2012. február 11. szombat

febr. 11
0:21
Frissítenék a Lumia 800 kamera alkalmazását? (PCWorld)
A jelek szerint akár érkezőfélben is lehet egy javított verziójú szoftvercsomag a Lumia 800 kamerája számára. Related Stories HDR képek készítése könnyen és ingyenesen Mac a családban - első lépések Jön az Android 4.0 az Iconia Tab A200-ra A Flash nem halott Windows 7-es táblával újított a Gigabyte
febr. 11
0:24
Villanyoszlopnak csapódott egy autó a Váci úton (hirado.hu)
Villanyoszlopnak ütközött egy autó a fővárosban a Váci úton az északi vasúti összekötő híd alatt péntek este, a járműben utazók súlyosan megsérültek.
febr. 11
0:28
Már kérhetik a jövedelempótlékot a kismamák (hirado.hu)
Azt kérik, az érintettek a lehető legrövidebb időn belül, de legkésőbb május 31-ig küldjék vissza a kitöltött űrlapot.
febr. 11
0:39
Olvasnivaló: Hideg télben fűszeres fogás (Mindmegette)
A hótakaró borította táj valahogy mindenkiből előhozza a gyerekkori szánkózások, síelések, hógolyózások emlékeit - aki pedig teheti, hódol is valamely téli sportnak vagy alaposan felöltözve kimerészkedik a természetbe.
febr. 11
0:39
Videó: „A buszon maradtunk, de így is nyerni tudtunk Ljubljanában” (She)
Ahogy arról már beszámoltunk, a Sapa Fehérvár AV 19 kétszer is hátrányba került, ám 5–3-ra így is győzni tudott az Olimpija Ljubljana otthonában az osztrák jégkorong-bajnokság (EBEL) középszakaszának 8. fordulójában. A mérkőzés után telefonon értük utol Énekes Lajos másodedzőt.
febr. 11
0:42
Acélosodik a jég – törni kell a fővárosban is (hirado.hu)
Egyre acélosabb a jég a Dunán, ez komoly munkát ad még az ország legnagyobb jégtörőjének is.
febr. 11
0:43
NS: Aczél rosszkor volt rossz helyen; mit csinál a Loki korábbi kapitánya? - szombat (She)
A Nemzeti Sport szombati számából ajánljuk:
febr. 11
0:46
A kormány idén is biztosítja a moldvai magyar nyelvű oktatást (hirado.hu)
A kormány az idei évben is rendelkezésre bocsátja a moldvai oktatási program előző éveknek megfelelő mértékű támogatását, és mindent megtesz annak érdekében, hogy a magyar nyelvű oktatást biztosítsa.
febr. 11
0:50
Harrach: rövidesen benyújtjuk a feltöltős mérőóra-törvényt (hirado.hu)
Az elkövetkező időszak jogalkotásából az új Polgári törvénykönyv és a Büntetőtörvénykönyv megalkotását emelte ki a kisebbik kormánypárt frakcióvezetője.
febr. 11
0:54
Mal: ezer forintért ajánlották fel tuldajonhányadukat az államnak (hirado.hu)
A tulajdonosok jelképes összegért, ezer forintért ajánlották fel az ajkai timföldgyár tulajdonrészének ötven százalékát az államnak.
febr. 11
0:57
Tenisz: Bartoli és Wickmayer is elődöntős a párizsi versenyen (She)
Marion Bartoli kétszer is kis túlzással a sírból hozta vissza a Roberta Vinci elleni mérkőzését, és szetthátrányból fordítva jutott elődöntőbe a párizsi fedett pályás női tenisztornán, ahol Yanina Wickmayerrel lett teljes a legjobb négy mezőnye.
febr. 11
0:58
Újabb tömegtüntetés Pozsonyban a politikai korrupció ellen (hirado.hu)
Ismét nagy tömegeket vonzott utcára Szlovákia több városában a politikai korrupció elleni tiltakozássorozat.
febr. 11
1:02
Kiszökött az ózdi kórházból, majd meghalt (hirado.hu)
Öt percre ment át a nővér egy másik kórterembe, akkor ment ki az épületből az idős férfi.
febr. 11
1:06
Csökkentené a 2014-2020 közötti EU költségvetést Finnország (hirado.hu)
A finn kormány arra hivatkozott, hogy az unió a tagországoktól is nagyobb költségvetési fegyelmet kíván.
febr. 11
2:09
Számítógép irányítja a magyar csodahajót (Blikk)
BUDAPEST – Kéne egy makett a diplomamunkámhoz – így Réder Ákos (29) egyetemista. Inkább építsük meg igaziban! – vágta rá a tervek láttán Juhász György (35)  hajóépítő – nagyjából így zajlott az a beszélgetés, amelynek gyümölcse, a Como térdre kényszerítette az egész hajósvilágot a nemrég Düsseldorfban megrendezett szakmai kiállításon.
febr. 11
2:09
Gúnyolódástól félti fiát Elton John (Blikk)
febr. 11
3:21
Hogyan jutok haza New Yorkból Malév nélkül? (Blikk)
NEW YORK–BUDAPEST – Nem elég, hogy százezrekkel rövidítette meg a Malév, az is benne van a pakliban, hogy a légitársaság miatt az Egyesült Államokból is kiutasítják Csimpolyás Annát (67). Az idős hölgy Barcsról vette a nyakába a világot, hogy meglátogassa New Yorkban élő lányát, Mónikát (42). A nyugdíjas hölgy hónapokig kuporgatott, hogy újra gyerekével lehessen.
febr. 11
3:57
Továbbra sincs hír az óceánnal harcoló Gáborról (Blikk)
ATLANTI ÓCEÁN – Már negyedik napja nem tudja utolérni felesége Rakonczay Gábort (31), az Atlanti-óceánon egyedül átkelni próbáló kenust, aki – mint arról a Blikk elsőként beszámolt – a hatalmas hullámok miatt vasárnap kétszer is felborult hajójával.
febr. 11
4:51
Kinga összeomlott, retteg a párbajtól (Blikk)
BUDAPEST – Pattanásig feszültek az idegek a szerdai kihívás után a ValóVilágban, a két párbajozó, Kinga (22) és Seherezádé (21) ugyanis egyre jobban tart a vasárnap estétől.
febr. 11
4:54
"Vége, ennyi volt" Búcsúzik az egyik legkedveltebb magyar együttes (ATV)
Eger mellett Békéscsabán, Kaposváron, Nyíregyházán, Pécsett, Szegeden, Szolnokon, Szombathelyen, Tatabányán és Zalaegerszegen lép fel az együttes.
febr. 11
5:12
7-en a 7-ről (Alternatív Energia)
Ön mit választana: Európát vagy az alkoholt?
febr. 11
5:12
Halálra gázolt a villamos egy embert a XI. kerületben (ATV)
Egy ember meghalt, egy másik pedig megsérült, amikor elgázolta őket egy villamos péntek este Budapest XI. kerületében, a Bartók Béla út és a Ballagi Mór utca sarkánál.
febr. 11
5:14
Puccs-elmélettel zárta a sorokat Orbán? (Alternatív Energia)
Míg a Fidesz frakcióvezetője cáfolta, hogy puccskísérletről beszélt volna Orbán Viktor miniszterelnök Egerben a kormánypártok frakcióülésén, az elhangzottakról szóló értesüléseket tegnap a kormánypárti sajtó is megerősítette. Más kérdés, hogy Hannes Svoboda, az európai szocialisták frakcióvezetője szerint Orbán azért nem annyira fontos személy, hogy egész Európa összeesküdjön ellene.
febr. 11
5:14
Lázár szerint nem volt szó puccskísérletről (ATV)
Határozottan cáfolta a miniszterelnökkel szembeni puccskísérletről szóló sajtóhíreket a Fidesz frakcióvezetője - azt mondta, nincs semmiféle törésvonal a frakcióban. Lázár János a pártszövetség egri kihelyezett ülése után közölte, ötpárti egyeztetést kezdeményeznek a választójogi és a kampányfinanszírozásról szóló törvényjavaslatokról. A Fidesz frakcióvezetője kemény hangon beszélt Tarlós István…
febr. 11
5:21
Rontást vett le a jósnő - 4 év börtönt kapott érte (ProfitLine)
Négy év börtönbüntetésre ítélt és nyolc évre kitiltott az országból a Veszprémi Törvényszék egy román asszonyt, aki "jósnőként" több embert csapott be; az ítélet pénteken emelkedett jogerőre - közölte Dürkné Pintér Zsuzsanna, a törvényszék sajtószóvivője az MTI-vel.
febr. 11
5:30
Hétfőn délután ér a Kossuth térre az éhségmenet (Alternatív Energia)
Fáradnak, de csak fizikailag, lélekben viszont megerősödtek - mondta tegnap Gyöngyösre érkezve az edelényi Komjáthi Imre. Az éhségmenet tegnap is hidegben, hóban gyalogolt a 3-as úton Budapest felé. Karácsondon a Szolidaritás egyik tagja teával, kávéval várta azokat, akik hétfő óta naponta 22-30 kilométert tesznek meg, hogy hétfőre, a parlamenti ülésszak kezdetére a fővárosba érjenek.
febr. 11
5:30
Vérfürdő Aleppóban (Kripto Akadémia)
Katasztrofális helyzet alakult ki a szíriai lázadások fellegvárában, Homszban, melyet a damaszkuszi kormányerők egy hét óta nehézfegyverekkel lőnek. Barack Obama amerikai elnök felszólította a rezsimet az öldöklés befejezésére, az Európai Unió pedig azt követelte Oroszországtól, hagyjon fel a Szíriát elítélő határozat elfogadásának megakadályozásával az ENSZ Biztonsági Tanácsában.
febr. 11
5:30
Nem tudom, divatos-e, de vannak elveim (Spa Trend Online)
Vitray Tamás szerint a jelenlegi hatalom nem méri fel, hogy kockázatos vállalkozás lesöpörni minden nekik be nem hódolt hangot. A Magyar Televízió Kossuth-díjas örökös tagja - akinek ma a DigiSporton van műsora - lapunknak arról is beszél, vannak elvei, és 80. évében már megengedheti magának azt a luxust, hogy ragaszkodjon hozzájuk.
febr. 11
5:30
Kórházban a gyönyörű modell: vérrögöt találtak a szervezetében (hirado.hu)
A modell hálát adhat a sorsnak. Akár végzetesen is alakulhatott volna műtétje, ha időben észre nem veszik a komoly bajt.
febr. 11
5:32
Azonosulni tudott az ország összes polgárával (Alternatív Energia)
Göncz Árpád neve szorosan összeforrt a harmadik Magyar Köztársasággal - kezdte tisztelgő beszédét tegnap, az OSA Archívumában Kende Péter történész. Az egykori köztársasági elnök 90. születésnapja alkalmából, a köztársaság állapotáról rendezett gyorskonferencián történészek, filozófusok, alkotmányjogászok, szociológusok keresték a választ arra: "Hogyan jutottunk idáig? Hogyan léphetünk tovább?"…
febr. 11
5:34
Két év letöltendő fogházra ítélte a bíróság Geréb Ágnest (Alternatív Energia)
Két év fegyházbüntetés vár Geréb Ágnes szülész-nőgyógyászra - a Fővárosi Ítélőtábla emellett tíz évre eltiltotta hivatása gyakorlásától is. Geréb ügyvédje szerint nem voltak egyenértékűek a vád és a védelem bizonyítékai. A Társaság a Szabadságjogokért Mozgalom (TASZ) kegyelmi kérvénnyel fordul a köztársasági elnökhöz.
febr. 11
5:48
Engedtek a katonanők nyomásának (Kripto Akadémia)
A Pentagon ismét enyhítette a nők katonai szolgálatának feltételeit, de 238 ezer állást továbbra is csak férfiak tölthetnek be az amerikai fegyveres erőknél. Az amerikai védelmi minisztérium csütörtökön jelentette be, hogy a jövőben harcoló alakulatoknál is szolgálhatnak nők, például hírszerző tisztként, vagy műszaki alakulatban.
febr. 11
5:50
Timosenko megkeseríti Janukovics életét (Kripto Akadémia)
Botrányos jelenetekkel kezdődött az ukrán parlament tavaszi ülésszaka. A hivatali visszaélés vádjával börtönben sínylődő Julija Timosenko korábbi miniszterelnök, ellenzéki pártelnök, még távollétében is képes volt kellemetlen pillanatokat okozni legfőbb politikai riválisának, Viktor Janukovics államfőnek, aki szerinte őt személyes bosszúból juttatta a rácsok mögé.
febr. 11
5:52
Oxfordban végzett a román miniszterelnök (Kripto Akadémia)
Mihai Razvan Ungureau, a csütörtökön beiktatott új bukaresti kormányfő az első olyan román miniszterelnök, aki az oxfordi egyetemen, "a világ kormányfőinek és elnökeinek alma materén" szerzett diplomát - olvasható Nagy-Britannia romániai nagykövetségének blogján.
febr. 11
5:54
Aszadék vagyona (Kripto Akadémia)
Szíriában nem ér véget az öldöklés. Naponta több tucatnyi halottról érkeznek írek. A kormányerők különös brutalitással lépnek fel a lázadókkal szemben. Basár el-Aszad láthatóan hallani sem akar semmiféle kompromisszumról. Nemcsak hatalmát, tetemes vagyonát is félti.
febr. 11
6:21
A világ 10 legjobb luxushotelje: Marrakeshtől Párizsig (Privátbankár)
A világ 10 legjobb luxusszállója között európai dominancia figyelhető meg, a legjobb 10 közé az utazók ajánlása alapján még egy 4 csillagos hotel is bekerült, ami nincs olyan messze Budapesttől. Luxusfürdők, konditermek, éttermek és egyedi kialakítású szobák New Yorktól Bécsig.
febr. 11
6:21
Kikaparják a szilikont VV Veronika szájából (BorsOnline)
Alekosz exe ráunt feltöltött ajkaira, ezért úgy döntött, hogy kiszedeti az implantátumot. Kedvese, Cristofel szerint Veronika normális útra akar térni, ő pedig ebbe nem akar beleszólni.
febr. 11
6:24
Vasárnap eldől, csődbe megy-e márciusban Görögország (hirado.hu)
Szombat hajnalban a görög kormány egyhangúlag jóváhagyta az EU-IMF-hitelmegállapodást, a parlament vasárnap szavaz a döntésről.
febr. 11
6:24
Orbán: Brüsszelből nem tudják megmondani, nekünk mi a jó (Portfolio)
Higgadt, nyugodt tárgyalásra van szükség az Európai Unióval, ám azt elvárjuk, hogy tartsák tiszteletben a magyar nép mindenkori akaratát - jelentette ki Orbán Viktor abban az interjúban, amelyet...
febr. 11
6:39
Petiéknek milliókat hozott az esküvô - galériával (BorsOnline)
Csenge és Peti az ÖsszeEsküvők győztes párja hivatalosan is összekötötte életét. A megható ceremónia után a TV2 főnyereményét is átvehette az ifjú pár.
febr. 11
6:41
Kasza Tibi fejére kicsi a bukósisak (BorsOnline)
nem létezik szabványméretű bu­kósisak a fejére, ezért terepjáróval jár. Kabrió medellel.
febr. 11
6:42
Csak a széllel versenyzünk (Spa Trend Online)
Elindult a nemzetközi fesztiválszezon: tegnap nyitotta meg kapuit Európa közepén a világ egyik legnagyobb, s az új év legelső filmfiesztája. A február 19-ig tartó 62. Berlini Nemzetközi Filmfesztivál a nemzetközi filmtermés izgalmas szeletét sorakoztatja fel, számunkra különös örömre adva alkalmat. A független magyar film erejét bizonyítandó két hazai produkció is a nemzetközi közönség elé kerül,…
febr. 11
6:42
Nem az alapszabályra (Behaviour)
A civilben jogászként dolgozó Török Ferenc olimpiai bajnok öttusázó, MOB-tag, aki sporttörvényi előkészületekben is részt vett korábban, levelet írt Molnár Zoltánnak, a Magyar Olimpiai Bizottság főtitkárának, melyben tételesen rámutat a február 26-án elfogadni tervezett új alapszabályban rejlő aggályokra.
febr. 11
6:42
Lejárt a türelmi idő - Év végén törlesztettek az önkormányzatok (Portfolio)
A tavalyi év utolsó hónapjában számos önkormányzatnál lejárt a korábban kibocsátott devizakötvények esetében a türelmi idő és megkezdődtek a törlesztések - olvasható ki a Magyar Nemzeti Bank pénteken...
febr. 11
6:44
Színészek éhséglázadás előtt (Spa Trend Online)
Tegnap délben a pesti Károly körútra színházi dolgozók vonultak. Egy olajoshordóban tüzet gyújtottak, teát kínáltak, és szólt a gitár. Egy színész, félrebillent koronával a fején a téli körúton nézőket gyűjtött, kóborolt.
febr. 11
6:44
Eredménytelen volt Aczél szembesítése (Behaviour)
A Központi Nyomozó Főügyészség tájékoztatása szerint nem vezetett eredményre Horváth Gábor és Aczél Zoltán pénteki szembesítése. Ugyanakkor a Siófok és a Haladás korábbi vezetőedzőjének jogi képviselője úgy nyilatkozott, hogy egykori játékosa tisztázta védencét, akivel szemben kötelességszegés és vesztegetés gyanúja merült fel.
febr. 11
6:46
Csillogó csatákra készül Afrika (Behaviour)
Az Afrikai Nemzetek Kupája a végső szakaszába érkezett. Ma este nyolc órakor Ghána és Mali csapatai vívnak meg a bronzéremért, holnap este fél kilenckor pedig a finálét rendezik a veretlenül menetelő Elefántcsontpart és a meglepetés teljesítményt nyújtó, szintén hibátlan Zambia párharcával. A kontinensviadal január 21-én vette kezdetét, melyben a tizenhat válogatott négy csoportra bomlott.
febr. 11
6:57
Tóth Gabit vetkőzésre buzdítja focista szerelme (BorsOnline)
Tóth Gabi szinte mindent megmutat a ma esti Eurovíziós Dalfesztiválon. Barátja mindezt nem bánja, sőt éppen Dávid biztatja a vetkőzésre.
febr. 11
6:57
Kerékpár: Lance Armstrong sportágat váltott, triatlonversenyeken indul (She)
Profi triatlonosként versenyez a jövőben Lance Armstrong, a Tour de France kerékpáros körverseny hétszeres bajnoka.
febr. 11
7:00
A Koma Bázis feszült örökmozgói (Spa Trend Online)
Garaczi László a média és azon keresztül az ország bornírtságait feltérképező Plazma című darabjával robbant be a köztudatba a Koma Társulat. A tagjai üdítően szemtelennek és ugyanakkor roppant éles szeműnek mutatkoztak, bámulatos lendülettel, fantáziadús humorral, rosszmájúskodó nyelvöltögetéssel pécézték ki a visszásságokat.

Keresés