2012. február 10. péntek

febr. 10
5:48
Az érgyulladás (vasculitis) típusai (WebBeteg)
A vasculitis gyűjtőnév olyan érgyulladásra utal, amely az ér által érintett szerv károsodását jelenti. A vasculitis a szervezet bármely területén kialakulhat, mégis leginkább a verőerekre (artériák) jellemző.
febr. 10
7:33
Több osztályterem is elázott egy gimnáziumban (Infostart)
Több osztálytermet is le kellett zárni péntekre virradó éjszaka a nagykanizsai Batthyány gimnáziumban, amelynek padlásán csőtörés történt, több helyen a vakolat is leszakadt - közölte a Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság ügyelete.
febr. 10
7:54
Torokgyulladás és kaparó torok - Fájdalomcsillapítás és házi praktikák (WebBeteg)
A torokgyulladást nem szabad alábecsülni. Kezeletlenül gégegyulladás is kialakulhat belőle, a gyulladás átterjedhet a hangszalagokra, ami rekedtséget okoz.
febr. 10
8:09
Késnek a vonatok a ceglédi vonalon (Infostart)
Monor vasútállomásán leszakadt a felsővezeték, ezért 10-15 percet késnek a vonatok a Budapest-Cegléd-Szolnok vonalon - közölte a Mávinform sajtóügyeletese.
febr. 10
9:39
Folyik a tanítás az elázott nagykanizsai gimnáziumban (Infostart)
Átszervezve a terembeosztást, de megkezdődött reggel az oktatás a nagykanizsai Batthyány gimnáziumban, ahol péntekre virradó éjjel több termet is le kellett zárni, mert az épület padlásán csőtörés történt - mondta el az intézmény igazgatója.
febr. 10
10:33
Már 17 város levegője veszélyes Magyarországon (Infostart)
Már 17 város levegője veszélyes a szálló por magas koncentrációja miatt - közölte az Országos Környezet-egészségügyi Intézet.
febr. 10
10:35
Legalább 1300 ember halálát okozta egy étvágycsökkentő gyógyszer (Infostart)
A cukorbetegek kezelésére forgalomba hozott étvágycsökkentő hatású Mediator elnevezésű gyógyszer, amelyet elterjedten használtak a fogyás segítésére is legalább 1300 ember halálát okozta mielőtt bevonták a piacról - állapították meg francia kutatók. Magyarországon soha nem forgalmazták a készítményt.
febr. 10
17:21
A szájüregi daganatok és tünetei (WebBeteg)
Magyarországon évente mintegy háromezer embernél fedeznek fel szájüregi rákot, aminek következtében csaknem 1700 beteg hal meg. A szájüreg tumorai a legkönnyebben felfedezhető daganatos betegségek közé tartoznak - ennek ellenére sokan túl későn kerülnek orvoshoz.
febr. 10
19:51
Nyilvánosságra hozták Steve Jobs FBI-aktáját (Infostart)
Nyilvánosságra hozták a tavaly októberben elhunyt Steve Jobs FBI-aktáját: a 191 oldalas dokumentum a vitathatatlan érdemek mellett néhol kedvezőtlen színben tünteti fel az Apple cég néhai társalapítóját.
febr. 10
20:30
Furunkulus és karbunkulus (WebBeteg)
A furunkulus (furunculus) és a karbunkulus (carbunculus) a szőrtüszőkre lokalizálódó mély, esetenként kifejezett fájdalommal kísért gennyet ürítő bőrelváltozás.
febr. 10
21:39
Előkerültek az ellopottnak hitt, milliókat érő ékszerek (Infostart)
Több mint öt év után kerültek elő egy amerikai diplomatafeleség hétmillió eurót érő ékszerei egy egykori szállodai alkalmazott szekrényéből.
febr. 10
21:57
Még mindig nem ismerik az EU-ban a segélyhívási lehetőségeket (Infostart)
Új népszerűsítő kampányt indít az Európai Bizottság a 112-es hívószám megismertetésére, miután friss felmérés szerint az európai uniós lakosság 74 százaléka még mindig nem tudja, milyen számon kérhet segítséget, ha utazása alatt bajba jut valahol az EU-ban.
febr. 10
23:39
Február 11. - A betegek világnapja (WebBeteg)
1992 óta ez a nap a Betegek Világnapja, a megemlékezéssel az Egyház kívánja háláját és elismerését kifejezni mindazoknak, akik életüket szentelték annak, hogy a betegekkel, szenvedőkkel foglalkozzanak.

Keresés