2012. január 27. péntek

jan. 27
5:48
A SZÉP Kártya titkai: szoláriumtól a fesztiválig (Pénzcentrum)
Kevesen tudják, hogy SZÉP Kártyánkat nem csak belföldi szálláshelyeken, éttermekben, vagy büfékben használhatjuk. Olyan speciálisnak mondható elfogadóhelyek is vannak, mint például sípályák, szoláriumok, vagy fogyasztó- és karcsúsító szalonok. És persze a legnagyobb hazai kulturális rendezvényeken, így a fesztiválokon is elfogadják....
jan. 27
6:51
IMF: Magyarországon tett "néhány pozitív lépést" (Infostart)
Magyarországnak fenn tartania kell gazdasága stabilitását, javítania kell költségvetési politikájának tervezésén és a gazdasági kormányzáson - jelentette ki Christoph Rosenberg, az IMF magyar misszióvezetője az IMF Survey-nek nyilatkozva.
jan. 27
7:00
Fordulathoz érkezett a magyar gazdaság (ProfitLine)
A GKI Gazdaságkutató Zrt. szerint a gazdaságban elkezdődött a fordulat, noha az intézet nem módosította a 2012-re szóló, 1,5 százalékos GDP-csökkenést jelző prognózisát. A GKI az MTI-hez eljuttatott értékelésében rámutat: az IMF-EU tárgyalások sikeres befejezése is csak a gazdasági visszaesés csökkentéséhez lesz elegendő.
jan. 27
7:30
Ezeket ajánlja az IMF Magyarországnak (Privátbankár)
Christoph Rosenberg, az IMF magyar misszióvezetője elmondta, hogy Magyarországnak fenn kell tartania gazdasága stabilitását, javítania kell költségvetési politikájának tervezésén és a gazdasági kormányzáson. Az egykulcsos adóról elmondta, hogy az optimálisnál kedvezőtlenebb eredményeket hozott, és túl nagy terhet jelent a leginkább veszélyeztetettek számára.
jan. 27
7:30
Két és fél év munkáját kell bemutatniuk a végzős tanároknak (HR Portál)
A tanári pályára készülőket tájékoztatták a felvételiről, illetve a mesterképzés követelményeiről az ELTE BTK által 2012. január 24-én megrendezett Tanárképzési Fórumon. A Múzeum körúti kampuszon összegyűlt 135 hallgató közül többen vidékről érkeztek a programra, ahol megtudhatták a szak zárásaként két és fél éves egyetemi munkájukat is be kell mutatni egy portfolió keretében.
jan. 27
7:32
Már nincs sok idő: közeleg a végtörlesztés határideje (Privátbankár)
Egy újabb végtörlesztési határidő jár le hétfőn, azoknak ugyanis, akik jelezték végtörlesztési igényüket, január 30-ig be kell fizetniük a szükséges összeget, illetve igazolniuk kell, hogy rendelkezésükre áll az ehhez szükséges fedezet.
jan. 27
7:33
Megindultak a magyarok! (ProfitLine)
A gyenge forint ellenére tömegesen indultak meg január eleje óta a magyarok a környező országok síterepei felé. A hómentes december után januárban már több mint 40%-kal növekedett a síbiztosítások száma az előző év hasonló időszakához képest. A síterepek népszerűségi listáját továbbra is Ausztria vezeti, de a síelők a hazai pályákat is egyre szívesebben keresik fel - áll a Biztosítás.hu…
jan. 27
7:35
Hamarosan itt az újabb végtörlesztési határidő (ProfitLine)
Lejár egy újabb végtörlesztési határidő hétfőn, azoknak ugyanis, akik jelezték végtörlesztési igényüket, január 30-ig be kell fizetniük a szükséges összeget, illetve igazolniuk kell, hogy rendelkezésükre áll az ehhez szükséges fedezet.
jan. 27
8:03
Visszakaphatnák képzésük árát a jogászok és a közgazdászok (HR Portál)
A megváltozott jogász és közgazdász keretszámokat illetően jelenleg egyeztetés folyik egy olyan megoldásról, hogy az ezeken a szakokon végzett hallgatók egy része az elhelyezkedés után visszakapná a befizetett költséget - mondta el Princzinger Péter, az Oktatási Hivatal (OH) elnöke a XII. Educatio Szakkiállításon.
jan. 27
8:05
A bérkompenzációs pályázatot január 31-ig kell kidolgozni (HR Portál)
Ki kell dolgozni január 31-ig a munkabérek nettó értékének 2012. évi megőrzését elősegítő kiegészítő munkáltatói kompenzáció igénybevételére szolgáló pályázatot a kormány január 26-ra datált határozata szerint, amely a csütörtöki Magyar Közlönyben jelent meg.
jan. 27
8:06
A piacok bizalmának visszaszerzése csak jövőre hozhat eredményeket (Privátbankár)
A GKI Gazdaságkutató Zrt. szerint a gazdaságban elkezdődött a fordulat, noha az intézet nem módosította a 2012-re szóló, 1,5 százalékos GDP-csökkenést jelző prognózisát. Az elemzés szerint az IMF-EU tárgyalások sikeres befejezése is csak a gazdasági visszaesés csökkentéséhez lesz elegendő,valamint a pénz- és különösen a működőtőke bizalmának visszaszerzése legjobb esetben is csak 2013-ra hozhat…
jan. 27
8:06
Vegyesen alakultak a piacok Ázsiában (ProfitLine)
A tokiói értéktőzsde fő mutatója pénteken az előző napinál lejjebb zárt, napközi előretörés után. Napközben még kitartott a remény, amelyet a Fed folytatódó zérókamat-politikája és a javuló amerikai gazdasági kilátások keltenek, de később profitkivételt ösztönzött néhány gyenge vállalati eredmény, közte a Nippon Steelé.
jan. 27
8:08
Ismét megbotlottak az amerikai piacok (ProfitLine)
Veszteséggel zártak a New York-i értéktőzsde vezető mutatói csütörtökön, a vegyes vállalati eredmények, a vártnál kedvezőtlenebb gazdasági mutatók miatt.
jan. 27
8:10
Van érdeklődő a Malév iránt (ProfitLine)
A Népszabadság szerint a spanyol Iberia diszkont-leányvállalatánál, a Vuelingnél igazgatósági döntésre vár, hogy beszállnak-e a Malévba.
jan. 27
8:12
Százmilliós beruházás a győri Auto-Szoft Kft.-nél (Portfolio)
Az Auto-Szoft Automatizálási és Gépgyártó Kft. saját gyártócsarnokot épített 109 milliós - felerészben az Új Széchenyi Terv pályázati forrásából finanszírozott - beruházással a Győri Ipari Parkban -...
jan. 27
8:12
OTP részvény - meddig robog még? (ProfitLine)
A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 480,43 pontos, 2,57 százalékos emelkedéssel, 19.141,28 ponton zárt csütörtökön. A részvénypiac forgalma megélénkült, 30,9 milliárd forint értékben születtek üzletek, míg év eleje óta 17 milliárd forint körül mozog az átlagos napi forgalom. A vezető részvények a Magyar Telekom kivételével erősödtek az előző napi záráshoz képest, a legjobban az OTP…
jan. 27
8:21
A dráguló olaj az arany árát is felhajthatja (Privátbankár)
Az elmúlt hetekben ismét előtérbe kerültek a befektetési piacokon a Közel-Kelet feszültségei, egyes hírek szerint India és Irán megállapodtak abban, hogy India dollár helyett aranyban fizetne az importált olajért. Mindezek mellett a HSBC befektetési bank is arra számít, hogy egy tartósan magas olajár az arany árfolyamának emelkedését okozhatja.
jan. 27
8:30
Az autóipar felé fordultak az iGO My way hazai fejlesztői (Portfolio)
Stratégiát váltott az iGO My way navigációs szoftvert fejlesztő budapesti NNG Kft., a cég ma már több mint húsz nagy európai, ázsiai és amerikai autóipari cég beszállítója, az idén az árbevétele 60...
jan. 27
8:32
Érdemes újraszámolni a cégautók költségeit (Portfolio)
Egy cégautó kiválasztása során a szabad szemmel is jól látható formáknál, illetve a katalógusokban, internetes oldalakon olvasható műszaki adatoknál, méreteknél is fontosabb egy olyan mutatószám,...
jan. 27
8:34
Az európai bankrendszerre is veszélyesek a szintetikus alapok? (Portfolio)
A tőzsdén kereskedett alapok (ETF-ek) jelenleg a befektetési alapok egyik leggyorsabban fejlődő szegmensét adják, vagyonuk évente 20-30 százalékkal nő, amivel egyre nagyobb szeletet hasítanak ki a...
jan. 27
8:36
Embertelen munkakörülmények között készülnek az Apple termékei (HR Portál)
Veszélyes, egészségre ártalmas környezetben, embertelen munkakörülmények között dolgoztatják Kínában a világ legnagyobb és legsikeresebb vállalata, az Apple beszállítónak alkalmazottjait - írta csütörtöki számában a The New York Times.
jan. 27
8:38
Az IBM 250 új munkahelyet létesített Székesfehérváron (HR Portál)
Az IBM kétmilliárd forintból bővítette az egész Európát és Észak-Amerikát kiszolgáló szolgáltató-központjának kapacitását, és 250 fővel növelte létszámát Székesfehérváron – jelentették be a projekt csütörtöki záró rendezvényén.
jan. 27
8:39
GKI: a fordulat elkezdődött (Infostart)
A GKI Gazdaságkutató Zrt. szerint elkezdődött a fordulat a gazdaságban. A szervezet közleményében azt írja: a békülékenyebb kormányzati retorika érezhetően javított az ország megítélésén.
jan. 27
8:39
Giró-Szász: nincsenek előfeltételei az IMF-tárgyalások megkezdésének (ProfitLine)
Semmilyen előfeltétele nincs a hiteltárgyalások megkezdésének a Nemzetközi Valutaalappal (IMF) és az Európai Unióval (EU), a magyar kormány kész a tárgyalásokra, így azok bármikor megkezdődhetnek - jelentette ki Giró-Szász András kormányszóvivő pénteken az MTV Ma reggel című műsorában.
jan. 27
8:40
Az Erste a bejelentettnél kevesebb embert bocsát el (HR Portál)
Az Erste Bank Hungary összesen 380 munkakört szüntetett meg, ám mivel az érintettek egy része nyugdíjba megy vagy szülési szabadságra távozik, illetve a megszüntetett munkakörök egy része a leépítés időszakában betöltetlen volt, 307 munkatárs munkaviszonyának megszüntetését kezdeményezték - közölte a hitelintézet az MTI érdeklődésére csütörtökön.
jan. 27
8:41
Profitrealizálást hozhat a pénteki nap Európában (ProfitLine)
Londoni értékpapír-forgalmazók szerint a londoni értéktőzsde irányadó mutatója, az FTSE-100 húsz pont körüli, a frankfurti DAX-30 huszonöt pont körüli csökkenéssel nyithat pénteken. A hatodik hete tartó nyereségsorozat óvatos hét végi profitkivélt indokol.
jan. 27
8:48
Eldöntetlen maradhat az Erste és az állam jogvitája (Portfolio)
Azt javasolta az Európai Bíróság egyik vezető jogtanácsosa csütörtökön, hogy az uniós bíróság hatáskörének hiányát állapítsa meg az Erste Bank és a magyar állam között folyó jogvita keretében a...
jan. 27
8:48
Okos mérőórával a rezsi ellen: pro és kontra (Pénzcentrum)
Az energiatakarékosságon túl jókora kockázatot is jelenthet az okos áramfogyasztás-mérő bevezetése....
jan. 27
8:50
Magával rántotta az M&A; piacot az európai adósságválság (Portfolio)
A fúziók és felvásárlások piacán minden rendben ment 2011 első felének végéig, amikor is az európai adósságválság újabb hulláma megtörte az emelkedő trendet, a tranzakciók pedig mélyrepülésbe kezdtek...
jan. 27
8:52
Gyengüléssel kezdi a napot a forint (Portfolio)
A csütörtöki nagy nemzetközi befektetői hangulatjavulás mellett sem tudott tovább szárnyalni napközben a forint, ma reggel pedig az enyhén negatív hangulatban mérsékelt gyengülés mutatkozik. Az...
jan. 27
8:54
Banai: Tízmilliárdokat spórolhatunk az IMF-megállapodással (Portfolio)
Akár több tíz milliárd forintot is spórolhat a költségvetés, ha sikerül megállapodni az Európai Bizottsággal és a Nemzetközi Valutaalappal (IMF) - nyilatkozta a Magyar Nemzetnek Banai Péter Benő...
jan. 27
8:56
Spanyol légitársaságé lehet a Malév (Portfolio)
A spanyol Vueling légitársaság is érdeklődik a Malév iránt - tudta meg a Népszabadság. A lap értesülései szerint a tárgyalások már addig jutottak, hogy a cégnél igazgatósági döntésre vár a magyar...
jan. 27
8:57
Spanyol cég érdeklődik a Malév iránt (Infostart)
A Népszabadság szerint a spanyol Iberia diszkont-leányvállalatánál, a Vuelingnél igazgatósági döntésre vár, hogy beszállnak-e a Malévba.
jan. 27
8:58
Vegyes teljesítmény az ázsiai tőzsdéken (Portfolio)
Több ázsiai piac is gyengélkedett a mérsékelten pozitív hét utolsó napján, a tokiói és hongkongi tőzsdék ledolgozták a korábbi pluszokból. Az ausztrál és a dél-koreai piac ezzel szemben enyhén...
jan. 27
9:00
Az uniós biztos beszél ma a Magyarország elleni eljárásról - Kérdezzen Ön is! (Portfolio)
Ma este héttől Andor László, az Európai Bizottság foglalkoztatásért és szociális ügyekért felelős biztosa lesz az InfoRádió Aréna című műsorának vendége. A beszélgetés témája a Magyarország elleni...
jan. 27
9:06
Az unió magyar biztosa beszél ma a Magyarország elleni eljárásról (Portfolio)
Ma este héttől Andor László, az Európai Bizottság foglalkoztatásért és szociális ügyekért felelős biztosa lesz az InfoRádió Aréna című műsorának vendége. A beszélgetés témája a Magyarország elleni...
jan. 27
9:08
"Érik egy egészséges korrekció" (Portfolio)
Bár jó hangulatban zajlott a kereskedés az elmúlt napokban a világ tőzsdéin és idehaza is igen erős a bika, egy egészséges korrekció lehetősége benne van a levegőben - véli Fernandez Yuri, a Solar...
jan. 27
9:09
A munkájával játszik a rendőr, aki nem engedi ellenőrizni a magánéletét (HR Portál)
Az új jogszabály értelmében a Nemzeti Védelmi Szolgálat vizsgálhatja az érintett rendvédelmis munkavállaló munkahelyi "megbízhatóságát", melynek során bírói engedély nélkül, akár bűncselekmény elkövetésével is provokálhatják a szolgálatot teljesítőt - írja a Népszava.
jan. 27
9:12
Kereseti korlátok 2012-ben (Adózóna)
A korhatár előtti nyugdíjak megszüntetése (2011. évi CLVII. törvény), illetve a megváltozott munkaképességű személyek ellátásainak átalakítása (2011. évi CXCI. törvény) felülírta az említett körbe tartozó személyek számára járó ellátások melletti munkavégzés eddig megszokott korlátait. A következőkben a 2012-ben figyelembe veendő kereseti összeghatárokat tekintjük át.
jan. 27
9:12
Továbbra is erősödik a forint (ProfitLine)
A forint péntek reggel kissé tovább erősödött az ismét bizakodó tőkepiaci hangulat támogatásával.
jan. 27
9:14
Korrekcióval indít a BÉT a tegnapi rally után (ProfitLine)
A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX a tegnapi 2,57 százalékos emelkedés után a mai napon 58,87 pontos, 0,31 százalékos csökkenéssel, 19.082,41 ponton nyitott.
jan. 27
9:15
Mínuszban kezdett a tőzsde (Infostart)
A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 58,87 pontos csökkenéssel, 19.082,41 ponton nyitott pénteken.
jan. 27
9:24
Az Apple lett a világ legnagyobb okostelefon-gyártója (Portfolio)
Visszaszerezte az Apple az első helyet a negyedik negyedévben az okostelefonok piacán, a legújabb iPhone sikereinek köszönhetően ugyanis lekörözte a Samsungot az értékesítési volumen tekintetében a...
jan. 27
9:24
Ezrek dolgoznak a magyar börtönökben (Pénzcentrum)
Az államigazgatási és a rendvédelmi szerveknek, az állami kórházaknak, a szociális ágazathoz és a Honvédelmi Minisztériumhoz tartozó intézményeknek rendeletek írják elő, hogy amit csak lehet, a Büntetés-végrehajtástól (bv) kell beszerezniük....
jan. 27
9:33
Nem tűnik rózsásnak az előttünk álló év (Piac és Profit)
Legfeljebb a gazdasági visszaesés csökkentéséhez lesz elegendő az IMF-EU tárgyalások sikeres befejezése. A GKI Gazdaságkutató Zrt. előrejelzése szerint idén az euró árfolyama 300 forint körül mozoghat, a lakosság fogyasztása a reálkeresetek 3,5 százalékos csökkenése miatt 2,5 százalékkal mérséklődik. A pénz- és különösen a működőtőke bizalmának visszaszerzése legjobb esetben is csak 2013-ra hozhat…
jan. 27
9:33
Az IMF a családunk - Matolcsy a költségvetési bizottság előtt (videó) (Privátbankár)
A költségvetési bizottság kérdezte csütörtökön Matolcsy Györgyöt a magyar gazdaság állapotáról. Matolcsy a „rendkívüli idők” miatt indokoltnak tartotta a meghívást.
jan. 27
9:42
Aki kérdez: Dr. Segesváry Gábor (HR Portál)
HR Szubjektív rovatunkban Dr. Segesváry Gábor, a Zwack Unicum humánpolitikai igazgatója válaszol Dr. Tomka János, a KPMG-BME társelnökének, ügyvezető igazgatójának a kérdésére.
jan. 27
9:42
Újabb fronton nyitottak harcot a kalózkodás ellen (Pénzcentrum)
Magyarország az Európai Unióval és húsz európai uniós tagállammal együtt aláírta az online kalózkodás, a szoftverhamisítás és a szerzői jogok megsértése ellen fellépő Hamisítás Elleni Kereskedelmi Megállapodást....
jan. 27
9:45
Akár 1,32 fölé is erősödhet az EUR/USD (ProfitLine)
Ismét fellélegezhetnek az európaiak, miután a tegnapi napon tovább haladtak a tárgyalások Görögország és az IIF között. Annak ellenére, hogy az ECB nem hajlandó elengedni 22 milliárd eurónyi veszteségét a kötvény swap során, és az IMF „felszólítására” nem csatlakozik a PSI köreihez, az IIF és a görögök tovább folytatják ma a tárgyalásokat. Lehet, hogy megegyeznek egyes piaci pletykák szerint…
jan. 27
9:47
Nőtt a Samsung Electronics profitja (ProfitLine)
A Samsung Electronics, a számítógépes memória áramkörök legnagyobb gyártója a világon, növekvő negyedéves profitról számolt be pénteken.

Keresés