2012. február 24. péntek

febr. 24
3:06
Tüdőrák: diagnózis 99 százalékos biztonsággal? (WebBeteg)
A tüdőrák korai szakaszának kimutatására képeznek ki kutyákat egy gyömrői családi házban. Ha a módszer nálunk is elfogadottá válik, úgy évente akár több száz életet is meg lehetne menteni ezzel a kifinomult szimatra hagyatkozó diagnosztikai eljárással - állítja Szemes Zsuzsanna, a külföldön már kipróbált gyakorlat egyik eltökélt hazai kezdeményezője.
febr. 24
7:51
Marylandban is köthetnek házasságot a melegek (Infostart)
Maryland állam képviselőháza után a szenátusa is jóváhagyta az azonos neműek házasságának legalizálását, s mivel a kormányzó biztosan aláírja a törvényt, Maryland lesz a nyolcadik amerikai tagállam, amelyben ez a típusú frigy szabaddá válik.
febr. 24
8:21
A 2-es típusú cukorbetegség szövődményei (WebBeteg)
A 2-es típusú cukorbetegséget könnyű figyelmen kívül hagyni a betegség korai stádiumában, ám a betegség az összes szervet érinti.
febr. 24
11:30
Energiaital-fogyasztás és túladagolás (WebBeteg)
Az elmúlt negyedévben hatvanhat fiatalt kellett egészségügyi ellátásban részesíteni energiaital-fogyasztással összefüggő esemény miatt, kettejüknél, maradandó következményként, magas vérnyomás alakult ki - derül ki az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ) legfrissebb összegzéséből.
febr. 24
13:15
Milyen lesz az idő a hétvégén? (Infostart)
Egész hétvégén szeles idő lesz, vasárnap néhány fokkal vissza is esik a hőmérséklet, de keddtől újra visszatér az enyhe idő - közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat munkatársa.
febr. 24
13:36
Nátha és allergia - Milyen orrcseppet válasszunk? (WebBeteg)
Orrcseppeket náthás vagy allergiás tünetek enyhítésére alkalmazunk, ezek ugyanis olyan betegségek, melyeket elég csak helyileg kezelni, nincs szükség az egész szervezet gyógyszerekkel való megterhelésére. Ezek az egyszerű kórképek rendkívül kellemetlen tüneteket tudnak okozni, sőt nátha esetén még szövődményekkel is számolhatunk, ha nem kezeljük megfelelően.
febr. 24
14:09
Jógafesztivál a Millenárison (Metropol)
Vasárnap negyedik alkalommal rendeznek nagyszabású jógafesztivált Budapesten.
febr. 24
15:42
Demencia: Az első jeleket komolyan kell venni! (WebBeteg)
A demencia különböző típusai világszerte az idős korral járó leggyakoribb betegségek. A 85 éven felüli emberek egy-harmada szenved demenciában. A leggyakoribb formája az Alzheimer-kór.
febr. 24
17:48
Tudnunk kell! Gyermekek újraélesztése (WebBeteg)
Bármikor találkozhatunk olyan esetekkel, amikor újraélesztés válhat szükségessé: lehet játszótéri- vagy közúti baleset, vízbefúlás, háztartási baleset, áramütés, félrenyelés. Ha ilyen helyzettel találkozunk, nem szabad megijednünk, pánikba esnünk.
febr. 24
20:45
Az idősebb anyák között több a depressziós (Infostart)
Ötször nagyobb a depresszió megjelenésének valószínűsége az idősebb anyáknál a terhesség alatti szorongás miatt, mint fiatalabb társaiknál - idézte egy kanadai tanulmány eredményét a The Daily Telegraph brit napilap online kiadása.
febr. 24
21:03
Vadászpilóták is féltek a hullámvasúton - videó (Infostart)
Még vadászpilóták is félelmetesnek találtak egy új brit hullámvasutat.
febr. 24
21:57
Varázslatos menü várja a sztárokat (Infostart)
Miután az Oscar-díjak vasárnap gazdára találnak Hollywoodban, a sztárok az este megkoronázásaként Wolfgang Puck mesterszakács főztjét kóstolhatják.

Keresés