2012. január 14. szombat

jan. 14
0:57
Mégsem vártak reggelig - kilenc ország kapott leminősítést (Portfolio)
Kilenc euróövezeti tagállamot minősített le pénteken a Standard & Poor's, arra a véleményére hivatkozva, hogy az eddig hozott válságintézkedések nem elégségesek a pénzügyi problémák kezeléséhez,...
jan. 14
1:01
Kilenc eurózóna országot vágott lejjebb azS (Portfolio)
Megrázta a piacokat az az értesülés, miszerint a Standard and Poor's már pénteken bejelentheti az euróövezeti tagállamok tömeges leminősítését. A kiszivárgott hírek szerint Németország megúszhatja a...
jan. 14
1:51
Ausztria szerint mi vagyunk az egyik oka az osztrák leminősítésnek (Portfolio)
Elsősorban az olasz és a magyar gazdasággal való szoros osztrák gazdasági kapcsolatok és az ebben a két országban fennálló gazdasági problémák miatt rontotta le Ausztria adósbesorolását a Standard &...
jan. 14
5:39
Tízezrek indultak Németországba szerencsét próbálni (ProfitLine)
Németországba havonta csaknem 30 ezer bevándorló érkezett a kelet-közép-európai térségből a munkaerőpiaci korlátozások tavaly tavasszal történt feloldása óta, a német statisztikai hivatal (Destatis) szerint ennek köszönhető, hogy az ország lakosainak száma nyolc évig tartó csökkenés után 2011-ben ismét nőtt.
jan. 14
6:39
Lesújtó vélemény - Összeomlás fenyegeti a piacokat (Portfolio)
Az S&P 500 index tavaly nagy mozgást nem mutatott, a benchmark minimális, 1% körüli csökkenéssel zárta az évet. 2012-re vonatkozóan az elemzők összességében javuló teljesítményt várnak az amerikai...
jan. 14
6:45
Miért változott meg a kormány IMF-hez való hozzáállása? (ProfitLine)
A forint mélyrepülése és a háztartási megtakarítások kiáramlására utaló jelek késztethették a magyar kormányt arra, hogy érdemi lépéseket tegyen az IMF/EU-tárgyalások ügyében - vélekedtek magyarországi megbeszéléseik tapasztalatai alapján londoni felzárkózó piaci elemzők.
jan. 14
7:15
Környezetvédelmi termékdíj: mi változik 2012-ben? (Adózóna)
A környezetvédelmi termékdíjjal kapcsolatos szabályozás módosul 2012-től: adóköteles termékek, mentesség, nyilvántartás, bírság.
jan. 14
7:15
Távozik a Malév kereskedelmi vezetője (Portfolio)
Gergye Ottó, a légitársaság kereskedelmi vezérigazgató-helyettese családi okok miatt február 1-jei hatállyal távozik a Malévtól. Limburger Lóránt vezérigazgató a kereskedelmi vezető döntését...
jan. 14
7:18
Offshore pénzek - csordogálnak haza az adóparadicsomokból (ProfitLine)
Tizenegy hónap alatt, november végégig 24 milliárd forintot hoztak vissza Magyarországra az offshore-adóamnesztia keretében, ami 2,37 milliárd adóbevételhez juttatta közkasszát - írja a Magyar Nemzet a szombati számában a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) közlésére hivatkozva.
jan. 14
8:09
Kilenc eurózóna országot vágott lejjebb az S (Portfolio)
Megrázta a piacokat az az értesülés, miszerint a Standard and Poor's már pénteken bejelentheti az euróövezeti tagállamok tömeges leminősítését. A kiszivárgott hírek szerint Németország megúszhatja a...
jan. 14
8:09
Pofon a kisgyermekeseknek: a gyeden is több ezret bukhatnak (Pénzcentrum)
Több ezer forinttal csökken az alacsonyabb jövedelműek számára folyósított gyermekgondozási díj (gyed) összege az adójóváírás eltörlése miatt. A jól kereső szülők ellátása viszont több ezer forinttal nő a minimálbér idei jelentős emelése révén....
jan. 14
8:24
Franciaország is megkapta - Kilenc eurótagállamot minősített le a Standard & Poor's (ProfitLine)
Kilenc euróövezeti tagállamot minősített le pénteken a Standard & Poor's, arra a véleményére hivatkozva, hogy az eddig hozott válságintézkedések nem elégségesek a pénzügyi problémák kezeléséhez.
jan. 14
8:36
Elfelejtett alapelvek: mi szeretnél lenni, spekuláns vagy befektető? (Privátbankár)
A pénzügyi oktatás valahogy megfeledkezett arról, hogy amikor részvényt veszünk, akkor valójában egy vállalatban szerzünk tulajdonrészt, amely valódi, profittermelést célzó tevékenységet folytat, más vállalatokkal versenyez. Mi a különbség a spekuláció és a befektetés között?
jan. 14
8:45
Kezdenek elpártolni a befektetők a lengyelektől (Portfolio)
A közép-európai régió befektetési aktivitása stabil növekedésnek indult 2011-ben, elérve az összesen 6,1 milliárd eurós befektetési volument Lengyelország, Csehország, Szlovákia, Magyarország és...
jan. 14
8:57
Mi köze az AAA-nak az EFSF-hez? (ProfitLine)
"AAA" és "EFSF" - az euróövezet jelenlegi állapotában valószínűleg ez a két legfontosabb betűösszetétel, és ha az előbbi fogyatkozni kezd, azt az utóbbi is jó eséllyel megszenvedi, az ingatag költségvetési és adóssághelyzetű valutauniós tagállamokkal együtt.
jan. 14
9:03
Jöttek haza offshore-pénzek (Portfolio)
Tizenegy hónap alatt, november végégig 24 milliárd forintot hoztak vissza Magyarországra az offshore-adóamnesztia keretében, ami 2,37 milliárd adóbevételhez juttatta közkasszát - írja a Magyar Nemzet...
jan. 14
9:21
bérkompenzáció (Adózóna)
Tisztelt Szakértő! Kérdésem az lenne, hogy ha 2011-ben társas vállalkozónak minősülő tulajdonos 2012-ban munkaviszonyt létesít ugyanazzal a céggel, a munkaviszonyára való tekintettel jogosult e a bérkompenzációra.Másik kérdésem: rendszeres bérpótlékban részesülő munkavállalóknál elegendő e az alapbért felemelni az elvárt mértékben.
jan. 14
9:30
Magyarországra mutogat az osztrák pénzügyminiszter (ProfitLine)
Elsősorban az olasz és a magyar gazdasággal való szoros osztrák gazdasági kapcsolatok és az ebben a két országban fennálló gazdasági problémák miatt rontotta le Ausztria adósbesorolását a Standard & Poor's hitelminősítő - mondta az osztrák pénzügyminiszter a leminősítés pénteki bejelentése után az APA osztrák hírügynökségnek.
jan. 14
10:03
Apokaliptikus forgatókönyvek - az S&P; leminősítések háttere (ProfitLine)
"AAA" és "EFSF" - az euróövezet jelenlegi állapotában valószínűleg ez a két legfontosabb betűösszetétel, és ha az előbbi fogyatkozni kezd, azt az utóbbi is jó eséllyel megszenvedi, az ingatag költségvetési és adóssághelyzetű valutauniós tagállamokkal együtt.
jan. 14
10:06
Kilenc eurótagállamot minősített le a Standard & Poor's (Infostart)
Kilenc euróövezeti tagállamot minősített le a Standard & Poor's, arra a véleményére hivatkozva, hogy az eddig hozott válságintézkedések nem elégségesek a pénzügyi problémák kezeléséhez. Ez egyben azt is jelenti, hogy Németország maradt az euróövezeti pénzügyi mentőrendszer (EFSF) egyetlen "AAA" besorolású nagy garantáló országa.
jan. 14
10:24
Nem lett népszerűbb az S&P; a csoportos leminősítéstől (Privátbankár)
Jean-Claude Juncker és Ollie Rehn is védelmébe vette a péntek este leminősített országokat, az unió pénzügyi biztosa élesen bírálta a Standard&Poor's lépését. Az érintett országok magyarázzák a bizonyítványt, a németeket nem lepte meg a döntés. Az osztrákok ránk mutogatnak.
jan. 14
10:26
Leminősítés: mekkorát csattan a pofon - és kinek az arcán? (Privátbankár)
"AAA" és "EFSF" - az euróövezet jelenlegi állapotában valószínűleg ez a két legfontosabb betűösszetétel, és ha az előbbi fogyatkozni kezd, azt az utóbbi is jó eséllyel megszenvedi, az ingatag költségvetési és adóssághelyzetű valutauniós tagállamokkal együtt.
jan. 14
10:36
Bajba kerülhet Sarkozy a leminősítés miatt (ProfitLine)
Franciaország "AAA" államadós-besorolását éppen száz nappal az elnökválasztás előtt vonta meg a Standard & Poor's: a bejelentés akadályt jelenthet Nicolas Sarkozy államfőnek az újraválasztáshoz.
jan. 14
11:00
Cáfol a Telenor: nem azért adnak 5 napot, mert muszáj (Privátbankár)
A Telenor szerint a FEOSZ valótlanul állítja, hogy a cégnek jogszabályi kötelezettsége volna a Hipernet mobilinternet 5 napos visszavételi lehetősége: a mobilcég szerint ugyanis a fogyasztóvédő egyesület által hivatkozott rendelet nem vonatkozik a Telenor akciójára, a Telenor azt az ügyfelek érdekében, saját üzletpoltikája alapján nyújtja.
jan. 14
11:09
Több mint ezren jogosultak energiatanúsítvány kiállítására (ProfitLine)
A Magyar Mérnöki Kamaránál eddig 1.172 arra jogosított szakértő regisztráltatta magát energiatanúsítvány készítésére, de hogy eddig hány tanúsítvány készült, annak még a becslésére sem talált szakértőt az MTI.
jan. 14
11:18
Fordulat: megugrott a kisebb boltok népszerűsége (Privátbankár)
Az élelmiszerek kiskereskedelmi eladása értékben 4 százalékkal emelkedett 2010. december és 2011. november között az előző év azonos időszakhoz képest. A forgalom elsősorban a kisebb üzletekben nőtt, az északnyugati és északkeleti megyékben az átlag fölött volt az emelkedés.
jan. 14
11:27
Fontos változás a lottózókban (Pénzcentrum)
Új szolgáltatást indít a Szerencsejáték Zrt.: lottózóiban a terminálokon szelvények vagy gépi játék feladása mellett telefonegyenleget is feltölthetünk, és mobilvásárlást is kezdeményezhetünk....
jan. 14
11:36
"Nem a hitelminősítők diktálják Franciaország politikáját" (Infostart)
Franciaország "AAA" államadós-besorolását éppen száz nappal az elnökválasztás előtt vonta meg a Standard & Poor's: a bejelentés akadályt jelenthet Nicolas Sarkozy államfőnek az újraválasztáshoz. A bejelentés után az államfő válságtanácskozásra hívta össze a kormány legfontosabb tagjait.
jan. 14
11:45
Ez már kínzás: újabb áremelés jöhet a kutakon! (Portfolio)
Hiába vannak már jelenleg is soha nem látott, és egyben igen rémisztő magasságban a hazai üzemanyagárak (benzin 422, gázolaj 444 forint), az előttünk álló héten akár újabb áremelésre is sor kerülhet...
jan. 14
12:12
"A leminősítés látványos demonstráció az euróövezettel szemben" (Infostart)
Rosszallással fogadták az érintett európai uniós országok azt, hogy a Standard & Poor's pénteken leminősítette államadós-besorolásukat.
jan. 14
12:15
Utak épülnek a magyar-osztrák határ menti települések között (ProfitLine)
Az év első felében megépül az út az osztrák határ közeli Zsirától az ausztriai Locsmánd (Lutzmannsburg) felé, a Zsira és a burgenlandi Füles (Nikitsch) közötti utat pedig már használatba is vették az autósok. Az európai uniós támogatással megvalósuló projekt építési költsége megközelíti a 200 millió forintot – mondta Dorogi Árpád zsirai polgármester az MTI-nek.
jan. 14
12:30
Ez már kínzás: újabb áremelés jöhet a kutakon! (Infostart)
Hiába vannak már jelenleg is soha nem látott, és egyben igen rémisztő magasságban a hazai üzemanyagárak (benzin 422, gázolaj 444 forint), az előttünk álló héten akár újabb áremelés lehet a kutakon. Ennek oka, hogy a finomított termékárak az utóbbi napokban emelkedtek, amit a forint erősödése sem tudott teljes mértékben ellensúlyozni.
jan. 14
12:48
10 forintos sokk után: van okuk aggódni a dízeleseknek (Privátbankár)
A benzin és a gázolaj ára a nemzetközi piacokon a héten csak kis mértékben emelkedett, a forint viszont a dollárral szemben erősödött, így a két hatás nagyjából kiegyenlítette egymást, akár meg is úszhatják az autósok a következő szerdát újabb áremelés nélkül. Félő azonban, hogy maradt még valami a Mol tarsolyában a legutóbbi durva emelés után.
jan. 14
12:48
Martonyi: nincs olyan kérdés, amire előre azt mondanánk, 'szó sem lehet róla' (ProfitLine)
Martonyi János szerint az, hogy a magyar kormány kész bármiről tárgyalni az IMF-fel és az Európai Bizottsággal, nem azt jelenti, hogy minden elfogadható számára, hanem csak azt, hogy nincs olyan kérdés, amire előre azt mondaná, hogy "szó sem lehet róla".
jan. 14
13:06
Újraindul a buszgyártás Kaposváron (Privátbankár)
Csaknem egyéves kényszerszünet után márciusban folytatódhat a kompozitkarosszériás autóbuszok gyártása a NABI kaposvári gyárában, amiről Baranyi Ferenc a cég ügyvezető igazgatója számolt be a Magyar Nemzetben.
jan. 14
13:15
Itt a legújabb magyar márka! Már most sikeres (Pénzcentrum)
Tavaly májusban indította útjára Fejér megye közgyűlése a Fejér Termék Programot. Rövid idő alatt nagyon sikeres lett. Az azóta négy alkalommal megrendezett Megyekorzón és legutóbb a székesfehérvári adventi vásáron is beigazolódott, hogy a térség kézművesei, termelői piacképes, kapós holmikat, finom élelmiszereket készítenek. A megye lakossága pedig egyre inkább megismeri és megkedveli a "Fejér…
jan. 14
13:54
Plágiumgyanú - Martonyi János megbízik Schmitt Pál szavaiban (ProfitLine)
Schmitt Pál plágiumügyéről szólva még a kérdést is óvatosan kell feltenni - jelentette ki Martonyi János külügyminiszter a hvg.hu portálon péntek este megjelent interjújában.
jan. 14
14:27
Jó üzletnek bizonyul a hal (ProfitLine)
A rétimajori Aranyponty Zrt. a 2010. évi 860 millió forint után egymilliárd forintnál nagyobb árbevételt ért el tavaly, s megduplázta, 100 millió forintra növelte nyereségét - mondta el a társaság elnök-vezérigazgatója az MTI-nek.
jan. 14
14:36
Tisztelt Szakértő! (Adózóna)
KFT tagja munkaviszonyban végez személyes közreműködést,emellett ügyvezetői teendőket is végez.Létesithető-e többes munkaszerződés a személyes közreműködésre illetve az ügyvezetésre?/A munkaszerződésben mind a két feladatkör szerepel./
jan. 14
14:45
Munkanélküliség: megtörhet a hároméves "átok"? (Portfolio)
Erőteljesen beszakadt az újonnan bejelentett munkahelyek száma novemberben - derült ki a Foglalkoztatási Szolgálat pénteken közzétett adataiból. Jó hír viszont, hogy az álláskeresők száma elszakadni...
jan. 14
15:00
Szennyvíztelep fejlesztés a Balatonnál (ProfitLine)
Várhatóan az idei év első felében kezdődik el az állam tulajdonában lévő balatoni regionális szennyvíz rendszer révfülöpi központi szennyvíztisztító telepének fejlesztése és bővítése, amelyhez uniós pályázaton csaknem 465 millió forint támogatást nyert az üzemeltető Dunántúli Regionális Vízmű (DRV) Zrt. - közölte a cég az MTI-vel.
jan. 14
15:21
Újabb mutyi? Hatalmas telkeket vettek, de minek? (Pénzcentrum)
Már 3 ezer cseh állampolgárnak van telke a Holdon, az idei karácsonyra jó páran kaptak ajándékba belőle....
jan. 14
15:33
Újra gyártják a NABI-buszokat (ProfitLine)
Csaknem egyéves kényszerszünet után márciusban folytatódhat a kompozit-karosszériás autóbuszok gyártása a NABI kaposvári gyárában, amiről Baranyi Ferenc a cég ügyvezető igazgatója számolt be a Magyar Nemzetben.
jan. 14
15:39
Kft. tulajdonosa személyes közreműködés utáni járulékfizetés, ha van másik főfoglalkozású munkaviszony (Adózóna)
Saját cégem (Kft.) tulajdonosa és benne közreműködője, és munkát végző tagja vagyok, ugyanakkor mellette főállású munkaviszonyban is állok egy másik cégnél Kérdéseim: 2012-től társas vállalkozói jogviszonyba kell állnom? Van-e kötelező minimum díjazása, és a terhei azonosak-e a normál munkaviszonyéval? A majdani nyugdíjszámítás alapjába, ez is bele fog tartozni? Köszönettel.
jan. 14
16:39
Duzzognak a leminősített országok (ProfitLine)
Rosszallással fogadták az érintett európai uniós országok azt, hogy a Standard and Poor's pénteken leminősítette államadós-besorolásukat.
jan. 14
16:42
Sajátjogú nyugdíjas két állásban (Adózóna)
Egyik munkatársunk egy másik Kft.-ben tagsági jogviszony alapján saját jogú nyugdíjasként közreműködő tagként dolgozik. Nálunk (Kft.) részmunkaidőben alacsony jövedelemért..Kérdés: 1. nálunk meg kell utána fizetni a 108e Ft 112,5% utáni szociális hozzájárulási adót, vagy ebben az esetben nem? 2. Mivel a mi Kft.-ben is tag, dolgozhatna nálunk is tagsági jogviszonyban? Ekkor milyen terheink…
jan. 14
17:09
A nagydumás, a kispénzű, a felújítós: ők a leggyakoribb albérlők (Pénzcentrum)
Bizalmi üzletág a lakáskiadás - ennek megfelelően számos elképesztő történet kering olyan bérlőkről, akik a jónak induló bemutatkozás után egyszer csak mindent - főleg tetemes mennyiségű kifizetetlen számlát - hátrahagyva távoztak, esetleg magát a lakást is majdnem eladták. A "Trükkök, amikkel tőrbe csalják az albérlőket" című cikkünk után, melyben a kevésbé korrekt bérbeadói módszerekre próbáltuk…
jan. 14
17:12
Schiffer András lemondott (ProfitLine)
Schiffer András, az LMP frakcióvezetője a párt országos politikai tanácsának szombati ülésén lemondott posztjáról. A politikus az MTI-nek megerősítette a hvg.hu hírét.
jan. 14
17:36
Nyomás alatt: sokat veszíthet Közép-Európa az euróválságon (Privátbankár)
A Raiffeisen legfrissebb elemzése szerint Közép- és Kelet-Európa továbbra is az eurózóna válságának hatása alatt marad, a legnagyobb vesztes Közép-Európa lehet 0,5 százalékos növekedéssel. A bank jövőre a régió egészére nézve a visszafogott növekedést valószínűsít, az elemzés szerint az eurózónában várt 1 százalékos recesszió tükrében kell szemlélni.
jan. 14
17:45
Kültag járulékkötelezettsége (Adózóna)
EVÁ-s Bt kültagja vagyok és 20102-tól nem minősülök nyugdíjasnak ( nem vagyok kiegészítő tevékenységet folytató társas vállalkozó ). Az ügyvezetést a beltag látja el. Kültagként végezhetek munkát és aláírási jogosultságom is van. Jövedelmet nem veszek fel. Semilyen más jogviszonyom nincs. Kérdésem kell e valamilyen járulékot fizetnem. Válaszát előre is köszönöm

Keresés