíti jelentésének a magánnyugdíjpénztárak működésére, működési költségeinek felhasználására vonatkozó részét; a Kehi a vagyonkezelést is vizsgálja, már látni, hogy jelentős kár van, az elmaradt haszon több milliárd forintra tehető - mondta a nyugdíjvédelmi miniszterelnöki megbízott.
jan. 6
4:39
Januártól már nem adómentes a végtörlesztési támogatás (ProfitLine)
Megszűnt a munkaadói vissza nem térítendő végtörlesztési támogatás tehermentessége az év végével - hívja fel a figyelmet az RSM DTM szakértője a tanácsadó cég blogján.
jan. 6
5:45
Besült a magyar kötvényaukció – megdőlhet a korábbi 273-as CHF/HUF csúcs is (ProfitLine)
Mi történt idehaza? Az Equilor elemzése az elmúlt időszak hazai eseményeiről.
jan. 6
5:45
Keress százezreket munka nélkül, a testeddel (Pénzcentrum)
Kevesen hinnék, hogy könnyedén, gyakorlatilag munka nélkül is szert tehetnek egy kis mellékjövedelemre, méghozzá úgy, hogy a testükkel szereznek pénzt. Természetesen semmi illegális tevékenysége nem biztatjuk olvasóinkat, inkább ötleteket adunk azoknak, akiknek az aprópénz - vagy akár több tízezer forint- is számít....
jan. 6
6:24
Minden második magyar tartozik a bankoknak (Privátbankár)
A magyarok közel háromnegyede vett már fel valaha hitelt, és minden második magyar jelenleg is tartozik valamelyik pénzintézetnek. A lakosság körében a legelterjedtebb hiteltípus a lakáshitel; a személyi kölcsönt a többség a számlák kifizetésére, élelmiszer vásárlásra, vagy egy másik hitel kiváltására vesz fel.
jan. 6
6:26
Decemberben nem vitték, hanem hozták az eurót az alapokba (Privátbankár)
A december sem volt jó hónap a hazai befektetési alapok számára, az ügyfelek máshová vitték a pénzt, elsősorban a pénzpiaci és kötvényalapok, valamint az ingatlanalapok zsugorodtak. Majdnem minden alapfajta visszaesett, csak az árupiaci és a részvényalapokba érkezett minimális értékű tőke.
jan. 6
6:51
Még mindig érdemes a magán-nyugdíjpénztárban maradni? (ProfitLine)
Az új jogszabályi környezetben is megérheti magán-nyugdíjpénztári tagnak maradni - állapítja meg a Stabilitás Pénztárszövetség elemzése, amely a 2012. január 1-jével hatályba lépett nyugdíjtörvények pénztárakra gyakorolt hatását vizsgálja. A Kehi megállapításairól a sajtóból értesült a szervezet.
jan. 6
7:15
Jól állják a magyar bankok az ütéseket (Portfolio)
Kezelhető méretű sokkot jelent a magyar bankszektor stabilitása szempontjából a forint történelmi mélypontra gyengülése és a többéves hozamcsúcs. A bankok jövedelmezőségét és ezzel hitelezési...
jan. 6
7:24
Elvárt béremelés és adókedvezmény: kinek, hogyan, mikor? (Adózóna)
A szociális hozzájárulási adóval kapcsolatban az adóalap megállaptíásának különös szabályaival és az igénybe vehető adókedvezményekkel is érdemes tisztában lenni. Összegyűjtöttük a legfontosabb tudnivalókat.
jan. 6
7:24
Drágulnak a lakáshitelek - emelt az OTP is (ProfitLine)
Bő egy negyedév alatt komoly mértékben megdrágultak a forintalapú lakás- és jelzáloghitelek; az áremelésekkel párhuzamosan a választék is csökkent a bankoknál - ismerteti a pénteki Világgazdaság a BankRáció.hu elemzését.
jan. 6
7:57
Ismét nyereségesek az amerikai autógyárak (ProfitLine)
Mindhárom nagy amerikai autógyár nyereséges volt tavaly, amire 2004 óta nem volt példa - közölte csütörtökön a CNN Money, elébe vágva az érintett cégek hamarosan nyilvánosságra hozandó éves mérlegbeszámolójának.
jan. 6
7:59
Megúszták az esést az amerikai részvénypiacok (ProfitLine)
A DJIA indexet leszámítva enyhe emelkedéssel zártak a vezető amerikai részvénypiacok a csütörtöki kereskedési napon. A tőzsdemutatók csak a nap második felében lendültek át a pozitív tartományba, miután a kereskedés kezdetétől folyamatosan a veszteséges oldalon álltak elsősorban az euróövezeti adósságválsággal kapcsolatban felerősödött aggodalmakra.
jan. 6
8:09
Nagy erősödésen van túl a forint - Hogyan tovább? (Portfolio)
A csütörtök délelőtti történelmi mélypontról estig 6 egységgel erősödött a forint az euróval szemben és ma reggelig is tartani tudta erejét, jórészt amiatt, hogy a magyar kormány felől a olyan...
jan. 6
8:12
Felsőoktatás: ennyivel csökken a létszámkeret az egyes szakokon (HR Portál)
Hoffmann Rózsa kormányszóvivői tájékoztatón ismertette a 2012-es államilag támogatott hallgatói létszámkeretet, illetve a felsőoktatási intézmények finanszírozását - írja a hirszerzo.hu. Az állam a tavalyi 53 500 helyett 33 927 hallgató felsőoktatási tanulmányait állja száz százalékban. A nyilvánosságra hozott keretszámokból kiderült: a jogi szakok keretszáma nyolcadára, a gazdasági szakoké…
jan. 6
8:14
Januártól már nem adómentes a munkaadó végtörlesztési támogatása (HR Portál)
Megszűnt a munkaadói vissza nem térítendő végtörlesztési támogatás tehermentessége az év végével - hívja fel a figyelmet az RSM DTM szakértője a tanácsadó cég blogján.
jan. 6
8:16
Folytatódnak a vállalkozásfejlesztési pályázatok (HR Portál)
Az idén ismételten benyújtható lesz számos, az Új Széchenyi Terv (ÚSZT) keretében meghirdetett vállalkozásfejlesztési pályázat - közölte a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM).
jan. 6
8:18
Ha nincs megegyezés, március végén mondanak fel a rezidensek (HR Portál)
A bértárgyalások alapjához, hangulatjavító intézkedésekhez elegendő az egészségügyi államtitkár által megnevezett több tízmilliárd forintos forrás - mondta Papp Magor, a Magyar Rezidens Szövetség elnöke az egészségügyi dolgozók bérének javításáról szóló első, csütörtöki egyeztetés után újságíróknak.
jan. 6
8:27
Megváltozott munkaképességűek kereső tevékenysége (Adózóna)
Azok a megváltozott munkaképességűek akik már a múlt évben is ellátásban részesültek és most januártól rehabilitációs ellátásban fognak részesülni (3.csoportú rokkant, rehab.járadékos, rendszeres szoc. járadékos akinek a nyugdíjkorhatár betöltéséig több mint öt év van hátra) már ez év január 1.-től nem jogosultak rehabilitációs ellátásra hogyha keresőtevékenységet folytatnak?
jan. 6
8:27
Katasztrófára figyelmeztet Soros (Portfolio)
Az euró összeomlása és az Európai Unió felbomlása (vagy jelenlegi formájának megszűnése) katasztrofális következményekkel járna a globális pénzügyi rendszerre nézve - figyelmeztetett Soros György...
jan. 6
8:29
Korhatár alatti (53) rokkantnyugdíjas (Adózóna)
Egyéni vállalkozónak - 53 éves III.fokozatba tartozó rokkantnyugdíjas - 2012. január 01-től szüneteltetnie kell a vállalkozását?A komplex felülvizsgálatot március 31-ig lehet kérni, nem lehet tudni, hogy a vizsgálat elvégzése után milyen kategóriába fogják besorolni. Ha rehab.ellátásra lesz jogosult, nem végezhet munkát, nem rendelkezhet jövedelemmel. Ha folytatja az egyéni vállalkozását január 1…
jan. 6
8:29
Ázsiát nem hatották meg a jó amerikai adatok (Portfolio)
Bár tegnap az amerikai indexek többségében emelkedéssel zártak, Ázsiában ma reggel az eladók vették át a stafétát, a japán Nikkei 225 index 1,2%-kal került lejjebb, míg a hongkongi Hang Seng 1,1, az...
jan. 6
8:30
Kifizetetlen számlák: nem kell azonnal a bíróságra rohanni (Privátbankár)
2011. nyara óta a Magyar Országos Közjegyzői Kamara elektronikus rendszerében több mint 700 ezer fizetési meghagyásos eljárást kezdeményeztek. A kis- és középvállalkozások még keveset használják a lehetőséget, de volt aki milliárdos behajtással ütötte ki a biztosítékot a közjegyzőknél.
jan. 6
8:30
OTP részvény - érdemes már beszállni? (ProfitLine)
Mai elemzésünkben a hazai piac leglikvidebb részvét az OTP bank papírjait vesszük nagyító alá.
jan. 6
8:31
Simor-Orbán találkozó zajlik, utána sajtótájékoztató! (Portfolio)
Megbeszélés kezdődött péntek reggel a miniszterelnök parlamenti dolgozószobájában Orbán Viktor kormányfő, Simor András jegybankelnök, Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter, Fellegi Tamás...
jan. 6
8:32
Óvatos hangulatban kezdődhet a kereskedés Nyugat-Európában (ProfitLine)
Csökkenéssel kezdhetik a pénteki kereskedést az irányadó nyugat-európai tőzsdeindexek.
jan. 6
8:45
Melyik országban dolgoznak szívesebben a határ mentén élők? (HR Portál)
A magyar-szlovák-ukrán hármashatár térségében élők körében a szlovákiaiak közül - magyarok és szlovákok egyaránt - aki nem otthon dolgozik, az leginkább a térségen kívüli országokban vállal munkát - derül ki a Tárki és az ELTE közös felmérésből, amelynek eredményeit az MTI-nek is eljuttatták.
jan. 6
8:45
Dugókra számíthatunk a tanulóvezetők miatt? (Pénzcentrum)
Megosztja az autósiskolákat az a rendeletmódosítás, amelynek hatására megváltozott az autóvezetők képzési és vizsgáztatási rendje....
jan. 6
8:45
Bajban a guruk - Nehéz megmondani, mi lesz idén (Portfolio)
Néhány éve, amikor nem a makrogazdasági folyamatok és olyan "egyszeri tételek", mint a japán földrengés vagy az "arab tavasz" irányították a világ tőkepiacainak mozgásait, a guruk dolga lényegesen...
jan. 6
8:47
Szilveszterkor is bírságolt a NAV (HR Portál)
Összesen több mint egymillió forintnyi bírságot szabott ki a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) szilveszterkor Budapesten - közölte a hivatal csütörtökön az MTI-vel.
jan. 6
8:47
Tovább veszi a saját részvényeket a PannErgy (Portfolio)
A PannErgy 2012. január 5-én a BÉT-en az Erste Befektetési Zrt. közreműködésével 11 000 darab saját részvényt vásárolt 604,44 Ft/db átlagáron. A tranzakciót követően a PannErgy 3 055 844 db saját...
jan. 6
8:48
Mini-csúcstalálkozó Orbán dolgozószobájában: mire készülnek? (Privátbankár)
Mini-csúcstalálkozót tartanak Orbán Viktor dolgozószobájában a magyar gazdaságpolitika irányítói: Orbán, Simor, Matolcsy, Fellegi és Varga valamiről egyeztet.
jan. 6
9:03
Csökkenéssel zárt Ázsia (ProfitLine)
Estek pénteken a legfontosabb ázsiai részvénypiacok, miután az elmúlt napok erősödését követően eladásba kezdtek az intézményi befektetők.
jan. 6
9:03
Simor-Orbán találkozó zajlik, utána sajtótájékoztató! (2.) (Portfolio)
Megbeszélés kezdődött péntek reggel a miniszterelnök parlamenti dolgozószobájában Orbán Viktor kormányfő, Simor András jegybankelnök, Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter, Fellegi Tamás...
jan. 6
9:05
Giró-Szász András: a kormány garantálja a bankbetéteket (ProfitLine)
A kabinet garantálja a magánszemélyek bankbetéteit - jelentette ki a kormányszóvivő pénteken.
jan. 6
9:05
Lassul a növekedés, kapacitásokat épít le az Alcoa (Portfolio)
Az Alcoa 12%-kal csökkenti globális kohászati kapacitásait, miközben a negyedik negyedévben egy átszervezési költség is terhelni fogja a vállalat eredményszámait. Emiatt a hétfőn jelentő...
jan. 6
9:07
Elözönlötték a Fundamentát a lakáshitelt felvevők (Portfolio)
A végtörlesztésnek és a más tényezőknek köszönhetően a tavaly ilyenkor tervezett 30 milliárd forint helyett 44 milliárd forint új lakáshitelt helyezett ki a Fundamenta-Lakáskassza 2011-ben. A...
jan. 6
9:09
Giró-Szász: a kormány garantálja a magánszemélyek bankbetéteit (Portfolio)
A kabinet garantálja a magánszemélyek bankbetéteit - jelentette ki a kormányszóvivő pénteken az MTI tudósítása szerint. Az m1 Ma reggel című műsorában arra a felvetésre, hogy az ellenzék szerint...
jan. 6
9:11
Három nap esés után akár emelkedhetünk is (Portfolio)
Bár a piacok nehezen találják az irányt és ma reggel Ázsiában is inkább a mínuszok domináltak, a pesti parkett ma mégis a felülteljesítők táborát erősítheti - véli Fernandez Yuri, a Solar Capital...
jan. 6
9:13
Hosszú távon megverték a kötvények a részvényeket - Hogy lehet ez? (Portfolio)
Meglehetősen jól teljesítettek az elmúlt 30 évben a kötvények, ami pedig igazán meglepő, hogy a magasabb kockázatot és hozamot kínáló részvényeket is sikerült lekörözniük. Csak a tavalyi évben a...
jan. 6
9:21
Lassul a növekedés, kapacitásokat épít le az alumíniumipari óriás (Portfolio)
Az Alcoa 12%-kal csökkenti globális kohászati kapacitásait, miközben a negyedik negyedévben egy átszervezési költség is terhelni fogja a vállalat eredményszámait. Emiatt a hétfőn jelentő...
jan. 6
9:21
Katasztrofális a helyzet a falusi szálláshelyeken (Pénzcentrum)
Katasztrofális évet zártak a falusi vendégfogadók az ország idegenforgalmi körzeteiben....
jan. 6
9:23
Egy lépéssel közelebb került a Fiat és a Chysler az egyesüléshez (Portfolio)
Egy lépéssel közelebb került a Fiat és a Chrysler az egyesülés lezárásához, az olasz autógyártó 5 százalékponttal 58,5%-ra emelte részesedését amerikai szektortársában - írja a Reuters. ...
jan. 6
9:24
Giró-Szász nyugtat: nem akarja rátenni a betétekre a kezét a kormány (Privátbankár)
A kabinet garantálja a magánszemélyek bankbetéteit, nem akarja rátenni a kezét a magánbetétekre - jelentette ki a Giró-Szász András. Fellegi Tamás szombaton utazik az IMF-hez, Brüsszeltől azonban még időpontot sem kaptunk.
jan. 6
9:25
UBS: jó vétel az OTP (Portfolio)
Bár a magyar makrogazdasági kilátások továbbra sem adnak sok okot az optimizmusra, az OTP részvényeit mégis vonzónak találja a jelenlegi szinteken a UBS. Véleményük szerint a magyar bank erős...
jan. 6
9:26
Újabb három forinttal olcsóbb lett az euró (Privátbankár)
Pénteken reggel a hazai pénz- és tőkepiac megnyugvásának vagy korrekciójának újabb jelei látszottak, az euró rövidesen két forinttal 317 forintra esett. A tőzsdén a BUX index egy százalékos emelkedéssel kezdett, majd lefelé indult el. Az európai tőzsdék emelkedéssel nyitottak.
jan. 6
9:27
Újabb lendület az Etele téri megaprojektnek (Portfolio)
Sokak számára talán már feledésbe is merült, de akik naponta járnak az Etele téren, azok jogosan teszik fel magukban a kérdést. Mikor fejezik be a tér rendezését? Most egy újabb lépést tett a projekt...
jan. 6
9:29
Jó hír: ugrott az ipar (Portfolio)
Az előző hónaphoz képest a szezonálisan és munkanaptényezővel is kiigazított ipari termelési index novemberben 4,2%-kal nőtt - jelentette a KSH. A termelés volumene az előző év azonos időszakához...
jan. 6
9:31
A kormány az év közepén dönthet a nyugdíjrendszer átalakításáról (Portfolio)
Selmeczi Gabriella szerint 2012 közepére derülhet ki pontosan, hogy a nyugdíjrendszert milyen módon alakítja át a kormány, az új nyugdíjrendszer kialakítása során pedig az egyik legfőbb dokumentum a...
jan. 6
9:33
Erősödik a forint (Infostart)
Erősödésnek indult a forint pénteken reggel az előző napon elért történelmi mélypont után.

Keresés