2012. február 3. péntek

febr. 3
0:00
Kevesebb földgáz jut Európába - a Gazpromnál Ukrajnára mutogatnak (ProfitLine)
A Gazpromnál nem értik, mi lehet az oka annak, hogy egy sor európai partnerhez kevesebb földgáz jut, és Ukrajnára mutogatnak - adta hírül csütörtökön az Interfax orosz hírügynökség.
febr. 3
0:03
Videó: „Sorsdöntő napok előtt a ZTE, de a játékosok példamutatóak” (She)
Nincs könnyű helyzetben a labdarúgó NB I-ben jelenleg sereghajtó Zalaegerszegi TE. A klub egyik szponzora ugyanis 200 millió forintot még nem utalt át, ezáltal a játékosok és a szakmai stáb közel négy hónapja nem kapott fizetést. Az NSO Tv a zalaiak elnökét, Nagy Ferencet kérdezte a jelenlegi helyzetről, a következő napokról, illetve a játékosok hozzáállásáról.
febr. 3
0:03
Eltüntette magát Fluor (Blikk)
febr. 3
0:15
Új műszer a koszorúér vizsgálatára (WebBeteg)
A hagyományos angiográfiánál tökéletesebb képet ad a koszorúerek állapotáról, esetleges szűkületeinek helyéről és mértékéről egy új, az angol nevéből eredő betűszóval DARA elnevezésű technika, amelyet Victor Grech és munkacsoportja mutatott be a Catheterization and Cardiovascular Interventions szakfolyóiratban.
febr. 3
0:21
Videó: kínos Fener-vereség Lázáréktól, Gekasz parádézott (She)
Nagy meglepetésre a Samsunspor 3–1-re legyőzte hazai pályán a Fenerbahcét a török labdarúgó-bajnokság 24. fordulójában. A Lázár Pál nélkül felálló, jelenleg 18. helyezett Samsunspor a görög Teofanisz Gekasz mesterhármasával lepte meg a bajnoki címre törő Fenert. Íme, a mérkőzés összefoglalója!
febr. 3
0:39
NS: Mit vágott Mourinho Lipcseihez? Milyen a hangulat Zalaegerszegen? - péntek (She)
A Nemzeti Sport pénteki számából ajánljuk:
febr. 3
2:27
Paul McCartney csillagot kap (Blikk)
febr. 3
3:24
Heimlich-műfogás - Idegentest a légútban (WebBeteg)
A fontosabb beavatkozások feltalálójuk, első használójuk nevét viseli az orvosi gyakorlatban, így van ez a Heimlich-műfogás esetén is. Egy életmentő, de laikusok által is használható beavatkozás, melyet légúti idegentestek eltávolítására lehet használni.
febr. 3
4:24
A világ legdrágább városa! Nem is sejtené, hogy hol van... (ProfitLine)
Luanda, az olajban gazdag Angola poros, kaotikus és polgárháború tépázta fővárosa a világ legdrágább városa a külföldiek számára - írta honlapján a BBC brit műsorszolgáltató csütörtökön.
febr. 3
4:33
Szobrot emeltetett magának David Beckham (Blikk)
febr. 3
4:51
Vértakarítást vállalunk! (Blikk)
Budapest - Ahol ők megjelennek, ott a gyász, a könnyek, a fájdalom az úr. Lelkileg rázós és a hétköznapi ember számára gyomorforgató feladatot végez az a fővárosi csapat, amely gyilkosságok, öngyilkosságok, balesetek helyszínének takarítására, fertőtlenítésére vállalkozik.
febr. 3
4:55
Nem érti a Viszkis a valóságshow-kat (Blikk)
Magyarország - Egyelőre újra tanulja a világot a Viszkis, ami érthető, hiszen egy teljesen más világba jött ki a börtönből, mint ahonnan 12 éve bement.
febr. 3
4:57
Élő műsorban ekézi egymást a válófélben levő sztárpár (ATV)
"Valamennyire a műsoron is észrevehető lesz, hogy sok mindenben nem értünk egyet."
febr. 3
5:09
Rá se néz nyereményautójára Vastag Csaba (Blikk)
Egy éve el sem hagyta az autó a mélygarázst, de százezrekbe kerül így is
febr. 3
5:12
Klubrádió: bizonytalanság (Alternatív Energia)
Miután a médiatanács módosította a Klubrádió jelenlegi - 95.3-as - frekvenciájára kiírt pályázat ereményének indoklását, elmarad az adó által indított per az ítélőtáblán. Ám a Klubrádió ezt a határozatot sem fogadja el, fellebbez, így legkésőbb március közepén dönthet a tábla az ügyben.
febr. 3
5:12
Pokorny Lia is otthagyta az Új színházat: "vallási alapon nem szeretnék senkit gyűlölni" (Spa Trend Online)
Pokorny Lia tíz év után jön el az Új Színházból. Azt mondja, Dörner György pályázatának hadüzenet jellege van, és ő nem akar ebben a harcban részt venni. Vallási vagy származási alapon nem szeretne senkit gyűlölni. Ezt 2012-ben képtelenségnek, agyrémnek tartja.
febr. 3
5:12
Titkolózik Katalin és Vilmos: nem árulják el a kicsi nevét (hirado.hu)
Titkolózik Vilmos és Katalin: bármennyire kíváncsi rá a nyilvánosság, nem árulják el új kedvencük nevét.
febr. 3
5:14
Szépen hízik Orbán hármas-fogata (Alternatív Energia)
A képviselőkkel együtt az állami vezetők is nyilatkoztak: jelek szerint Orbán Viktor emberei törlesztési és növekedési pályára álltak, és persze gyarapodott az MNB-elnöke is. Majdhogynem puritán életet él a magyar médiát kedve szerint regulázó Szalai Annamária: mindössze egy 54 négyzetméteres zalaegerszegi lakása van (a településen egy kis gyümölcsöse és szőlője azért akad), gépjárműve pedig…
febr. 3
5:15
Csökölyben találta egy férfi, azonnal megsemmisítették (ATV)
Második világháborús német repeszromboló gránátot Csökölyben egy helybéli férfi. Szerencséje volt, hogy nem robbant fel, a bomba ugyanis fokozottan veszélyes volt, és ütésre is robbanhatott volna. A tűzszerészek ezért azonnal megsemmisítették a helyszínen.
febr. 3
5:17
Nem kapták meg a beígért bérkompenzációt a közszolgák (ATV)
Kevesebb fizetést kap januárra a közszférában dolgozók egy része, mert nem kapták meg a beígért bérkompenzációt. Vannak olyanok, akik akár 6-8, vagy ennél is több ezer forinttal is kevesebbet vihetnek haza. Banai Péter Benő, a Nemzetgazdasági Minisztérium helyettes-államtitkára azt mondta: március 15-ig mindenki nyilatkozhat arról, hogy jogosult-e a bérkompenzációra. Ha ez megtörténik, akkor…
febr. 3
5:27
Új mellekkel várja Fecót párja (Blikk)
A szülés miatt megereszkedett mellét hozatta rendbe Angéla, hogy meglepje párját
febr. 3
5:29
Kinga nem egy konyhatündér (Blikk)
Nem sikerült elsöprő sikert aratnia Kingának (22) a vacsorájával. A villa cselszövőjének Fecó (28) volt a segítségére, de még ketten együtt sem tudtak egy olyan ételsort összeállítani, ami után a többiek megnyalták volna az ujjukat, vagy legalább ne fintorogtak volna.
febr. 3
5:30
Kukásrejtély a Lehel piacon (Alternatív Energia)
Két hónapja folyik a nyomozás a XIII. kerületi Lehel csarnokban randalírozó fideszes önkormányzati képviselő és fia ügyében.
febr. 3
5:30
Felpezsdült a dolgozókra kötött biztosítások piaca (hirado.hu)
Szakértők szerint egy tavaly novemberi aprócska törvénymódosítás tárta szélesre a kapukat a biztosítók előtt.
febr. 3
5:30
A hajhullás okai (WebBeteg)
A hajhullás szót említvén valószínűleg mindenkiben egy negatív érzés kel életre, hiszen egy olyan problémáról beszélünk, amely nagyon sokakat érint, ezzel együtt igencsak kényes témát jelent férfiaknál és nőknél egyaránt, hiszen megjelenésünk egyik fő eleméről van szó. De vajon tisztában vagyunk-e azzal, hogy mi okozhatja ezeket a nem várt folyamatokat?
febr. 3
5:30
Egy falu, ahol mindenki milliomos lett, kivéve egy embert... (ProfitLine)
Mindenki milliomos lett egy spanyol faluban sorsjegy révén - egy kivétellel: az illető görög, egy nő kedvéért költözött a településre, ám szétváltak útjaik, ő pedig most egy pajtában él.
febr. 3
5:32
Elszigetelik az államfőt (Alternatív Energia)
Kicselezték a Schmitt Pál elleni tüntetésre készülőket a Debreceni Egyetem és a Terrorelhárítási Központ munkatársai, hiszen az utolsó pillanatban regisztrációhoz kötötték az alapításának 100. évfordulóját ma ünneplő intézmény főépületébe való belépést. Az államfő a magyar tudományos élet vezetői előtt mond beszédet az egyetemi szenátus eredetileg nyilvános ülésén, s láthatóan nem foglalkozik az…
febr. 3
5:33
Sokat nyerhetnek ma az OTP hitelesei (Pénzcentrum)
Jól járhatnak februárban az OTP hitelesei, az erős forintból profitálhatnak, több hónapja nem lehetett ilyen alacsony a havi törlesztőrészletük, mint most. Az egy hete tartó forinterősödésből talán a többi devizahiteles is nyerhet, ehhez továbbra is csak stabil forintra van szükség. Kősebb még a forintosítás is megérheti, hiszen áprilistól a legtöbb devizaadós ingyen átválthatja hitelét az…
febr. 3
5:33
63 halott: a szomszédban ölt a farkasordító hideg (ATV)
Ukrajnában és Lengyelországban újabb 20 emberéletet követelt a sokfelé mínusz 30 fokos, rendkívüli hideg. Európa keleti és déli részén a Szibériából beáramló hidegnek és havazásnak már több mint 110 halálos áldozata van. Magyarországra szintén komoly havazást és szélvihart prognosztizáltak a meteorológusok.
febr. 3
5:34
Érdekvédők bűnhődnek a tüntetések miatt? (Alternatív Energia)
Leállíttatta a Belügyminisztérium a rendőrségi munkavállalók szakszervezeti tagdíjának levonását a Magyar Államkincstárnál, az Országos Rendőrfőkapitányság vezetője pedig felmondta a szakszervezetekkel kötött korábbi együttműködési megállapodást - olvasható a Független Rendőr Szakszervezet honlapján.
febr. 3
5:36
Nincs súlya az amerikai magyar szervezeteknek (Alternatív Energia)
Szélsőjobboldali amerikai magyarok azt a látszatot igyekeznek kelteni, mintha befolyásolni tudnák az amerikai elnökválasztást, és ezzel zsarolhatnák a Fehér Házat. Lipták Béla újabb petíciójában azt követelte Obama elnöktől, határolódjon el Hillary Clinton Orbán Viktornak írott levelétől.
febr. 3
5:48
Tömegoszlatás Egyiptomban – több tüntetőt agyonlőttek (hirado.hu)
Egy tüntetőre sörétes puskával közelről rálőttek, később belehalt sebeibe.
febr. 3
5:50
Gyorsan zsugorodik a Magyarországon működő bankok fiókhálózata (hirado.hu)
A legnagyobb hálózatszűkítést a CIB Bank hajtotta végre, tavaly 23-mal kevesebb egysége volt, mint két évvel korábban.
febr. 3
5:52
Kerítésszaggató: csúnyán összetört az útról letérő autó - fotó (hirado.hu)
Egy személyautó eddig tisztázatlan körülmények között letért az útról, és egy üzlet előkertjébe rohant, kidöntve annak kerítését.
febr. 3
6:03
Videó: Így élhetjük túl a havat autóval! (Blikk)
febr. 3
6:03
Melyik a világ legdrágább városa? (Infostart)
Luanda, az olajban gazdag Angola poros, kaotikus és polgárháború tépázta fővárosa a világ legdrágább városa a külföldiek számára - írta honlapján a BBC.
febr. 3
6:03
„Elapadt" a Maneken Pis (Blikk)
febr. 3
6:06
Előre eltervelt vérfürdő? (Kripto Akadémia)
A hadsereget és a biztonságiakat teszik felelőssé a szerda esti egyiptomi futballtragédia miatt: Port Said városában a hazal csapat drukkerei a pályára áramlottak, s késekkel nekirontottak a kairói vendégcsapat játékosaira és drukkereire. Legalább 78-an meghaltak. A kairóiak a katonai vezetést vádolják, amely ellen tegnap tömegek tiltakoztak.
febr. 3
6:08
Bizonytalan a Putyin- Medvegyev tandem (Kripto Akadémia)
Érzékenyen reagál a tőzsde a decemberi parlamenti választások után kezdődött orosz tiltakozási hullámra. A politikai kockázatok megemelkedése miatt ez máris nagy, minimum 79,5 milliárd dolláros vesztességet jelentett az orosz gazdaságnak -írta tegnapi számában a Nyezaviszimaja Gazeta
febr. 3
6:10
Megdobálták Gázában az ENSZ főtitkárát (Kripto Akadémia)
Közel-keleti útja utolsó napján, tegnap, a Hamász által ellenőrzött Gázai övezetbe látogatott Ban Ki Mún ENSZ főtitkár, ahol barátságtalan fogadtatásban volt része.
febr. 3
6:21
Mindenkit átvágott a medve: látta az árnyékát, de nem alszik (Privátbankár)
A hagyomány szerint, ha február 2-án kijön a medve a barlangjából és meglátja az árnyékát, akkor hosszú télre kell számítani. Amellett, hogy ennek körülbelül annyi értelme van, mint annak, hogy: „ha a húsvéti nyúl termálvizet talál, akkor Pannergy-részvényt kell venni”; érdemes elgondolkodni, hogy vajon tényleg alszanak-e a piaci medvék és hagyják tombolni a bikát, vagy nagyon is látványos…
febr. 3
6:21
Szandika színpadi szexre hívja Verát (BorsOnline)
Szandika egy grazi erotika kiállításon mutatta meg, mit kezd megszerzett ismertségével, egy rátermett partnerrel és egy segédeszközzel. A szöszke pornós ezt a jövőt szánja VV Verának is.
febr. 3
6:21
Így készül az ország a havazásra (Infostart)
Erős havazást és szélvihart prognosztizál az Országos Meteorológiai Szolgálat. Országszerte több melegedőt megnyitottak, a Főgáz moratóriumot hirdetett, a közterület-fenntartók pedig készenlétben vannak. A fővárosi cégek és a civil szervezetek felkészültek a havazásra.
febr. 3
6:24
Kivégzés - műanyag zsákokba csomagolt holttesteket találtak (hirado.hu)
Salvador nyugati részén találták meg a tetemeket, köztük egy volt hivatásos labdarugó holttestét is. A rendőrség több gyanúsítottat őrizetbe vett.
febr. 3
6:26
Újabb kiemelt jelentőségű pereket küldene vidékre a főváros (hirado.hu)
A hat gazdasági ügyről annyit árultak el, hogy az eljárásokat a felperesek kártérítésért, szerződés érvénytelenségének megállapításáért, valamint hibás teljesítés és tisztességtelen piaci magatartás miatt kezdeményezték.
febr. 3
6:27
Törvényben szabályozhatják a MÁV biztosító károsultjainak ügyét (ATV)
Megoldódni látszik a MÁV Általános Biztosító Egyesület károsultjainak évek óta húzódó ügye. Az Alkotmánybíróság (Ab) ugyanis közölte: alkotmányossági mulasztás történt, ezért felszólította az Országgyűlést, hogy június 30-áig jogszabályban rendezze a biztosítottak ügyét. Az Ab szerint a biztosítottak alapos okkal számíthattak arra, hogy a károkat nem nekik, hanem a biztosítónak kell megtérítenie.
febr. 3
6:39
Érkezik az első Fujitsu SSD (PCWorld)
Hosszabb idő után a Fujitsu is úgy döntött, beszáll az SSD-iparba. Related Stories Több okostelefon fogy, mint amennyi számítógép A Facebook adatközpontja annyi áramot használ, mint az egész megye Olcsón mesefilmek, ingyen Delta és Híradó Ingyen Playbookot osztogat a RIM az androidos fejlesztőknek Kegyetlen GPU-k kerülhetnek az Alienware új noteszébe
febr. 3
6:39
Vivien génhibával született, egy éve harcolnak az életéért (BorsOnline)
Minden napot csodaként él meg a Pestovics család, amit tavaly február 8-án született kislányukkal tölthetnek. Vivien olyan génmutációval született, ami miatt tüdeje lassan tönkremegy.
febr. 3
6:39
Izrael áprilisban megtámadja Iránt? (Infostart)
Leon Panetta amerikai védelmi miniszter úgy véli: egyre valószínűbbé válik annak a lehetősége, hogy Izrael már áprilisban támadást indít Irán ellen, így próbálva megakadályozni Teherán atomfegyverhez jutását - közölte csütörtökön az amerikai média.
febr. 3
6:41
Összebalhéztak az időjósok a hideg miatt (BorsOnline)
Még a meteorológusokat is megosztja a következő napok időjárása. Reisz András szerint 30 évente fordul elő ilyen extrém idő, Németh Lajos viszont azt mondja: ez a természetes. A Bors népi időjósa, Géza bácsi csak egy kismadárnak hisz.

Keresés