2012. január 18. szerda

jan. 18
0:00
NS: Oláh Lóránt őszinte vallomása; hová tűnt Lehota István? - szerda (She)
Válogatás a Nemzeti Sport szerdai számából:
jan. 18
0:03
Priskin távozott az Ipswichtől (Metropol)
Priskin Tamás kedden közös megegyezéssel felbontotta júniusig szóló szerződését az angol másodosztályú labdarúgó-bajnokságban szereplő Ipswich Townnal, így szabadon igazolhatóvá vált.
jan. 18
0:03
Nyomoznak az Azori konferencia ügyében (Metropol)
Hűtlen kezelés miatt a Baranya megyei főkapitányságon indult nyomozás a múlt év novemberében az Azori-szigeteken tartott konferencián résztvevő megyei önkormányzati elnökök ügyében
jan. 18
0:21
Házi őrizetben az óceánjáró kapitánya (Metropol)
Házi őrizetbe helyezték a bíróság utasítására kedd este azt az olasz kapitányt, aki pénteken zátonyra futott a Costa Concordia óceánjáró luxushajóval - közölte az ügyvédje.
jan. 18
0:36
Olvasnivaló: Melegítő fűszerek, ételek, italok (Mindmegette)
Amikor hideg van és hull a hó, nem csak Micimackó fázik. Persze rétegesen és melegen öltözünk, sapka, sál és kesztyű is mindig van nálunk, mégis sokszor fázunk. Segíthetünk viszont fűszerekkel, ételekkel is a melegítésben!
jan. 18
0:39
Hét kamion akadt el a havas úton Eplényben (hirado.hu)
Az elakadt kamionok miatt délután négy óra óta áll a forgalom a Győrt Veszprémmel összekötő 82-es főúton.
jan. 18
0:43
Nem vet rossz fényt a magyarokra az amerikai botrány Afganisztánban (hirado.hu)
Egy videofelvétel szerint amerikai katonák tálib lázadók holttesteit vizelték le.
jan. 18
0:47
Nyolcmilliárdos hitel segíti a fagykárt szenvedett termelőket (hirado.hu)
A több mint 13,1 milliárd forintos káresemény enyhítésére a Vidékfejlesztési Minisztérium háromlépcsős intézkedéscsomagot készített.
jan. 18
0:51
"Gondoskodó elbocsátás" a közszférában - ez történt az érdekegyeztetésen (hirado.hu)
Köztisztviselői érdekegyeztetést tartottak kedden a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztériumban.
jan. 18
0:54
Eskisehirspor: Elek Ákos fél plusz évre érkezik - hivatalos (She)
A török Eskisehirspor labdarúgócsapata hivatalos honlapján jelentette be, hogy szerződtette Elek Ákost, a Videoton magyar válogatott játékosát. A labdarúgó három és fél évre kötelezte el magát új csapatához, fél évig kölcsönben szerepel, majd a felek ezt további három évvel megtoldhatják.
jan. 18
0:55
Ausztria a legelutasítóbb Európában (hirado.hu)
Egy nemzetközi felmérés szerint az európai országok között Ausztriában a legnagyobb az elutasítás a bevándorlókkal szemben.
jan. 18
0:57
Ittas vezetés - nyílt koponyatörést szenvedett az elgázolt kerékpáros (hirado.hu)
A kivilágítatlan kerékpárral, láthatósági mellény nélkül közlekedő, súlyosan megsérült kisszállási férfit a mentők a kiskunhalasi kórházba szállították.
jan. 18
1:01
Behatoltak a szaúdi tőzsde honlapjára izraeli hackerek (hirado.hu)
Január eleje óta szaúd-arábiai és gázai övezeti palesztin hackerek több ízben támadást intéztek Izrael ellen, ami válaszlépést váltott ki.
jan. 18
1:05
Elhunyt a historikus zenei előadásmód egyik úttörője (hirado.hu)
Gustav Leonhardt csembaló-, orgonaművész és karmester 83 éves korában Amszterdamban halt meg.
jan. 18
1:09
SZEF: megdöbbentő a 6700 dolgozó elbocsátása a közszférából (hirado.hu)
A Szakszervezetek Együttműködési Fóruma szerint a munkavállalók elbocsátásáról szóló kormányhatározat elfogadhatatlan, mert a lépés közel 10 százalékos létszámcsökkentést jelent a közszférában.
jan. 18
1:12
Több mint ezer mese gyűlt össze (Blikk)
jan. 18
1:13
Bilincsben a vasúti közlekedés biztonságát veszélyeztető tolvajok (hirado.hu)
A gyanúsítottak a lopásokkal több mint hárommillió forint kárt okoztak, cselekményükkel súlyosan veszélyeztették a közlekedés biztonságát.
jan. 18
1:17
Elindult az egységes ügyfélnyilvántartás a NAV-nál (hirado.hu)
Ennek elsődleges célja az ügyfelek adminisztrációs terheinek csökkentése, az adó- és vámeljárásokkal kapcsolatos ügyintézés egyszerűsítése.
jan. 18
2:24
Verrasztó Dávid a példakép? (Blikk)
Budapest ‒ Beszédében példaképnek nevezte legeredményesebb úszóinkat, köztük a botrányhős, a csapattársát megütő, lapunk munkatársát megfenyegető Verrasztó Dávidot (23) a Nemzeti Erőforrás Minisztérium tárcavezetője. Kollégái ezzel roppant kínos helyzetbe hozták Réthelyi Miklóst (72), aki tegnap köszöntötte a 2011-es világversenyek  érmeseit.
jan. 18
2:24
Marsi meteoritzápor hullott Afrikára (Blikk)
jan. 18
2:42
Australian Open: az ötödik helyen kiemelt Li Na megint csak 4 játékot veszített (She)
Az elsőhöz hasonlóan második mérkőzésén is négy játékot veszített a világranglista ötödik helyén álló Li Na, aki egy óra alatt jutott a legjobb 32 közé, miután 6:2, 6:2-re győzte le az ausztrál Olivia Rogowskát.
jan. 18
3:30
535.000 autót hív vissza a Volkswagen-konszern és a MINI (Auto Pult)
Úgy néz ki, hogy a mai nap folyamán a visszahívási akciók egymást érik: először a Volkswagen konszern jelentette be, hogy világszerte 300 ezer autót hív vissza, néhány órával később pedig a MINI tette közzé 235 ezres visszahívási akcióját.
jan. 18
3:34
Családi teleport - Volkswagen Sharan 2.0 TDI (170) DSG menetpróba (Auto Pult)
Sokan állítják, hogy a hétszemélyes egyterűek használata gyakorlatilag mentes az előnyöktől, mivel a harmadik sor legfeljebb gyerekek számára használható, ráadásul hét fővel a fedélzeten már csomagokat sem vihetünk magunkkal. Nos, ezeket az állításokat első kézből van szerencsém megcáfolni, hiszen egyszerű felhasználóként számos alkalommal tapasztalhattam meg egy ilyen jellegű autó erényeit,…
jan. 18
4:30
Eltűntek a Balla-ügy bizonyítékai (Blikk)
Debrecen — Fontos bűnjelek tűntek el a Balla-gyilkosság ügyében – tudta meg a Blikk.
jan. 18
4:48
Australian Open: Arnék már az első körben búcsúztak a párosok versenyétől (She)
Az egyesben második fordulóba jutó Arn Gréta, párosban nem élte túl a nyitókört. Az ukrán Olga Szavcsukkal együtt induló magyar mindössze 68 percet áldozott a másik versenyszámra.
jan. 18
4:54
A karrier felőrli a családot: veszélyben az x-faktoros énekes házassága? (ATV)
A szerelem miért múlsz című slágere a szakításról szól. Azt beszélik, mostanában Wolf Kati még nagyobb beleéléssel énekli ezt a dalt, hiszen az ő magánéletében is gondok vannak. Félti kapcsolatát, nehogy válás legyen a vége.
jan. 18
5:09
Kiverte a biztosítékot Orbánék lépése: eljárás Magyarország ellen (Alternatív Energia)
Kötelezettségszegési eljárást indított az Európai Bizottság Magyarország ellen. Az Unió a bírók kötelező nyugdíjazásáról, az adatvédelmi ombudsmani tisztség átalakításáról és a jegybankról szóló törvényeket kifogásolja. Ha az Orbán-kormány nem fogadja el az Európai Bizottság álláspontját, akkor komoly pénzektől eshet el Magyarország. A hírre gyengülni kezdett a forint.
jan. 18
5:09
Csúf lelepleződés - nős apuka az énekesnő szerelme (hirado.hu)
Hiába rajonganak milliók a dalaiért, a 23 éves aranytorkú brit énekesnő szerelmi élete mégsem alakul felhőtlenül.
jan. 18
5:11
Schmitt ma indokolhat (Alternatív Energia)
Tényfeltáró vizsgálóbizottság létrehozásáról döntött a plágiumgyanúba keveredett Schmitt Pál köztársasági elnök doktori disszertációjának ügyében a Semmelweis Egyetem. Az ügyet kirobbantó hvg.hu főszerkesztője üdvözölte a döntést és minden segítséget megad a vizsgálathoz. Várhatóan erről is szó lesz ma reggel a Kossuth Rádióban, ahol élő adásban szólalhat meg az ügyben az államfő.
jan. 18
5:12
1500 forintért rabolták ki a taxist (ATV)
Kiraboltak egy taxist Székesfehérváron. Az elkövetők menet közben megállíttatták az autót, és a sofőr szerint a torkához kést szorítva követelték a nála lévő pénzt. Ezután futva elmenekültek, de a rendőrök alig negyed óra alatt elfogták őket.
jan. 18
5:24
Megint megpróbálja a Blikk szépe (Blikk)
Szombathely – Visszatérő vendégként pózolt kameránk előtt Németh Barbara (20), mai címlaplányunk ugyanis 2010-ben egyszer már ledobta a ruháit a Blikk szépe versenyünkön.
jan. 18
5:27
Kiszorítósdit játszanak ismét a millásokkal (Alternatív Energia)
Egyelőre négy "ellenérdekű" demonstráció, és egy fővárosi önkormányzati területfoglalás is érvényben van március 15-ére a Szabad sajtó útjának közelébe, ahová az Egymillióan a magyar sajtószabadságért (EMS, Milla) nevű Facebook-csoport akart tüntetést bejelenteni a kormány politikája ellen.
jan. 18
5:29
Három nap az utcán - fedél nélkül (Alternatív Energia)
Az utcán életvitelszerűen tartózkodni: tilos. Az a hajléktalan, aki vét a törvény ellen, súlyos pénzbírságra számíthat, ha nem tud fizetni, elzárásra. De kiket akarnak így büntetni? Milyen az élet az utcán? Riportunkban e kérdésekre kerestük a választ - barátommal elhatároztuk, hogy három napot a szabad ég töltünk, hogy tapasztalatokat szerezzünk: a rendőri intézkedésekről, az éjszakai hidegről, a…
jan. 18
5:30
Csányi reménykedik: Kína újra érdeklődhet a Malév iránt (ATV)
A Kína és Magyarország közötti kereskedelmi akadályok lebontásáért lobbizik a jövőben az újonnan megalakult Kínai-Magyar Üzleti Tanács. A szervezet adatbázist készít a hazai vállalkozásokról, és segít abban, hogy a cégek megtalálják megfelelő partnereiket Kínában. A tervek szerint a testület évente kétszer ül majd össze.
jan. 18
5:42
Ágica: muszáj megint továbblépnem (Blikk)
Budapest — Sorra érik a sorscsapások Szögeczki Ágit (35), az egykori villalakó életében ugyanis nem lakása elvesztése az első drámai fordulat.
jan. 18
5:42
Ezért is érdemes megműttetnie az embernek az orrát (Infostart)
Átlagosan másfél évvel fiatalabbnak látszanak az orrműtéten átesett páciensek, noha ennek a plasztikai beavatkozásnak nem a fiatalítás az elsődleges célja - állapították meg amerikai szakemberek.
jan. 18
5:45
Csökkenhet a hitelezés Kelet-Európában (Kripto Akadémia)
Az euróövezeti adósságválság negatív pénzügyi hatásaitól szeretné megvédeni a közép-kelet-európai gazdaságokat - és elsősorban a bankszektort - a hétfőn kezdődött "Bécs 2.0" fantázianevű együttműködés. Az eredeti Bécsi Kezdeményezés alapján, a Lehman Brothers amerikai nagybank 2008. őszi csődjét követő globális piaci pánikhelyzetben, a nyugat-európai bankok kötelezettséget vállaltak közép-kelet-…
jan. 18
5:45
Jelentős mulasztási bírságot kaphatnak a kapcsolt vállakozások januártól (Adózóna)
Nem lehet szépíteni a dolgot: nyilvántartást készíteni kell. Ez alól 2012. január 1-ig csak néhányak tartoznak kivételek közé. Mit jár a cégnek, aki nem készít nyilvántartást?
jan. 18
5:45
Új csúcsra értek az üzemanyagárak (hirado.hu)
A szerdai 4, illetve 6 forintos emeléssel a benzin átlagára 426-428, a gázolajé pedig 449 forintra nőtt.
jan. 18
5:47
Schultz az új elnök (Kripto Akadémia)
Az Európai Parlament szocialista frakciójának vezetője, a német Martin Schultz váltja a néppárti Jerzy Buzeket az intézmény elnöki tisztségében. Schultzot első körben, egyszerű többséggel választották meg: a 670 leadott érvényes voks közül 387 támogató szavazatot kapott, bőven meghaladva a szükséges 336 szavazatot.
jan. 18
5:47
Félezres létszámleépítés az adóhivatalnál (hirado.hu)
A NAV-nak 577 alkalmazottat kell elbocsátania a a kormányzati előírás szerint, a hivatalnál remélik, ez nem okoz majd fennakadást.
jan. 18
5:48
Ezt a bankjegyet hamisítják a legjobban Magyarországon (Pénzcentrum)
A reálhozam-kifizetések és a lakossági eurótartalékok beváltása miatt látványosan megugrott a forgalomban levő készpénz aránya Magyarországon - derül ki a Magyar Nemzeti Bank (MNB) friss statisztikáiból. 2011 utolsó negyedévében 14 százalékkal nőtt a forgalomban levő bankjegyek értéke -ez pedig a GDP-hez viszonyítva történelmi csúcsot jelent. Ezzel együtt- bár az év végén kissé emelkedett a…
jan. 18
5:49
Wallenberg öröksége (Kripto Akadémia)
Raoul Wallenberg születésének századik évfordulója alkalmából, eltűnésének 67. évfordulóján tegnap nyílt meg hivatalosan a Wallenberg-év Magyarországon. A megemlékezésre Budapestre érkezett Carl Bildt svéd külügyminiszter, aki az embermentő svéd diplomata tetteit méltatta, s az Európai Unió helyzetét is elemezte a Közép-európai Egyetemen (CEU) tartott előadásában.
jan. 18
5:49
Drágulnak a forinthitelek (hirado.hu)
Mintegy másfél százalékkal nőhetnek a vállalkozások terhei.
jan. 18
5:51
Durva kampány Franciaországban (Kripto Akadémia)
Merőben új helyzet állhat elő a francia elnökválasztási kampányban azt követően, hogy a Standard & Poor's hitelminősítő intézet múlt pénteken a francia államadósság leminősítéséről döntött. Sarkozynek három hónapja maradt arra, hogy bizonyítsa a választóknak: igenis alkalmas a gazdaság válságkezelésére. Ám a jelek szerint egyre kevesebben bíznak benne.
jan. 18
5:51
Terítéken Magyarország az EP-ben (hirado.hu)
A "magyarországi közelmúltbeli politikai fejleményekről" rendeznek plenáris vitát Strasbourgban. Orbán Viktor is ott lesz.
jan. 18
5:53
Visszatér Arafat, lecsöndesedik az utca? (Kripto Akadémia)
Újból elfoglalja helyettes államtitkári székét a múlt héten lemondott Raed Arafat, a román rohammentő szolgálat, a SMURD alapítója, aki a múlt héten önként távozott a bukaresti szaktárcától. A palesztin származású orvos Traian Basescu államfővel éles szóváltásba keveredett egy televíziós műsorban, majd azt követően lemondott tisztségéről.
jan. 18
5:53
Füstbombát dobtak a Fehér Házra (hirado.hu)
Az épület előtt "Foglald el a DC-t" jelszóval egy 1000-1500 fős tüntetés is zajlott, Obama és felesége nem volt otthon.
jan. 18
5:55
Erős földrengés Chilében (hirado.hu)
A 6,1-es földmozgás az ország középső, tengerparti részét rázta meg, áldozatokról, károkról nem tudni, cunamiriadót nem rendeltek el.
jan. 18
6:00
Nem engedi el Kingát volt szerelme (Blikk)
Budapest - Hónapok óta vége a szerelemnek a ValóVilág cselszövője és kedvese, Ferenc között, ennek ellenére a fiatalember ott volt, amikor Kingának a legnagyobb szüksége volt rá.

Keresés