2012. január 28. szombat

jan. 28
0:00
Videó: a 97. percben lőtt góllal győzött Gabon Marokkó ellen (She)
Elképesztően izgalmas és fordulatos meccsen Gabon 3–2-re legyőzte Marokkót az Afrika-kupán. A rendes játékidő végén Gabon vezetett 2–1-re, ám a hosszabbításban Marokkó egyenlített. Ám nem ez volt az utolsó szó, Gabon a 97. percben gyönyörű szabadrúgásgóllal mégis megszerezte a győzelmet.
jan. 28
0:03
Hat nagyon gyakori daganatos betegség - Az első tünetek (WebBeteg)
Napjainkban egyre többeket érdekel, hogy melyek az életkorral járó természetes változások, és melyek azok a problémák, amelyeket életmódváltással, mozgással, egészséges táplálkozással elkerülhetnénk. Nos, összegyűjtöttük azokat a daganatos megbetegedéseket, melyek elsősorban 50 éves kor felett jelentenek nagy veszélyt.
jan. 28
0:04
Videó: A Klagenfurt elleni győzelemért nagyot kellett küzdeni - Énekes (She)
Értékes győzelmet aratott a Sapa Fehérvár AV19 a Klagenfurt ellen (2–1) az osztrák jégkorongbajnokság, az EBEL középszakaszának felső házában. A találkozó után Énekes Lajos másodedző az NSO Tv-nek elmondta, bár a legutóbbi, Salzburg elleni 7–1-es siker is szép, ezért a győzelemért jóval nagyobbat kellett harcolni. Értékelések.
jan. 28
0:12
Világító, átlátszó, napelemes OLED üvegtetőket fejleszt a Philips (Auto Pult)
Az ezredfordulón még különc extrának számított, mára már szinte teljesen hétköznapi opció az üvegtető, amely gyakorlatilag minden modellhez rendelhető. A Philips továbbgondolta a megoldást és napelemmel, illetve világítással spékelte meg a tetőt, amely még így is átlátszó marad.
jan. 28
0:16
Relativitáselmélet - Ford Focus vs. Volvo V60 teszt (Auto Pult)
Kegyetlenek, és végtelenül kíméletlenek vagyunk, mert két olyan típust eresztünk egy szorítóba, melyek a papírforma, vagy éppen a sugalmazott rang szerint nem is lennének egy lapon említhetőek. Ha ugyanis igazságosak szeretnénk lenni, akkor a Focus ellen a vele még közelebbi rokonságban lévő V50-est küldenénk csatába. Van azonban egy elméletünk, ami jelen teszt révén talán bizonyítást nyerhet, s…
jan. 28
0:18
Férfi kézi Eb: Zsarko Sesum elveszítheti az egyik szeme világát (She)
Súlyosan megsérült a Szerbia–Horvátország (26–22) férfi kézilabda Eb-elődöntőn Zsarko Sesum. A korábban Veszprémben is megfordult játékos szemét találta el egy lelátóról berepülő tárgy.
jan. 28
0:36
Olvasnivaló: Perecek, perecek… (Mindmegette)
''Gyerekek, gyerekek szeretik a perecet, sósat, sósat, jó ropogósat! Aki vesz, annak lesz, aki nem vesz, éhes lesz.''
jan. 28
0:36
NS: Megtaláltuk Noszály Sándort, vegyesek Mocsai érzései! - szombat (She)
A Nemzeti Sport szombati számából
jan. 28
0:57
Az utolsó bemutató a régi Új Színházban (Spa Trend Online)
Utolsó nagyszínpadi, egyben ősbemutatóját tartja Az Új Színház jelenlegi társulata pénteken. Jegyet már hetek óta nem lehet kapni, ahogy mondani szokás a csilláron is lógnak majd. Jóval több lesz-ez, mint egy premier. Búcsú lesz egy színháztól.
jan. 28
2:42
Teszteltük Talmát (Blikk)
Hernád - Négy keréken is félelmetes tempóban száguld Talmácsi Gábor (30). A 2007-ben gyorsasági motoros-világbajnoki címet szerző sportoló szakágat váltott, idén már a hazai ralibajnokságban indul. A Blikk ott volt Talma első gyakorlásán és leteszteltük, milyen pilóta.
jan. 28
3:00
Gera megmutatta kisfiát (Blikk)
Budapest - Boldog és büszke apuka Gera Zoltán (32). A West Bromwich Albion (WBA) válogatott labdarúgója nemcsak kiváló sportember, hanem példás szülő is.
jan. 28
3:12
Kisállatokkal a depresszió ellen (WebBeteg)
A pszichológusok nem véletlenül állítják, hogy a lakásban, ház körül tartott kisállatok jó hatással vannak a testi-lelki egészségre. Nyilvánvalóan nem tudják megszüntetni a depresszió tüneteit, viszont jótékony hatásuk az enyhe vagy közepes depressziós betegek nagy százalékánál egyértelműen tapasztalható. Hozzájárulnak a jobb közérzethez, a jobb alváshoz.
jan. 28
4:54
"Drog, ital, gázolás" Ismét börtönbe mehet a híresség (ATV)
2007-ben drogok és alkohol befolyása alatt vezetett, akkor próbaidőn volt, majd az eltiltás ellenére több alkalommal is volán mögé ült, amiért már rács mögé dugták.
jan. 28
5:09
Ön is Simor András fizetésének megvédését tartaná a legfontosabbnak? (Alternatív Energia)
Újságírók válaszolnak.
jan. 28
5:09
Villámkarrier: egy éve még testével kereste kenyerét (hirado.hu)
Nagyon okosan és céltudatosan építi karrierjét.
jan. 28
5:27
Megnyerhetjük a háborút, de addigra meghalunk (Alternatív Energia)
Feltehetően azért kell a Klubrádiót eltörölni a Föld színéről, mert a demokratikus közéletben nem bírják elviselni a műsorokban megnyilvánuló bírálatokat. Bolgár György műsorvezető emlékeztetett rá, hogy a Médiatanácsban mindent visz a kormány, amit akar. Ha pedig nem kíván ellenzéki hangot hallani, akkor azt mondja, zenéljünk inkább. Bolgár szerint végleg nem lehet megfosztani a rádiót a…
jan. 28
5:29
A plágiumügy csak a kezdet? (Alternatív Energia)
Az államfő plágiumügye csak bemelegítés, újabb botrányok jöhetnek - vélekednek lapunknak nyilatkozó kormánypárti képviselők, akik szerint könnyen előkerülhetnek "nőügyek" is. Arra éppen két hónapot kell várni, hogy a Semmelweis Egyetem bizottsága elkészítse jelentését. Ha kiderül, hogy Schmitt mégsem plagizált, az államfő három jogi eljárást is indíthat.
jan. 28
5:31
Ellenzék: irányt keresnek a hét végén (Alternatív Energia)
Az LMP leendő szövetségi politikájáról és személyi kérdésekről dönthet a párt kétnapos, hétvégi kongresszusa. Az előzetes napirend alapján csak Schiffer András és Karácsony Gergely mond vitaindítót a frakció tagjai közül.
jan. 28
5:33
A Fidesz simán nyerne, ha most lennének a választások (ProfitLine)
A Századvég januári közvélemény-kutatása szerint a ciklus feléhez közeledve a kormánypártok továbbra is őrzik vezető pozíciójukat mind a teljes népességben, mind a biztos szavazók között. Az utóbbiak körében a Fidesz-KDNP-t továbbra is majdnem kétszer annyian választanák, mint a legnépszerűbb ellenzéki pártot, az MSZP-t.
jan. 28
5:33
Megszerezné a kormány a tanárok adatait (Alternatív Energia)
Jogellenesen kérik levélben a megyei kormányhivatalok a középiskoláktól a pedagógusok elektronikus levélcímét - jelezte tegnap a Pedagógusok Szakszervezete (PSZ). A jogszabályok szerint csak olyan adatok kérhetők el, amelyek az adatkezelés előre ismertetett céljának eléréséhez elengedhetetlenek, valamint a közléshez az érintett is hozzájárult.
jan. 28
5:42
43 millióért bárki beköltözhet Bajor házába (Blikk)
Dunakeszi — Jóval a piaci ár alatt kínálja Bajor Imre (55) a luxusotthonát – legalábbis a szakértő szerint. Ez pedig azt jelenti, hogy gyorsan szándékozik túladni a nyolcszobás, úszómedencés villáján.
jan. 28
5:45
Munkásőr-felszerelés a próbarendőröknek? (Alternatív Energia)
Az egykori Munkásőrség elraktározott készleteiből kaphattak felszerelést a nemrég felavatott új rendőrök, akik egy éven át próbaidősként teljesítenek szolgálatot - értesült a Népszava.
jan. 28
5:47
Korlátozások a Margit hídnál (Alternatív Energia)
Lezárják a szélső forgalmi sávot reggel 6 órakor a budai és a pesti alsó rakparton, mert a Margit hídon kőkonzolokat helyeznek el - a korlátozás vasárnap este nyolc óráig lesz érvényben, de a tömegközlekedés rendjét nem érinti. Ezen kívül már csupán néhány feladat van hátra az átkelő felújításából.
jan. 28
6:03
Nem enged Basescu kapitány (Kripto Akadémia)
A román kormánynak le kellene mondania, mert felelősséget vállalt egy olyan jogszabályért, amelyet alkotmányellenesnek bizonyult. Traian Basescu államfőnek is le kellene mondania, mert a román törvénykezdeményezések általában nem a kormány, hanem az elnöki palota boszorkánykonyhájában születnek, de ő nem szokta feladni. Senki sem mond le.
jan. 28
6:03
Fontos nap lesz hétfő a végtörlesztőknek (hirado.hu)
Hétfőig kell igazolni a végtörlesztéshez szükséges összeget, vagy az azt kiváltó hitelt. Fizetni pedig február végéig.
jan. 28
6:05
Ítéletidő tombol három országban (Kripto Akadémia)
Tegnapig folyamatosan esett a hó Romániában, Bulgáriában és Szerbia déli régióiban, aminek következtében sok település teljesen elszigetelődött, számos iskolát bezártak, és több megyében az áramszolgáltatás is szünetel. A romániai ítéletidőnek eddig négy halálos áldozata van. Hazánkban a jövő hét végére várják a mínuszokat.
jan. 28
6:05
Nyomoz az ügyészség a délvidéki magyarirtás ügyében (hirado.hu)
Büntetőeljárást indított a Központi Nyomozó Főügyészség a titóista partizánok által 1944-45-ben elkövetett délvidéki magyarirtás ügyében.
jan. 28
6:06
Nagyot nézett a portás: kokaint hozott a postás (ATV)
A drog értékét 2 millió dollárra - 440 millió forintra - becsülik.
jan. 28
6:07
A tulipánháború ára (Kripto Akadémia)
Egymásnak ellentmondó brüsszeli nyilatkozatok és információk láttak napvilágot a schengeni bővítés kapcsán. Herman Van Rompuy, az Európai Tanács elnöke bejelentette, kérni fogja a márciusi uniós csúcsértekezleten Románia és Bulgária schengeni csatlakozásának jóváhagyását, mivel mindkét ország eleget tett a csatlakozási feltételeknek.
jan. 28
6:09
Moszkva maradt Aszád végvára (Kripto Akadémia)
Zárt ajtók mögött tanácskozott a szíriai helyzetről tegnap az ENSZ Biztonsági Tanácsa (BT). Az európai idő szerint este 9-kor kezdődött ülésén a tagországok közös határozatjavaslatot próbáltak összeállítani, amely az Arab Liga kéréseire épül és magába foglalja a lehetséges lépéseket is a szíriai helyzet rendezése érdekében.
jan. 28
6:11
Tartanak Gingrichtől (Kripto Akadémia)
Mitt Romney és Newt Gingrich egymással hadakozott a január 31-i, floridiai előválasztás előtti utolsó republikánus tévévitában, ezúttal Romney tudott több ütést bevinni. Rick Santorum és Ron Paul is kitart még. Florida a nagy szövetségi államok egyike, 50 küldöttért folyik a harc a még versenyben lévő négy republikánus elnökaspiráns között.
jan. 28
6:13
Befolyásos orosz nők sikerlistája (Kripto Akadémia)
Megszületett a száz legbefolyásosabb orosz nő listája az Echo Moszkvi rádió, a RIANovosztyi és az Interfax hírügynökség, valamint az Ogonyok című folyóirat összefogásából. Több mint 250 javaslat futott be a rádióhallgatóktól, az újságírók ezek közül 150-et választottak ki. Csak ez után kerültek a nevek egy 24 szakemberből álló bizottság elé.
jan. 28
6:18
Ilonka néni bepöccent, megelégelte lánya brutalitását (BorsOnline)
Halált okozó testi sértéssel gyanúsítanak egy gerendási asszonyt. Az idős nő saját lányával, a 62 éves Ilonával végzett. Ilonka állítólag már nem tudta elviselni, hogy a gyermeke verte őt.
jan. 28
6:21
Metabolikus szindróma - Vigyázat, életveszélyes szövődményekkel járhat! (WebBeteg)
A metabolikus szindróma minden elemét lehetőségünkben áll befolyásolni táplálkozással, mozgással, vagy ha szükséges, átmeneti vagy tartós gyógyszeres kezeléssel. Már 3 leadott kilónként jelentős vérnyomáscsökkenést, cukor- és zsíranyagcsere javulást tapasztalhatunk, csakúgy, mint a minimum 3 hónapja tartó rendszeres testmozgás mellett.
jan. 28
6:24
Uniós biztos: Orbánék újabb törvényét veszi elő Brüsszel (ATV)
Vizsgálják, hogy harmonizál-e az uniós joggal az új munka törvénykönyve – mondta el Andor László a Munkaadók és Gyáriparosok Országos Szövetségének rendezvényén. Az Európai Bizottság foglalkoztatásért és szociális ügyekért felelős uniós biztosa szerint Brüsszelben eddig nem ez volt a legégetőbb a magyar jogszabályok közül, de februárra itt is eredmény várható. Az MGYOSZ konferencián eredetileg az…
jan. 28
6:36
Egyéjszakás kalandok boldogítják Gesztesit (BorsOnline)
Újra papi csuhát ölt magára a színpadon Gesztesi Károly. Még szerencse, hogy az említett ruha rajta lesz a Robin Hood musicalben, mert Gesztesi alsógatya nélkül énekel és riogatja színésztársait.
jan. 28
6:36
Férfi kézilabda: a Veszprém kölcsönadja horvát tehetségét (She)
A szezon végéig a Tatabánya Carbonex NB I-es férfi kézilabdacsapatát erősíti az MKB Veszprém horvát tehetsége, Vedran Hudj.
jan. 28
6:39
A ló vontatta Karády Katalin (Spa Trend Online)
Leszállunk a Templom utcánál, átmegyünk az ívelt fahídon, kinyílik az ajtó, s már a Kultúrkúriában vagyunk. A Klebelsbergben. Jobbra kicsi kávézó van, a vándorkiállítás meg balra, a folyosó-galérián található, a címe: Országomat egy (ló)erőért!
jan. 28
6:39
Matolcsy álomvilágban él? (ProfitLine)
Az MSZP szerint a nemzetgazdasági miniszter csütörtöki meghallgatása a parlament költségvetési bizottságában azt mutatta, hogy Matolcsy György álomvilágban él, leváltása és a gazdaságpolitikai fordulat ezért elkerülhetetlen.
jan. 28
6:41
Spiró meg a törődési igazolás (Spa Trend Online)
Spiró György a zsarnokságról nem egy mondatot, hanem egy egész komédiát írt. Most jelent meg, olvasható a Mozgó Világ 2012/1-es számában. A hétköznapi zsarnokságról szóló komédia egy Édes Otthonban játszódik, és arról szól, mit csináljon a társadalom s annak kisebb egysége a számára nem fontos, nem kellő emberekkel.
jan. 28
6:43
Telt ház az Új Színház utolsó bemutatóján (Spa Trend Online)
Miközben az Equity, a brit hivatásos előadóművészeket és a színházak kreatív munkatársait képviselő szakszervezet nyílt levélben fejezi ki aggodalmait a budapesti Új Színház élén bekövetkezett változásokkal kapcsolatban és felszólítják a brit külügyminisztert, valamint a nemzetközi közösséget arra, hogy gyakoroljanak nyomást a magyar kormányra, azon közben itt, Magyarországon, az Új Színház tegnap…
jan. 28
6:54
VV Évát kitiltották a tévéből (BorsOnline)
Szó szerint fröcsögve szidta VV Verát, belekötött a riportalanyokba, a kutyája pedig a stúdióba piszkított élő adásban. Nem csoda, hogy Baukó Évát kitiltották a Bele- Való című műsorból.
jan. 28
6:54
NB I: az MLSZ kérésére felülvizsgálják a tavaszi szezon időbeosztását (She)
A Magyar Labdarúgó-szövetség főtitkára felkérte a versenybizottság elnökét, hogy vizsgálja felül az az NB I tavaszi szezonjára vonatkozó – a televíziós partnerek bevonásával – korábban készített időbeosztását.
jan. 28
6:56
Másfél évig utaztatták János elásott holttestét (BorsOnline)
Másfél évig kellett várnia egy bajai családnak arra, hogy 2009-ben meggyilkolt, elásott, majd 2010 nyarán megtalált rokonuknak megadhassák a végtisztességet. A rendőrség csak most adta ki Gy. János, vagy ahogy a bajaiak ismerték, Dzsingi temetési engedélyét.
jan. 28
6:57
Nadal verte a tenisz klasszisát (Behaviour)
Vélhetően degeszre keresik magukat a füldugó árusok a 2012-es szezon első Grand Slam-tornáján, az Australian Open-en, ugyanis a női fináléban az a Marija Sarapova és Viktorija Azarenka került, akik megközelítőleg 100 decibellel sikoltozva ütögetnek. Kettejük szombati fináléjában nemcsak a melbourne-i bajnoki cím, a 2,3 millió ausztrál dollár, hanem a világelsőség is eldől. Az uraknál ma délelőtt…
jan. 28
6:59
Dübörgő elefántok, tündöklő milánóiak (Behaviour)
Noha hazánkban az egyre hidegebb időjárás egyelőre megakadályozza a legnépszerűbb sportág, a labdarúgás űzését, azért a világ számos pontján nincs akadálya a játéknak. Az olasz labdarúgó kupa negyeddöntőjében az AC Milan a kezdeti nehézségek és az egy gólos hátrány ellenére végül 3-1-re verte a Lazio együttesét. A korai Djibril Cissé gól után feltámadt a milánói gárda, s döntő százalékban birtokba…
jan. 28
7:00
Davos: újra reális lehetőség a görög államcsőd (ATV)
Ultimátumot kapott Görögország az eurócsoport elnökétől. Jean-Claude Juncker kijelentette, hogy az athéni kormány nem kap több pénzt, ha nem fog össze a három legnagyobb görög párt. Továbbra sincs megállapodás a hitelezők és a görög kormány tárgyalásán az adósságok egy részének elengedéséről. Az európai vezetők Davosban a Világgazdasági Fórumon újra reális lehetőségként számolnak a görög államcsőd…
jan. 28
7:01
Szigorúan ellenőrzött milliós látványpénzek (Behaviour)
A Népszava értesülései szerint március 1-jén kezdi el munkáját az a hatósági jogkörrel rendelkező szervezet, amelynek feladata a látványsportágak (labdarúgás, kézilabda, kosárlabda, vízilabda, jégkorong) által a társasági adó jóváírásából származó támogatási összegek felhasználásának az ellenőrzése lesz.
jan. 28
7:03
Feltámadó szerb főnix (Behaviour)
Úgy tűnik, lassan hozzá kell szoknunk ahhoz, hogyha elérkezünk egy Grand Slam torna férfi egyes döntőjéhez, ott Novak Djokovics és Rafael Nadal dönti el egymás között, ki a legény a gáton. Az idei Australian Open ugyanis zsinórban a harmadik nagy verseny, ahol a szerb és a spanyol csaphat össze a trófeáért.
jan. 28
7:05
Legfőbb cél a londoni kvóta megszerzése (Behaviour)
Hüttner Csaba utánpótlás kapitány szerint jelenleg a magyar sikersportág, a kajak-kenu egyik legfontosabb feladata, hogy a szakág megszerezze a londoni induláshoz szükséges kvótákat. Az egykori négyszeres világ-, és egyszeres Európa-bajnok kenus tavaly ősz óta Vaskuti Istvánnal együtt segíti a szövetségi kapitány, Storcz Botond munkáját, hogy legyen ütőképes magyar páros a májusi pótkvalifikációs…

Keresés