2012. február 27. hétfő

febr. 27
1:00
Poratkával az asztma ellen? (HáziPatika)
A poratkákban található egyik fehérjéből készült tabletta forradalmasíthatja az asztma kezelését.
febr. 27
1:04
Plusz éveket nyerhet, ha ilyet eszik! (HáziPatika)
A hosszú élet titkát már sokan próbálták megfejteni, egyelőre kevés sikerrel. Ám a kutatások során számos olyan apróbb dologra derült fény, amelyek plusz éveket adhatnak bárkinek. Meglepő, de bizonyos baktériumok is segíthetnek...
febr. 27
2:30
Vérnyomás-szabályozás: Renin-angiotenzin-rendszer (WebBeteg)
A szervezetünk a vérnyomást több különböző, egymással szoros kapcsolatban lévő rendszer irányításán keresztül szabályozza. A renin-angiotenzin-aldoszteron rendszer meghatározó szerepet tölt be mind a rövid, mind a hosszú távú vérnyomás-szabályozásban.
febr. 27
6:03
Expressz gyógyulnak a sztárok a doktor rendelőjében (Életforma)
Rekordidő alatt gyógyuló sebek, sérülések, kevesebb fájdalom és hatékonyabb kezelés a Fájdalom Ambulancián - az ott felvonultatott orvosi csúcstechnikának és az elképesztő profizmusnak köszönhetően - eddig sosem látott iramban jön helyre minden, az emberi testben elromlott alkatrész. Dzsudzsák Balázs, a világhírű magyar focista kulcscsont törése után került a speciális intézményt vezető Dr. Magyar…
febr. 27
8:27
Tracie és Joshua tragédiája- PCOS szindróma (Életforma)
Maga a PCOS szindróma rengeteg nőt érint, ugyanis a probléma gyökere egy olyan hormonrendszeri betegség, amely világszerte a becslések alapján mintegy 5-10 millió nőt érint, és a női meddőség hátterében is igen gyakran szerepel.
febr. 27
9:51
Eurotransplant - Egy donorszerv oda, egy ide (WebBeteg)
Megtörtént az első olyan szívátültetés, amelyhez a donorszerv az Eurotransplant International Foundation nemzetközi szervezet közreműködésével érkezett hazánkba. Ofner Péter, a Gottsegen György Országos Kardiológiai Intézet főigazgatója elmondta: a 8 éves kislány szívizombetegségben szenvedett, ám alig egy hét alatt hozzájuthatott a donorszervhez.
febr. 27
11:09
Hogyan lehet megelőzni és kezelni a krónikus betegségeket? (Életforma)
Februárban ismét hazánkba látogatott a rendszerszemléletű medicina európai hírű szakértője, a Quintess Egészségközpont nemzetközi orvos-igazgatója, Dr Filippo Ongaro. Segítségével ezúttal arra kerestük a választ, hogy hogyan előzhetjük meg, illetve ismerhetjük fel a különböző krónikus betegségek mögött megbúvó közös okokat, illetve milyen korszerű gyógyítási megoldások állnak a rendelkezésünkre.
febr. 27
11:12
A disszociatív zavarok (hisztéria) és tünetei (WebBeteg)
A konverziós vagy újabb keletű megnevezéssel élve disszociatív zavarok már az ókor óta ismert betegségek, korábban hisztéria néven foglalták össze őket. Jellemzően fiatalfelnőttkorban indulnak, és a nők körében gyakoribbak. A konverzió az érzelmi feszültség átváltását jelenti testi tünetekre.
febr. 27
12:57
Hirtelen szívhalál reggel vagy este várható (Metropol)
A biológiai óra működésének felborulása okozhatja a hirtelen szívhalált okozó végzetes szívritmus zavart egy nemzetközi kutatócsoport új tanulmánya szerint, amely a Nature tudományos folyóirat legújabb számában jelent meg.
febr. 27
13:00
Horkol, mint a gép, de soha nem tudnék nélküle aludni (NLC)
Forgolódik, horkol, szuszog, pisilni jár: gyakran a partner a pihentető alvás egyetlen akadálya, a legtöbben mégsem tudnánk lemondani az együtt alvásról.
febr. 27
14:21
Stratégia tervezet készül a ritka betegségben szenvedők ellátására (WebBeteg)
Nyárra elkészülhet a ritka betegségekben szenvedők ellátásával kapcsolatos nemzeti stratégia tervezete - közölte Pogány Gábor, a Ritka és Veleszületett Rendellenességgel Élők Országos Szövetségének (Rirosz) elnöke szombaton az MTI-vel.
febr. 27
14:27
Leálltak a sífelvonók Bánkúton (Infostart)
Az utóbbi napok enyhe időjárása miatt elolvadt a hó Bánkúton, így a bükki síparadicsomban hétfőn már nem indították újra a felvonókat.
febr. 27
15:24
Ami a hírtelen szívhalál hátterében állhat (WebBeteg)
A biológiai óra működésének felborulása okozhatja a hirtelen szívhalált okozó végzetes szívritmus zavart egy nemzetközi kutatócsoport új tanulmánya szerint, amely a Nature tudományos folyóirat legújabb számában jelent meg.
febr. 27
16:27
Influenzajárvány: európai körkép (WebBeteg)
Csaknem húsz európai országban gyorsult az influenza terjedése, néhány országban viszont úgy tűnik, a járvány már elérte csúcspontját - adta hírül az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ) hivatalos Facebook-oldalán szombaton.
febr. 27
17:09
Álomkonyhák a Konyhakiállításon! (Életforma)
Március 2-4-ig a Budapest Sportarénában harmadik alkalommal megrendezésre kerülő Konyhakiállításon, a konyhai élettér egyetlen önálló hazai kiállításán, a legújabb konyhatrendek, valamint a legnevesebb konyhabútor és konyhagép gyártók újdonságai várják a látogatókat.
febr. 27
17:30
Sok a rákos a családomban. Én is megbetegedhetek? (WebBeteg)
A családban nagymamám, nagypapám, édesanyám daganatos betegségben hunytak el. Mennyi az esélye annak, hogy én is elkapom ezt a betegséget? Válogatás a WEBBeteg Az orvos válaszol rovatában feltett kérdésekből.
febr. 27
19:15
Bőrgyógyász 5 tanácsa a szép és egészséges bőrért (Életforma)
Ahhoz, hogy a bőrünk szép és egészséges legyen vagy maradjon, nem elég csupán a természetre bíznunk magunkat. A legfontosabb bőrápolási, bőrvédelmi és bőrfiatalítási tippeket dr. Boros-Gyevi Márta, az Oxygen Medical esztétikai bőrgyógyásza osztja meg az olvasókkal.
febr. 27
19:36
Fájdalomtípusok - Neuropátiás, nociceptív, pszichogén (WebBeteg)
A fájdalom egyik érdekes tulajdonsága, hogy kisugározhat, vagyis máshol jelentkezhet, mint ahol valójában képződik. Mikor érdemes orvoshoz fordulni a fájdalommal?
febr. 27
21:57
Melyik napszakban várható leginkább a szívhalál? (Infostart)
A biológiai óra működésének felborulása okozhatja a hirtelen szívhalált okozó végzetes szívritmus zavart egy nemzetközi kutatócsoport új tanulmánya szerint, amely a Nature tudományos folyóirat legújabb számában jelent meg.
febr. 27
23:48
Mikor segíthet a jóga? (WebBeteg)
A várandósság és a szülés hatalmas változást és próbatételt jelentenek a kismamáknak. A testi-lelki felkészülést segítheti a kismamajóga, amely a magzatfejlődését is segíti.

Keresés