2012. január 30. hétfő

jan. 30
0:00
VV Eszter kiesését megjósolta Hajdu Steve (Blikk)
Valóságshow és kőszínházi színészek, kicsit ellentétes fogalmak, de a ValóVilág 5 párbaja előtt összejöttek. A villalakók Magyar Attila és Hajdu Steve tanítványai lettek, utóbbi művészünk ráadásul még pocakot is villantott  interjú közben. Az Xnews.hu friss videója a párbaj kulisszái mögül.
jan. 30
0:00
NS: mennyire kész a pólócsapat; nem Csank éve; mikor érezte a fáradtságot Djokovics - hétfő (She)
A Nemzeti Sport hétfői számából:
jan. 30
0:18
Hopkins valóságshow-rajongó (Blikk)
jan. 30
0:22
Beperelték Lady Gagát (Blikk)
jan. 30
0:36
Olvasnivaló: 2011. jan. 30. Az igazi rösti (Mindmegette)
Rögtön az elején leszögezném, hogy még sosem jártam Svájcban, így nem kóstoltam igazi svájci rösztit, viszont van egy csomó gasztronómiai témájú könyvem... az egyikben hosszasan írnak a svájci rösztiről, ami - ha minden igaz -, merőben különbözik a nálunk ismert rokonától...
jan. 30
1:06
Egy magyar vízilabdázónak nem lehet más a célja, mint az olimpiai arany - Merész András (Agroinform)
A kapitány a Hathárom TV kamerája előtt beszélt az Eb-ről, az olimpiai kvalifikációs tornáról és az olimpiáról.
jan. 30
1:10
Nem sok kellett volna az aranyhoz - Drávucz Rita (Agroinform)
Drávucz szerint nincs értelme úgy kimenni az olimpiára, hogy nem az arany a cél.
jan. 30
1:12
Rövid pórázon a bundafőnökök (Blikk)
BUDAPEST – Szigorúan őrzik a hazai focifogadási botrány gyanúsítottjait, akik még tavaly június végén kerültek előzetes letartóztatásba. A határokon átnyúló szövevényes ügy két főszereplőjét, Kenesei Zoltánt (39) és Lázár Mátyást (40) a Venyige utcai börtönben tartják fogva.
jan. 30
1:48
Túl gyorsan halad a Bibliát másoló robot (Blikk)
jan. 30
2:00
Charáék nyerték az All-Star gálát - videó (Agroinform)
Zdeno Chara válogatottja legyőzte a „hazai pályán” játszó Alfredsson-gárdát a 2012-es All-Staron.
jan. 30
2:04
Charáék nyerték az All-Star gálát - videó (Agroinform)
Zdeno Chara válogatottja legyőzte a „hazai pályán” játszó Alfredsson-gárdát a 2012-es All-Staron.
jan. 30
2:24
Éva, a luxushajó fantomtúlélője (Blikk)
BUDAPEST – Hiába állítja, hogy a hajón volt, maximum fantom lehetett a fedélzeten P. Éva (38), ugyanis senki sem látta a magyarok közül a Costa Concordián. Éva a múlt héten mesélte a Blikknek, hogyan menekült meg a süllyedő luxushajóról, arra is magyarázatot adott, hogy másokkal ellentétben az ő neve miért nem szerepelt egyetlen utaslistán sem.
jan. 30
2:42
Ma kell fizetniük a végtörlesztőknek (Blikk)
BUDAPEST – Itt a vége! Ma lejár a határideje azoknak, akik végtörlesztenének.
jan. 30
3:18
Véletlenen múlt, hogy nem ölt a Viszkis (Blikk)
BUDAPEST – Ma is fél a régi emléket felidézve G. M. (61), akire a kedden 12 év után szabaduló Viszkis rabló (45) annak idején fegyvert fogott.
jan. 30
3:18
A Blikk nagy heti horoszkópja (Blikk)
jan. 30
3:54
Levélben tagadja a Baunok-gyilkosságot (Blikk)
SZOLNOK – „A kezemhez nem tapad vér" – ezt írta a Baunok házaspár meggyilkolásával gyanúsított Mészáros Tibor a börtönből.
jan. 30
4:12
Magyaros és szexi lesz Bárdosiék esküvője (Blikk)
BUDAPEST – Igazi mintavőlegény lett Bárdosi Sanyiból, aki még egy esküvőkiállításra is elkísérte menyasszonyát, Ildikót és esküvőszervezőjüket, hogy a bőség zavarában megtalálják azokat a kellékeket, amelyek nélkülözhetetlenek a nagy naphoz.
jan. 30
4:48
Összetört kocsijára költi vetkőzésből szerzett pénzét Barbara (Blikk)
BUDAPEST – Barbara a 2012-es Blikk szépe verseny januári szavazásán, ahol a tét óriási volt: 100 ezer forint és a döntőbe jutás a főnyereményért, a CKM-címlapfotózásért. Barbara örülhet, a tizennégyezer szavazatból rá került a legtöbb, így Tóth Andrea, a második helyezett alulmaradt.
jan. 30
4:54
A gyémántjubileum és az olimpia után lesz csak gyerek Vilmoséknál (ATV)
Vilmos herceg és hitvese csak jövőre tervezi dédunokával megörvendeztetni a brit uralkodót, mert az idén II. Erzsébet királynő gyémántjubileumára és a nyári londoni olimpiai játékokra kívánják összpontosítani figyelmüket.
jan. 30
5:09
Magyarország barát nélkül maradt (Kripto Akadémia)
Túlzás lenne azt állítani, hogy Orbán Viktor szívesen látott vendég lenne Európában, amiként az az állítás sem felelne meg a valóságnak, hogy egymás kezébe adják a kilincset a vezető külföldi politikusok Budapesten. Ráadásul a magyar kormányfővel való találkozó nem mindig hoz szerencsét: Hoszni Mubarak már nemhogy nem egyiptomi elnök, halálbüntetés fenyegeti, Silvio Berlusconi pedig már bukott…
jan. 30
5:09
Állt a bál a sztár otthonában: a bébiszitterre támadt a férj (hirado.hu)
Az egzotikus színésznő volt férje erősen elragadtatta magát. Ráadásul mindezt kislánya jelenlétében tette.
jan. 30
5:12
Baleset és öngyilkosság vagy két öngyilkosság a kettős tragédia? (ATV)
Vadászbalesetnek hitték először, majd kiderült, hogy feltehetően egy szörnyű családi tragédia történt szombat délután a Veszprém megyei Vid közelében. Egy hatvanéves férfit és tizennyolc éves fiát találták meg holtan egy vadászles közelében a helyszínre riasztott mentők. Már nem tudtak segíteni egyikükön sem. Később kiderült, hogy a férfi, az élettársa és a fia hárman indultak vadászni. Eközben…
jan. 30
5:27
Kérdések a Nokia-doboz körül (Alternatív Energia)
Miközben a Hagyó Miklós volt szocialista főpolgármester-helyettes elleni büntetőeljárást egyre több jogi furcsaság lengi körül, az ügy tartalmi kérdéseit feltáró, kiszivárgott dokumentumok alapján már abban sem lehetünk biztosak, hogy létezett-e az a bizonyos Nokia-doboz.
jan. 30
5:27
Felborult egy busz Ceglédnél (hirado.hu)
Személyi sérülés nem történt a hajnali balesetben.
jan. 30
5:29
Az MSZP szerint lehetséges akár a kétharmad elérése is (Alternatív Energia)
Kétharmados alkotmányozó többség megszerzését is lehetségesnek tartják a szocialisták, ha nyitottak az emberek gondjaira, illetve megfelelő szövetségeket tudnak kötni - hangoztatta szombaton, az MSZP választmányi ülése után Simon Gábor, a testület elnöke.
jan. 30
5:29
Felgyújtotta házát, majd öngyilkos lett egy férfi Battonyán (hirado.hu)
A rendőrség vizsgálja a rendkívüli haláleset körülményeit.
jan. 30
5:30
Áremelkedés jöhet: az európai olajexport leállítását fontolgatják (ATV)
Megérkezett Teheránba az ENSZ szakosított szervezetének, a Nemzetközi Atomenergia Ügynökségnek a delegációja. A szakemberek az iráni – a világszervezet szerint valószínűleg katonai célú – atomprogrammal kapcsolatban vizsgálódnak majd. Kiszivárgott hírek szerint az Egyesült Államok azon dolgozik, hogy növelje bunkerromboló bombái teljesítményét, amelyekkel a földalatti iráni nukleáris…
jan. 30
5:31
Kibírja Schmitt, hogy ne írjon alá? (Alternatív Energia)
Meglepő és fontos javaslattal adott hírt magáról az SZDSZ: a liberális párt szerint a plágiumbotrányba keveredett, az ügyről következetesen hallgató Schmitt Pálnak nem kellene egyetlen új, az Országgyűlés által elfogadott törvényt sem aláírnia, amíg a Semmelweis Egyetem disszertációt vizsgáló bizottsága nem fejezi be a munkáját.
jan. 30
5:33
LMP-s álom: "tisztán, egyedül" (Alternatív Energia)
Az LMP nem vesz részt az új Ellenzéki Kerekasztal nevű kezdeményezésben, amelynek egyebek között az MSZP, a Gyurcsány Ferenc vezette Demokratikus Koalíció (DK), a 4K! és a Szolidarítás lehetnek a tagjai - döntött a párt hét végi kongresszusa. Kiderült az is, a párt önállóan készül a következő parlamenti választásra.
jan. 30
5:36
Tüdőgyulladás: okok, tünetek, kezelés (WebBeteg)
A tüdőgyulladás a tüdő szöveteinek gyulladása fertőzés, allergia vagy fizikai-kémiai okok következtében. Néhány ipari országban a tüdőgyulladás a leggyakoribb halálok a fertőző betegségek közül.
jan. 30
5:45
Tömegbaleset, tíz halott Floridában (hirado.hu)
Tucatnyi jármű tört össze, a köd és az út mellett égő erdő füstje teljesen elvakította az gépkocsik és teherautók sofőrjeit.
jan. 30
5:47
Chávez bankállamosítással fenyeget (hirado.hu)
A venezuelai törvények szerint részt kell vállalniuk a kormányprogramok és -projektek részleges finanszírozásában.
jan. 30
5:48
Ez maradt a végtörlesztés után: mi lesz a hitelesekkel? (Pénzcentrum)
Hétfőn gyakorlatilag véget ért a végtörlesztés, újabb adósokat hagyva hátra. Mi lesz azokkal, akik forinthitelt vettek fel, hogy megszabaduljanak devizatartozásuktól? Sokan még évekig vagy évtizedekig fogják fizetni az elmúlt negyedévben kapkodva igényelt, nem egy esetben 14-15 százalék THM-mel felvett hitelüket. Mikor lehet ezeket a kölcsönöket kedvezőbbre cserélni, mi lesz a végtörlesztés…
jan. 30
5:49
Strasbourgban a magyar mozgáskorlátozottak ügye (hirado.hu)
Egyesületük az utazási kedvezmények megszűnése miatt fordult az emberi jogi bírósághoz.
jan. 30
6:03
Újabb áldozatot találtak (Kripto Akadémia)
Tizenhétre emelkedett a január 13-án zátonyra futott Costa Concordia olasz óceánjáró azonosított áldozatainak a száma - egy 25 éves perui pincérnő holttestét találták meg a búvárok szombaton. Hivatalosan még 16 embert keres az olasz polgári védelem. A hajótöröttek fejenként több mint tizennégyezer eurós kártérítésre számíthatnak.
jan. 30
6:03
Szórta a pénzt a temetkezési intézet? (hirado.hu)
A Népszava szerint drága autókat béreltek, üzemanyagra négyen fél év alatt csaknem 2 milliót költöttek a fővárosi cégnél.
jan. 30
6:05
Új botrány Pozsonyban (Kripto Akadémia)
Szlovákiában a márciusi előrehozott parlamenti választások közeledtével gyűrűznek a politikai-gazdasági botrányok. A Gorilla-ügy mellé pénteken egy újabb társult: a Sasanka.
jan. 30
6:05
Nagyot drágult idén a bor (hirado.hu)
A szőlő felvásárlási ára és a termelési költségek emelkedése miatt két számjegyű áremelésre kényszerültek a termelők.
jan. 30
6:07
Damaszkusz lecsapott a lázadó erőkre (Kripto Akadémia)
A szíriai kormányhadsereg offenzívát indított Damaszkusz ellenzéki kézen lévő elővárosainak visszafoglalására, a fővárostól keletre és északra fekvő területeket tankokkal támadták a BBC tudósítása szerint. Legalább 29 ember veszítette életét a hét végén. A harcok azt követően robbantak ki, hogy az Arab Liga szombaton felfüggesztette megfigyelői misszióját.
jan. 30
6:07
Vérünket a Magyar Egészségügyért (hirado.hu)
A Magyar Orvosok Szövetsége arra buzdítja tagjait, hogy véradással segítsék feltölteni a hiányzó vérkészleteket, az akció nyárig tart.
jan. 30
6:09
Athén magára maradhat (Kripto Akadémia)
Egyre drámaibb Görögország helyzete. A következő segélycsomag valójában nem is 130, hanem 145 milliárd euró lesz - értesült a Der Spiegel. Németországban egyre nagyobb az ellenállás Athén további megsegítésével szemben. A héten megszülethet a megegyezés a görög adósság elengedéséről.
jan. 30
6:09
Megújult a Csontváry Múzeum (hirado.hu)
Megszépültek a kiállítótermek, az intézmény a két hónapig tartó rekonstrukciót követően kedden nyílik meg újra a látogatók előtt.
jan. 30
6:11
Indonézia: sok halott és sebesült a ciklonban (hirado.hu)
Az ország déli vidékén pusztító tornádók csaknem 2400 lakóházat romboltak le, ezrek kényszerültek elköltözni.
jan. 30
6:18
Sztankay: nekem már nincs sok időm hátra (BorsOnline)
Sztankay Istvánt múlt héten választották a nemzet színészének. Ő azonban már nem vágyik a deszkákra. Úgy érzi, nincs sok ideje hátra, és most már szeretne pihenni.
jan. 30
6:18
Jól halad a Bibliát másoló robot (Infostart)
Túl hamar végezhet munkájával a Bibliát másoló robot a trieri dóm előtt.
jan. 30
6:18
Elfogadhatják a fiskális paktum szövegét (Infostart)
Véglegesíthetik a fiskális paktum szövegét az uniós állam- és kormányfők hétfői brüsszeli informális csúcstalálkozójukon.
jan. 30
6:21
Visszafoglalta Damaszkusz keleti elővárosait a hadsereg (hirado.hu)
A felkelőkkel vívott kétnapos harcokban a nehézfegyverzetet is bevetették Szíriában, csaknem kétszázan veszthették életüket.
jan. 30
6:24
Az adósságválság-saga folytatódik - újra összeülnek Európa vezetői (Portfolio)
A héten újraindul az adósságválság-saga, a ma tartandó idei első csúcstalálkozón az uniós vezetők akár meg is állapodhatnak a decemberben ismertetett uniós különszerződésben. Ez a megállapodás...
jan. 30
6:24
A fideszes törvénymódosítás miatt érvénytelen a népszavazás (ATV)
Veszprém vagy Somogy megye? Erről szavaztak vasárnap Balatonvilágoson. Ha a település választópolgárai úgy döntöttek volna, a két megye határán fekvő község az eddigi Veszprém megye helyett a jövőben Somogyhoz tartozna. Ennek fő előnye a világosiak számára az lenne, hogy a negyven kilométerre lévő Balatonfüred helyett a jóval közelebb lévő Siófokra kellene csak utazniuk, ha hivatalos ügyeket…
jan. 30
6:26
Sarkozy: Európa már nincs a szakadék szélén (ATV)
A francia elnök szerint "a világ és Európa pénzügyi helyzetének stabilizáláshoz a feltételek adottak”, ezért „mostantól minden erőnket a gazdasági válság megoldására kell fordítanunk".

Keresés