2012. január 4. szerda

jan. 4
5:30
Tesco, Auchan, SPAR: hatalmas akciók, leértékelések (Pénzcentrum)
A kereskedők rég nem látott akciókkal próbálják feledtetni az áfaemelés hatásait - a január komoly leértékelésekkel indult, főleg az élelmiszerek területén. Kérdés azonban, meddig lehet bírni az árversenyt, és kik lehetnek az igazi vesztesek....
jan. 4
6:09
Nyugdíjemelés szabályai januártól (Adózóna)
A rendszeres nyugdíjemelésre vonatkozó eljárást a társadalombiztosítási nyugellátásról szóló (1997. évi LXXXI. törvény 62.§) törvény tartalmazza, amelyet a következő változások érintettek.
jan. 4
6:15
Körbetartozások - az állam még lassabban fizet, mint korábban (Infostart)
Hiába szerepel a kormányprogramban a helyzet javításának célja, szakértők szerint egyre nagyobb a körbetartozás mértéke. A kormány törvényalkotási programja szerint áprilisban nyújt be törvényjavaslatot a lánctartozások csökkentése érdekében.
jan. 4
6:27
Újabb benzinár-csúcsra ébredhettünk (ProfitLine)
Emelte bruttó 6-6 forinttal a 95-ös benzin, illetve a gázolaj literenkénti nagykereskedelmi árát szerdán a Mol Nyrt., a benzin ezzel új történelmi csúcsra került, míg a gázolaj beállította a tavaly november 23-án elért korábbit.
jan. 4
6:57
Az NGM résnyire nyitva hagyta az ajtót MNB-ügyben (Privátbankár)
Miközben a piacok minden, az MNB függetlenségével kapcsolatos hírre igen idegesen reagálnak, az NGM újabb közleményében nyugtatja a közvéleményt a devizatartalék felhasználását illetően. A megoldás piackonform, nem történik más, mint ahogy a végtörlesztéshez biztosította a deviza forrást az MNB a bankoknak.
jan. 4
7:00
Magyar GDP prognózisok: - 1,5 százalék és 0,4 százalék között (ProfitLine)
A gazdaságkutatók 2012. évi GDP előrejelzése mínusz 1,5 százaléktól plusz 0,4 százalékig terjed, a kormány 0,5 százalékos, az MNB 0,1 százalékos növekedést vár.
jan. 4
7:15
Nyitótánc: a Fed közli majd, milyen kamatot vár (Privátbankár)
Az amerikai jegybankárok január végétől közzéteszik a kamatszint várható irányát, ami része annak az új jegybanki politikának, hogy az eddigieknél is több részletet hozzanak nyilvánosságra a monetáris politikáról.
jan. 4
7:18
Sötéten látják a forint jövőjét a profik (Portfolio)
December végén a forint ismét drámai gyengülést produkált az euróval szemben, a jegyzések 317 felett is jártak, így kis híján új mélypont született. Mindezek ellenére a hazai alapkezelők a rövid távú...
jan. 4
7:33
Új csúcs: egy év alatt 54 forintot drágult a benzin, mától 414 forint (Privátbankár)
Emelte bruttó 6-6 forinttal a 95-ös benzin, illetve a gázolaj literenkénti nagykereskedelmi árát szerdán a Mol Nyrt., a benzin ezzel új történelmi csúcsra került, míg a gázolaj beállította a tavaly november 23-án elért korábbit. Egyre kevesebb benzint veszünk.
jan. 4
7:33
Jól startolt el a 2012-es év az USA piacokon (ProfitLine)
Jelentősebb emelkedéssel indult a 2012-es év az amerikai részvénypiacokon, a befektetők örömmel fogadták a gazdasági aktivitás bővülését jelző gazdasági adatokat.
jan. 4
7:51
Adni öröm! - eredményesen zárult a jótékonysági akció (HR Portál)
Soha nem látott mennyiségű tartós élelmiszer gyűlt össze az immár tizenötödik alkalommal megrendezett Adni öröm! akcióban - tudatta közleményében a SPAR-csoport, amely a Magyar Máltai Szeretetszolgálattal közösen szervezte a jótékonysági megmozdulást.
jan. 4
7:53
Hazatelepülő munkavállalókat segít az uniós projekt (HR Portál)
Regionális tanácsadó csoport támogatja a külföldre kivándorolt, de hazatelepülés előtt álló vagy már visszatért munkavállalók beilleszkedését segítő európai uniós projekt megvalósítását a Közép-dunántúli régióban - mondta el a program végrehajtásáért felelős Közép-Pannon Regionális Fejlesztési Zrt. illetékes munkatársa az MTI-nek.
jan. 4
7:55
Egymilliárd forinttal gazdagította Kaposvárt a húsz, legtöbb adót befizető cég (HR Portál)
A kaposvári vállalkozások 2011-ben a város bevételeinek 11,6 százalékát kitevő 2,9 milliárd forint adót fizettek be, ebből egymilliárd forintot a húsz legnagyobb adózó cég, amelyek vezetőit Szita Károly (Fidesz-KDNP) polgármester kedden - az idén 16. alkalommal - a Városházán köszöntötte az új év alkalmából.
jan. 4
7:57
Mekkora jutalmat kaptak valójában az ügyészség munkatársai? (HR Portál)
Mintegy kétmilliárd forint jutalmat fizettek ki 2011-ben az ügyészség munkatársainak - közölte az MTI-vel a Legfőbb Ügyészség kedden annak kapcsán, hogy az elmúlt napokban - mint írták - "több sajtóorgánumban is valótlan információk jelentek meg az ügyészségi jutalmazásokkal kapcsolatban".
jan. 4
8:06
Márciustól csak egyhavi gyógyszeradagot írhat fel az orvos (ProfitLine)
Márciustól az orvos egy vényen, egyszeri kiváltásra legfeljebb 30 napra elegendő gyógyszermennyiséget rendelhet, áprilistól pedig a koleszterincsökkentőkre bevezetik a hatóanyag-alapú gyógyszerrendelést.
jan. 4
8:08
OTP részvény: január 11-ig bizonytalanság? (ProfitLine)
A nyugat-európai börzékhez képest továbbra is alulteljesítő a magyar részvénypiac, amíg nem jön jó hír, elsősorban az IMF-EU tárgyalások folytatásáról. Délelőtt jelentősen estek az árfolyamok a részvénypiacon, a dél körüli mélypont után pedig 250-300 pontot emelkedett az index. Végül a BUX 149,99 pontos, 0,88 százalékos csökkenéssel, 16.989,98 ponton zárt kedden. A részvénypiac forgalma 12,4…
jan. 4
8:12
Segítő családtag 2012 (Adózóna)
Úgy hallottam, hogy 2012.01.01-től megszűnik a segítő családtag jogviszony. Valóban így van?
jan. 4
8:24
Az IMF nélkül készülhet a vészforgatókönyv (Privátbankár)
A legtöbb gazdaságkutató az ősz folyamán tovább rontotta a 2012-es évre adott GDP-prognózisát, de a kormány még így is túl optimistának tűnik. Minden előrejelzést felboríthat azonban, ha nem születik megállapodás az IMF-EU párossal. Csökkennek a reálkeresetek, 5% körül lehet az infláció, a fogyasztás is vissza fog esni.
jan. 4
8:24
A rezidensek tovább gyűjtik a felmondóleveleket (HR Portál)
Noha a múlt év végéig összegyűlt felmondólevelek aktiválását egyelőre elhalasztotta a Magyar Rezidens Szövetség (MRSZ), a szervezet további felmondólevelek letétbe helyezését várja a kollégáktól; a célok ugyanazok, egyedül a határidő változott március 29-re, de többször ezen nem módosítanak - közölte az MRSZ elnöksége kedden a honlapján.
jan. 4
8:26
Egy jogtudós életútja - Sólyom László hetven éves (HR Portál)
Hetvenedik születésnapját ünnepelte január 3-án Sólyom László jogtudós, az Alkotmánybíróság első elnöke, 2005 és 2010 között Magyarország köztársasági elnöke.
jan. 4
8:30
Lehull a lepel: újra itt a jelentési szezon! (Portfolio)
Hamarosan megkezdődik a negyedik negyedéves gyorsjelentési szezon az Egyesült Államokban, ami újabb információkat szolgáltat arról, hogy vajon érzik-e már a gazdasági lassulást a vállalatok. Az...
jan. 4
8:39
A Külügyminisztérium közleménye (ProfitLine)
A Külügyminisztérium határozottan visszautasítja Alain Juppé, francia külügyminiszter nyilatkozatát, mely a 2012. január 1-jén hatályba lépett Alaptörvény kapcsán megkérdőjelezi az EU-tagországok közös alapelveinek, a jogállamiságnak és a demokratikus alapértékeknek a tiszteletben tartását Magyarországon.
jan. 4
8:41
Korrekcióval kezdhet Európa (ProfitLine)
Szerdán a főbb európai indexek piaci várakozások szerint gyengülő nyitással tesznek pontot négy egymást követő kereskedési napot átívelő nyereséges szakasz végére.
jan. 4
8:48
Sötéten látják a forint jövőjét a profik (Portfolio)
December végén a forint ismét drámai gyengülést produkált az euróval szemben, a jegyzések 317 felett is jártak, így kis híján új mélypont született. Mindezek ellenére a hazai alapkezelők a rövid távú...
jan. 4
8:48
Szeptembertől jöhet az állami hűségszerződés a diákokkal (Pénzcentrum)
Az állam már ez év szeptemberétől bevezetné az úgynevezett hallgatói szerződést - derül ki a Népszabadság birtokába került előterjesztésből....
jan. 4
8:50
Szijjártó Péter üzent Brüsszelnek (Portfolio)
A magyar kormány kész a konzultációra az Európai Bizottsággal jegybankügyben, ha a testület - miután megismerte a Magyar Nemzeti Bankról szóló új törvény szövegét - ezt kezdeményezi - közölte a...
jan. 4
8:52
Hajszálnyira a történelmi mélyponttól billeg a forint (Portfolio)
Viszonylagos nyugalom mutatkozik ma reggel a nemzetközi pénz- és tőkepiacokon a tegnapi nagy hangulatjavulás után, mindemellett a forint stabilan gyenge az euróval szemben. A jegyzések csupán mintegy...
jan. 4
8:54
Fontos döntésre készül az UniCredit (Portfolio)
Fontos döntéseket hozhat ma a legnagyobb eszközállományú olasz bankcsoport, az UniCredit. A társaság menedzsmentje ugyanis ma tárgyalja meg a Reuters értesülései szerint 7,5 milliárd eurós...
jan. 4
8:56
Négy magyar ügy van az Európai Bizottság előtt (Portfolio)
Az Európai Bizottság jövő szerdai ülésén több Magyarországot érintő ügyben hozhat politikai döntést - írja a Bruxinfo brüsszeli értesülései alapján. Újabb fontos mérföldkő lehet az Európai...
jan. 4
8:57
Új főigazgató az észak-magyarországi vám- és pénzügyőrség élén (HR Portál)
Vida Ildikó, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal elnöke 2012. január elsejei hatállyal Szabó Zsolt dandártábornokot, a NAV Központi Hivatal vám- és pénzügyőri szakmai szakfőigazgatóját nevezte ki a NAV Észak-Magyarországi Regionális Vám- és Pénzügyőri Főigazgatósága vezetőjének - tájékoztatta a főigazgatóság sajtóreferense kedden az MTI-t.
jan. 4
8:58
Erősen kezdte az évet a japán tőzsde (Portfolio)
Vegyes elmozdulásokat mutatnak ma reggel az ázsiai indexek, miközben az újévben ma először kinyitó japán piac jelentősebb emelkedéssel tudta zárni a kereskedést, addig a kínai index 1% feletti esést...
jan. 4
9:00
120 használt buszt akar beszerezni a BKV (Privátbankár)
Használt autóbuszok beszerzésére irányuló keretmegállapodásra írt ki közbeszerzést a BKV, ezek becsült értéke 3 és 6 milliárd forint között van.
jan. 4
9:06
Folytatódhat a lemorzsolódás a BÉT-en (Portfolio)
Jól kezdték az évet a nemzetközi tőzsdék, de limitált forgalom mellett zajlott az elmúlt két napi rali, így ma akár egy kisebb korrekciót vár a piacon Nyári Zsolt, a KBC üzletkötője. Kérdéses, ilyen...
jan. 4
9:08
Gombamód szaporodnak Afrikában a bankok (Portfolio)
Bár egy újabb nagy válsághullámtól tartanak, tovább terjeszkednek a nagy nemzetközi pénzintézetek. Természetesen nem a fejlett piacokon, hanem olyan területeken, mint például Afrika, ahol a magas...
jan. 4
9:12
Nyitásban veszteség várható a magyar piacon (ProfitLine)
Gyengülést várnak a nyitásban szerdán a Budapesti Értéktőzsdén az MTI által megkérdezett szakértők.
jan. 4
9:15
Mínuszban nyitott a tőzsde (Infostart)
A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 19,93 pontos csökkenéssel, 16.970,05 ponton nyitott szerdán.
jan. 4
9:15
2012-ben fizetendő járulékok ügyvezetők esetén (Adózóna)
1. 2011-ben előrehozott öregségi nyugdíjas, aki Bt. kültag, de az ügyvezetőséget meghatalmazás alapján ő látja el, mivel a beltag külföldön dolgozik. 2012-ben a nyugdíja átváltozik járadékká, nem lesz nyugdíjas. Ez az ellátás megfelel-e 36 órás munkaviszonynak? Ha nem, akkor milyen járulék fizetési kötelezettsége van?2. EVA-s egyszemélyes Ügyvédi Iroda tagja Németországban folytatja jogászi…
jan. 4
9:24
Hamarosan szabadon vásárolhatunk indiai részvényeket (Portfolio)
Január közepétől már külföldi kisbefektetők is szabadon vásárolhatnak indiai részvényeket - jelentette be az indiai kormány. Korábban a külföldi magánszemélyek csak intézményi befektetőkön, például...
jan. 4
9:24
Jót tett a bankbetéteknek a kamatemelés (Pénzcentrum)
Sokat használt a lakossági betéti kamatoknak a novemberi, illetve a decemberi, 50-50 bázispontos jegybanki szigorítás - írja a Világgazdaság....
jan. 4
9:26
Mindenkit meglepett, hogy belga főközgazdásza lett az EKB-nak (Portfolio)
Nagy meglepetésre nem a német Jörg Asmussen, hanem a belga Peter Praet lett az Európai Központi Bank új főközgazdásza. Asmussen elégedett, bár a németek titkon valószínűleg csalódtak, hiszen az...
jan. 4
9:28
Megtalálták a svájci botrány kiszivárogtatóját (Portfolio)
A svájci jegybankelnök feleségét az elmúlt hetekben komoly támadások érték egy dollár vételi tranzakció kapcsán, amelyet még az árfolyamgát bevezetése előtt tett. Mint kiderült, a család privátbankja...
jan. 4
9:30
Távozik az Erste Bank vezérigazgató-helyettese (HR Portál)
Január 31-ével távozik posztjáról Sztanó Imre, az Erste Bank Hungary lakossági üzletágért felelős vezérigazgató-helyettese - közölte a hitelintézet az MTI-vel.
jan. 4
9:32
A Magyar Nemzeti Galériánál tüntetett a Tiszta kezek mozgalom (HR Portál)
A Magyar Nemzeti Galériánál tüntetett kedden a Tiszta kezek mozgalom a galériában megnyílt "Hősök, királyok, szentek. A magyar történelem képei és emlékei" című kiállítás miatt.
jan. 4
9:34
Új munkanélküliségi rekord (HR Portál)
Tovább nőtt decemberben a spanyol munkanélküliség, és ezzel az egy évvel korábbihoz képest 332.266 fős emelkedéssel új rekordra, 4,42 millióra ugrott. A havi munkanélküliségi adatok nyilvántartásának kezdete, 1996 óta még soha nem állt ilyen magasan a munkanélküliek száma, és öt hónapja folyamatos a növekedés.
jan. 4
9:42
Az OTP miatt nem tud elrugaszkodni a BUX (Portfolio)
Bár a nyugati piacok az elmúlt két napban látott ralit követően kisebb csökkenéssel kezdték a szerdát, a BUX 0,2%-os pluszt mutat a nyitás utáni percekben alacsony alig 1 milliárd forintos forgalom...
jan. 4
9:42
Csak 30 ezren járhatnak ingyen egyetemre? (Pénzcentrum)
Egy rendelettervezet szerint mindössze 30 ezer diákot vehetnek fel a felsőoktatási intézmények ingyenes képzésre idén ősszel - írja a Magyar Nemzet....
jan. 4
9:44
Profitrobbanás jöhet a Samsungnál (Portfolio)
Előzetes számokat tesz közzé a Samsung pénteken a negyedik negyedévére, amit várhatóan hatalmas profitnövekedés jellemez majd és rekordértékesítések az okostelefonok tekintetében. Mára a...
jan. 4
9:45
Veszteséges tőzsdenyitás Európában (ProfitLine)
Indexcsökkenéssel indult a kereskedés szerdán a főbb európai tőzsdéken.A frankfurti Xetra DAX index 0,41 százalék, a londoni FTSE-100 index 0,14 százalék, a párizsi CAC-40 index 0,47 százalék veszteséget mutatott a nyitást követően. A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 19,93 pontos, 0,12 százalékos csökkenéssel, 16.970,05 ponton nyitott szerdán.
jan. 4
9:46
Történelmi mélypontján a forint (Portfolio)
Viszonylagos nyugalom mutatkozott ma reggel a nemzetközi pénz- és tõkepiacokon a tegnapi nagy hangulatjavulás után, és a forint is stabilnak mutatkozott, majd fél 10 után esésbe váltott a...
jan. 4
9:47
Terjed a digitális földfelszíni tévézés (ProfitLine)
Terjed a digitális földfelszíni tévézés az Ipsos felmérése szerint, amely kimutatta, hogy földfelszíni adást a háztartások 21 százaléka vesz igénybe, ezen belül 260 ezer háztartás az ingyenes MindigTv digitális szolgáltatását használja.

Keresés