2012. február 10. péntek

febr. 10
0:21
NS: „Percemberkék, újgazdagok irányítanak a magyar fociban” - péntek (She)
A Nemzeti Sport pénteki számából ajánljuk:
febr. 10
2:45
3G népszerűsítés felsőfokon? (PCWorld)
MegaFon: 5000 dollár értékű nyaralás üti a legadatéhesebb ügyfél markát. Related Stories A mobilos Facebookra is jönnek a reklámok Frissítenék a Lumia 800 kamera alkalmazását? G.Skill memóriák alacsony profillal Lencsevégre került egy Ice Cream Sandwichet futtató N9 Fotón a Samsung Galaxy Mini utóda
febr. 10
3:21
Csenge és Peti pénteken összeházasodnak (Blikk)
Budapest - Elérkezett Csenge (23) és Peti (25) nagy napja, az ÖsszeEsküvők győztes párosa pénteken törvényesen is összekötik az életüket. A Blikk elkísérte őket utolsó napjukon, amit még mint menyasszony és vőlegény töltöttek.
febr. 10
4:39
Ctrl - Alt - Del : atomerőműnél kicsit durva (ProfitLine)
Németországban a különösen hideg időjárás miatt újraindítottak több olyan atomerőművet, amelynek reaktorait a fukusimai atomerőműben bekövetkezett baleset után leállították.
febr. 10
4:51
Pózolni akart a fegyverrel Dominik (Blikk)
Szigetszentmiklós—Halásztelek — Valószínűleg barátai előtt akart felvágni L. Dominik (†13), ám felesleges vagánykodása egy pillanat alatt tragikus véget ért.
febr. 10
4:54
Árfolyamgát - itt vannak a legfontosabb tudnivalók (hirado.hu)
A devizaalapú jelzáloghitel-adósok, valamint a deviza alapú lízingszerződéssel rendelkezők 2012 végéig még beléphetnek az árfolyamvédelmi-rendszerbe.
febr. 10
4:57
"Hülyeséget mondtam" - megtört a világhírű parfümkészítő (ATV)
Sajnálatát fejezte ki Jean-Paul Guerlain világhírű parfümkészítő csütörtökön a párizsi bíróságon egy a francia közszolgálati televízióban 16 hónappal ezelőtt elhangzott rasszista kijelentése miatt. A nagy port kavart ügy nyomán több francia jogvédő szervezet a Guerlain-termékek bojkottjára szólított fel.
febr. 10
5:09
Eltűnt a tengeren a magyar evezős (Blikk)
Atlanti-óceán - Három napja nem lehet elérni műholdas telefonján Rakonczay Gábort (31), aki a világon elsőként egyedül vágott neki az Atlanti-óceán átevezésének egy speciális kenuval.
febr. 10
5:12
Navracsics Brüsszelben európaibb hangot ütött meg (Adó1százalék)
Összeveszett Neelie Kroes, az Európai Bizottság alelnöke Brüsszelben Navracsics Tibor miniszterelnök-helyettessel. Ma a magyarországi helyzetről tartottak meghallgatást az Európai Parlamentben, és az esemény előtt - az alelnök állítása szerint - Navracsics megígérte, hogy Magyarország követi az Európa Tanács ajánlásait.
febr. 10
5:12
Nem bírják egymás nélkül: újra együtt az álompár (hirado.hu)
Négy hónappal szakításuk után újra kéz a kézben jelent meg Hollywoodban az álompárnak kikiáltott Lewis Hamilton és Nicole Scherzinger.
febr. 10
5:14
Ingatlanügy a levéltár államosítása mögött? (Adó1százalék)
Olyan konferencia próbál szakmai érveket gyártani a Politikatörténeti Intézet (PTI) levéltárának ellehetetlenítése mellett, amelyen az érintettek nem is szólalhattak fel. A levéltári törvény módosításával a PTI anyagát államosíthatják.
febr. 10
5:15
Pokolgéppel akarta kivégezni szerelmét egy kaposvári kamasz (ATV)
Házilag az internetről szerzett információk alapján barkácsolt bombát egy kaposvári kamaszfiú. Egy lányt akart felrobbantani vele, aki nem viszonozta a szerelmet. A robbanószerhez szükséges alapanyagokat legálisan, boltokban vette. A fiút most gyilkossági kísérlettel vádolják. A bíróság azonban elnapolta az ítéletet, újabb szakértőket akar meghallgatni.
febr. 10
5:16
Gyalogolnak tovább az út szélén hagyottakért (Adó1százalék)
Tegnap is elszántan gyalogolt az éhségmenet. Reggel 9-kor indultak Kerecsendről és sötétben értek az éjszakára szállást adó Ludasra. Tóth Imre Miklós munkanélküli olvasztár, aki reménytelen helyzetbe került barátja öngyilkossága után határozta el, útnak indul Budapestre, mondják, félelmetes tempót diktál a szeles hidegben.
febr. 10
5:17
„Nagyon vonzó vagyok” Elvették a Liszt Ferencet (ATV)
Feleségül vette a Ryanair a Budapest Airportot – így jelentette be a légitársaság vezérigazgatója, hogy a felek megállapodtak a Ryanair budapesti bázisának megnyitásáról. Jövő péntektől kezdetben 3 majd 5 repülőgépet állítanak forgalomba, és 2 millió 400 ezer fős utasforgalommal számolnak. A cégvezető szerint nem kaptak elég kedvezményt sem a kormánytól, sem a Budapest Airportól.
febr. 10
5:18
Orbán: a CNN is benne volt a puccskísérletben (Adó1százalék)
A szokásos figyelemelterelő és az összezárást segítő trükköt (lásd: 1998, megfigyelési ügy) vetette be Orbán Viktor a Fidesz háromnapos egri tanácskozásán. A miniszterelnök hírek szerint arról beszélt, hogy puccskísérlet zajlott ellene három fronton, amelyben benne volt a CNN és néhány magyar, valamint külföldi diplomata is.
febr. 10
5:20
Csaknem 400 milliós prémium a BKV-nál (Adó1százalék)
Nagyon "nem ért egyet" vele, sőt helyteleníti a főpolgármester, hogy a csődközeli helyzetben lévő BKV-nál közép- és felsővezetők tucatjai kaptak a héten fizetés-utaláskor prémiumot.
febr. 10
5:27
Elege lett a férfiakból Onyutha Juditnak (Blikk)
Budapest — Fogalma sincs Onyutha Juditnak (36), hogy ki miatt hagyta magára a férje két gyerekkel több mint tízévnyi házasság után, de azt mondja, nem is érdekli.
febr. 10
5:29
Kern vérszegény! Vasat kell szednie (Blikk)
Budapest - Javult az állapota Kern Andrásnak (64), ám orvosai szerint továbbra sem lehet tudni, hogy Kossuth- és Jászai Mari-díjas színművészünket mikor láthatjuk újra a színpadon.
febr. 10
5:30
Nem volt terrorveszély a budapesti forgatáson (Alternatív Energia)
Amint azt lapunk már előre jelezte, nem történt bűntény az amerikai színész főszereplésével Budapesten forgatott filmhez Magyarországra szállított fegyverekkel kapcsolatban. A tavaly októberben indított, tegnap zárult nyomozás sem állapított meg büntetőjogi felelősséget.
febr. 10
5:30
Kórházbezárások jönnek? (hirado.hu)
Az intézmények nevükben nem szűnnének meg, de az átszervezéssel az aktív fekvőbeteg-ellátás helyben gyakorlatilag leállna - írja a Népszava.
febr. 10
5:32
Dönthetnek ma az egyházak sorsáról (Alternatív Energia)
Ma tárgyalja az Országgyűlés vallásügyi bizottsága az egyházügyi törvény módosításáról szóló kormánypárti javaslatot. Mint arról korábban beszámoltunk, azért kényszerül erre a Fidesz, mivel a Magyar Tudományos Akadémia (MTA) elnökének vallástudományi tanácsadó testülete - amely az egyházzá nyilvánítási kérelmeket bírálta el - nem hozott konkrét döntéseket.
febr. 10
5:34
Lopakodó gyilkos a hideg (Alternatív Energia)
Bár nem dőltek meg a hidegrekordok, a fagy ismét ölt Magyarországon. A kihűléses halálesetek egy részét ráadásul az okozza, hogy az áldozatok nem ismerik fel kellő időben a veszélyt, így akár az otthonukban is megfagyhatnak. A hideg mellett a szmog is egyre nagyobb gondot okoz a városokban.
febr. 10
5:45
Bochkor Gábor: Egyke marad Nóri (Blikk)
Budapest — Nem lesz esküvő, és nem lesz még egy gyerek! Bochkor Gábor (47) egyszer és mindenkorra tisztázni szeretné, hogy így boldog kis családjával, ahogy van.
febr. 10
5:45
3 évtized után atomreaktor épülhet az USA-ban (ProfitLine)
Közel három évtized után először adtak ki engedélyt új atomreaktor építésére az Egyesült Államokban.
febr. 10
5:48
Közvetlen lesz a cseh elnökválasztás (Kripto Akadémia)
Közvetlenül választhatják meg elnöküket a jövőben a csehek. A prágai szenátus szerdán késő este fogadta el az erre vonatkozó javaslatot.
febr. 10
5:48
Rengeteg madár pusztul el a kemény fagyban - így segítheti túlélésüket (hirado.hu)
A vastag hótakaró miatt a madarak nem találnak élelmet; az állatvédők szerint ilyenkor különösen fontos, hogy figyeljünk rájuk.
febr. 10
5:48
Az érgyulladás (vasculitis) típusai (WebBeteg)
A vasculitis gyűjtőnév olyan érgyulladásra utal, amely az ér által érintett szerv károsodását jelenti. A vasculitis a szervezet bármely területén kialakulhat, mégis leginkább a verőerekre (artériák) jellemző.
febr. 10
5:50
ENSZ-segítségre várva (Kripto Akadémia)
Az Arab Liga azt közölte, hajlandó folytatni szíriai megfigyelő misszióját. Ban Ki Mun ENSZ-főtitkár közlése szerint az arab államokat tömörítő szervezet az új misszióban szorosan együttműködne a világszervezettel. Az ENSZ-főtitkár közölte azt is, hogy Nabil al-Arabi, az Arab Liga főtitkára kérte a világszervezet segítségét.
febr. 10
5:50
Moszkvai mentőkötél a Malévnak? (hirado.hu)
Az orosz fejlesztési bank az ott tárgyaló magyar küldöttséggel már a Malév újraindítását lehetővé tévő újabb hitelről egyeztetett.
febr. 10
5:51
Nyomasztó teher lett az ingatlanvásárlás: hiába olcsók a lakások (Pénzcentrum)
A tavalyi nyár elején még a 11,33 százalékos hitel is drágának számított, ma viszont csak egyetlen nagy bank kínál ennél kedvezőbb ajánlatot, azt is csak legjobb ügyfeleinek. Átlagosan közel 3 százalékkal drágultak a bankok lakáscélú hitelei az elmúlt fél év alatt. A teljes futamidő alatt közel 2 millió plusz terhet jelenthet a családoknak egy átlagos hitel esetén, ennyivel fizethetnek többet…
febr. 10
5:52
Terjeszkedő orosz GPS-ek (Kripto Akadémia)
Múlt év októberében Szergej Kozlov ellentengernagy még arról beszélt, hogy az orosz globális helymeghatározó rendszer, a GLONASZSZ 2015-re lesz képes versenyre kelni az amerikai GPS-el. Most már arról nyilatkozott, hogy pontosságát tekintve gyakorlatilag már felzárkózott az amerikai és az európai mellé.
febr. 10
5:52
Ítéletet jöhet a Geréb-perben (hirado.hu)
A másodfokon zajló per tárgyalásán a vádlottak előzőleg felszólalhatnak az utolsó szó jogán a Fővárosi Ítélőtáblán.
febr. 10
5:54
Gorbacsovnak nem bocsátanak meg (Kripto Akadémia)
Az elmúlt száz év orosz és szovjet vezetőinek népszerűségét vizsgálta meg egy moszkvai közvéleménykutató intézet. Azt mérték, hogyan vélekedik a ma embere azokról, akik saját és őseik mindennapjait határozták-határozzák meg. A mai politikai szereplők, a legnépszerűbbek, a régiek bűneit megbocsátották, Gorbacsovnak viszont nem felejtik az egykori nagyság, a birodalom széthullását.
febr. 10
6:18
Hová tűntek a munkavállalói juttatások? (ProfitLine)
Az elmúlt év második felében 13 százalékkal nőtt azon munkavállalók száma, akik semmilyen juttatásban sem részesültek munkaadójuktól a fizetésükön kívül, míg tavaly az év első felében a dolgozók 26 százaléka nem kapott juttatást, a második félévben már 30 százalékuk.
febr. 10
6:21
VV Vera filmjét pornó-Oscarra jelölték (BorsOnline)
Vera még azt sem sejti, hogy fény derült a szexiparban tett szárnypróbálgatásaira, de máris pornó Oscar-díjra jelölték. Így egy aranyszobrocska lehet a vigaszdíja, ha nem nyeri meg a VV-t.
febr. 10
6:21
Megkezdődött a Berlinale (Infostart)
A német fővárosban megkezdődött a 62. Berlini Nemzetközi Filmfesztivál, a Berlinale.
febr. 10
6:21
Kitört a prémiumháború a BKV-nál (Infostart)
A cégvezetés szerint 100, a szakszervezetek szerint 500 millió forint értékben fizették ki az elmaradt prémiumokat a BKV-nál, amely január végén kapott 9 milliárdos kölcsönt a fővárostól hitelei visszafizetésére. A vállalat szerint csak a szerződésben rögzített juttatásokat kapták meg a dolgozók.
febr. 10
6:24
Hány állat van Magyarországon? (Infostart)
Ma teszi közzé a magyarországi állatállomány tavaly decemberi adatait a Központi Statisztikai Hivatal.
febr. 10
6:24
Szerenáddal köszöntik a 90 éves Göncz Árpádot (Metropol)
Göncz Árpádot 1990. augusztus 3-án a parlament öt évre választotta meg a Magyar Köztársaság elnökévé, majd mandátumának letelte után, 1995. június 19-én újraválasztották e tisztségben.
febr. 10
6:24
Szerenád Göncz Árpádnak (hirado.hu)
A budapesti Vérhalom téren beszédek nem lesznek, csak egy dalt énekelnek a ma 90 éves volt volt államfőnek, írónak, műfordítónak.
febr. 10
6:26
Adósmentő csomag kidolgozását tervezik a gépjárművet lízingelőknek (Infostart)
Saját adósmentő csomag kidolgozást tervezi a gépjárművet lízingelőknek a Magyar Lízingszövetség - írja a Világgazdaság. A szervezet főtitkára a lapnak elmondta: a cél, hogy csökkenjenek a terhei azoknak, akik fizetőképességük határán vannak.
febr. 10
6:27
Orbán: egyre nehezebb elérni az egymillió új munkahelyet (ATV)
A Nokia szerdán jelentette be, hogy 2300 dolgozóját bocsátja el. Az Index úgy tudja, a kiközvetített munkavállalók is elveszítik állásukat. Közben a kiszivárgott hírek szerint Orbán Viktor elégedetlen a foglalkoztatáspolitikával. A miniszterelnök az egri frakcióülésen sajtóhírek szerint azt mondta, a recesszió miatt egyre nehezebb elérni a megígért egymillió új munkahely megteremtését, mert még a…
febr. 10
6:39
4 ruhamérettel lesz vékonyabb az árammal fogyó Szulák (BorsOnline)
Szulák Andrea kemény fogyókúrába kezdett. A speciális edzésforma és az átgondolt táplálkozás nem is maradt eredmény nélkül: hat hét alatt két számot fogyott, de a végcél az, hogy négy mérettel kisebb ruhát hordjon.
febr. 10
6:39
Szex helyett is autóznak az olaszok (Metropol)
A La Stampa a kudarc okát is megkereste, az olaszok szenvedélye a gazdasági válság miatt lanyhult volna, az anyagi szegénységet érzelmi szegénység kísérte.
febr. 10
6:41
Aranka 17 milliót csalt ki a paptól (BorsOnline)
A kecskeméti Lajos atya végtelennek tűnő keresztényi türelmével, jó szándékával és örökségével élt vissza Aranka, aki 17,6 milliót húzott le 27 hónap alatt a káplánról. A csaló asszony összesen 109 alkalommal kért eredményesen kölcsön a paptól.
febr. 10
6:42
Új arána: legyen vagy ne legyen? (Behaviour)
Kedden a Puskás Ferenc Stadion ügyében nem csupán annyi történt, hogy Bánki Erik, az Országgyűlés sport- és turizmus bizottságának fideszes elnöke a DigiSport Reggeli Start című műsorában a kormány legeslegújabb tervezetéről számolt be: délután Vígh László, az Istvánmező rekonstrukciójáért és rehabilitációjáért felelős kormánybiztos az építész szakma jeles képviselőivel egyeztetett a…
febr. 10
6:42
Áprilisban újra a Nemzeti színpadán állhat Stohl (Spa Trend Online)
Március 25-én a Tragédia díszelőadásával, az elhunyt Nemzet Színészeinek a Rákóczi hídra festett portréival és fotókiállítással ünnepel a tíz éves Nemzeti Színház. Alföldi Róbert igazgató szerint a Nemzetinek olyan helyzeteket kell teremteni, amikor valamelyest szembe tudunk nézni azokkal a fájdalmakkal, bűnökkel, hibákkal, csalódásokkal, amiket akár több évtizede, vagy éppen néhány napja…
febr. 10
6:42
5 dollárt fizet a Google a felhasználónak, ha kémkedik önmaga után (hirado.hu)
Nem újdonság, hogy a keresőóriás intenzív érdeklődést mutat minden adatunk iránt. Váratlan fejlemény, hogy már fizet is érte, ha jelentéseket küldünk neki.
febr. 10
6:44
Loki: minden rendben van (Behaviour)
Miközben a budapesti stadionok (Puskás és Albert) felújítása, átépítése körül teljes káosz uralkodik - "csak" azt nem tudni, mikor kezdődnek el a munkálatok, mikor fejeződnek be, és mi történik a két létesítménnyel -, Debrecenben minden a tervek szerint halad, és 2014 tavaszán átadják a 12 milliárd forintból épülő, 18500 néző befogadására alkalmas arénát.
febr. 10
6:44
Maratoni tánc a Vígszínházban (Spa Trend Online)
A Vígegyetem-sorozatban "Shakespeare-szemináriummal", következő bemutatójához kapcsolódva pedig maratoni táncpróbával várja februárban közönségét a Vígszínház.

Keresés