2012. február 24. péntek

febr. 24
0:36
Vérvizsgálattal derül ki, hogy depressziós? (HáziPatika)
A súlyos depresszív zavar diagnosztizálását szolgáló új vérvizsgálat előzetes értékelése azt mutatja, hogy a módszer hasznos eszköz lehet a klinikai gyakorlatban.
febr. 24
0:40
Ritka kórok a kromoszómagyűrűtől a macskanyávogásig (HáziPatika)
A betegek közül különösen nehéz helyzetben vannak azok, akikre valamilyen ritka, nagyon kevéssé ismert betegség sújt le. Számukra különösen fontos a sorstársi közösség érdekvédelme, hiszen együtt könnyebben eljuthat a hangjuk a...
febr. 24
3:06
Tüdőrák: diagnózis 99 százalékos biztonsággal? (WebBeteg)
A tüdőrák korai szakaszának kimutatására képeznek ki kutyákat egy gyömrői családi házban. Ha a módszer nálunk is elfogadottá válik, úgy évente akár több száz életet is meg lehetne menteni ezzel a kifinomult szimatra hagyatkozó diagnosztikai eljárással - állítja Szemes Zsuzsanna, a külföldön már kipróbált gyakorlat egyik eltökélt hazai kezdeményezője.
febr. 24
6:03
A férfi dögös, a nő erkölcstelen (Életforma)
Hány szeretőt ildomos bevallani, hogy ne tartsák az ember lányát erkölcstelen perszónának? Igaz, hogy a nők képtelenek érzelem nélkül ágyba bújni? Pedig néha a csajok is úgy vannak vele...
febr. 24
7:51
Marylandban is köthetnek házasságot a melegek (Infostart)
Maryland állam képviselőháza után a szenátusa is jóváhagyta az azonos neműek házasságának legalizálását, s mivel a kormányzó biztosan aláírja a törvényt, Maryland lesz a nyolcadik amerikai tagállam, amelyben ez a típusú frigy szabaddá válik.
febr. 24
8:21
A 2-es típusú cukorbetegség szövődményei (WebBeteg)
A 2-es típusú cukorbetegséget könnyű figyelmen kívül hagyni a betegség korai stádiumában, ám a betegség az összes szervet érinti.
febr. 24
8:27
Vigyázz! A trombózis a test számos pontján felléphet (Életforma)
A trombózis a test számos pontján felléphet, vannak kevésbé veszélyes és kifejezetten nagy kockázatot rejtő típusok. Dr. Király Viktória, a Trombózisközpont labororvosa, véralvadási specialista a véralvadás folyamatáról és az egyes típusokról beszélt.
febr. 24
10:36
Meghízott a szépségkirálynő (NLC)
Korábban azért érte kritika Szunai Linda szépségkirálynőt, mert csontsoványra éheztette magát, most pedig a pluszkilóit magyarázza.
febr. 24
11:09
Citromos kecsesajt torta és Csokoládés-sárgabarackos puding (Életforma)
Két csábító édesség, melyet könnyen el lehet készíteni. Nagyon finom és nem hízlal! Próbálja ki ön is a Citromos kecsesajt tortát és a Csokoládés-sárgabarackos pudingot!
febr. 24
11:30
Energiaital-fogyasztás és túladagolás (WebBeteg)
Az elmúlt negyedévben hatvanhat fiatalt kellett egészségügyi ellátásban részesíteni energiaital-fogyasztással összefüggő esemény miatt, kettejüknél, maradandó következményként, magas vérnyomás alakult ki - derül ki az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ) legfrissebb összegzéséből.
febr. 24
13:15
Milyen lesz az idő a hétvégén? (Infostart)
Egész hétvégén szeles idő lesz, vasárnap néhány fokkal vissza is esik a hőmérséklet, de keddtől újra visszatér az enyhe idő - közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat munkatársa.
febr. 24
13:36
Nátha és allergia - Milyen orrcseppet válasszunk? (WebBeteg)
Orrcseppeket náthás vagy allergiás tünetek enyhítésére alkalmazunk, ezek ugyanis olyan betegségek, melyeket elég csak helyileg kezelni, nincs szükség az egész szervezet gyógyszerekkel való megterhelésére. Ezek az egyszerű kórképek rendkívül kellemetlen tüneteket tudnak okozni, sőt nátha esetén még szövődményekkel is számolhatunk, ha nem kezeljük megfelelően.
febr. 24
14:09
Jógafesztivál a Millenárison (Metropol)
Vasárnap negyedik alkalommal rendeznek nagyszabású jógafesztivált Budapesten.
febr. 24
15:42
Demencia: Az első jeleket komolyan kell venni! (WebBeteg)
A demencia különböző típusai világszerte az idős korral járó leggyakoribb betegségek. A 85 éven felüli emberek egy-harmada szenved demenciában. A leggyakoribb formája az Alzheimer-kór.
febr. 24
16:18
A hűséges férj titka: ne keress többet nála (NLC)
A harmonikus házasság titka, hogy a családi büdzsé nagy részét a férfi vigye haza – állítólag.
febr. 24
17:09
Tilla jó arc (Életforma)
"Kell, hogy válassz egy nemes célt, kell, hogy felhívd a figyelmet, azokra a témákra, amik megtalálnak naponta, kell, hogy állj meg egy pillanatra..."
febr. 24
17:48
Tudnunk kell! Gyermekek újraélesztése (WebBeteg)
Bármikor találkozhatunk olyan esetekkel, amikor újraélesztés válhat szükségessé: lehet játszótéri- vagy közúti baleset, vízbefúlás, háztartási baleset, áramütés, félrenyelés. Ha ilyen helyzettel találkozunk, nem szabad megijednünk, pánikba esnünk.
febr. 24
19:15
Műtéti és egyéb megoldások a horkolás ellen (Életforma)
Horkolásgátló spray, speciális párna, orrszárny tágító. Bizonyos termékek gyors megoldást ígérnek a horkolás megszüntetésére, alapos kivizsgálás nélkül azonban alkalmazásukkal akár el is fedhetjük a valódi, súlyosabb problémát. Milyen esetben jelentenek megoldást az alternatív eszközök és mikor van szükség műtétre?
febr. 24
20:45
Az idősebb anyák között több a depressziós (Infostart)
Ötször nagyobb a depresszió megjelenésének valószínűsége az idősebb anyáknál a terhesség alatti szorongás miatt, mint fiatalabb társaiknál - idézte egy kanadai tanulmány eredményét a The Daily Telegraph brit napilap online kiadása.
febr. 24
21:03
Vadászpilóták is féltek a hullámvasúton - videó (Infostart)
Még vadászpilóták is félelmetesnek találtak egy új brit hullámvasutat.
febr. 24
21:57
Varázslatos menü várja a sztárokat (Infostart)
Miután az Oscar-díjak vasárnap gazdára találnak Hollywoodban, a sztárok az este megkoronázásaként Wolfgang Puck mesterszakács főztjét kóstolhatják.

Keresés