2012. február 27. hétfő

febr. 27
6:21
A némafilmes a legjobb film (Infostart)
Véget ért a 84. Oscar-díjátadó Los Angelesben. A némafilmes című francia film nyerte el az Amerikai Filmakadémia legjobb filmnek járó szobrocskát.
febr. 27
6:39
Nyomulnak a néma franciák (Spa Trend Online)
Még pár óra és magyar idő szerint vasárnap éjszaka megkezdődik a világ legpuccosabb, leglátványosabb filmes gálája, ahol tulajdonosára talál a 24 kategóriában odaítélt leghíresebb mozgóképes díj, az Oscar. Az Amerikai Filmakadémia idei, 84. díjkiosztó ünnepségét a veterán komikus, Billy Crystal vezeti.
febr. 27
6:41
Németh Sándor hetvenéves (Spa Trend Online)
Az utolsó mohikánok egyike a ma hetvenéves Németh Sándor.
febr. 27
6:43
Megújult a szárszói József Attila Emlékház (Spa Trend Online)
Balatonszárszón, a villasoron újra megnyitotta kapuját a József Attila Emlékház.
febr. 27
6:45
Rózsaszíntől a mélyvörösig (Spa Trend Online)
Tarlós István főpolgármester azt nyilatkozta a Frankfurter Allgemeine vasárnapi számában, nem engedi, hogy az Új Színház az antiszemitizmus vagy a szélsőségesség más formáninak a színpada legyen.
febr. 27
7:54
83 éve nem nyert Oscart némafilm (Metropol)
A némafilmes című francia fekete-fehér némafilm alkotói aratták a legnagyobb diadalt a 84. Oscar-díjátadó ceremónián: a produkció összesen öt Oscart-nyert, többek között a legjobb film, a legjobb rendezés és a legjobb színész díját is megkapta.
febr. 27
8:48
Gérard Uféras: A színház szerelmese (Metropol)
A divatvilág kulisszatitkaiba nyújt betekintést a Fashion Stills címet viselő fotókiállítás április 20-ig a Sofitel Chain Bridge Szállodában Budapesten. Interjú!
febr. 27
9:57
Bálint András: A magyar néző színházba járó fajta (Infostart)
Többé-kevésbé talpon tudnak maradni a fővárosi színházak idén - mondta az InfoRádió Arénában a Radnóti Színház igazgatója.
febr. 27
13:18
Réz András: hiányoznak a bátor, meghatározó filmek (Metropol)
Úgy fest, mintha a filmpiacról kiszorulóban lennének a meghatározó filmek. Nem készülnek bátor alkotások - mondta el Réz András filmesztéta hétfőn a Los Angelesben kiosztott Oscar-díjak kapcsán.
febr. 27
13:54
Az ötvenéves Beatlest ünnepli Liverpool (Metropol)
A Beatles alapításának ötvenedik évfordulóját ünnepli 2012-ben rendezvények sorozatával Liverpool. A programáradat csúcspontja az augusztusi nemzetközi Beatles hét, amely az egész világról a városba csábítja a gombafejűek rajongóit - adta hírül a liverpooli városvezetőség.
febr. 27
14:27
Oscar-díj - Jean Dujardin, az első francia Oscar-díjas férfi színész (Spa Trend Online)
A 39 éves Jean Dujardin az első francia színész a történelemben, aki elnyerte a legnagyobb presztízsű filmes díjat, az Oscart. Nemzedéke legnépszerűbb és legjobban fizetett francia színésze kávéházi, majd televíziós szkeccsekkel kezdte karrierjét, mielőtt közönségfilmek főszerepeiben a franciák egyik nagy kedvence lett.
febr. 27
14:30
Ételmérgezés okozhatta a VHK dobosának halálát (Metropol)
Meghalt Balatoni Boli Endre, az egykori Vágtázó Halottkémek (VHK) és az annak tagjaiból később alakult Vágtázó Életerő üstdobosa; a 47 éves zenészt vasárnap Szumátra szigetén tragikus hirtelenséggel érte a halál - erősítette meg zenésztársa, Grandpierre Atilla hétfőn az MTI-nek.
febr. 27
15:24
Kárpátaljai egyetemre is felvételizhetnek a diákok (Metropol)
Magyarországi diákok is jelentkezhetnek az Ungvári Nemzeti Egyetem különböző szakirányaira, amelyeken az éves képzés díja 1400-1700 euró körül mozog.
febr. 27
15:39
Húsz év után először... és utoljára! (Spa Trend Online)
Húsz év után ismét színpadra áll, egyszeri alkalommal, a Marathon zenekar 2012. március 7-én az A38 Hajón. A kilencvenes évek elejének egyik legígéretesebb pop-rock csapata sajnos a lemezkiadásra akkoriban jellemző kaotikus állapotok áldozata lett, így a korszak hazai zenei közegéből magasan kiemelkedő minőségű muzsikájuk csak egy szűk, kultikus rajongótáborhoz juthatott el.
febr. 27
15:42
Idefigyeljenek, emberek! (Metropol)
Száz éve, 1912. február 28-án született Alfonzó, azaz Markos József színész, artista, parodista. A különös tehetségű művész 1969-ben lett érdemes művész, 1987. május 5-én halt meg Budapesten.
febr. 27
16:00
70 éves lenne Brian Jones (Metropol)
A Rolling Stones alapító tagja Lewis Brian Hopkins Jones néven született. 1969. június 9-én bejelentették, hogy Jones távozik az együttesből, egy hónappal később, július 3-án holtan találtak rá új villájának medencéjében.
febr. 27
16:33
Taroltak a néma franciák (Spa Trend Online)
Taroltak a 84. Oscar-gálán a néma franciák: A némafilmes című film elvitte a legfontosabb kategóriák szobrocskáját, tíz jelölésből ötöt váltott valóra, így a fekete-fehér francia némafilm kapta a legjobb film, a legjobb rendező, a legjobb férfi főszereplő, a legjobb zene és a legjobb kosztüm Oscar-szobrocskáját. Scorsese a technikai díjakat vitte, Spielberget negligálta a filmakadémikusok széles…
febr. 27
16:54
Párizsban a francia mozi elismerését ünneplik (Metropol)
A francia filmművészet mindig is világszínvonalú volt, de most először ismerték el azt ennyire kivételes módon - mondta hétfőn a francia kulturális miniszter.
febr. 27
18:39
Krasznahorkai, szájában egy rajzszöggel (Spa Trend Online)
Az év szökőnapján a Petőfi Irodalmi Múzeumban, annak egyik selyemtapétás termében, különös összejövetel zajlott. Egy Kossuth-díjas írót, a Sátántangó híresen pesszimista szerzőjét, Krasznahorkai Lászlót saját orvosai elemezték. Az apropót az író most megjelent beszélgetőkönyve szolgáltatta, melynek címe: Nem kérdez, nem válaszol.

Keresés