2012. január 14. szombat

jan. 14
0:03
Tények és tévhitek az influenzáról (HáziPatika)
Néhány influenzával kapcsolatos tévhit erősen él a köztudatban. Dr. Szlávik János, a Szent László Kórház infektológusa segít nekünk eligazodni az útvesztőben.
jan. 14
0:18
Futsal NB I: tovább robog a DEAC, újabb győzelmével beérte az Aramist (She)
A futsal NB I alapszakaszának 13. fordulójában a DEAC ugyan korán hátrányba került a Vasas otthonában, de végül 5–3-ra nyerni tudott, és pontszámban beérte a harmadik Colospectrum Aramist. A DEAC ezzel már a hetediket nyerte meg a legutóbbi nyolc meccséből.
jan. 14
0:22
Primera División: az Espanyol kameruni kapusa a Málagába igazolt (She)
A spanyol labdarúgó-bajnokságban szereplő Espanyol hivatalos honlapján tette közzé, hogy kameruni kapusa, Carlos Kameni a Málagába igazolt. Kameni a 2013–14-es szezon végéig kötelezte el magát a katari tulajdonossal rendelkező együtteshez.
jan. 14
0:36
NS: magyar akna robbant az olaszoknál, fókuszban a Videoton (She)
Válogatás a Nemzeti Sport szombati számából:
jan. 14
0:57
Napi kínai mantra január 14-re (NLC)
Ezentúl minden nap kapsz tőlünk egy kis segítséget ahhoz, hogy pozitívan gondolkodhass! Napi kínai mantráinkkal az egész éledet megváltoztatjuk, ha te is úgy akarod!
jan. 14
0:57
Mégsem vártak reggelig - kilenc ország kapott leminősítést (Portfolio)
Kilenc euróövezeti tagállamot minősített le pénteken a Standard & Poor's, arra a véleményére hivatkozva, hogy az eddig hozott válságintézkedések nem elégségesek a pénzügyi problémák kezeléséhez,...
jan. 14
1:01
Kilenc eurózóna országot vágott lejjebb azS (Portfolio)
Megrázta a piacokat az az értesülés, miszerint a Standard and Poor's már pénteken bejelentheti az euróövezeti tagállamok tömeges leminősítését. A kiszivárgott hírek szerint Németország megúszhatja a...
jan. 14
1:24
Lépett az S&P - kilenc országot leminősített (frissített) (Napi)
Kilenc euróövezeti tagállamot minősített le pénteken a Standard & Poor's. A nemzetközi hitelminősítő a pénteki európai és amerikai tőzsdezárások után jelentette be hivatalosan a leminősítéseket, amelyek ... ...
jan. 14
1:30
Lady Pamela szerezheti meg a magyar kincset (BorsOnline)
A Szabadbattyán mellett évekig zajló ásatás, amely bizonyíthatná a kincsek magyarországi származását, pénzhiány miatt leállt– tudta meg a Bors.
jan. 14
1:48
Gatyában szökött a rab (Blikk)
jan. 14
1:51
Ausztria szerint mi vagyunk az egyik oka az osztrák leminősítésnek (Portfolio)
Elsősorban az olasz és a magyar gazdasággal való szoros osztrák gazdasági kapcsolatok és az ebben a két országban fennálló gazdasági problémák miatt rontotta le Ausztria adósbesorolását a Standard &...
jan. 14
3:54
Csúsztatják az Arany Glóbuszt (Blikk)
jan. 14
4:12
Kerékbilincset kapott Győzi (Blikk)
Budapest - Tilosban járt Gáspár Győzike (37)! A rapper péntek délben Budapesten, a Kecskeméti utcánál parkolt tilosban a barátaival egy szlovák rendszámú VW Passattal.
jan. 14
4:33
VV Attila: „Égő, hogy én lettem az új VV Jerzy!” (NLC)
Attila úgy érzi, Kinga úgy játszott vele és úgy csavarta az ujja köré, mint egy évvel ezelőtt Gigi Jerzyt.
jan. 14
4:51
Börtönbe zárták az Oscar-díjas filmcsillag unokáját (ATV)
A 23 éves férfi még tavaly júliusban irányított zöld lézerfénynyalábot a helikopterre.
jan. 14
5:06
Fekete Dávidék megmentik a házasságukat (Blikk)
Budapest — Alig egy hónapja még arról szóltak a hírek, hogy szűk másfél éves házasság után válik Fekete Dávid (25) és kedvese, Laura (23). A fiatalok azonban összeszedték magukat és rájöttek: egymás nélkül nem tudnak élni, így kemény munkával és őszinte beszélgetésekkel rendbe hozták a kapcsolatukat. A Megasztárban ismertté lett énekes és szintén szakmabeli felesége így most boldogabb, mint…
jan. 14
5:09
Csak az elfordulás a biztos (Alternatív Energia)
A rendszerváltás óta nem volt arra példa, hogy a szavazók ilyen magas arányban ne tudnák eldönteni, melyik pártra szavaznának egy választáson. A közvéleménykutató cégek szakértői is bizonytalanok abban, hogy ez a tömeg a jövőben merre mozdul és mozdul-e egyáltalán.
jan. 14
5:24
Péter a legjobb vezető a villában (Blikk)
Budapest — Nincs jogosítványa Attilának (32), ezért nem vehetett részt a vezetéstechnikai órán a villa összeférhetetlenje.
jan. 14
5:27
Európa szégyenpadján: Guttenberg magyarul Schmittenberg (168 Óra Online)
Csak idő kérdése volt, hogy mikor vizsgálják meg "elektronmikroszkóppal" a doktori értekezést, hiszen Orbán Viktor csúcsra járatta a zászlóshajóprojektet az olimpiai- és világbajnok jól csengő nevével".
jan. 14
5:27
Blamázs lehet a fideszes erőfitogtatás (Alternatív Energia)
Az utca jobboldali "visszafoglalása" lehet a célja a Fidesz melletti szimpátiatüntetéseknek és a Jobbiknak is, utóbbi ma tart demonstrációt, méghozzá - a kormányzati kommunikációt felerősítő - Európa ellenes jelmondattal.
jan. 14
5:27
Az osztrákok elhappolják a magyar megtakarításokat (168 Óra Online)
A Financial Timesban Kester Eddy tudósító az ausztriai Nezsider (Neusiedl am See) településről közölt riportot arról, hogy magyarok mind nagyobb számban viszik át megtakarításaikat osztrák bankokba.
jan. 14
5:27
Várhatóan a legszigorúbb feltételekkel kapunk IMF-hitelt (ATV)
A hitel felvételeivel kapcsolatban nem optimisták a pénzügyi elemzők. Most azonban még az előzetes feltételekről kell megállapodni azért, hogy később egyáltalán szó legyen a hitel megállapodásról. Szakértők szerint ugyanolyan hitelt kaphatunk, mint a Gyurcsány-kormány idején, vagyis az IMF nemcsak előzetesen követel, hanem a negyed éves felülvizsgálatokon is jól kell teljesítenie Magyarországnak.
jan. 14
5:27
Hogyan lassítható a szem öregedése? (WebBeteg)
Negyvenéves kor fölött sokan tapasztalják, hogy a szokásos betűméretű szöveget már távolabbra kellene tartaniuk az olvashatósághoz, mint ameddig a karjuk elér. Bár a presbiópiát - azaz az öregszeműséget - nem lehet megelőzni, látását az életmódjára való odafigyeléssel védheti.
jan. 14
5:29
Nyolc évet is kaphat a megvadult ebek gazdája (Alternatív Energia)
Vádat emelt az ügyészség a tavaly Noszlopon történt végzetes kutyatámadás ügyében - a hatéves kisfiú haláláért az apát és a kutyák tulajdonosát terheli a felelősség. A kutyatulajdonost akár nyolc évig terjedő szabadságvesztésre is ítélhetik.
jan. 14
5:31
7-en a 7-ről (Alternatív Energia)
A nagydoktori értekezése még hiányzik Schmitt Pálnak. Ön mit tud felajánlani?
jan. 14
5:39
Tízezrek indultak Németországba szerencsét próbálni (ProfitLine)
Németországba havonta csaknem 30 ezer bevándorló érkezett a kelet-közép-európai térségből a munkaerőpiaci korlátozások tavaly tavasszal történt feloldása óta, a német statisztikai hivatal (Destatis) szerint ennek köszönhető, hogy az ország lakosainak száma nyolc évig tartó csökkenés után 2011-ben ismét nőtt.
jan. 14
5:45
Helyi népszavazás Esztergomban – ez lehet a fegyver a Fidesz ellen (168 Óra Online)
Esztergomban március 25-én helyi népszavazást tartanak 11 kérdésben – erről döntött pénteki ülésén a képviselő-testület.
jan. 14
5:45
PIP-ügy: rizikós implantátumok (Alternatív Energia)
Pánik helyett gondos odafigyelést és a PIP-implantátumok, valamint a régen, 10-12 éve beültetett szilikonok - jövőbeni - cseréjét javasolja a plasztikai sebész. Juhász Péter lapunknak azt is elmondta, sokan fordulnak hozzá az utóbbi hetekben kialakult hisztéria miatt, ám az implantátum-botrány nem csak az érintett nőket, hanem az orvosokat is megviselte.
jan. 14
6:00
Férjhez megy Király Linda (Blikk)
Budapest — Egyszer s mindenkorra szeretné tisztázni Király Linda (27) a tíz évvel ezelőtti Himnusz-botrány körülményeit.
jan. 14
6:03
Már hárman távoztak a Gorilla miatt (Kripto Akadémia)
Berényi József, a Magyar Koalíció Pártjának (MKP) elnöke a TASR sajtóiroda munkatársának elmondta, már öt évvel ezelőtt voltak sejtései, hogy azok az ügyek, melyeket nemrégiben a Szlovák Titkosszolgálatnak (SIS) tulajdonított Gorilla-akta tartalmaz, valós tényeken alapulhatnak.
jan. 14
6:03
Kilenc euróövezeti tagállamot minõsített le a Standard & Poor's (hirado.hu)
A hitelminõsítõ megvonta a lehetséges legjobb, "AAA" államadós-besorolást Franciaországtól - a második legnagyobb valutauniós gazdaságtól - és Ausztriától, Németország "AAA"osztályzatát viszont érvényben hagyta.
jan. 14
6:05
Csapatok kivonása (Kripto Akadémia)
Két dandárt hív haza az Egyesült Államok Európából, ezzel mintegy hétezer katona távozik a 81 ezerből, amely jelenleg az öreg kontinensen állomásozik - jelentette be az amerikai védelmi miniszter, Leon Panetta a tárca sajtószolgálatának adott interjúja során.
jan. 14
6:05
Ez szívás - kommentálta a sztár öngyilkossági kísérletét lánya (hirado.hu)
A népszerű színésznő miután bevette gyógyszereit, alkoholt ivott rá.
jan. 14
6:07
Veszedelmes ötlet a kétsebességes Európa (Kripto Akadémia)
A nemzetállamiság gazdasági téren Európa-ellenességet jelent, márpedig ma már nehezen lehet elképzelni akár Lengyelországot, akár Magyarországot az Európai Unión kívül - mutatott rá Roman Kowalski. A budapesti lengyel nagykövet saját hivatalában fogadott magyar újságírókat.
jan. 14
6:07
Ijesztő lejtmenet: 9 eurótagállamot minősített le a Standard & Poor’s (hirado.hu)
A hitelminősítő a leminősített államadósok besorolásaira további osztályzatrontás lehetőségére utaló negatív kilátást léptetett érvénybe.
jan. 14
6:09
Magyarországig ért a mellimplantátum-pánik (168 Óra Online)
Az egészségügyi államtitkárság kiemelte: az eddig külföldön elvégzett biológiai tesztek szerint a PIP implantátumoknak nincs rákkeltő hatása.
jan. 14
6:18
Ittas vezetés miatt távozik az ORFK sajtófőnöke (BorsOnline)
Lapunk úgy tudja: ittasan vezetett, ezért kellett távoznia posztjáról Tímár Zoltánnak, az ORFK sajtóiroda vezetőjének. Ráadásul nem volt egyedül, mellette ült a BRFK egyik szóvivője.
jan. 14
6:30
Félmilliárd dollárt költöttek a csillogásra (Napi)
Ha nem is kerek évfordulóra, de 81. születésnapjára, vagyis idén május elsejére ismét teljes fényében ragyoghat az Empire State Building. New York talán leghíresebb felhőkarcolója ugyan már közel sem számít ... ...
jan. 14
6:36
Hirtelen halál végzett a 9 éves Lilivel (BorsOnline)
Több betegségben is szenvedett az a kilencéves kislány, aki tragikus hirtelenséggel vesztette életét a salgótarjáni uszodában. A gyermek szervezete egyik pillanatról a másikra adta föl a harcot.
jan. 14
6:39
Tarr Béláék megcsinálták (Spa Trend Online)
Az összes közreműködő ingyen segít Tarr Bélának, hogy a magyar filmes mustra idén is megtartható legyen: a 43. Magyar Filmszemlét, "fapadosan" ugyan, de immár hivatalosan február 2. és 5. között rendezik meg két helyszínen, a fővárosi Uránia Nemzeti Filmszínházban és a Toldi moziban. A díjazást és "a protokollt nélkülöző" esemény egyértelmű célja a szervezők szerint: annak bizonyítása, hogy a…
jan. 14
6:39
Egymást taposták: többen meghaltak a sérült luxushajón – fotók (hirado.hu)
A parti őrség szerint a hatalmas hajótest homokzátonyba süppedt, léket kapott, és megdőlt, de nem áll fenn annak a veszélye, hogy elsüllyed.
jan. 14
6:39
Lesújtó vélemény - Összeomlás fenyegeti a piacokat (Portfolio)
Az S&P 500 index tavaly nagy mozgást nem mutatott, a benchmark minimális, 1% körüli csökkenéssel zárta az évet. 2012-re vonatkozóan az elemzők összességében javuló teljesítményt várnak az amerikai...
jan. 14
6:45
Miért változott meg a kormány IMF-hez való hozzáállása? (ProfitLine)
A forint mélyrepülése és a háztartási megtakarítások kiáramlására utaló jelek késztethették a magyar kormányt arra, hogy érdemi lépéseket tegyen az IMF/EU-tárgyalások ügyében - vélekedtek magyarországi megbeszéléseik tapasztalatai alapján londoni felzárkózó piaci elemzők.
jan. 14
6:54
Sztankayt nem veszik be az elitbe (BorsOnline)
Olvasóink Sztankay Istvánt követelik a nemzet színészének. Neve töbször felmerült már, de amikor a művészek új tagot választanak maguk közé, egy rosszakarója mindig vétót emel ellene.
jan. 14
6:56
Sokan állnának Bajnai mellé (BorsOnline)
A politikusok is csak találgatják, mire készül az egykori miniszterelnök. A pártoknak és a szervezeteknek ettől függetlenül határozott véleménye van arról: együttműködnének-e vele.
jan. 14
6:57
Elhunyt Bernáth (Bernáthy) Sándor (Spa Trend Online)
Meghalt Bernáth (Bernáthy) Sándor Munkácsy-díjas képzőművész, zenész. Az autodidakta alkotót, az avantgárd művészet és zene kiemelkedő alakját, a Bizottság zenekar alapító tagját hosszan tartó betegség után 62 éves korában pénteken érte a halál.
jan. 14
6:57
Előzésre felkészülve (Behaviour)
Hat világbajnok, összesen 14 világbajnoki cím, 20 helyszín, és egy televízió - 10 év után ismét az m1-en látható a Formula-1 autós versenysorozat. A Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) és a Hungaroring Sport Zrt. tavaly decemberben aláírt megállapodásának köszönhetően négy éven keresztül, 2012-től 2016-ig ismét a közmédia közvetíti az F1-es futamokat.
jan. 14
6:57
Oroszlán, próbálj meg lazítani! - napi horoszkóp (hirado.hu)
A mai nap a legkevésbé alkalmas a komoly viták lecsendesítésére. Persze senki sem menekül a kérdések elől, de ne akarjunk pont ma válaszokat kapni!
jan. 14
6:59
A CIA Hollywoodban (Spa Trend Online)
Kémek hete az amerikai filmiparban, mondhatjuk így is a Hollywoodból érkező friss hírek nyomán. Nyugat-Európa mozijai most mutatják be Clint Eastwoodnak, akiről a lapok érthetően felsőfokban írnak ("az aranykor egyik utolsó reprezentánsa"), J. Edgar című új alkotását.
jan. 14
6:59
Kézilabda Eb: nekünk nyolc? (Behaviour)
A legjobb nyolc közé jutás a célja a magyar férfi kézilabda-válogatottnak a Szerbiában vasárnap kezdődő Európa-bajnokságon. A nemzeti együttes erejét ismerve az elvárás reálisnak tűnik, a csoportellenfelek ismeretében azonban bravúr lenne, ha sikerülne teljesíteni.

Keresés