2012. február 5. vasárnap

febr. 5
5:48
Új szorongásoldó gyógyszer (WebBeteg)
Azoknak a gyógyszereknek, amelyeknek az agyban kell hatniuk, először a mérgek behatolását megakadályozó, úgynevezett vér-agy gáton kell átjutniuk. Német kutatóknak most sikerült egy szorongásoldóval áttörniük e gátat.
febr. 5
7:54
Influenza - ÁNTSZ: Európában egyre gyorsabban terjed a járvány (WebBeteg)
Európában növekvő ütemben terjed az influenza - közölte az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ) hivatalos facebook-oldalán szombaton.
febr. 5
8:09
"A törvények egyszerre védhetik az anya és a magzat életét" (Infostart)
Az amerikai felnőttek többsége csak bizonyos korlátozás mellett engedné a terhesség megszakítást - derül ki egy friss felmérés eredményéből. A többség úgy véli, hogy a törvények az anya és a magzat életét egyaránt védhetik.
febr. 5
12:21
Budapesti járatot is töröltek a nagy-britanniai havazás miatt (Infostart)
Jelentős közlekedési fennakadásokat okozott Nagy-Britanniában a vasárnapra leesett nagy mennyiségű hó. A fő repülőterek működnek, de nagyok a késések, és számos járatot, köztük egy budapestit töröltek.
febr. 5
17:09
A mozgás maga az élet - infarktus után is (Infostart)
Bár hazánk a világ élvonalába tartozik a szívbetegek ellátása és rehabilitációja terén, sokan még mindig veszélyesnek tartják a szívinfarktus utáni fizikai aktivitást.
febr. 5
17:45
A hatos lottó nyerőszámai és nyereményei (Infostart)
A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint az 5. héten megtartott hatos lottó számsorsoláson a következő számokat húzták ki: 2, 6, 13, 15, 39, 44.
febr. 5
18:03
Mit együnk, hogy elkerüljük a téli depressziót? (Infostart)
A hideg idő és a rövid, borús nappalok bárkit könnyen lehangolttá tehetnek, a mindennapokban átélt stressz pedig további kihívást jelent immunrendszerünk számára. Milyen ételek segítségével vészelhetjük át könnyebben ezt az időszakot?
febr. 5
19:51
Etetés mellett itassuk is a madarakat! (Infostart)
A szokatlanul későn és hirtelen érkezett tél komoly kihívást jelent az állatoknak, így a madaraknak is. Mivel rendkívül hideg és szélsőségesen száraz szibériai légtömegek alakítják Magyarország időjárását, fontos, hogy az etetés mellett a madarak itatásáról is gondoskodjunk.
febr. 5
21:33
A magas vérnyomás kevesebb fejfájással jár (WebBeteg)
Lehetséges, hogy a magas vérnyomásnak előnye is van? Nos, a különböző fejfájások kialakulásának esélyét csökkenti, beleértve a migrént is - állítják kutatók.

Keresés